• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hiç kendine dert etme canım. Cok sükür rabbim cennet meyvesinden verdi diye sükret. Benim üç sene çocugum olmadı. Bi çoguna göre belki kısa bi süre ama neler yasadıgımı bi ben bi allah bilir. O yüzden canım dogum seklini hiç kafaya takmayalım:KK76::anne:
Evet canım öyle
Çok sağol Allah bağışlasın kuzunu sağlıkla büyüt inşallah

Az önce bebeğim yine kustu hem de fışkırtaak öyle bi kustu ki yatağının yanındaki yastıklar, üstü başı hatta nasıl olduysa kafası bile kusuk oldu. Kusuğu böyle balgam gibi sümüksü içinde peynir kesiği gibi süt var. Çok korkuyorum acaba doktor kontolüne falan götürürken üşüttüm mü çocuğu ? Araba çok sıcak oluyo hastane klimalı. Bi de muayenede çocuğu soyuyolar ya. Neden oluyo anlamadım. Bugun o kadar kustu ki az kalsın boğuluyodu. Burnundan bile süt geldi. Bi süre öksürdü ve genizinden gargara gibi sesler geldi. Burnundaki sütü burun aspiratörüyle temizledik ancak öyle nefes almaya başladı. Doktora söyşedğimde gazdandıe diyip geçiştiriyo :KK43: napıcam bilmiyoeum
Canım olur endişelenme benim kızım neredeyse bunu her emzirmeden sonra yapıyor. Gazdan olması doğrudur çünkü benimki emdikten hemen sonra yapıyor kendini çok sıkıyor burnundan ağzından kusmuk geliyor gaz sütü yukarı itiyor olabilir. Sütün Kesik kesik olması iyiye işaret sütten alacağını almış sindiremedipğni atmış oluyor

yeni tanıştılar daha doğrusu kediler onlarla tanıştı :) bebişler farkında bile değil :)) kediler korkuyor bebişlerden yanaşmıyorlar çok komik.
yarın da senin büyük gün desene. kolay doğumlar dilerim canım.
Nasıl özeniyorum bir bilseniz evcil hayvanla büyüyecek olan bebişli evlere... Benimde hayalimdi; ancak yaklaşık 2 yıl evvel melek oldu kedicigimiz, evimizin neşesi gitti :KK61: Ve ben hala kendime gelemedim bu kayıptan sonra, çok travmatik bi süreç.. Sizler adına çok mutluyum ama :KK19: bebekleriniz ve siz çok şanslısınız. Hele senin ki çifte şans :halay:
Hep mutlu olun :nazar::nazar:

Kizlar merhaba
Bi salaklik yaptim, oglumun gobegi dustu, bes gunluguz, annem yikadik oglumj
Ve ben guya anneme yardim edicem diye su dolu kovayi kaldirdim
Oyle agrim var ki, belim kasiklarim,
Bisey olur mu korkuyrm
Bu arada cuma normal
Dogum yapmistim
Eğer kanaman filan yoksa sıkıntı olacagini sanmıyorum. Haliyle hassasiyet var tüm karnında zorlamadan agrimistir. Lohusa modunda nazlı takilmakta fayda var bi süre :KK39: Geçmiş olsun..

Sırf bunu yazıp uyarmak icin girdim aslında... şimdi ben aşırı süt sorunu yaşıyorum başta ondan kızım yeterli ememiyor sandım sonra aklıma gelince ağzını inceledim dil bagi var gibiydi, dün 3 günlükken kontrole gittik-sarılık ihtimalinden ötürü, doktora dil bağını sorunca teyit etti hemen çocuk cerrahi kontrol edip kesti sadece 10 dk emzirme dedi ve sorun çözüldü... kızım ağlamadı bile korkmayın... bebeğiniz rahat ememiyorsa internetten resimlere bakıp bebeğinizin diliyle karşılaştırın mutlaka çok basit bir çözümü var ama emme icin elzem düzgün çalışan dil

Biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın ama anafikri dil bagi :(

Az önce bebeğim yine kustu hem de fışkırtaak öyle bi kustu ki yatağının yanındaki yastıklar, üstü başı hatta nasıl olduysa kafası bile kusuk oldu. Kusuğu böyle balgam gibi sümüksü içinde peynir kesiği gibi süt var. Çok korkuyorum acaba doktor kontolüne falan götürürken üşüttüm mü çocuğu ? Araba çok sıcak oluyo hastane klimalı. Bi de muayenede çocuğu soyuyolar ya. Neden oluyo anlamadım. Bugun o kadar kustu ki az kalsın boğuluyodu. Burnundan bile süt geldi. Bi süre öksürdü ve genizinden gargara gibi sesler geldi. Burnundaki sütü burun aspiratörüyle temizledik ancak öyle nefes almaya başladı. Doktora söyşedğimde gazdandıe diyip geçiştiriyo :KK43: napıcam bilmiyoeum
canım gazını iyi almak gerekiyor, doktorum 10 dakika çıkarmak için uğraş öyle bir iki yapıp yatırma dedi, bazı bebekler daha hassas. benimkilerde kolik ve keçi sesine benzer bir ses çıkarıyorlar :) gazı çok var yani.

