2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Dadli cnm benim yazını okudum şimdi.Ben dün 20+6 idim. Sağlık ocağına gittim.Aşı vurulcaktım.
Doktor riske atmayalım . Haftaya vurulalım dedi.
Erken vurulmak düşük riskine yok açıyor dedi. Normal de evet 20-21 haftalarda vurulması ideal. ama benim sağlık ocağındaki doktorum pimpirkli çıktı galiba 1 hafta daha bekletti beni.
Ama sana 15.haftada nasl vururlar çok erkenmiş ya.Doktorum haklı çıktı galiba demekki olabiliyormuş erken vurulunca. İnsanın içine şüphe düşüyor ya. O değil hemşire salak kadın nasl diyebilir 10gün önce vurduk olsun diye.Benim doktor 7 günün hesabını yaptı 20-21 haftada. salak kadın 15.haftada 10 gün önce vurduk nasl diyebilir. Bu işte bişey varda hadi hayırlısı !!

Canm evet çok pahalı ben almayacağım öyle. ama bulurum inşallah eminönünden filan 80-90 tl ye. Teyzem tuhafiyeci benim mallar geliyor ona kapalı çarşıdan ona sipariş vereceğim uyguna bulurum diye tahmin ediyorum.Ama 100de yukarısı da verilmz bana göre .Gerek yok . 2 tane uygun al 40 ına kadar giy.

Dogru soyluyorsun,evham yapmayalim yaaa ne duysam strese giriyorum ben baya etkileniyorum da neyse kalkim kahvalti hazirlimse bende bebisimi hissederim belki iki pit pit yapar
Dün hissediyordum şimdi şu yazılanları okuyunca evham yaptım belki uyuyor ama hissedemedim ve korkmaya başladım yani bazen şuraya girmek istemiyorum girip iki muhabbet ediyorum ama şu yazilanlar yetiyo insanı panikletmeye ...

Gül kurusu filan da güzel olur canm. sadece düz değilde ara ara çiçekleri olcak . gül kurusu renginde. belki vardır böyle güzl olur.

İsim konusunda çok haklısın daha evlenmeden önce çocuklarımın adını koymuştum sözde kızıma inci oğluma mirat adını verecektim evlendikten sonra farklı isimler düşünmeye başladım hamile kaldıktan sonra bambaşka isimler kızımıza Belis adını koyduk biz aşkın ilk meyvesi ve çok güzel kız anlamına geliyormuş. İlk evladımız olduğu için anlamı çok hoşuma gitti

Biz doktordan geldik bizimki de 565 gr olmuş teyzesi maşallah ama yine poz vermedi yüzünü kapamıştı.inşallah 3 hafta sonra artık:))bide çok kilo almışsın dedi doktorum :))umurumda mı?hayır:))
masallah bebise bnde saglık ocagına gittim tetanoz asısı oldum kiloma baktılar cok almıssın dediler:))) meyve kilo aldırıyomus cok yeme dediler ama napim saglıklı olalım da kilo önemli degil :))

Günaydın güzel mayıs anneleri.
Anneler ben hala bebegimin hareketlerini hissedemedim. ilk bebeğim olacak. Sizlerde durum nedir hissedebildiniz mi ? Bi de asidan bahsedilmiş ne aşısı o benim bir bilgim yok ??????

Ayni soylediklerini bende hissediyorum, bazen girmeye korkuyorum ama bazende cok egleniyorum burda. Yinede hayatin tatli olsugu gibi aci olabilecegini de goruyoruz iste burda, sen birazdan hissedersin senin minnos baya buyudu annesi. Benimkisi minnak daha zor hissediyorum zaten sabahlari uyuyo galiba genelde ogleden sonra hissediyorum ben

Günaydın güzel mayıs anneleri.
Anneler ben hala bebegimin hareketlerini hissedemedim. ilk bebeğim olacak. Sizlerde durum nedir hissedebildiniz mi ? Bi de asidan bahsedilmiş ne aşısı o benim bir bilgim yok ??????
Benimde ilk bebis ve ben de hissediyorum ama emin olamiyorum hala hep ayni noktada gunde bikac defa boyle bi pit pit oluyor. Send evirseyler yiyince uzan biraz dinlemeye calis.ama benim doktorumda demisti bana 22. Haftada anca hissedersin diye, o sebeple stres yapma yakindir tekmeleri hissetmen buarada tetenoz asisi canim, saglik ocagi yapiyor. Doktorunla gorus, sonra sende gidip yaptirirsin.

Canım öyle ama işte daha konuşmayayim bu konuda .. evet istediği zaman oynuyor benimki gece gündüz sabah akşam farketmiyo o oynmazsa ben oynatıyorm işte parmaklarla uyarıyorum bazen inada hemen tepki vermiyor uyuyor sanırsam.. bu arada benim yırtıklarım arttı ve artık acıyo karnım geriliyor yırtılırken hissediyorum resmen ya nasıl bı genetik yuklemisler bana

arkadaşlar bence sağlıklı olalım da kilo önemli değil yaklaşımı doğru değil. kilo başlı başına bir sağlıksızlık zaten. hem kiloya dikkat edip hem de bebeğin ve kendi sağlığını korumak mümkün. ben ekmek, pirinç, makarna, hamur işi vs gıdaları neredeyse hiç almıyorum. akşamları daha hafif yiyorum. daha çok et, balık ağırlıklı besleniyorum. sabahları mutlaka ya bir ya da iki tane yumurta yiyorum. peynir, süt kesinlikle ihmal etmiyorum. her gün mutlaka meyve yiyorum. öğünlerimde çorbayı çok sık tercih ediyorum. bazen canım çok istiyor, hamburger, gözleme vs de yiyorum. ertesi gün dengeliyorum. çok şükür ben de bebeğim de şimdilik çok sağlıklıyız, inşallah böyle devam eder. bence siz de dikkat etmeye çalışın, daha doğrusu dikkat etmek değil de sağlıklı beslenmeye çalışın. şimdiye kadar 5 kilo aldım. 51 kilo ile başlamıştım hamileliğe.

