• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba kizlar carsamba gunu sezaryanla kizimi kucagima aldim 3300 gram dogdu 50 cm de boyu cuma gunu oglendede hastaneden ciktik sukur gogus ucum cok yara oldu emzirirken cok aciyo kizlar sizler bu konuda ne yaptiniz tavsiye edebileceginiz bisey var mi bide gobeginin dusmesi icin yuzunun kapalimi olmasi gerek az once gelen komsum oyle bisey soyledide ben kapatmiyodum da siz oyle bisey yaptiniz mi

mervecim seni çok ıyı anlıyorum bır hafta felakt ötesi.sonra zamanla düzeliyor.
düşünsene ben bunları yaşarken yalnızdım.
yemek yapcam bebegı kucagına alıp emzırecen yerıne yatıracan ne kadar zor. bel sırt kaburga dikiş yeri...bugun tam ıkı haftalıgız ama 10 dk fazla ayakta durunca hala dikiş yerım acıyor.
sırtıma dayanamadım ben kas gevsetıcı sürmüştüm.
emzırmekte bel agrımı tetıklıyordu cok zordu ama azalıyor.neysekı annecın yanında.
foruma gırısın azaldı :)

biraz önce taze taze süt sağdım ve onun bıberonuyla verdım lıkır lıkır içti.
bıberon mamajoo. bebedor biberonu içmedi.
memede uyuyor yerıne koyarken uyanıyor. yatarken bıberon verınce tekrar daldı.
inşallah gecede işe yarar.
senın bıde agrıların vardır emzırmek ıskencedır

inci :)
tesekkur ederim

Kızlar merhabalar, Salı günü doğum yaptım. Doğumdan beri çok sorun yaşadım.
Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
Başıma gelen sorunları sıralayacak olursam
  • 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
  • İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
  • Bu sorunları yaşarken maruz kaldığım cümleler
    • Aç bu çocuk
    • Süt gelmiyor herhalde(500 kere)
    • Süt geldi mi (500 kere)
    • Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
    • Görümce kaynana faktörü
    • İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
    • Bunun gibi daha çoğu...
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.

Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.

En kısa sürede tekrar burayı takip edebilir hale gelirim umarım. Sevgiler...

Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
  • 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
  • İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
    • Aç bu çocuk
    • Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
    • İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.

Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
Kıyamam ya benim de sütüm üçüncü gün geldi ama çevremdeki insanlar anlayışlıydı çok şükür ben üzüldükçe teselli ettiler gelir sen merak etme emzirmeye devam et gibi Allah yardımcın olsun çok zor inşallah ağrıların geçer en kısa zamanda

Bu gece en zor gecemizi yaşadık heralde. Emiyor emiyor uyumuyor. En son gece 4de uyudu hala uyanık. Gece dayanamadım mama bile verdim göğüslerim çok yumuşadı emzirmekten belki süt kalmamıştır dedim. Emiyor kusuyor ama çektiğim anda ağlıyor. Gaz damlası, karnına sıcak havlu koyma denemediğim şey kalmadı. Allahtan yalancı emzik alıyor da bi kaç saat rahat ettim. Ama memelerimin uçları yamuldu ve çok acıyor. Üstüm başım kusmuk oldu. Akşama misafir var bebek görmeye geliyorlar. Bu böyle emmek isterse napacam bilemiyorum :KK47:

Kızlar merhaba..
Perşembe günü kızım bir haftalık olduğunda annem dayanamadı gitti evine. Çok üzüldüm . Zaten psikolojim çok değişik. Çok kızgınım ona.
Bu hafta kızımızın kisti için kontrolleri vardı, kan alma, ultrason ve tomografisi çekildi. Tabi beni tahmin edersiniz kurumadı gözlerim. Şimdilik amelliyata gerek yok dediler. Bakalım 15 gün sonra yine gidicez dr a.
Dikişlerim daha düşmedi, iyileşmedi. Hemoroidim o kadar kötü oldu ki doğumu falan unutturdu. Doktor yatman lazım dedi ama annem de gidince yatamıyorum.
Bazen çok panik yapıyorum bakabilcek miyim diye. Kussa korkuyorum, ağlasa elim ayağıma dolanıyo. İç zıbınlarını giydirmek ölüm. Şu günler bi geçsin artık..
Canımm allah yardımcın olsun. Ya niye böyle yaptı ki annen, hay allah.. gerçi emin ol benimki ilk günler yanımdaydı ama ona rağmen yüreğim ağzımda gezdim, kafasını bile tutamadı çocuğun. Ev işleri için yardımcı oldu sadece.
Hemoroid için kabız olmamaya dikkat et, dr bama doğumdan sonra dikişleri zorlamamak için ıkınmamam ve kabız olmamam gerektiğini söyleyip duğhalac şurup verdi. Onun dışında incir kompostosu yap hatta içine havuçta at, biraz suyla kaynat iç, hem çok güzel süt yapıyor hem kabızlık yapmaz hemoroide iyi gelir.
Kistler için üzülme, bak bizimkinede yumurtalık kisti var demişti, doğumdan sonra baltılar bişeyi çıkmadı. Hem küçülür onlar zamanla göblünü ferah tut, bir şekilde büyücekler kendini perişan etme :*