Selam kızlar yazamadım kaç gündür, bebeğim hergün git gide kilo kaybı yaşadı, sarılık testi temiz çıktı. 2 gündür çok ağladı hiç meme, mama almadı. Aldığı zamanlardada hep kustu hastaneye gittik küveze aldılar. O kadar üzgünümki o ağladı bende onunla birlikte ağladım. Dua edin tez zamanda tekrar koklarımda olsun bebeğim
Geçmiş olsun canım be kadar kalacakmış ortalama, sorun neymiş acaba

Nasıl özeniyorum bir bilseniz evcil hayvanla büyüyecek olan bebişli evlere... Benimde hayalimdi; ancak yaklaşık 2 yıl evvel melek oldu kedicigimiz, evimizin neşesi gitti :KK61: Ve ben hala kendime gelemedim bu kayıptan sonra, çok travmatik bi süreç.. Sizler adına çok mutluyum ama :KK19: bebekleriniz ve siz çok şanslısınız. Hele senin ki çifte şans :halay:
Hep mutlu olun :nazar::nazar:

Eğer kanaman filan yoksa sıkıntı olacagini sanmıyorum. Haliyle hassasiyet var tüm karnında zorlamadan agrimistir. Lohusa modunda nazlı takilmakta fayda var bi süre :KK39: Geçmiş olsun..

ne kadar tatlısın teşekkür ederim güzel dileklerin için :KK36:
belki yeniden bir kedi daha niye olmasın?

Kızlar Merhaba.
Benim kızım 1 haziran da doğdu.
6 haziran da kontrolü vardı.
Kan testinde T4 ve sarılık iyi çıktı.
Ama TSH üst değerin çok çok üstünde çıktı.
( 33 çıktı )
Dr 1 hafta sonra testi yenileyin, bazen göbek düşünce değer de normal e dönüyor dedi.
Göbeği de 2 gün oldu düşeli.
Bugün gittik kan verdik.
Sonucu büyük heycanla bekliyorum.
Çünkü yüksek tsh için hiç iyi şeyler okumadım bu 1 haftadır.
Dr eğer yine yüksek çıkarsa hormon içim başka bölüme yönlendircekmiş.
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Birde 8 günde 300 gr almış.
Sizce Bu normal mi az mı ?
Günde 24 saat olarak toplam da 400-450 cc süt içiyor.
Bunun 100 cc ye yakını hipp organik süt.
Gece 2 bazen 3 kez veriyorum. Gün içinde sütümü sağıp veriyorum.
2 gündür de az da olsa memeyi tutuyor azcık emiyor ama ağlıyor ve biberon la verince sakinleşiyor ancak.
Bana tecrübeli anneler bi yardım edin nolur.
Dr mama asla verme.
Biberonla sütünü sağıp verme.
Memeden 20 şer dk emir sadece diyor.
Ama bunu başaramıyorum.
Sürekli sağmazsam sa her yerim süt oluyor şıp şıp akıyor heryer battı ya şimdiden.
Of çok uzun oldu ama artık tek başıma hakından gelemez oldum bu emzirme deneme seanslarının.
Nasıl yapmalıyım ?
5.gün sağlık ocaklarında alınan topuk kanında tsh yani guatr gibi bir kaç metabolik rahatsızlıklara bakılıyormuş. Guatr değeri yüksek çıkmış bize Dr eğer normal değerde çıkmazsa ilaç tedavisi başlanıyor diye bilgilendirmişti tekrar yapılan sonuç inşallah normal değerlerdedir geçmiş olsun

canim usutmeyle ilgisi yok ilk kizim da oyle fiskirarak 3 4 kez kusunca doktora goturduk her seye baktilar midesinde reflu varmis sutu sindiremeyince kusuyormus hatta bi kere kanli kustu cok korkmustuk mide ilaci vermisti ondan icti midesi buyuyunce de duzeldi

yeni tanıştılar daha doğrusu kediler onlarla tanıştı :) bebişler farkında bile değil :)) kediler korkuyor bebişlerden yanaşmıyorlar çok komik.
yarın da senin büyük gün desene. kolay doğumlar dilerim canım.
İkizmi cnm senin hayırlı olsun bu arada kaç kedin var bu arada

