- 7 Kasım 2016
- 1.613
- 2.323
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #30.161
Herkesin kendi kararı değil DOKTORUN KARARI olacak. Belki sen normali över sezaryeni yererken doktor beni normal doğuma alacak seni sezaryene alacak. Nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşuyorsun anlamadım sanki doğumlarımız olmuş gibi. Alındığım yok, çünkü gerçekleşen bir doğum şekli yok. Kaldı ki sezaryen daha iyi, normal daha iyi gibi bir şey söylemiyorum. Sezaryeni bu kadar kötülersen yarın bir gün sen de sezaryene girmek durumunda kalırsan bebeğin ve kendin için tedirgin olacaksın. Bence bu kadar iddialı konuşmamalısın.Bende boyle dusunuyorum canim, o an kizginlikla daha fazlasini yazmis oldum sadeceneyse dogum hakkinda bir daha yazmayi dusunmuyorum, alinabiliyor arkadaslar. Kimseyi yermedim aslinda ama yanlis anlasildigima uzuldum. Neyse herkesin kendi karari, Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin en guZeli bu zaten
Ben de geçen ay sistit olmuştum ilaç kullanmadan atkattjm 20 gün sürdü. Bol su içtim bi de kayınpederim redoxon c vitamini al her gün bi tane suyun içinde atıp içmemi söyledi. Kendisi aile hekimi. Kadın dogumcuyada sormuştum o da munorol dşye bi antibiyotik akabilirsin gece yatmadan dedi şase şeklinde bi ilaç o da. Ama ben antibiyotik kullanmak istemedim zaten hamilelikte cok sık görülen birşeymiş sistit mesane baskısı yüzündenArkadaşlar günaydın. Galiba sistit oldum. Nasıl geçecek bilmiyorum. Randevum haftaya çarşambaya. Bir haftaya kadar iyice artarsa ne yapcam? Öyle saçma bir yerdeyim ki, özel de bile bir ay sonraya randevu alabiliyorum. Sistik olup da kullandığınız antibiyotik isimlerini alabilir miyim? eczacıyla konuşup onu kullanayım en kötü ihtimalle. Sağlık ocağına gittim. Tahlil almadılar. Kendi dr una git dediler. Off yaa
Canim sen olayi cok yanlis noktaya getiriyosun, ben asla sezeryan olmam demedim, tekrar okusan anlarsin zaten. Orda arkadasimizi sezeryan olmasinicin iknaya cabalamislar, ona kizarak yazdim. Mecbur kalmadikca sezeryan olmam dedim zaten, mecbur kalinirsa sezeryan bir mudahaledir ve olunur. Ben normalin dogal oldugunu, seseryanin bir mudahale oldugunu yazdim. Ben de mecbur kalirsam tabiki sezeryan olurum kendimi ve bebegimi riske atmam. Konu sadece normal dogumun kotu gosterilip, ortada hicbir problem yokken sezeryana yonlendirilmeye calisilmasiydi. Ancak kendi karariyla korkup sezeryan olmak isteyeninde kendi kararidir demek istiyorum. Ben yazimda normal dogum isteyenleri korkutanlara kizdim. Normal doğumun risklerini ve gecmiste olmus hatalari yazip yazip bizi sogutmaya calisanlardan sikildigim icin bir refleks ile yazdim o an. Yani seni ya da baska bir arkadasimi gucendirecegime bilsem yazmazdim da... Neyse arkadasim hakkimizda hayirlisi olsun, bebeklerimiz iyi olsun yeterki.Herkesin kendi kararı değil DOKTORUN KARARI olacak. Belki sen normali över sezaryeni yererken doktor beni normal doğuma alacak seni sezaryene alacak. Nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşuyorsun anlamadım sanki doğumlarımız olmuş gibi. Alındığım yok, çünkü gerçekleşen bir doğum şekli yok. Kaldı ki sezaryen daha iyi, normal daha iyi gibi bir şey söylemiyorum. Sezaryeni bu kadar kötülersen yarın bir gün sen de sezaryene girmek durumunda kalırsan bebeğin ve kendin için tedirgin olacaksın. Bence bu kadar iddialı konuşmamalısın.