Bizim minnoş bugünde hastanede kalacak, öğlen girdiğimde 5 dk emdi sonra takviye mama verdim enjektörle, tak bitmek üzereyken hepsini fışkırtarak kustu. Kustuktan sonra nasıl bir rahatladı ise memeyi aldı ve 15 dk dolu dolu emdi.
15:30 da girdiğimde 5 dk emdi sonra ağladı, gazını çıkarmaya çalıştık baktılar çıkmıyor, burnundan hortumla mide gazını aldılar. Ondan sonra yine iştahlı şekilde 10 dk emdi.
Gaz ilacı almamı istediler, onu aldım az önce bir sonraki görüş saatimiz 18:30, bakalım o zaman ne olacak...
Sizin bebeğiniz kusuyor mu? Yandan mı kusuyor yoksa fışkırarak mı?

Kızlar merhaba..
Perşembe günü kızım bir haftalık olduğunda annem dayanamadı gitti evine. Çok üzüldüm . Zaten psikolojim çok değişik. Çok kızgınım ona.
Bu hafta kızımızın kisti için kontrolleri vardı, kan alma, ultrason ve tomografisi çekildi. Tabi beni tahmin edersiniz kurumadı gözlerim. Şimdilik amelliyata gerek yok dediler. Bakalım 15 gün sonra yine gidicez dr a.
Dikişlerim daha düşmedi, iyileşmedi. Hemoroidim o kadar kötü oldu ki doğumu falan unutturdu. Doktor yatman lazım dedi ama annem de gidince yatamıyorum.
Bazen çok panik yapıyorum bakabilcek miyim diye. Kussa korkuyorum, ağlasa elim ayağıma dolanıyo. İç zıbınlarını giydirmek ölüm. Şu günler bi geçsin artık..
Neden gitti annen cnm
Sen bu halde nasil bakacaksin
Yazik seninde bakima ihtiyacin var
Sen panik yapma, ustesinden gelirsin, yapilamayacsk seyler degil
Tahminimce sinirin bozuldu
Bebegin iyi olsunda sikma canini sen
Ev isi falan yapma
Hemoroid icinde fitil kullan ben kullandim toparladik baya

Bizim minnoş bugünde hastanede kalacak, öğlen girdiğimde 5 dk emdi sonra takviye mama verdim enjektörle, tak bitmek üzereyken hepsini fışkırtarak kustu. Kustuktan sonra nasıl bir rahatladı ise memeyi aldı ve 15 dk dolu dolu emdi.
15:30 da girdiğimde 5 dk emdi sonra ağladı, gazını çıkarmaya çalıştık baktılar çıkmıyor, burnundan hortumla mide gazını aldılar. Ondan sonra yine iştahlı şekilde 10 dk emdi.
Gaz ilacı almamı istediler, onu aldım az önce bir sonraki görüş saatimiz 18:30, bakalım o zaman ne olacak...
Sizin bebeğiniz kusuyor mu? Yandan mı kusuyor yoksa fışkırarak mı?
Cok sevindim cnm emzirebilmene
Eve gelince herşey düzene girer
Bizimki iki turlude arada kusuyor
Bizimde gaz sancilari basladi
Utu yapmam lazım durmuoki yapayim
Esim yatio kv yatio
Kavga ettiler suratlari bi karis
Lohusaligim zehir oldu
Beni dusunen yok
Aldirmamaya calisyrm

Bu gece en zor gecemizi yaşadık heralde. Emiyor emiyor uyumuyor. En son gece 4de uyudu hala uyanık. Gece dayanamadım mama bile verdim göğüslerim çok yumuşadı emzirmekten belki süt kalmamıştır dedim. Emiyor kusuyor ama çektiğim anda ağlıyor. Gaz damlası, karnına sıcak havlu koyma denemediğim şey kalmadı. Allahtan yalancı emzik alıyor da bi kaç saat rahat ettim. Ama memelerimin uçları yamuldu ve çok acıyor. Üstüm başım kusmuk oldu. Akşama misafir var bebek görmeye geliyorlar. Bu böyle emmek isterse napacam bilemiyorum :KK47:
Cnm yanilgiya dusuyorsun sanki
Mama verme
O rahatlamak icin emmek istiyor
Hosgeldin kolik geceler
Maalesef cekicez biraz

Merhaba kizlar carsamba gunu sezaryanla kizimi kucagima aldim 3300 gram dogdu 50 cm de boyu cuma gunu oglendede hastaneden ciktik sukur gogus ucum cok yara oldu emzirirken cok aciyo kizlar sizler bu konuda ne yaptiniz tavsiye edebileceginiz bisey var mi bide gobeginin dusmesi icin yuzunun kapalimi olmasi gerek az once gelen komsum oyle bisey soyledide ben kapatmiyodum da siz oyle bisey yaptiniz mi
Kesinlikle saf zeytinyağı

Kızlar merhaba..
Canım selam, ne olur üzülme. Kimseye tamah etmemenin ne kadar güzel olduğunh anlayınca iyi ki gitmiş diyeceksin.
Benim de eşim var yanımda, bir şekilde üstesinden geliyoruz.
Kist için de haberlerin iyi olmasına sevindim, daha güzelleri gelsin.
Hemoroid için de elinle her tuvaletten sonra deliğe geri itmeye çalış, o biraz toparlıyor.
Sana huzur dolu bir gün dilerim.

