2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Maşallah canım yaaa çok tatlı :) ama sıcakta zor iş güç Allah yardımcın olsun . Aramızda 3-4 gün var ama benim daha bu kadar değil küçük :)
saolasın canım. ayağa kalkınca bu kadar belli olmuyor toplanıyor göbeğim ama başkasıyla kıyaslama kendini herkesin vücut yapısı çok farklı. birde benim geçen gün baya küçüldü ve birden yine büyüdü sanırım rahmin yukarı çıkması esnasında küçülüyor. gerçi küçülüyor dediğim yukarı doğru uzadı göbeğim sonra yine yuvarlaklaştı

Evde sancı çekme olayını bence doktorunla konuşmalısın. Yani mesela ben oğlumda kontrole gittiğimin ertesi günü doğum yapmıştım. Zaten hafif hafif sancılarımın arttığını hisseder olmuştum. Kontrolde doktorum nişanın gelirse haberim olsun demişti. Akşama doğru nişanım geldiğinde haber verdim, suyun gelirse ya da sızarsa kesinlikle beklemiyorsun ama suyla ilgili böyle bir problemimiz olmazsa sancılarının düzene girmesini bekleyebiliriz demişti. 20dakikada birdi sanırım sancılarım, düzene girdi diye aradığımda sadece duş alacak kadar vakte müsaade etti. Ebenin kontrol etmesini istiyorum demişti. Hastaneye gittiğimde yanılmıyorsam 4cm açılmam vardı. Gece yarısı yatışım yapıldı, sabaha da doğumum oldu. Bence bu şekilde evde beklemenin bir sakıncası yok ama dediğim gibi doktorum beni o gün görmüştü ve riskli bir durumum söz konusu değildi, sürekli de telefonla durumumu takip etmişti. Allah nasip ederse gene bu şekilde olmasını çok isterim. Kordon dolanması bebek doğum pozisyonunu aldıktan sonra olmaz diye düşünüyorum, yani o kadar hareket için yerleri olmayacak ve herşey iyi güzelken doğum pozisyonunu almış kafası yerleşmişken tam doğuracakken hop kordona dolanamazlar :) ama mesela eltimde sancısı başlamışken doktoru sürekli hastaneye kontrole çağırdı. Çünkü bebek doğum pozisyonuna girmemişti, kafası yerleşmemişti ama sancısı vardı mesela ve sancısının başlamasınından 48 saat sonra sezeryana alındı. Sanırım bu da kişisel birşey :) doğrusu yanlışı o an annenin ve bebeğin durumuna bağlı, buna da en iyi takibi yapan doktor yönlendirmesiyle karar verebiliriz :) gözünü korkutma kötü senaryoları düşünüp :)

Ben kaybettiğim bebeğimde acemiydim. Ebe ayağa kalkmama müsaade etmemişti, ben de ayağa kalkılmas heralde diye düşünmüştüm sanki bebek pat diye düşecekmiş gibi düşünmüştüm o an :) ama oğlumda gördüm ki yatakta sancı çekmek hakikaten zormuş.. Oğlumda doğumhaneye girerken ebeye söyledim, o da destek çıkmıştı zaten fikrime ve sancımı ayakta çekmiştim. Arada sadece kısa süreli açıklık kontrolü ve nst için yatırdılar. Nst ayakta bağlanmıyor bildiğim kadarıyla, annenin hareket etmesinden dolayı sonuç sağlıklı olmaz demişlerdi diye kalmış aklımda. Bazı ebeler cins oluyor ama bence siz ısrarla talep etmişken yatağa bağlıyacak değiller ya :) aklınızda olsun daha doğuma var ama ayakta dururken bele masaj ve belinle dairesel hareketler yapmak sancı anında çok iyi geliyor (küçükken çember çevirirdik ya belimizde, öyle hareket yani) :)

