- 1 Ocak 2017
- 615
- 701
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #18.821
Eki Görüntüle 2020771 kizlar buda bebisle bizim son halimiz sicaktan ayaga kalkacak derman yok
saolasın canım. ayağa kalkınca bu kadar belli olmuyor toplanıyor göbeğimMaşallah canım yaaa çok tatlı :) ama sıcakta zor iş güç Allah yardımcın olsun . Aramızda 3-4 gün var ama benim daha bu kadar değil küçük :)
Maşallah canım. Çok tatlı duruyor. Benimde henüz bu kadar büyümedi. Ama yuvarlaklığı aynı gibi. Biraz daha sivri benimki. Belki o kadar büyümediği içindir.Eki Görüntüle 2020771 kizlar buda bebisle bizim son halimiz sicaktan ayaga kalkacak derman yok
Yaaaa maşaAllah cnm ya çook güzel olmuşunEki Görüntüle 2020771 kizlar buda bebisle bizim son halimiz sicaktan ayaga kalkacak derman yok
Evde sancı çekme durumu tam olarak nasıl oluyor? Yani Allah korusun suyu tamamen bitebilir, kalp atışları yavaslayabilir, kordon dolanip çocuk aşağı inemiyor olabilir, kakasini yapabilir, kafasini yana dayayabilir. Fazla mi felaket senaryosu urettimevet hastanede bazen suni sanciya mecbur birakiyorlar, nst esnasında yatmak zorundasin. Evde kendi belirledigin pozisyonlarda yatmak ve hareket etmek daha iyidir. Ama hastanedeki kontrollerin hiç biri yapılamaz. Riskli değil mi?
yatırdıkları zaman nstye bağlıyorlar dimi canım. aslında ayaktada bağlanabilir diyor doğal doğum yaptıran doktorlar ama malesef her hastane ve doktorlar bir olmuyor. ben doktorumun tarzını çok bilmiyorum açıkcası ama bazen kesin kati kuralları olabiliyor. eğer baktım benim isteklerime karşı çıkıyor sancımı çekip gideceğim inşallah açılmamda olurda. senin dediğin gibi herkes yatarken çok zorlandıklarını söylüyorlar halbuki ayakta durmak çömelmek ya da yatağın üstünde dizlerini ve ellerini yatağa koyarak durmak daha da rahatlatıyormuş. amin inşallah hepimiz bir avazda doğuralım inşallah. hatta Allah herkese ablamın ki gibi doğum nasip etsinsaat 9bucukta girdi 10da çıktı hastaneye vardıklarında hemen suyu gelmiş açılmasıda varmış gece çekmiş sancılarını ve sürekli tuvalete çıkmış vücudum resmen kendini doğuma hazırladı der hep. lağmana falan gerek kalmadı diyordu
aman Allahım tatlım bunları düşünme canım bunlar hastanede de olabilecek şeyler. evde çekilecek sancı tabi ki kontrollü olacak.benim arkadaşım nişanı geldikten 1 hafta sonra doğum yaptı. su gelmeden açılma olmadan doğum başlamıyor sancıların düzenli gelmeye başladığında mutlaka hastaneye gideceksin. ama mesela düzensiz ağrısı başlayıpta 24 saat hastanede yatanlar var ben tercih etmem ama sen yok ben hastane ortamında olayım güvende hissederim dersen senin rahat edeceğin şekil daha önemli.Rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallahEvde sancı çekme durumu tam olarak nasıl oluyor? Yani Allah korusun suyu tamamen bitebilir, kalp atışları yavaslayabilir, kordon dolanip çocuk aşağı inemiyor olabilir, kakasini yapabilir, kafasini yana dayayabilir. Fazla mi felaket senaryosu urettimevet hastanede bazen suni sanciya mecbur birakiyorlar, nst esnasında yatmak zorundasin. Evde kendi belirledigin pozisyonlarda yatmak ve hareket etmek daha iyidir. Ama hastanedeki kontrollerin hiç biri yapılamaz. Riskli değil mi?
