- 26 Ocak 2010
- 11.135
- 8.408
- 773
- Konu Sahibi endless love
-
- #29.621
Benimde 1.74 boy :) Normalde mankenin boyunu yazarlardı yazmamışlar.Ay keşke ben de internetten denemeden alabilsem. Bacak boyum uzun olduğundan ne alsam düdük gibi oluyor
Canim ben kullandim ama emzirirken kullaniodum rahat oluodu hemen alttan kaldiriodum yukari sarkma yapmadi ben birak sıkı bisey almistim ama biraz tipsiz gosteriyoKızlar sütyenlere sığabiliyor mu göğüsleriniz ? Beni rahatsız etmeye başladı... sporcu sütyeni mi alsam diyorum. Destekler mi emin de değilim. Daha emzirmeden sarksın istemiyorum :) emzirince zaten olan olacak dimi deneyimli anneler
Ne diyorsunuz kullanan var öı ?
Canim aslinda kulaktan olcenleri tavsiye edio dr lar ama benim kizim korkuodu kulagina sokturmuodu allahtan benimki hem alindan hem kulaktan olcenlerden simdi markasini hatirlamiorum kizim kirdi yenisini alicaz bizde ama yine aynisini alirim buyuk ihtimalKızlar bu arada yavrumun ateş ölçerini de alıp pahalı şeyleri aradan çıkarayım diyorum. Tecrübeli anneler önerdiğiniz bi marka var mı? Kulaktan ölçenler mi, temassız ölçenler mi daha iyi.
Benim boyun yanı sıra bir de bacak boyum çok uzun. Ablamla aynı boyuz, ona normal olan bana kısa geliyor. Sanırım vücudumun %70i filan bacakBenimde 1.74 boy :) Normalde mankenin boyunu yazarlardı yazmamışlar.
Hosgeldin ankaranin neresindensin canimArkadasim hosbuldum
Ben begendim. Kullanisli gorunuyo ve şık duruyo.Kızlar bu nasıl, ilk oğlumda mavi 3 lü takım almıştım. Üstüne giyilen şeyi hiç giymedim o yüzden 2 parça alıcam. Doğum yapınca çok üşünüyor, kalın birşey alıcam üstüme yanıma.
Aynen canım ben pekmezin üstüne limon sıkıp içiyordum demir eksikliği ile boğuşurken :))Ay masaallah valla tebrk ederimm canm. Cay olmaynca kahvalti yapamiyorum bnde. Bnde kansz oldugum icin bu dedgne dikkat ediyorum. Hatta bi arkadas yazmsti gecen demir iceren besinle beraber portakal emilimi artiriyorms. Oyle yapiyorum artk. Pekmz icip ardindan portakal
Olsun canım benimki de 19+3te 19,5 cm ve 275 gramdı, bana da baya minyon gelmişti o zaman.. 2 hafta sonra gittik 450 gram olmuş boyunu artık ölçemiyoruz dedi doktor :) haftasıyla uyumluymuş gelişimi hatta ilerdeymiş. Birden büyüyüverdi, bu haftalarda öyle olmaya başlıyor sanırım. Artık çok net büyümeye başlıyorlar. Ayrıca doktorum böyle ağırlığını boyunu söylemeyi pek sevmiyor, ölçümlere göre gelişimi iyi diyorum ama anne-babalar hep skorlara takılıyor, çok önemli değil bunlar dedi. Ama tabi insan son kontrole göre ne kadar gram almış öğrenmek istiyor sanırım biz bir tek o veriden anladığımız içinCanim besleniyom da bir ise yaramamişşimdi detaylidan geldik 4 gün gerideymiş tam 21+0 im ama bebek 20+3cikti boyu 24cm kilosu 360 grm canım sıkıldi minyon baya..neyseki başka olumsuz bir şey çikmadi ..miden almiyorsa yapacak bir sey yok dedigim gibi güzel ye yeterli olur .ben oldu bitti yemeyi çok severim ve bunlari yiyorum midem kaziniyor artik çok çabuk acikiyorum inş obez olmam :)
Benim şimdiden sıkmaya başladı çamaşırlar göbek aldı başını gidiyo :) bi pazara göz atayım bende en iyisi .hem kendime hem ve bebise bakayım birşeyler :)Ben pazardan pamuklu yuksek bel ic camasiri aldim xl beden. Lastik kismi yumusacik. Dogumdan sonra giyerim zaten kirlenmese d ekitlensed eatarim 8tanesini 16tlye aldim. Hatta birini annem istedi kaldi 7 tane. Deneyimli arkadaslarimdan aldim bende bu taktigi 8. 9. Ayda da giymis arkadasim, simdilik kendi camasirlarim oluyor ama son aylar bakalm nolcak. Yikar yikar giyerim.
Modeli de rengi de çok güzelmiş canım bende öyle yapmayı düşünüyorum üzerimize de hırka alırız sicacik :)Kızlar bu nasıl, ilk oğlumda mavi 3 lü takım almıştım. Üstüne giyilen şeyi hiç giymedim o yüzden 2 parça alıcam. Doğum yapınca çok üşünüyor, kalın birşey alıcam üstüme yanıma.