bebeğimiz olduktan sonra da çok fazla enerjiye ihtiyacımız olacak. kilolara dikkat etmekte bence fayda var.

Aynen öyle oluyor cnm Adıyla yaşasın inş ismide anlamı da çok güzelmiş bizim de ilk olacak kısmet olursa ama henüz ismimiz yok

Geceleri bende ufak ufak rahatsiz olmaya basladim.hamilelikte en cok son iki aydaki uyku sıkıntisi korkutur beni cok zornoluyo donmek gece yardimsiz olmuyor

Popoda genisledi camasirlarim artik rahat degil bi posta almam lazim :)
bende gece sicaktan yatamiyorum icim daraliyo esim üsüyo kalorferi kapamisim ben yaniyom anlamadim :/

bende gece sicaktan yatamiyorum icim daraliyo esim üsüyo kalorferi kapamisim ben yaniyom anlamadim :/
Tek değilsin bende böyleyim ve şuan nezle oldum öksürükte cabası aman dikkat et canım ilaçta kullanamıyoruz hala da terliyorum tek yarattığımız oda yanıyor kalorifer o da en düşükte ona rağmen yanıyorum daha dusugude yok hasta oldum kapatınca da napicaz böyle iyiki yaz değil piserdik heralde

Benimle aynı kafadan,Bir kişi daha güzel bir düşünce,Ben çok zayıf başlamadım hamilelige boyumdan kaynaklı zayıf duruyordum ama rakama dökersem kilolu şuanda bende sadece 4 kg almışım Ve dikkatli beslenmeye özen gösteriyorum ekmek yemiyorum çok fazla tüketim az gereksiz çünkü bebege bir yararı yok aşermeye inanmadıgım için çok fazla yiyecek komasına girip hurra bebek var diye yemegede çalışmadım,İki kişilik ye diyenlere ben yedigimle gayet memnunum o kuş kadarla besleniyor vitaminini alıyor zaten yediklerimin diyip geçirdim,Tuz tüketimime karıştılar ödem çoklugu olur diye yesemde ödem olcak yemesemde araştırdıgım için bunu dile getirdim birde tuzu azalttım kilo yapar diye,Asitli içecek istegimi sodanın içine limon sıkarak giderdim sodada bir mineral kaynagı oldugu için oldukça yararlı,gündüz uyandıgımda saglıklı olmak adına 2 bardak en az su içtim yarım saat sonra ögünümü yiyip gün aşırı su tüketimimi arttırdım buna ragmen,Bebegimin sıvısı az bunuda anlamadım ama neyse ;( yani anlıycan seninle aynı kafadanmışız ve 4 kg aldım belki benimle aynı haftada olanlar daha fazla aldı veya daha az ama ben şuan bile diyorum keşke daha az alsaydım çünkü son aylarda ödem şişlik zaten nasıl artış oldugunu anlamıycaksın,Ve ben baştan beri hiç kusma yaşamadım bundan dolayı kilo kaybımda olmadı aksine felaket iştah vardı ilaçlardan kaynaklı buna ragmen bazen iyi almışım çok degil diyorum sonra en fazla 15 kg almayı kafaya koymuştum ya ondan çıkarsam diye korkuyorum ama en ideal almam gereken ve kendimi indeksledigim 12 kg bebek eşigi suyu flan derken zaten 10 kg buluyor tabi bebegin kgsuna göre degişir ,Ama 4-5 fazla kalırsa hamilelikten sonra lohusa döneminde vermek çok daha kolay Fakat dedigim rakamdan sonrası,Hem bebegine yetişmekte güçlenme,hem aynaya baktıgında ben ne yaptım deme,Hemde eşim aceba begenmiycekmi beni çirkinmi oldum gibi komplekslere girmek istemiyorum Dikkat ettigim halde aldımmı işte o zaman takdiri ilahi der susarım çünkü havadan dolayı hareket kısıtlılıgım var harekette önemli hamilelikte herşeyin hayırlısı bebegimiz saglıklı sıhatli olsun,Bizde saglıklı olalım inşallah

Bsnada ondan verdi kullanmadm. Oyle duymustum canm. Hatta sirf istah aciyo diye icsemmi diye dusunmedim degil :)))
Bende artık içsem ni içmesem mi diye düşünüyorum bir önceki akşamdan bir sonraki akşama 1kg almış görünüyorum sinirlerim bozuluyor öyle görünce nedenini anlayamadım. Tuvalet sıkıntım yok çok yemiyorum çok su içmiyorum üzerimdeki kıyafetler çok farklı ve kalın değil ağırlık yapcak çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…