Kızlar merhabalar, Salı günü doğum yaptım. Doğumdan beri çok sorun yaşadım.
Sorularıma cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah razı olsun. Teker teker cevap yazamadım sizlere, teker teker etiketleyemedim. Günde iki saat falan uyumuşumdur anca kaç gündür.
Başıma gelen sorunları sıralayacak olursam
- 5. gün olmasına rağmen sezaryen ağrısından yataktan kalkamıyorum. Bebeğimi bile kucağımda zor tutuyorum. Neredeyse yatarak emzirmeye çalışıyorum yavrumu.
- İlk 2 gün emdi kızım. Meme uçlarım yara oldu ağlaya ağlaya da olsa emzirdim ama tıkandılar, mastit olmuşum. 2 gündür sıcak havluyla pompayla uğraşıyorum. Dün gece açılmaya başladı. Bugün ilk defa yavrumun sütü yutma sesini duydum.
- Bu sorunları yaşarken maruz kaldığım cümleler
- Aç bu çocuk
- Süt gelmiyor herhalde(500 kere)
- Süt geldi mi (500 kere)
- Mamayı biberonla verelim (ki ben bunu ne kadar istemesem de o ruh haliyle yaptım. O kadar kızdım ki kendime. Bir kere biberonla emdikten sonra mememi istemedi kızım az süt geliyor diye. Ağzına aldı süt az geliyor diye bastı çığlığı. Hep biberon istedi. )
- Görümce kaynana faktörü
- İnanmazsınız memeyi almayınca çocuk kokunu beğenmiyordur güzel kokulu bişeyle yıka diyen bile oldu.
- Bunun gibi daha çoğu...
Şimdi emme sorunumuz çözüldü gibi. Mastit için iğne oluyorum ama kızım emiyor çok şükür artık. Şuan tek problemim geçmeyen ameliyat ağrım. O da kısa zamanda geçer inşallah. Kızımı eğilip kucağıma rahat rahat alabilmek istiyorum.
Allahım sorunu olan tüm annelere yardım etsin. Emzirmek isteyip Emzirememek ne kadar kötü bir duyguymuş anladım. Allah hiçbir anneye göstermesin. Bebek memeni almazken kayınvalide görümce dahil herkesin tepende beklemesi ne dayanılmaz bir işkenceymiş. Ne kadar aciz hissettiriyormuş anladım.
En kısa sürede tekrar burayı takip edebilir hale gelirim umarım. Sevgiler...