Bende 5 kilo almışım ama doktorum 7 kiloya kadar normal kabul ediyoruz ilk 6 ay için dediBizde böyle olduk teyzeleri :) Göbiş çıktı iyice totalde 6 kilo aldım hala alıyorum :)
Ben kaybettiğim bebeğimde acemiydim. Ebe ayağa kalkmama müsaade etmemişti, ben de ayağa kalkılmas heralde diye düşünmüştüm sanki bebek pat diye düşecekmiş gibi düşünmüştüm o an :) ama oğlumda gördüm ki yatakta sancı çekmek hakikaten zormuş.. Oğlumda doğumhaneye girerken ebeye söyledim, o da destek çıkmıştı zaten fikrime ve sancımı ayakta çekmiştim. Arada sadece kısa süreli açıklık kontrolü ve nst için yatırdılar. Nst ayakta bağlanmıyor bildiğim kadarıyla, annenin hareket etmesinden dolayı sonuç sağlıklı olmaz demişlerdi diye kalmış aklımda. Bazı ebeler cins oluyor ama bence siz ısrarla talep etmişken yatağa bağlıyacak değiller ya :) aklınızda olsun daha doğuma var ama ayakta dururken bele masaj ve belinle dairesel hareketler yapmak sancı anında çok iyi geliyor (küçükken çember çevirirdik ya belimizde, öyle hareket yani) :)
yaa çok güzeller pinterestte de var çok çeşit. bende hep filli tema yaparım diyordum ama eşim denizli olsun diyince vazgeçtim
Bizde böyle olduk teyzeleri :) Göbiş çıktı iyice totalde 6 kilo aldım hala alıyorum :)
Tekneye binmiş fil kullan :)) dalga geçmiyorum ciddiyim :)) hatta zazzle diye bir site var orada öyle bir konsept görmüştüm sanki :)
Bu arada dediğim siteyi bebek şekerini vs kendi yapacak arkadaşlara tavsiye ederim :) hazır konseptler var, üzerine istediğin yazıyı yazıyorsun; istersen hazır olan altlıkta değişiklik falan da yapabiliyorsun. Sticker, banner ya da kart için tasarım yapabilirsiniz. Ben o sitede hazırlayıp printscreen ile ekran görüntüsü alıp photoshopa atıp üzerinde oynuyorum :) ama ekran görüntüsü alıp painte atıp ordan da kırpıp kullanabilirsiniz, daha basit :) bi göz gezdirin isterseniz :) alternatif önerileriniz varsa ben de bakabilirim :)
Tekneye binmiş fil kullan :)) dalga geçmiyorum ciddiyim :)) hatta zazzle diye bir site var orada öyle bir konsept görmüştüm sanki :)
Bu arada dediğim siteyi bebek şekerini vs kendi yapacak arkadaşlara tavsiye ederim :) hazır konseptler var, üzerine istediğin yazıyı yazıyorsun; istersen hazır olan altlıkta değişiklik falan da yapabiliyorsun. Sticker, banner ya da kart için tasarım yapabilirsiniz. Ben o sitede hazırlayıp printscreen ile ekran görüntüsü alıp photoshopa atıp üzerinde oynuyorum :) ama ekran görüntüsü alıp painte atıp ordan da kırpıp kullanabilirsiniz, daha basit :) bi göz gezdirin isterseniz :) alternatif önerileriniz varsa ben de bakabilirim :)
Benimde öyle oldu canım zaten düşüktü b12 im. Hap kullanıyordum ama gene düşmüş bu kez hapa devam esip ayrıca haftada bir b12 iğnesi oluyorum.kızlar geçen hafta tetanoz aşısı olduğum gün kan da vermiştim sağlık ocağına. kardeşim bugün gidip almış sonuçlarımı değerlerim baya düşmüş. olması gerekenlerin altına değil ama mesela önceden 789 olan b12 475e düşmüş kan ilacı kullandığım haldebunun gibi olan çok değer var. burdan anlıyorum ki takviyeleri kullanmak gerçekten önemli hiç içmesek kimbilir ne olacak
Pinterestte gerçekten çok güzel fikirler var. Bende baya bir şeyler hazırladım. Daha yapım aşamasına geçemedim ama olsun.bir garip oblomov ben de pinterestten baktım hep , çok minnoş şeyler var, bizim kuruma yakın özalitçi vardı gittim öğle arasında cıkarttım kalın kağıda , 3 tl tuttu şaka gibi, instagramda falan acayip pahalı satıyolar, bu işe mi girsek
valla canım işe başlamazsam ben düşünüyorum tekrardan dönmeyi kıyafet işindeydim bir ara ver güzel getirisi oluyor ek iş olarak yapıyordum ve çokta kar koymuyordum üstünebir garip oblomov ben de pinterestten baktım hep , çok minnoş şeyler var, bizim kuruma yakın özalitçi vardı gittim öğle arasında cıkarttım kalın kağıda , 3 tl tuttu şaka gibi, instagramda falan acayip pahalı satıyolar, bu işe mi girsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?