- 2 Eylül 2016
- 2.657
- 1.136
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #28.241
Aa kiyamamm skma.caninii canm benm heraeyde vardr bir hayır. 1 hafta daha buyuck kuzuuun hersey daha bi.belli olur. hem. Sukur ki sira varma ve haftan geçmiyor. Neredeydin senKızlar inanılmaz sinirliyim ve inanılmaz moralin bozuk geldim ama boşuna geldim doktor bana iki hafta sonra ayrintili ya gelceksin dedi ben de zannettimki kendi bakcak ama beni ultrasona yönlendirdi onlarda neymiş yoğunluk varmış haftaya perşembeye gün verdiler karda kışta boşuna gelmiş oldum yani aglycam ya yok böyle bisey
Allah razii olsunn canimm bende umreye giden birilerini gozume kestrsem iyi olacakk :)))Asumnur bendede var canım inş kim ne zaman derse bende uygularım sizin için ) zaten tek kullanımlık değil sudan çıktımı geri kapanıyor. Keşke yakın olsamsa verseydim sana. Bi yakınımda gidiyo umreye onada tembih eder gruba dağıtırdm :)
Ayyy evettt ne guzell de gezerzz kuzularlaa. Arada yapaym bende :)))) o gunler cok yakin zaman su gibi gececek kuzularimizn fotolaribi aticazz oyyyDiyorum valla kızımla şöyle gezcez alışverişler yapcaz ooo neler neler bu sefer o kıskanıyor çaktırmıyor sende söyle iyi oluyoraynen az kaldı valla şaka maka korkuyla heycan karıştı ben de siz bizden 3 hafta öndesiniz. Bizde yolu yarıladık inş doğum yaptım dediğimiz bebeklerimizi konuşacağımız günlerde gelir
Yok onu kullanmadim cnm :/nac 600 mu kullandın cnm ? işe yarıyormu bebeğe zararı olsa kullan demez biliyorum ama merak ediyorum
Ne güzel canım senin adına çok sevindim bebisinde çok tatli maşallah Rabbim kucağında gormeyide nasip etsin :) biranın hastanesi sanırım biraz sıkıntılı canım benim kizdigim konu keşke bana iki hafta önce gittiğimde ultrasona iki hafta sonraya gün al deseydi ben bugün sırf sıra almak için gittim neyse bundada vardr bi hayırCanim bende yeni geldim doktordan ama ayni önce kendi bakti güzelce sonra ayrintiliya yönlendirdi birde oraya girdik ama çok bisy anlamadım orda cins biriydi Allahtan kendi doktorum öncesinde bakti icimizi rahatlatti .. Sende niye öyle yaptiysa sonuçta o ayri o ayri
Burda idari izin verdi valilik sağolsun canım mecbur çıktım ama işe yaramadı maalesef :)Aynen düşünme en iyisievet yollar malesef bende işe gelirken resmen akla karayı seçiyorum
Merhaba arkadaşlar bugün 5+5 im mercimek tanemi gördüm çok şükürTüm hamilelik serüvenimizle birbirimize destek olalım ve saglıkla yavrularımıza kavuşalım İnşallah
aminnnnn canimmm insallahEvet ilk Allah ım çok bekletmedi çok şükür Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın İnşallah
Aynen canım herşeyde vardr bi hayır şimdi sakinledim daha iyiyim çok sinirlenmistim :)corumdayim canım benAa kiyamamm skma.caninii canm benm heraeyde vardr bir hayır. 1 hafta daha buyuck kuzuuun hersey daha bi.belli olur. hem. Sukur ki sira varma ve haftan geçmiyor. Neredeydin sen
Canım ben de henüz ayrıntılıya gitmedim bu cumartesi inş randevumuz ancak anladığım kadarıyla ayrıntılıda bebeğin organlarına vs çok detaylı bakılıyor bir sıkıntı var mı diye. Bu 3d değil diye anladım ama yanlışsam giden arkadaşlar düzeltsin. 3d-4d renklide ise profilimdeki fotoğraf gibi daha net bir dışsal görünüş elde ediliyor bebek neye kime benziyor daha net belli oluyor. Ben hep hem siyah beyaz hem de 4d görüyorum bebeğimi normal rutin kontrollerde. Bu sanırım doktorun muayenehanesinde sahip olduğu teknoloji ile ilgili. Ayrıntılı ultrasonu ise herkes yapamıyor, bu da ayrı bir teknoloji ve bu konuda özel eğitim almış perinatologlar tarafından yapılabiliyor düzgün ve hakkını veren bir şekilde. Benim doktorum örneğin bu konuda uzman değil o yüzden başka birine yönlendirdi perinatolog bir profesör biz ona gideceğiz. Gerçekten çok tecrübeliymiş, bir arkadaşımın bebeğinin düşük ağırlıklı doğacağını (kordonunda biraz sıkıntı varmış ve iyi beslenemiyormuş) bir de onun bir arkadaşının bebeğinin kalp problemi olacağını görmüş mesela ayrıntılıda.. Ayrıntılıya gitmişken 3d-4d'ye de dönüyorlardır diye düşünüyorum hazır gitmişken :) benim için çok önemli değil zaten hep öyle görüyorum. Ben daha çok bebeğimin herşeyi iyi mi, Allah korusun bir sıkıntı varsa dikkat etmem gereken bir durum var mı onu öğrenmek için gidiyorum açıkçası. Allah korusun hepimizin bebeklerini ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinKızlar bu ayrıntılı ultrason ile 3 boyutlu aynı şey mi oluyir şimdi sizin çektikleriniz hangisi her hastane ayrı para mı alıyor şimdi ben memleketteyim bi hastane biz zaten ayrıntılı bakıyoruz demiş aynı şey mi