aman Allahım tatlım bunları düşünme canım bunlar hastanede de olabilecek şeyler. evde çekilecek sancı tabi ki kontrollü olacak.benim arkadaşım nişanı geldikten 1 hafta sonra doğum yaptı. su gelmeden açılma olmadan doğum başlamıyor sancıların düzenli gelmeye başladığında mutlaka hastaneye gideceksin. ama mesela düzensiz ağrısı başlayıpta 24 saat hastanede yatanlar var ben tercih etmem ama sen yok ben hastane ortamında olayım güvende hissederim dersen senin rahat edeceğin şekil daha önemli.Rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallah

işte doğum günümüz kararlaştırılacağı zaman bütün isteklerimi doktoruma sunacağım. tentene temas göbeğin geç kesilmesi sancımı istediğim pozisyonda çekmek hatta istediğim pozisyonda ıkınmak(buna biraz imkansız gözüyle bakıyorum ama bellide olmaz). doğal doğumla ilgili çok fazla okuyup araştırıyorum video izliyorum birde eğitimlere katılacağım inşallah bütün bunlara karşılık kolay bir doğum yaşarım. ama sezeryanıda kafamın bir köşesinde tutuyorum sonradan çok üzülmemek için

yaa çok güzeller pinterestte de var çok çeşit. bende hep filli tema yaparım diyordum ama eşim denizli olsun diyince vazgeçtim

Tekneye binmiş fil kullan :)) dalga geçmiyorum ciddiyim :)) hatta zazzle diye bir site var orada öyle bir konsept görmüştüm sanki :)
Bu arada dediğim siteyi bebek şekerini vs kendi yapacak arkadaşlara tavsiye ederim :) hazır konseptler var, üzerine istediğin yazıyı yazıyorsun; istersen hazır olan altlıkta değişiklik falan da yapabiliyorsun. Sticker, banner ya da kart için tasarım yapabilirsiniz. Ben o sitede hazırlayıp printscreen ile ekran görüntüsü alıp photoshopa atıp üzerinde oynuyorum :) ama ekran görüntüsü alıp painte atıp ordan da kırpıp kullanabilirsiniz, daha basit :) bi göz gezdirin isterseniz :) alternatif önerileriniz varsa ben de bakabilirim :)

bende bir çok etiket banner hazırladım ama isim belli olsaydı çıktı alacaktım. dediğin siteye bir bakayım canım saolasın. bu arada tekneye binmiş file çok güldüm ama dur bakayım. tekneye binmiş ayıcık var benimkinler de hep

kızlar geçen hafta tetanoz aşısı olduğum gün kan da vermiştim sağlık ocağına. kardeşim bugün gidip almış sonuçlarımı değerlerim baya düşmüş. olması gerekenlerin altına değil ama mesela önceden 789 olan b12 475e düşmüş kan ilacı kullandığım halde bunun gibi olan çok değer var. burdan anlıyorum ki takviyeleri kullanmak gerçekten önemli hiç içmesek kimbilir ne olacak

bir garip oblomov ben de pinterestten baktım hep , çok minnoş şeyler var, bizim kuruma yakın özalitçi vardı gittim öğle arasında cıkarttım kalın kağıda , 3 tl tuttu şaka gibi, instagramda falan acayip pahalı satıyolar, bu işe mi girsek

Benimde öyle oldu canım zaten düşüktü b12 im. Hap kullanıyordum ama gene düşmüş bu kez hapa devam esip ayrıca haftada bir b12 iğnesi oluyorum.

Pinterestte gerçekten çok güzel fikirler var. Bende baya bir şeyler hazırladım. Daha yapım aşamasına geçemedim ama olsun.

Bunları yaptım. Kalın malzemeden yapılıcak bazıları ayakta durucak bazılarını duvara asıp sallandırıcam inşallah. Daha bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama odasını daha yapmadığımız için gözümde canlandıramıyorum

Eklentiler

• 14.7.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 108
valla canım işe başlamazsam ben düşünüyorum tekrardan dönmeyi kıyafet işindeydim bir ara ver güzel getirisi oluyor ek iş olarak yapıyordum ve çokta kar koymuyordum üstüne uğraştırmayacak bir alanda aslında yapılabilinir. şimdi mini hatıra kartları çıktı o tarz bir şey yapılabilinir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…