Anladım canım, cevap için teşekkür ederim. munorolu duymuştum. En kötü ihtimalle onu kullanacağım. Enfeksiyon ilerlerse bebek için tehlike arz eder diyor nette. Tedirgin oldum açıkcasıBen de geçen ay sistit olmuştum ilaç kullanmadan atkattjm 20 gün sürdü. Bol su içtim bi de kayınpederim redoxon c vitamini al her gün bi tane suyun içinde atıp içmemi söyledi. Kendisi aile hekimi. Kadın dogumcuyada sormuştum o da munorol dşye bi antibiyotik akabilirsin gece yatmadan dedi şase şeklinde bi ilaç o da. Ama ben antibiyotik kullanmak istemedim zaten hamilelikte cok sık görülen birşeymiş sistit mesane baskısı yüzünden
Canım bende ilkinde 17 18 lökosit çıktı. Monurol tek kullanımlık antibiyotik içtim. Gece içiyorsun ama ben bir saat sonra wc ye kalkmama rağmen, sancımı çok rahatlattı.bir süre sonra azaldı ama geçmeyince dr kültür istedi. Kültürde de üreyen bi enfeksiyon değil diye çıkınca antibiyotik e gerek yok dedi bana. Dünde aile hekimi 5 6 lökosit çıkınca yine monurol verdi ama kullanmadım. Çünkü öyle rahatsız değilim artık. Bu arada bol su iç. Bi de beline sırtına sıcak su torbası koy. Suya dikkat edersen çok ağır olmayanlar rahatlıyor bir iki güne.Arkadaşlar günaydın. Galiba sistit oldum. Nasıl geçecek bilmiyorum. Randevum haftaya çarşambaya. Bir haftaya kadar iyice artarsa ne yapcam? Öyle saçma bir yerdeyim ki, özel de bile bir ay sonraya randevu alabiliyorum. Sistik olup da kullandığınız antibiyotik isimlerini alabilir miyim? eczacıyla konuşup onu kullanayım en kötü ihtimalle. Sağlık ocağına gittim. Tahlil almadılar. Kendi dr una git dediler. Off yaa
Ben de iki defa idrar yolu enfeksiyonu oldum, bana doktorum monural yazdi, 3 gun arayla iki defa kullandirdi. Ancak tabi mumkunse doktoruna gitmen iyi olurdu. Ama gidemiyorsun da cok uzucuArkadaşlar günaydın. Galiba sistit oldum. Nasıl geçecek bilmiyorum. Randevum haftaya çarşambaya. Bir haftaya kadar iyice artarsa ne yapcam? Öyle saçma bir yerdeyim ki, özel de bile bir ay sonraya randevu alabiliyorum. Sistik olup da kullandığınız antibiyotik isimlerini alabilir miyim? eczacıyla konuşup onu kullanayım en kötü ihtimalle. Sağlık ocağına gittim. Tahlil almadılar. Kendi dr una git dediler. Off yaa
Ben de iki defa idrar yolu enfeksiyonu olsum, bana doktorum monural yazdi, 3 gun arayla iki defa kullandirdi. Ancak tabi mumkunse doktoruna gitmen iyi olurdu. Ama gidemiyorsun da cok uzucuTelefonla ulasabilecegim bir kadin dogum uzmani var mi? Hastanenin aciline gidip idrar testi versen iyi olur aslinda, idrar testine gore sistit olup olmadigin kesinlesince ona gore davranirsin. Bol su icmeye calis, 3-4 litre su iyi gelir. Birde sirkeli su ile vajinal temizlik yaparsan kasinti varsa da iyi geliyor. İlk etapta mimkunse idrar testi yaptir canim.
Kültür icin de idrardan mi bakiyorlar? Kultur testini nasil yaptilar?Canım bende ilkinde 17 18 lökosit çıktı. Monurol tek kullanımlık antibiyotik içtim. Gece içiyorsun ama ben bir saat sonra wc ye kalkmama rağmen, sancımı çok rahatlattı.bir süre sonra azaldı ama geçmeyince dr kültür istedi. Kültürde de üreyen bi enfeksiyon değil diye çıkınca antibiyotik e gerek yok dedi bana. Dünde aile hekimi 5 6 lökosit çıkınca yine monurol verdi ama kullanmadım. Çünkü öyle rahatsız değilim artık. Bu arada bol su iç. Bi de beline sırtına sıcak su torbası koy. Suya dikkat edersen çok ağır olmayanlar rahatlıyor bir iki güne.
