2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Aa kiyamamm skma.caninii canm benm heraeyde vardr bir hayır. 1 hafta daha buyuck kuzuuun hersey daha bi.belli olur. hem. Sukur ki sira varma ve haftan geçmiyor. Neredeydin sen

Asumnur bendede var canım inş kim ne zaman derse bende uygularım sizin için ) zaten tek kullanımlık değil sudan çıktımı geri kapanıyor. Keşke yakın olsamsa verseydim sana. Bi yakınımda gidiyo umreye onada tembih eder gruba dağıtırdm :)

Allah razii olsunn canimm bende umreye giden birilerini gozume kestrsem iyi olacakk :)))

Ayyy evettt ne guzell de gezerzz kuzularlaa. Arada yapaym bende :)))) o gunler cok yakin zaman su gibi gececek kuzularimizn fotolaribi aticazz oyyy

Ne güzel canım senin adına çok sevindim bebisinde çok tatli maşallah Rabbim kucağında gormeyide nasip etsin :) biranın hastanesi sanırım biraz sıkıntılı canım benim kizdigim konu keşke bana iki hafta önce gittiğimde ultrasona iki hafta sonraya gün al deseydi ben bugün sırf sıra almak için gittim neyse bundada vardr bi hayır

Kızlar bu ayrıntılı ultrason ile 3 boyutlu aynı şey mi oluyir şimdi sizin çektikleriniz hangisi her hastane ayrı para mı alıyor şimdi ben memleketteyim bi hastane biz zaten ayrıntılı bakıyoruz demiş aynı şey mi

Aa kiyamamm skma.caninii canm benm heraeyde vardr bir hayır. 1 hafta daha buyuck kuzuuun hersey daha bi.belli olur. hem. Sukur ki sira varma ve haftan geçmiyor. Neredeydin sen
Aynen canım herşeyde vardr bi hayır şimdi sakinledim daha iyiyim çok sinirlenmistim :)corumdayim canım ben

Arkadaşlar doktorlar enfeksiyonun ciddiyetine göre yarar zarar oranına göre ilaç verir gebelere. Yani bir arkadaşımızın enfeksiyonu ciddidir ona verdiği ilaç sizin hastalık durumunuza göre fazla ve gereksiz olabilir. Lütfen doktor gebeye bir ilaç verdi diye o her gebe tarafından içilebilir mantığıyla hareket edip ilaç almayın. Hastalığınız ciddiyse ateş vs varsa hemen bir doktora görünün. Kendi kendinize ilaç almayın. Uyarmak istedim. Ateş de önemli tabii ki. Ateşiniz varsa zaten evde iyileşmeye çalışmayın. Hemen doktora görünün. Tüm hastalara geçmiş olsun. Hamilelik dönemimiz tamamen kışa denk geldiği için elimizden geldiğince en az hastalıkla atlatmamızı diliyorum...

Canım ben de henüz ayrıntılıya gitmedim bu cumartesi inş randevumuz ancak anladığım kadarıyla ayrıntılıda bebeğin organlarına vs çok detaylı bakılıyor bir sıkıntı var mı diye. Bu 3d değil diye anladım ama yanlışsam giden arkadaşlar düzeltsin. 3d-4d renklide ise profilimdeki fotoğraf gibi daha net bir dışsal görünüş elde ediliyor bebek neye kime benziyor daha net belli oluyor. Ben hep hem siyah beyaz hem de 4d görüyorum bebeğimi normal rutin kontrollerde. Bu sanırım doktorun muayenehanesinde sahip olduğu teknoloji ile ilgili. Ayrıntılı ultrasonu ise herkes yapamıyor, bu da ayrı bir teknoloji ve bu konuda özel eğitim almış perinatologlar tarafından yapılabiliyor düzgün ve hakkını veren bir şekilde. Benim doktorum örneğin bu konuda uzman değil o yüzden başka birine yönlendirdi perinatolog bir profesör biz ona gideceğiz. Gerçekten çok tecrübeliymiş, bir arkadaşımın bebeğinin düşük ağırlıklı doğacağını (kordonunda biraz sıkıntı varmış ve iyi beslenemiyormuş) bir de onun bir arkadaşının bebeğinin kalp problemi olacağını görmüş mesela ayrıntılıda.. Ayrıntılıya gitmişken 3d-4d'ye de dönüyorlardır diye düşünüyorum hazır gitmişken :) benim için çok önemli değil zaten hep öyle görüyorum. Ben daha çok bebeğimin herşeyi iyi mi, Allah korusun bir sıkıntı varsa dikkat etmem gereken bir durum var mı onu öğrenmek için gidiyorum açıkçası. Allah korusun hepimizin bebeklerini ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kızlar bi de bisey sorcam bana ilk doz tetanoz aşısı bugün yapıldı sata Gore 19+6 ultrasona Gore 20+2 yim bi sonraki doz için martin 1 ine gün verdi geç olmuyomu

