2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Tamam Can'ım çok sagolasin yatıyorum hep kalkmam.. geçer insallah

Sordum ben de ne yedi ne içti ben de yiyeyim diye ama her zamanki şeyler dedi :)) bazen böyle birden çok büyüme olabiliyormuş. Ay bizimkiler de büyüsün inş güzelce, sağlıklı olsunlar

bizde mutlu oldk annesi oh kiloda alms masaallhh balaa.
Artti canim benm. Dayanlmck gibi degl ama ins ilerlemez. Oturma minderi verdi onu alicam. :)))

Kızlar bugün Banyo lavaboyu yıkadım evleri sildim süpürdüm derken yoruldum sanırım ..ayakta kalınca karnıma diken batıyo sanki bıçak saplanır gibi bisi olur mu ( 20+1
allahn izniyle bsy yoktur ama lutfen annesi yapma bn yapmiyorum inan ki yaptgmda da bi skinti yaşamıyorum. Heryeri actgmdan usutucem korkysuyla yapmiyorum. Kuzularmz onemli annesi hagif seyleri yap kalsn gerisi. Kanamn yoksa hc skma canini :)

Utanmasam bn aglicm igne vs denince. Esim gt diyodyu yok senn iznin olsn diye oyaliodmki tersne izin verdiler :) sukur korktgm gibi degldi. Senin 2. Iyi gecer inss

allahn izniyle bsy yoktur ama lutfen annesi yapma bn yapmiyorum inan ki yaptgmda da bi skinti yaşamıyorum. Heryeri actgmdan usutucem korkysuyla yapmiyorum. Kuzularmz onemli annesi hagif seyleri yap kalsn gerisi. Kanamn yoksa hc skma canini :)
Yok canim kanamam falan Allah'ın izniyle insallah bisi yoktur

Kızlar bugün Banyo lavaboyu yıkadım evleri sildim süpürdüm derken yoruldum sanırım ..ayakta kalınca karnıma diken batıyo sanki bıçak saplanır gibi bisi olur mu ( 20+1
Olmaz.aynı şeyler dün ben biraz iş yaparken de oldu.dinlenmekle de geçmiyor pek akşama kadar dacdiken batmadı vardı

Kızlar doktor seker yüklemesi yapıcak bana sizce yapsammı çoğu kişi yapma diyo kararsızım
Yapma diyenler şekerden dolayı sana veya bebeğine bir şey olsa sorumluluğu kabul ediyorlar mı? Çok kızıyorum etraftaki şu çok bilmişlere. Dünyadaki bütün doktorlardan daha iyi biliyorlar...

Bizim ailede kimsede yok seker hastalığı canım bende ondan kararsız kaldım
İlla ki ailede olması gerekmiyor ki. Sadece gebelikte olup geçen diyabetler var. Herkeste olabiliyor. Zaten şeker yüklemesini evde bir bardak cola ve büyük bir dilim pasta yiyorsan kendin de alasını yapmış oluyorsun canım şeker yüklemesinin :)

Mrb kızlar bugun gittim doktora iyi bi doktordu korktugum gibi olmadı hatta muayne etti iki hafta sonra ayrıntılı ultrasona gel dedi ben söylemeden söylemiş oldu :) yalnız şöyle bişey var ultrason kagdına amniyon sıvı bebek kalp atışı falan yazdrmış onlar normal bi skıntı yok plasenta için anterior yazdrmiş bilmedgim için orda soramadım ama plasentanın önde olmasıymış benim doktorum böyle bişey söylemedi hiç bu zamana kadar nette baktığım kadaryla anne ve bebek için risk olustrmaz diyo bilgisi olan var mı

Aynen Canım bende yapıcam galiba ama gebeligimin başından beri hiç birşey yapmadım iki test 4 lü test pek test falan yapma taraftarı değilim kötü bi sonuç çıkarsa gebeligim çok zor geçer diye herşeyi allaha bıraktım

Daha oncede yazmistim, yurt disinda hamileler hamilelik boyunca 2-3 kere ultrosana girmesine ragmen. Seker yuklemesine karsi cikilmiyormus. Annelerin celiskide kalmasi bilinclendirme de olan eksiklerden kaynaklaniyor.

Diyabetik hamileliklerde bebekte görülebilecek riskler:
  • Doğumun ardından yaşanabilecek solunum sıkıntısı (respiratuar distres)
  • Bebeğin iri olması (makrozomi)
  • Daha olarak görülen bebeğin normalden küçük olması (SGA)
  • Bebekte doğum ardından sonra hipoglisemi yani şekerin düşmesi, polisitemi, hipokalsemi, hiperbiluribinemi (sarılık)
  • Kalp anomalileri (VSD, TGA, kardiyomyopati…)
  • Beyin ve santral sinir sistemi anomalileri (Anensefali, spina bifida, kaudal displazi)
  • Böbrek anomalileri
  • Sindirim sistemi anomalileri
  • Kulak anomalileri

Tam önde olmasi nedir bilmem ama ayrintili ultrasonda plesenta benim findigin sag yanagindaydi, hatta sol eliyle ittiriyordu. Dr'um güldü, bir sıkıntı olsaydı bana soylerdi herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…