- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #55.141
2 gidisimde de israrla sordum, disariya cikamiyorum dedim. Yurtdisinda yasiyorum ben canim, doktorum da koreli, tercuman araciligiyla anlasiyoruz ama tercumanimin da dili cok iyi degil, yani derdimi anlayan var mi emin degilimCanım güneşten alınan D vitamini yeterli gelmiyormuş en az 1 saat kalması gerekiyormuş güneşte ki bu da pek mümkün olmuyor her gün tabi ki. D vitamini konusunda doktorunla tekrar bi görüş istersen ya da sağlık ocağındaki ebe ile görüşebilirsin
ben sadece 20 gün kullandım d vitamini hiç güneşe çıkamadık desem yeridir ve bebeğim 2 ayda 11 cm uzadı cnm bence d vitaminiyle ilgili değil hoşgeldin bu arada :)). Deniz ürünlerini bende kesip denemeyi düşünüyorum dün tükettim bebeğin kakası bi değişik oldu ya.Herkesin gecmis anneler gunu kutlu olsun :) Uzun zamandir dogru duzgun girip bakamiyordum, annem burdaydi Kadin oncayoldan geldi hic tanidigi yok diye onunla ilgilen, e bebek zaten yeni ona bak dozen oturtmaya calis derken zaman yettiremiyodum biseye. E bi de saat farki, herkes konusurken uyuyo oluyorum ben. Simdi annem gitti, kizin duzeni yavas yavas oturuyo gibi, daha rahatim artik bakabilcem sanirim.
Arada bakiyorum sizlerden cok sey ogrendim ama hep almakla olmuyor, ben de arada edindigim bilgileri paylasayim istiyorum.
Haftasonu 2. ay asilarini yaptirdik biz de. Rota ve karmayi yapti. Pnemokok ve menenjit icin haftaya randevu verdi niyeyse. Sadece vurulurken agladi. Asilar ates huzursuzluk vs yapmadi. ama ertesi sabah bikac kez kustu alakasi var midir bilemiyorum. Normalde o kadar sik kusmaz aslinda.
Doktora aklimdakileri sordum gitmisken. Yesil kakaya normal dedi, mukuslu icin o sirada yediklerine dikkat et, ilgisi var mi anlamaya calis dedi. Acili yeme deniz urunleri yeme dedi enteresan sekilde.
Bi de benim kuzum bu ay 1 kilo almis ama sadece 1.4 cm uzamis. 51 dogmustu simdi 59 cm. Sayi normal gorunuyo ama sizce bi ayda biraz az uzamamis mi. D vitamini vermiyo doktor gunese cikar her gun yeter diyo. Her gun gunes yok burda ayrica olsa da hava kiurliliginden burnumuzu cikaramiyoruz ki. Bilemedim ne dersiniz?
aynı canım durumumuz biri oldumu yatmıyordu şimdi düzenimiz birebir aynı :)) bende akşam iş yapabiliyorum TV seyre de biliyorum eğer böyle giderse çok güzel olucakUyku duzenini de yaziim tam olsun:)
Annem burdayken gunduz uyumayan cocuk gider gitmez guzel uyumaya basladi. Geceleri 9 gibi yatip ilk once 3-4 saat uyuyup sonra 2 saatte bir uyaniyor. Sabah 4ten sonra da hic uyumasa yeri, surekli bi miziklanip yatakta donup durma hali. Esimi ise yolladiktan sonra 2 saat daha uyuyoruz sarilip, uyudugumu hic anlamiyorum yani. Ama erken yatmasindan memnunum, biseyler seyrediyoruz birlikte hic olmazsa
Evet canim ister istemez yakiyoruz sporla. Sutumu de etkilesin istemiyorum. Tam arada kalmislik durumuCnm bnde spora baslamk istiyordum ama yoruldugum gunler sutumun azaldigini hissediyorum o yuzden 6. aydan snra baslamayi dusunyrm
Çok çok sağol cnmCanım çok geçmiş olsun
maşallah işte nedense istemeyenler veriyor bizim gibi isteyenlerde anca göbek seviyorYahu bi ben mi kilo vermek istemiyorum acaba63 kiloydum doğum yaptığımda şu an 50 kiloyum bir anda gitti kilolar 50 nin altına düşmek istemiyorum biraz zatıf görünüyorum çünkü ama gidiyor bir bir kilolarım
sivilcenin çok ufak hali kum serpti derler ya öyle. O benim oğlanında kaslarında var ama onunla ilgilimi bilmiyorumLifeandFeel dokuntu dedigin tam olarak nasil bir sey
Bnm kizimin kasi ufak ufak beyaz kabuklar oluyor ama bn konak diye dusunuyordum
Bulabildinmi cnm alerjinin sebebini bizde süt alerji si çıktı ama bence daha birsürü şeye daha varCanim ozelden yollayabilirsin sorun degil. En azindan mukuslu mu degil mi fikir verebilirim.