Canım 15 erken alınması iyi birşey değil suyunun geleceği nerden belli bazı bebekler 41-42 hafta bekliyorlar kesin sezaryan bile olsa 15 gün erken aldırmak bebek için risk benimde sezaryan ama ama daha şimdiden 15 gün önceden alınmasını kabul etmem o haftaların sartlari, bebeğin kalp atışı,suyu plesentanın ve rahim duvarının durumuna göre bekleyebildiğim kadar bekleyeceğim bebek içeri de ne kadar kalırsa o kadar iyi. Doğup küvezde kalmasındansa içeri de gelişimini tam anlamıyla tamamlaması en iyisi.sancınla yada suyun geldikten sonra da rahatlıkla sezaryan olabilirsin bir sakıncası yok ama erken ve hazır olmayan bir bebeğin doğmasının sakıncası çok.ultrason ölçümleri de vs kesin ölçümler değil tam anlamıyla tutmuyo. Bebeğin hazır olmadan erkenden alınması ham meyveyi koparmak gibi bi durum. Bence iyi düşün Dr unda bu kadar rahat ve daha çok zaman varken böyle konuşup gün vermesi garip doğduğunda herhangi bi solunum sıkıntısı yaşayayıp yaşamayacağının garantisini veriyor mu yanlış anlama beni sakın canım ama Dr un tavrını yanlış buldum.ne kolay geliyor hemen kes al gönder.zorunlu sezaryan bile olsa herşeyin bi usulu kuralı var her bebek bir değil kimi bebek 36. Haftada doğmaya hazırdır kimi bebek 38,5 haftalıktır ama daha hazır değildir.şartlar gelişim vs herşey tam anlamıyla değerlendirilip sezaryan günü verilmeli.daha şimdiden bebeğin durumu göz ardı edilip 15 gün önce alırım demek hiç bi Dr a yakışacak bi tutum değil bence

Son düzenleme:
Benim kizim yaklask ikinhafta buyuk gorunuyordu ultrasonda.ama 40 haftalikken dogdu yani sata gore 40 haftalikken

Cok haklısın canım, bebek hazır olmayınca bu sefer süt sıkıntısı için üzülüyor anne.

Kızlar bebek dün aksamdan beri hiç hareket etmiyor bugün cam sildim bişey olmuş mudur yarın ultrasona gidicem inşallah korkuyorum

Cok haklısın canım, bebek hazır olmayınca bu sefer süt sıkıntısı için üzülüyor anne.
Malesef sezaryan doğru şekilde uygulanmıyor ülkemizde ve malesef anne adayları da yeterince bilinçlendirilmiyor.her anne adayına ücretsiz gebelik doğum kursları verilmeli normal doğum teşvik edilmeli ama bizim ülkemizde Dr larda sezeryan yanlısı ve normal doğum hikayeleri anneyi korkutmaktan ibaret.
Kızlar bebek dün aksamdan beri hiç hareket etmiyor bugün cam sildim bişey olmuş mudur yarın ultrasona gidicem inşallah korkuyorum
rahat ol canım işten güçten fark etmemişsindir uzan dinlen ben burdayım anne der sana

Kizlar burda kuran okumayi bilenlerle veya ailesindem bilenler varsa bebeklerimize niyetlenerek toplu bir hatim yapalimmi saglikla dogmalarina bhyumelerine niyetlenerek?kalabaligiz 30 cuz dagitabiliriz sanirim aramizda.duasinida yaptiririz ne dersiniz.okuyabilecek veya okutabilecek olan varsa beni etiketlesin olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…