Normal doğumdan korkutanlara kızıp sezaryenden korkutman pek doğru olmadı ben de onu yazdım. Gücenmedim ben çünkü gücenecek bir şey yok. İlk gebeliğim ve henüz doğumumuz gerçekleşmedi. hiçbir şeyin savunucusu da olmadığım için alınmadım. Ama sezaryen şöyle kötü böyle riskli ona şu olmuş buna bu olmuş dersen sen de yerdiğin insanın yaptığının aynısını yapmış oluyorsun. Evet herkesin hakkında hayırlısı.Canim sen olayi cok yanlis noktaya getiriyosun, ben asla sezeryan olmam demedim, tekrar okusan anlarsin zaten. Orda arkadasimizi sezeryan olmasinicin iknaya cabalamislar, ona kizarak yazdim. Mecbur kalmadikca sezeryan olmam dedim zaten, mecbur kalinirsa sezeryan bir mudahaledir ve olunur. Ben normalin dogal oldugunu, seseryanin bir mudahale oldugunu yazdim. Ben de mecbur kalirsam tabiki sezeryan olurum kendimi ve bebegimi riske atmam. Konu sadece normal dogumun kotu gosterilip, ortada hicbir problem yokken sezeryana yonlendirilmeye calisilmasiydi. Ancak kendi karariyla korkup sezeryan olmak isteyeninde kendi kararidir demek istiyorum. Ben yazimda normal dogum isteyenleri korkutanlara kizdim. Normal doğumun risklerini ve gecmiste olmus hatalari yazip yazip bizi sogutmaya calisanlardan sikildigim icin bir refleks ile yazdim o an. Yani seni ya da baska bir arkadasimi gucendirecegime bilsem yazmazdim da... Neyse arkadasim hakkimizda hayirlisi olsun, bebeklerimiz iyi olsun yeterki.
Aynen benimde oyleKızlar bu memenin kimyası amma değişik bi noktaya geldi
Koyu yeri iyice koyulaştı da, etrafında kahve gölgeler var sizde de var mı? Çok komiğime geliyor ha
Evet canım. İdrarı veriyon ama onun kabı daha steril. Orta idrarı vermek gerek. Bi de idrardan önce baticonlu bezle temizlettiler iyice bölgeyi. Bir haftada çıkıyo. Bide ekstra ücret aldılar ondan.Kültür icin de idrardan mi bakiyorlar? Kultur testini nasil yaptilar?
Ben sadece ornekleme yapmistim, yani etkiye tepki oldu. Biraz abartili olmus galiba, o an kizginlikla yazmistim. Benimde etrafimda arkadasimizi korkutanlardan var da ondan bi an tepki verdim. Neyse kotu seyleri yazmamak en dogrusu, simdi ben de o ornegi yazmasam daha iyi olurmus dedim. En iyisi son anlara birakmak tabi, ben sadece normal dogum icin elimden geleni yapmaya calisiyorum ama son anda ne olur Allah bilir. Hakkimizda en hayirlisi olsun, sen de hakkini hela et canim.Normal doğumdan korkutanlara kızıp sezaryenden korkutman pek doğru olmadı ben de onu yazdım. Gücenmedim ben çünkü gücenecek bir şey yok. İlk gebeliğim ve henüz doğumumuz gerçekleşmedi. hiçbir şeyin savunucusu da olmadığım için alınmadım. Ama sezaryen şöyle kötü böyle riskli ona şu olmuş buna bu olmuş dersen sen de yerdiğin insanın yaptığının aynısını yapmış oluyorsun. Evet herkesin hakkında hayırlısı.
Anladim canim, benimde her idrar testimse lokosit cikiyor. Ben de idrar kulturu isteyeyim o halde bir sonraki kontrolumde. Gunde 2lt su icebiliyorum, belki ondan tekrarliyo diyorum. Aslinda bende agri sizi hic yok. Sadece ben her kontrolde kendi istegimle idrar verip baktiriyorum ve hemen o gicik lokositler cikiveriyor. Kultur yaptirayim ben de, en azindan daha emin olmus oluruz.Evet canım. İdrarı veriyon ama onun kabı daha steril. Orta idrarı vermek gerek. Bi de idrardan önce baticonlu bezle temizlettiler iyice bölgeyi. Bir haftada çıkıyo. Bide ekstra ücret aldılar ondan.
Evet canım en azından ürememiş olduğunu görünce daha rahat oluyor insan. Benim de çıkıyor artık hep ve dediğin gibi bi rahatsızlık vermiyor.Anladim canim, benimde her idrar testimse lokosit cikiyor. Ben de israr kulturu isteyeyim o halde bir sonraki kontrolumde. Gunde 2lt su icebiliyorum, belki ondan tekrarliyo diyorum. Aslinda bende agri sizi hic yok. Sadece ben her kontrolde kendi istegimle idrar verip baktiriyorum ve hemen o gicik lokositler cikiveriyor. Kultur yaptirayim ben de, en azindan daha emin olmus oluruz.
Evet ya icimi rahatlatmis olurum. Saol canimEvet canım en azından ürememiş olduğunu görünce daha rahat oluyor insan. Benim de çıkıyor artık hep ve dediğin gibi bi rahatsızlık vermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?