Canım ben prof bir perinatoloğa gittim. benim beklentim bebeğimin herşeyi yolunda mı organlarında bir sıkıntı var mı görmekti, açıkçası renkli baktı ama bakarkenki görüntü kalitesi benim kendi doktorumun normal ultrasonundan kötüydü görsel olarak sadece. Ama tabi ki tüm ince detayları görüp ölçüm yapabildikleri bir ultrason olduğu aşikar. O yüzden içim rahat. Bebeğimde bir sıkıntı yok, bende yüksek tansiyon riski tespit etti bir tek, o derece detaylı görebiliyor yani. Herhangi bir cd falan vermedi foto-video içeren. Birkaç fotoğrafını bastırıp verdi renkli gösterdiklerini siyah-beyaz bastırdı ama biz çok sevdik o fotoğrafları, kızımızın en favori fotoğrafları oldu onlar koleksiyonumuzda :) zaten kendi doktorum hep 4d yüksek kalitede renkli gösterip birkaç fotosunu bastırıyor her seferinde. o açıdan şanslıyım sanırım.Kızlar ben bugün detaylı ultrasona girdim. Çok şükür her şey yolunda. Ama fotolar hiç net değil çok üzüldümneden böyle ki ? detaylı ultrason yaptıran arkadaşlar sizin nasıldı?
Canim tabiki dogali daha iyi organik saglikli bizler icin ama minikler icin degilmis demekki iki doktorumda soyledigine gore bi bildikleri vardir yoksa bakma buranin doktorlarina her konuda guvenmem kolay kolay bilmiyorlar anlamiyorlar derim mesela benim esimde tetenoz asisi olmak zorunda niye bebek icin oda bebege yakin olcak diye benden sonra yoksa asiyi gectim agrikesiciyi bile zor veriyo bunlar yavrular iyi olsun bi sagsalim dünyaya gelsinde öncelik onlar sonucta bi cok seyden fedakarlik etmiyormuyuz sutude marketten aliriz zormuAynen canım mikroorganizmalar ve hayvanlardan bulaşabilen hastalık/parazitler açısından kontrollü olmayabilir direk köyde yapılanlar.. Yani evet doğal ve çok sağlıklı, eğer işlenirken yapılan işlemler konusunda eminsek sıkıntı yok ama endüstriyel yapılanlar kadar kontrollü olması çok mümkün değil. Doğalı tabi ki savunuyorum ama bulamıyorum malesef.. Ben marketten aldığıma da güveniyorum, bildiğim markalara, besin değerinin çok düştüğüne de inanmıyorum pakete girince, zaten üzerinde deklare etmek zorundalar besin öğelerini ya da herhangi bir koruyucu-kimyasal madde vs kullanıldıysa.
Allah ım korusun yavrunu da seni de canım ne olur dikkat et biliyorum dikkat ediyorsun ama az bi zamanımız kaldı iki kat daha dikkat et canım .Rabbim zamanında ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Canlarım geldik hastaneden açılmam olmuş yine şuan dikişler tutuyorms bebeğimi dikş atılmasaydı kızım çoktan doğcktı yani. Ciğer geliştirici iğne oldum 2doz 2doz da yrn olcam. Yatcam aynı devam nolur dua edin bana çoook ama çoook ihtiyacım var kızım erkenden gelmesin zamanı dolsun yoğun bakım ünitesi fln yaşarmı yaşamaz mı düşüncesi bile korkutuyor insanı. Nolur dua edin teyzeleri sağlıkla zamanında gelsin hiç bi sıkıntısı olmasın kızımın
Sağolasn canım benim Allah razı olsun. Yatıyorum canın eşim annem babam sağolsn şuan moral verdiler dahada iyiyim hamd olsn. Erken doğum olursa diye kuzum yaptı ciğer geliştirmeyi işte ama şu zamana kadar dayanır demedi sen ne kadar dikkat edersn okdar iyi dedi. Elimden geleni yapcam bebeğim için. Önce Allah ı ma emanet inşş kuzucum. Şuan hareketlidir yine maşallah dua ediyorum canım inş tamamlar gününü kuzum doktor amcası görsün :)Canımm, Allah'ım yardımcın olsun, çok çok çok dikkat et kendine. Ayağa dahi kalkma. Doktorun çok şükür iyi bir müdahalede bulunmuş demek ki dikişlerle önceden.. Kaçıncı hafta sonrası doğarsa dışarda sağlıkla gelişim ihtimali yüksek oluyor acaba doktorun birşey söyledi mi? İnşallah atlatırsın o eşiği hatta daha da içerde kalır tatlı bebişin ve sağlıkla büyürAllah esirgesin sizi korusun inşallah
Gece uykusu pek uyuyamiyorum sabahtan geç uyaniyorum bu geç kahvaltı yapıyorumKizlar kahvaltilarini geç yapmayiniz annem bana hep hamile ve emzikli kadinlar geç kahvalti yapmamali der yoksa ögünler karışıyor ..
Ben de bu sebepten 10.00 geçirmemeye çalisiyorum .
Sabah:1 bardak portakal suyu+1parça kaşar +1parça beyaz peynir+2yumurta+5adet zeytin+yeşillik +1 yemek kasigi pekmez veya bal +çok az tereyağ
Ara öğün :1 adet meyve 1 bardak süt
Ögle :genelde sebze yemegi veya bakliyat tarzi +1kase yogurt +1dilim ekmek
Ara ögün :ceviz ,badem ,findik tarzi kuruyemişler
Akşam:kirmizi et veya balik yaninda salata veya pilav
Bazen abur cubur da yiyebiliyorum cikolata ,hamburger gibi çok aşerdiğimde dayanamayip yiyorum
Ben bu beslenmeye 2 kilo çocuk doğurmam inş
Bu arada bugün detaylim var umarim her şey yolundadir
Var canım her hafta gidiyorum zaten dün indirim vardı hatta birkaç parça aldim bebek arabasinida aldım şimdidene bebekte, setler var canım. içinde yenidoğan, 3 aylık, 6 aylık zıbınlar falan.. internetten satışı var. ya da belki bulunduğun şehirde ebebek mağazası vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?