2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sağol canım haklısın yapacak birşeyler buluyorum aslında. Zaman geçiyor bir şekilde. Kitap okuyorum arada örgü örüyorum dizi film derken geçiyor. İş temizliğe ve yemeğe gelince canım çok sıkılıyor yapamıyorum diye. Sonra da onların başına birşey gelse üzüntüden kahrolursun boş ver işi deyip vicdan yapıyorum. Bir karışık ruh hallerindeyim işte :) 10 hafta daha beklesinler başka birşey istemiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum ama şimdiden taşımak zorlaştı :)

Çok normal canım yaa ben bile tek olduğu halde uzun süre oturup birden ayağa kalkınca penguen gibi yürüyorum Allah sana kolaylık versin ama sık dişini az kaldı :)

Kızlar bişey sorcam afedersiniz ishal oldum mide bulantısı da var tabi karın ağrısıni demiyorum bile napsam ki bebişi etkiler mi sizce ?
Canım geçen gece bana oldu ertesi gün doktor randevum vardı doktorum uzun süreli isal etkiler bebeği dedi bir günden birşey olmaz dedi benimde sabaha çok zorladı midem de bulandı ama ertesi güne isalim geçti mide bulantım kaldı oda bir gün sonra geçti isalin bir iki gün devam ederse git doktora mutlaka ama bu gece için endişelenme doktor bebeği etkilemez dedi bana

Çok sağol canım içim rahatladı :) inşallah sabaha geçer

Kızlar mevlit ve bebek hediyesi için şöyle şeyler düşünüyorum isteyen arabasına takar isteyen anahtarlığına takar kendim yapacağım kolayda hatta diyorum çuvaldan kese dikeyim içlerine şeker koyup bunları da yanına iliştireyim ne diyorsunuz ?

Eklentiler

• eeaeaace7ce92050d0dda23985e931f1 (1).webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 101
  • cad1216fb8efe1e1f9c5ac0c79003c03.webp
    59,3 KB · Görüntüleme: 97
bir garip oblomov kızlar kanguru ya da sling alirken, ergonomik olması çok onemli, facete babywearing sayfasını takip edebilirsiniz.

Ozalit işi de pahalı aslında ya kızamıyorum ben çok bu işi yapanlara yani kendimi onların yerine koyunca; ilk başta müşteriyi memnun edecek tasarımı yapıyorsun, hazır altlık bile kullansan illa kişisel değişiklikler oluyor sonra malzeme iyi birşeyse o da para. E üstüne fotoblok ya da sticker gibi farklı malzemeye bastıracaksan malzeme fiyatı haricinde baskıda da fiyat farkı çıkıyor.. Biz üniversitedeyken arkadaşlarla ozalitçi açmayı hayal ederdik, çok para gömdük ozalitçilere deme öyle kalın kağıt dediğin de mesela gramajına göre fiyat farkı çıkarır. Ben eşe dosta ücretsiz yapıyorum bu sticker, banner, davetiye, kart vs tasarımlarını. Ama çıktısına karışmam diyorum. Şu malzemeyle şu ebatta şu sayıda çıktı alın diyip veriyorum yoksa ozalit işi işkence benim için.. ama benim hayalimdir ya şöyle evimde bir odamı hobi odası gibi tasarlayıp bu işe girmek, ileride inşallah :))
Dipnot; ben hiç fiyat sormadım instagramdan, düğün davetiyem dahil olmak üzere kına, düğün, doğum, mevlüt, diş buğdayı, doğum günü ve çeşitli aile organizasyonlarında herşeyimizi kendim tasarladım, baskı aldım, işçiliğini kendim yaptım vs. Etraftan duyduğum fiyatlar genelde çok çok uçuk değil ama bazı isim yapmış kişilerden abartanı da duydum. Genel olarak söyledim ben :)

Bence ne yapacaksan doğumdan önce karar verip hazırlamalı ya da hazırlatmaya başlamalısın. Doğumdan sonra mevlüt için hazırlığa pek vaktin kalmaz. Ben çocukluğumuzda mevlütlerde camilerde külahta dağıtılan şekerlerden hazırlatmıştım oğlumda, allah nasip ederse kızımda da külahta mevlüt şekeri hazırlatmak istiyorum. İçerisine klasik minik naneli beyaz mevlüt şekeri, akide şekeri ve lokum koyuyorlar :) külahları kendim hazırlamıştım ben (eminönünde çeşit çok, külahların üzerine de konsepte uygun sticker yapıştırmıştım), doğumdan sonra mevlütten 1 hafta önce şekerciye verdim doldurdular. Hediye olarak da maşallah işli lavanta kesesi hazırlatmıştım, doğumdan önce keselere lavantalarını koyup etiketlerini vs yapıştırıp kutuyla kaldırmıştım. Halen arkadaşlarımın evlerinde görüyorum, çok mutlu oluyorum :) isim işli olanları insan heryere koyamıyor diye maşallah işli yaptırmıştım ben. Arkadaşım da şu bardaktaki kokulu ikea mumlarından dağıttı, çok hoşuma gitti benim :) biri de oda kokusu hazırlamıştı, o da değişikti ama mum daha çok hoşuma gitti belki ben de kızımda mum hazırlayabilirim. Aslında daha hediyeliğe karar vermedim ben ama hediyeleşmek sünnettir ya mutlaka bir hediye hazırlamak istiyorum hayırlı olsuna gelenlere :)