Kızlar Merhaba.
Benim kızım 1 haziran da doğdu.
6 haziran da kontrolü vardı.
Kan testinde T4 ve sarılık iyi çıktı.
Ama TSH üst değerin çok çok üstünde çıktı.
( 33 çıktı )
Dr 1 hafta sonra testi yenileyin, bazen göbek düşünce değer de normal e dönüyor dedi.
Göbeği de 2 gün oldu düşeli.
Bugün gittik kan verdik.
Sonucu büyük heycanla bekliyorum.
Çünkü yüksek tsh için hiç iyi şeyler okumadım bu 1 haftadır.
Dr eğer yine yüksek çıkarsa hormon içim başka bölüme yönlendircekmiş.
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Birde 8 günde 300 gr almış.
Sizce Bu normal mi az mı ?
Günde 24 saat olarak toplam da 400-450 cc süt içiyor.
Bunun 100 cc ye yakını hipp organik süt.
Gece 2 bazen 3 kez veriyorum. Gün içinde sütümü sağıp veriyorum.
2 gündür de az da olsa memeyi tutuyor azcık emiyor ama ağlıyor ve biberon la verince sakinleşiyor ancak.
Bana tecrübeli anneler bi yardım edin nolur.
Dr mama asla verme.
Biberonla sütünü sağıp verme.
Memeden 20 şer dk emir sadece diyor.
Ama bunu başaramıyorum.
Sürekli sağmazsam sa her yerim süt oluyor şıp şıp akıyor heryer battı ya şimdiden.
Of çok uzun oldu ama artık tek başıma hakından gelemez oldum bu emzirme deneme seanslarının.
Nasıl yapmalıyım ?

@TuruncuHayal Benim ilk kizimda göğsümu alamıyordu.biz kaşıkla göğsümde sut akitirdik göğüs ucuna doğru kızım göğsümden o kadar hızlı geliyor sanıp cekelerdi sonra alıştı tutmaya.tutus o tutuş 22.ayinda zor ayırdım.bi fikir olsun diye yazayım dedim.

canım gazını iyi almak gerekiyor, doktorum 10 dakika çıkarmak için uğraş öyle bir iki yapıp yatırma dedi, bazı bebekler daha hassas. benimkilerde kolik ve keçi sesine benzer bir ses çıkarıyorlar :) gazı çok var yani.
Ben emziridkten sonra sırtına tıp tıp vuruyorum en az süremiz 10 dk nadir gaz çıkarıyor genellikle çıkaramıyor öyle yatırıyorum kıvranıyor kucağıma alıyorum tekrar yapıyorum yine çıkmıyor babası küçük bir yatak yapmıştık ona yatırıyor biraz evin içinde gezdiriyor öyle uyuyor ve bunu hep gece yapıyor gündüz rahat uyuyor gazamız hep gece nedense...

ne kadar tatlısın teşekkür ederim güzel dileklerin için :KK36:
belki yeniden bir kedi daha niye olmasın?
Şu insanları napcaz ya bem bıktım eşimin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar çoçuk hasta olur doğsun sende gönderecem kedileri ayy bıktım sataşmakdan kavga etmekden gelmeyin diyecem olscak bitecek ne istiyorlar acaba bu bebeklerden

Kizlar size birşey sorucam ben kızımı her 2-3 saatte bir yaklasik 1 saate yakın emziriyorum.memeyi tam tutmadığı için meme ucunu sıkıştırıp ağzına sokuyorum ve o şekilde çekmesini sağlıyorum.tabi emerken ne kadar sut alıyor bilmiyorum .emzirmeyi bırakınca da yokluyorum aranıp duruyor bende sagdigim sutu veya mamayi veriyorum iciyor yaklaşık 50 cc falan
O zaman aranmamaya başlıyor .hani doktorlar 20ser dakika emzirin yeter diyor ya ben işin içinden çıkamadım.siz nasıl besliyorsunuz ,sadece emzirince doydugunu nasıl anliyorsunuz

Birşey daha sormak istiyorum benim kizim ozellikle kolları ve bacakları soyuluyor yağlıyorum ama yinede soyuluyor neden soyuluyor dur bilgisi olan var mı

Size doktor kontrolünde ogrendiklerimi yazayım isine yarayan olabilir
Çocuk gelişim norolojisi doktoruna eldiven cikarmayi sordum.ellerini tanıması için onemli ama tırnakları keskin gözünü çizebilir o sebeple 1 aylık olsun tırnakları iyice kesilip torpulensin öyle dedi
Birde yuz üstü yatirmayi sordum gaz ve gelişim için öneriyoruz günde 20 dakika falan ama mutlaka sizin gözetiminizde dedi
Yoksa nefessiz kalabilirmis Allah korusun

Kadın doğum doktoru da 45 günlük olunca kontrolle çağırdı normal doğumda rahim ağzında yara olabilir mis ona bakicak
45 gunluk olunca ilişki serbest artık dedi
Birde ben başka gebelik düşünmedigimi soyleyince spiral takariz dedi
Sizce spiral iyi mı çevrenizde kullanan varmi

Vakit bulmuşken doktora kontrole giden arkadaşlar sorduklarinizi veya doktorun dediklerini burda paylasirsak hepimiz için çok faydali olur .bizim haftaya kontrolumuz var şimdiden soru listesi yapmaya başladım.

Back
X