Herkese merhaba hanımlar bebiş doğduktan sonra ancak teli alıyorum elime..
Kim doğum yaptı kimler bekliyo takip edemedim 1 haftadır. Doğum yapan herkese hayırlı olsun, yapacaklara da kolay doğum olsun inşallah..
Bir haftadır kendimle uğraşıyorum. Zaten doğum öncesi nezleydim doğumdan sonra vücut direnci iice düştü çok hssta oldum antibiyotik kullanıyorum. Bebeğimin kokusunu bile alamadım hastalıktan..Diğer taraftan göğüs ucu yaralarıyla uğraşıyorum lansinoh hiçbişeye yaramadı garmastan pomat kısmen geçirdi. Ama asıl beni zorlayan dikişlerim oldu. Sanki bacağımın arasında jilet var oturamıyorum kalkamıyorum sürekli bi yanma.. Doğum yapmak hiçbişeymiş. Normal doğum dikişi böyleyse sezaryen kim bilir nasıldır diyorum, bi taraftan da bu kadar dikiş acısı çekiyorum sezaryenden ne farkı kaldı diyorum.. Lohusalık dönemine kendi hastalıklarım, sıkıntılarım damga vurdu.. Yoksa bi annenin bebeğiyle ilgilenmesi dünyanın en güzel şeyiymiş.. Ama hareletlerim o kadar kısıtlı ki onu bile düzgün yapamıyorum. Keşke kendimi ii hissetsem tadına varabilsem.. Şu günler hızlıca akıp geçse de düzelsem diye bakıyorum.
Valla o aciyi tarif eden en guzel tabir
Jilet var gibi
Ama bi haftaya duzeliyor ben bugun baya iyiyim, bi hafta bitti
Gogus ucu icin zeytinyağı cok iyi geldi bana
Gecti valla

• Aç bu çocuk

İlk iki gün meme emerken eşim hariç herkesi dışarı çıkarttım. Kendim öğrenene kadar müdahale ettirmedim.
Daha yeni yeni yanlarında emzirmeye başladım, ama açık açık başkasının yanında huzursuz olduğumu da belirtiyorum. Odaya her girmek isteyene bir keresinde müsaitim diyorsam, bir keresinde demiyorum.
Kendi sınırlarınızı koyun, siz bebeğiniz eşiniz. En önemli kişilersiniz.
Sana da sabır dilerim arkadaşım.

Cok sevindim cnm emzirebilmene
Eve gelince herşey düzene girer
Bizimki iki turlude arada kusuyor
Bizimde gaz sancilari basladi
Utu yapmam lazım durmuoki yapayim
Esim yatio kv yatio
Kavga ettiler suratlari bi karis
Lohusaligim zehir oldu
Beni dusunen yok
Aldirmamaya calisyrm
Ya bu insanlarında kafası bizimle birlikte gidiyor, ne yapAcaklarını şaşırıyorlar bence. Görümcem bizde çocuğa bakmak için geldi sağolsun ama çocuk yok ortada. Tutturdu ne olursa olsun bebeğin yanında olması lazım diye. Dalga mı geçiyorlar anlamadım. İnsan bile bile canından ayrı kalmak ister mi?
Öz kv geldi gaziantepten 4 gün kaldı, bebek doğdu mu, küveze mi alındı umrunda değil.. kadın geldi ve gün içinde sürekli istanbul turu yaptı. Şaka gibi ya cinnetlik..
Üvey kv çok sıkılmış gelmek istihormuş bursadan bizd, ergen kızınıda alıp bugün gelecekler, e görümcede bizde. Ne işin var ortada çocuk yok, ben tüm gün hastanedeyim, yorgunum argınım ne geliyosun üstümüze birde..
allah resmen sabrımı sınıyor başka bir şey değil.. canım zaten sıkkın ramak kaldı, birşey daha olsun hepsini kovucam..

Benim bugün altıncı gün. İnşallah bikaç güne ben de ii olurum. Zeytinyağını ben de deniyorum inşallah işe yarar..
Canım benimde dikişler çok acıyor, acaba açıldı mı diye korktum dr a gösterdim dün, gayet iyi iyileşiyor dedi. Tarif ettiğin şekilde otururken çok acıyor, vagi norm diye bir krem verdiler onu sürdüm çok rahatlattı.
Ondan önce batiodin sürüyordum gazlı bez ile bir faydasını görmedim ama kremi tavsiye ederim. İnşallah bir an önce düşer geçer gider

Back
X