Canım 15 erken alınması iyi birşey değil suyunun geleceği nerden belli bazı bebekler 41-42 hafta bekliyorlar kesin sezaryan bile olsa 15 gün erken aldırmak bebek için risk benimde sezaryan ama ama daha şimdiden 15 gün önceden alınmasını kabul etmem o haftaların sartlari, bebeğin kalp atışı,suyu plesentanın ve rahim duvarının durumuna göre bekleyebildiğim kadar bekleyeceğim bebek içeri de ne kadar kalırsa o kadar iyi. Doğup küvezde kalmasındansa içeri de gelişimini tam anlamıyla tamamlaması en iyisi.sancınla yada suyun geldikten sonra da rahatlıkla sezaryan olabilirsin bir sakıncası yok ama erken ve hazır olmayan bir bebeğin doğmasının sakıncası çok.ultrason ölçümleri de vs kesin ölçümler değil tam anlamıyla tutmuyo. Bebeğin hazır olmadan erkenden alınması ham meyveyi koparmak gibi bi durum. Bence iyi düşün Dr unda bu kadar rahat ve daha çok zaman varken böyle konuşup gün vermesi garip doğduğunda herhangi bi solunum sıkıntısı yaşayayıp yaşamayacağının garantisini veriyor mu yanlış anlama beni sakın canım ama Dr un tavrını yanlış buldum.ne kolay geliyor hemen kes al gönder.zorunlu sezaryan bile olsa herşeyin bi usulu kuralı var her bebek bir değil kimi bebek 36. Haftada doğmaya hazırdır kimi bebek 38,5 haftalıktır ama daha hazır değildir.şartlar gelişim vs herşey tam anlamıyla değerlendirilip sezaryan günü verilmeli.daha şimdiden bebeğin durumu göz ardı edilip 15 gün önce alırım demek hiç bi Dr a yakışacak bi tutum değil benceKızlar 8 nisan doğum tarihimiz Allah'ın izniyle inşaallah yavrum erken gelmezse 15 gün erken alinicaz 89 günümüz var bugün doktor teyzemize gittik tansiyonum da normale döndü çok şükür Allah'ıma suanlik iyiyiz Rabbime bin şükür .. iyi haberler alalım hepimiz inşallah:)
Benim kizim yaklask ikinhafta buyuk gorunuyordu ultrasonda.ama 40 haftalikken dogdu yani sata gore 40 haftalikkenBenim bebeğim de bir kaç gün önde gidiyor. O süreye göre erken doğacak demek oluyor bence.
Açıklığı bilmiyorum ama doktorum her defasında rahim ağzı kapalı, güzel die kontrol ediyor ve bana söylüyor...
İnternetten araştır bakalım ne çıkacak... ekstrem bir durum olsaydı doktorun mutlaka seni uyarır ya da bilgi verirdi
Cok haklısın canım, bebek hazır olmayınca bu sefer süt sıkıntısı için üzülüyor anne.Canım 15 erken alınması iyi birşey değil suyunun geleceği nerden belli bazı bebekler 41-42 hafta bekliyorlar kesin sezaryan bile olsa 15 gün erken aldırmak bebek için risk benimde sezaryan ama ama daha şimdiden 15 gün önceden alınmasını kabul etmem o haftaların sartlari, bebeğin kalp atışı,suyu plesentanın ve rahim duvarının durumuna göre bekleyebildiğim kadar bekleyeceğim bebek içeri de ne kadar kalırsa o kadar iyi. Doğup küvezde kalmasındansa içeri de gelişimini tam anlamıyla tamamlaması en iyisi.sancınla yada suyun geldikten sonra da rahatlıkla sezaryan olabilirsin bir sakıncası yok ama erken ve hazır olmayan bir bebeğin doğmasının sakıncası çok.ultrason ölçümleri de vs kesin ölçümler değil tam anlamıyla tutmuyo. Bebeğin hazır olmadan erkenden alınması ham meyveyi koparmak gibi bi durum. Bence iyi düşün Dr unda bu kadar rahat ve daha çok zaman varken böyle konuşup gün vermesi garip doğduğunda herhangi bi solunum sıkıntısı yaşayayıp yaşamayacağının garantisini veriyor mu yanlış anlama beni sakın canım ama Dr un tavrını yanlış buldum.ne kolay geliyor hemen kes al gönder.zorunlu sezaryan bile olsa herşeyin bi usulu kuralı var her bebek bir değil kimi bebek 36. Haftada doğmaya hazırdır kimi bebek 38,5 haftalıktır ama daha hazır değildir.şartlar gelişim vs herşey tam anlamıyla değerlendirilip sezaryan günü verilmeli.daha şimdiden bebeğin durumu göz ardı edilip 15 gün önce alırım demek hiç bi Dr a yakışacak bi tutum değil bence
Malesef sezaryan doğru şekilde uygulanmıyor ülkemizde ve malesef anne adayları da yeterince bilinçlendirilmiyor.her anne adayına ücretsiz gebelik doğum kursları verilmeli normal doğum teşvik edilmeli ama bizim ülkemizde Dr larda sezeryan yanlısı ve normal doğum hikayeleri anneyi korkutmaktan ibaret.Cok haklısın canım, bebek hazır olmayınca bu sefer süt sıkıntısı için üzülüyor anne.
rahat ol canım işten güçten fark etmemişsindir uzan dinlen ben burdayım anne der sanaKızlar bebek dün aksamdan beri hiç hareket etmiyor bugün cam sildim bişey olmuş mudur yarın ultrasona gidicem inşallah korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?