günaydın kızlar doğum ve mevlüt hediyelikleri konuşulmuş ben doğumda pek bişi yapmıcam sanırım bana da sanki atılıyormuş gibi geliyor. tül içinde lokum konuşmuştuk sanırım onu dağıttırırım şimdilik başka bir şey yok aklımda çok yakınlara da kokulu taştan çerceve içine bebeğimin fotosunu koyabilirim ama tabi daha sonraya belki 40 çıkarma gezmesinde gittiklerime verebilirim mevlüttede isimli yasin kitabı dağıtmayı tesbih ve mevlüt şekeri dağıtmayı düşünüyorum.
sizlere de fikir olabilir

Günaydın kızlar...

Canım ben de mevlit için mini yasin cüzleri oluyor onlardan hazirlattiracam.kalici çok anlamlı bir hediye olur, geçmişlerimize bir Fatiha okunur diye düşündüm.Eki Görüntüle 2020937
Ben de mevlütte bu şekilde düşünüyorum. Hatta tesbihle birlikte de olabilir. Yanına da külahta şeker hazırlatırım. Ama doğuma gelenlere ne yaparım onu bilmiyorum işte

Bizim hastane magnet veriyormuş dağıtmak için, süsleme paketi dahilinde. Hastaneye gelenlere magnet ve tüllü lokum düşünüyorum. Eve gelenlerede lokumun yanında belki aynalı modellerde bi magnet vs yaptırırım. Nazar duası yazılı olanlar hoş oluyor

evet aynalı tarz bir şey de olur. ama ben ya duvara asılsın ya tv ünitesine koyulsun istiyorum. ben buzdolabı üstü magnetleri hiç sevmiyorumgıcık oluyorum resmen

ben oda süslemesi banner hazırlayacağım jüt kumasından onu hastane yatağının üstüne asarız diyorum birkaç balon belki olabilir. lohusa şerbeti kesin olacak. eve de sadece kapı süsü hazırlıyorum bitince paylaşırım. birde kocaman lohusaya ve bebeğe nasıl davranılması gerektiğini yazan bir afiş hazırlamayı düşünüyorum

Canım biliyorum çok sıkıcı yatmak oğlumda bende yatmak zorunda kaldım hatta hastanede kalırken çok sinir oluyordum ben hasta degilim hamileyim neden yatiyorum diye ama ben hastaneden çıkmadan eşim kaza geçirdi omurga kemigini kırdı oda yatmak zorunda kaldı ama ağrılar icinde bagirarak ozaman dedim ki ben niye isyan etmisim ki yatiyorum diye eşimi o halde görünce.
Allah baska şey gostermesin biz evlatlarimiz icin yatiyoruz ins sonunda saglikla alicaksin evlatlarini ozamanda yatmaya firsatin bile kalmiycak

Çok normal canım yaa ben bile tek olduğu halde uzun süre oturup birden ayağa kalkınca penguen gibi yürüyorum Allah sana kolaylık versin ama sık dişini az kaldı :)
Allah hepimize yardım etsin canım :) dün gece dediğin gibi aynı penguen gibi yürüyordum ağrıdan Her şey onlar için katlanacağız.
Haklısın canım. Sen de zor günler geçirmişsin. Allah bir daha yaşatmasın. Yine de buna şükür diyorum. Yatıyorum ama iyiler. Onlar iyi olsun da. Bazen insan moral depolarını yenilemeye ihtiyaç duyuyor :) Zamanında gelsin bütün kuzular inşallah

Mevlütü hemen yapıcakmısın??

Ahh kuzum benim sabir guzelim sabir bebislerin icin. Az kaldi cogu gitti zaten. Depresiflik hep oluyor canim bunun yatmayla da alakasi yok acikcasi. Ama insan yatinca baskalarina mahkum olunca bu birazcik daha depresiflestiriyor insani. Kizimda ilk 3 ay hep yatmistim kolay degil zor gercekten. Ama sonu coook guzel olacak insallah. Ben de bu aralar depresyondayim:))) aksam esimle cok kotu kavga ettik sukur ki tatliya baglandi ama insan kucucuk biseyleri kocaman gozunte buyutebiliyor hamileyken. Hem akillim tadini cikar yatmanin sonra istesende yatamayacaksin. Hadi bizler uyumaya firaat buluruz arada sirada aman senin is daha zor bide biyle dusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…