Bendim canim. Mukuslu kaka yuzde ve vucutta dokuntuler yogun gaz sancilari ve solunumda hirilti bizim belirtiler. Sut urynleri yumurta kuruyemis tahin balik domates kirmizi meyveler. Bunlari yemiyorum. Sebzeleri bile haftada bir deneyerwk yiyecegim. Yuzdeki yara ve dokuntuler artmayi durdurdu. Mukus devam. Ama mukusun gecmesi bazen cok uzun surebiliyormus hatta ek gidaya kadar gecmeyebilirmis bile. O yuzden mukusu degilde dokuntuleri baz almaya calisiyorum neden artiyo nedem azaliyo diye. Gecen kabak yedim o bile arttirdi mesela.Bizde hepsi mevcuttu cnm ya ama burdaki diğer arkadaşın tek bir belirtiydi ve sütü kesince geçmemişti diğer alerji yapan şeyleri deniyordu.. Kaka döküntü popo ağzında kızarıklık süt ürünü yediğim gün ağlamaktan mahvoluyordu
Deneye deneye bulmak gerekiyor iste canim. Sizin testte ciktimi sut. Ya bide tumm besinler icin test yapilamadigi icin tam olarak neye alerji belirlenemiyorki. Istelik cikmayadabiliyo bizde oldugu gibi. Alerji icin sunu diyorlar. Cocugunuzun en iyi doktoru sizsiniz. Cok iyi gozlemlemeliyiz.Bulabildinmi cnm alerjinin sebebini bizde süt alerji si çıktı ama bence daha birsürü şeye daha var
Deniz urunleri de en alerjen gidalardan canim dikkat et.ben sadece 20 gün kullandım d vitamini hiç güneşe çıkamadık desem yeridir ve bebeğim 2 ayda 11 cm uzadı cnm bence d vitaminiyle ilgili değil hoşgeldin bu arada :)). Deniz ürünlerini bende kesip denemeyi düşünüyorum dün tükettim bebeğin kakası bi değişik oldu ya.
aynı canım durumumuz biri oldumu yatmıyordu şimdi düzenimiz birebir aynı :)) bende akşam iş yapabiliyorum TV seyre de biliyorum eğer böyle giderse çok güzel olucak
Çok çok sağol cnm
maşallah işte nedense istemeyenler veriyor bizim gibi isteyenlerde anca göbek seviyor. Hoşgeldin bu arada gaz probleminin geçmeye başlaması umut oldu :)
sivilcenin çok ufak hali kum serpti derler ya öyle. O benim oğlanında kaslarında var ama onunla ilgilimi bilmiyorum
Cok gecmis olsn cnm bnde doktoruna 2. ay kontrolunde bir sorayim o zamanBulabildinmi cnm alerjinin sebebini bizde süt alerji si çıktı ama bence daha birsürü şeye daha var
Kimi verecem diye ugrasir kimi vermek istemezYahu bi ben mi kilo vermek istemiyorum acaba63 kiloydum doğum yaptığımda şu an 50 kiloyum bir anda gitti kilolar 50 nin altına düşmek istemiyorum biraz zatıf görünüyorum çünkü ama gidiyor bir bir kilolarım
tota00 bizimkinin kakasını sana yolliyim bi bak istersen canım
Canim ozelden yollayabilirsin sorun degil. En azindan mukuslu mu degil mi fikir verebilirim.
Rica ederim canim. Insallah bisey yoktur.Olur valla bakarım canım, çok sağol :)
Tamam o zaman, yeni yaptığında çekip yollayayım canım. Eskileri silmiştim doktora gösterince, daha net fotoğraf çekip yollıcam inşaallah. Çok sağol :))
Kendimi bildim bileli kilo verme cabasi icindeyim bi rahat rahat yiyemedim dugun öncesi 16 kilo vermiştim yine veririm diye umuyorumKimi verecem diye ugrasir kimi vermek istemez
Rica ederim canim. Insallah bisey yoktur.
bizimde en gibelirgin özellik gaz sancısı ve döküntü bakalım inşaallah bebeler hastalanmadan bulur dikkat ederizBendim canim. Mukuslu kaka yuzde ve vucutta dokuntuler yogun gaz sancilari ve solunumda hirilti bizim belirtiler. Sut urynleri yumurta kuruyemis tahin balik domates kirmizi meyveler. Bunlari yemiyorum. Sebzeleri bile haftada bir deneyerwk yiyecegim. Yuzdeki yara ve dokuntuler artmayi durdurdu. Mukus devam. Ama mukusun gecmesi bazen cok uzun surebiliyormus hatta ek gidaya kadar gecmeyebilirmis bile. O yuzden mukusu degilde dokuntuleri baz almaya calisiyorum neden artiyo nedem azaliyo diye. Gecen kabak yedim o bile arttirdi mesela.
kakada süt alerji si olduğu çıktı ama başka şeylere olup olmadığını deniyicem artıkDeneye deneye bulmak gerekiyor iste canim. Sizin testte ciktimi sut. Ya bide tumm besinler icin test yapilamadigi icin tam olarak neye alerji belirlenemiyorki. Istelik cikmayadabiliyo bizde oldugu gibi. Alerji icin sunu diyorlar. Cocugunuzun en iyi doktoru sizsiniz. Cok iyi gozlemlemeliyiz.
tmm cnm sağolDeniz urunleri de en alerjen gidalardan canim dikkat et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?