- 1 Kasım 2016
- 1.232
- 518
- 38
- Konu Sahibi endless love
-
- #30.221
evet kafa karışıklığı canım bnm de kafamı karıştırırdı herlde doktor o şekilde ısrar etse ben doktora insülün hormonuma bakalm öncelikle dicem daha sonrasında düşüncem yaptırıp yaptırmamayı bakalm canm illaki gerkse mecbur tabi ama emin değilm sadeceBende normalde yaptirmicaktim halbuki burdaki doktorlar normalde oyle seyleri yarim agiz söyler gecer cok önemsemez ama doktor israrla yaptirman senin icin ve bebek icin daha iyi olacak dedi cunku sekerin varsa diyet yapmak zorundasin, ve daha sk kontrole gitmek zorundasin falan yani ama tabiki sen bilirsin herkes yaptirmiyo bende istemiyodum esimde benimleydi yok desem olmucakti mecbur kaldim bo yandanda dusundum ya varsa diye
Insallah o gunlerini gormek nasip olsun yavrularin hayirlisiyla. Ben kemana daha orta1 de baslamak istedim imkan yoktu o zaman konservatuara girebiliyodum en son 12-13 yasinda aliyorlardi. Sonra imkan oldu ama ise yaramadi iste. Burda her cocuk mutlaka biseyle ilgileniyo evde bos oturtmuyorlar. Futbol, buz pateni, buz hokeyi, enstrüman, bale, jimnastik falan.inşş canımm bende kız istiyrm hmde çook tabi öncelik sağlık ama kız da bi başka olyorr :) ne güzel hayaller yaa bi mucize gibi sende öğren bize de sölersin zor olmuysa bizde yaparız bişeyler küçükken bnde çok heves ederdim ama imkan yoktu tabi böle değildi imkanlar inşş çocuklarımıza nasip olur :))
Vucuda ne zarari var onu bilmiyorum hic arastirmadim kafami karistirmadim ama kucukken mutlaka sekerli su icmissindir kola meyvasuyumu vardi herzamanevet kafa karışıklığı canım bnm de kafamı karıştırırdı herlde doktor o şekilde ısrar etse ben doktora insülün hormonuma bakalm öncelikle dicem daha sonrasında düşüncem yaptırıp yaptırmamayı bakalm canm illaki gerkse mecbur tabi ama emin değilm sadece
işte yabancı ülkelerin en çok bu yönlerni seviyorumm keşke burda da öyle olsa çocuklar internet başlarında harcanmasa ama ne yazıkki bu yönden çok rahatsızımInsallah o gunlerini gormek nasip olsun yavrularin hayirlisiyla. Ben kemana daha orta1 de baslamak istedim imkan yoktu o zaman konservatuara girebiliyodum en son 12-13 yasinda aliyorlardi. Sonra imkan oldu ama ise yaramadi iste. Burda her cocuk mutlaka biseyle ilgileniyo evde bos oturtmuyorlar. Futbol, buz pateni, buz hokeyi, enstrüman, bale, jimnastik falan.
Maşallah paşaya güzel güzel büyüsün inşallah az kaldı ya nasıl hızlı geçiyor günler bi bakmışız bebislerimız bizimleSelam kizlar randevuma gittim bebisim iyi allaha sükür 32 cm ve 870 gram olmus ya öyle guzel ki masallah yavruma hepimizinkine masallah sagliklica kavusuruz insallah hepimizde
Selam kizlar randevuma gittim bebisim iyi allaha sükür 32 cm ve 870 gram olmus ya öyle guzel ki masallah yavruma hepimizinkine masallah sagliklica kavusuruz insallah hepimizde
“Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için, plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapan hormonlardır. İnsülin gebelerde yavaş yavaş ay ilerledikçe yükselmeye başlar.Vucuda ne zarari var onu bilmiyorum hic arastirmadim kafami karistirmadim ama kucukken mutlaka sekerli su icmissindir kola meyvasuyumu vardi herzamanoLe dusun yani. Ki aclik tokluk sekerine baktirmak sadece o ilaci icmeden ayni sonucu vermiyo mesela
Dün bende alışveriş yaptım biraz ama bilemedim bedenini nasıl alsam daha iyi olur ,karışık aldım artık 3-6 ay daha fazla almak lazım sanırım canımKızlar merhaba bu alışveriş olaylarında herkes diyorki bana 0-3 ay alma 3-6 ay al 2 günde küçülüyor. Ben yinede her ihtimale karşı bi kısım 0-3 ay aldım hastane çıkışı falan bide yedekler. Bu konuda tecrübeli anneler ne diyorlar aramızda acaba 0-3 çok almak lazım mı 3-6 almak daha mı mantıklı çünkü duramıyorum her gördüğümü alayım moduna giriyorum bi ton şey oldu şimdiden
canım bana da diyorlar hemen büyür diye ama en az 2 ay giyecekler ve sık sık değiştirmek gerekebilir beceremez altını biz bile batırabiliriz değiştirirken belki kusacak sık sık o lousa halimizle dakka başı çamaşırla uğraşamayız diye düşünüyorum kendi adıma çok ta abartmadan bi 10 takım olur yine de bi kaç tane de tek alt aldım ben hoş daha alışverişe başlamadım nette bebegen diye bi siteden bikaç parça aldım onlar geldi o kadarKızlar merhaba bu alışveriş olaylarında herkes diyorki bana 0-3 ay alma 3-6 ay al 2 günde küçülüyor. Ben yinede her ihtimale karşı bi kısım 0-3 ay aldım hastane çıkışı falan bide yedekler. Bu konuda tecrübeli anneler ne diyorlar aramızda acaba 0-3 çok almak lazım mı 3-6 almak daha mı mantıklı çünkü duramıyorum her gördüğümü alayım moduna giriyorum bi ton şey oldu şimdiden
güle güle iyi günlerde giysin minnoş. acık da benim eşime gelse o heves dün diyorum ki mart annelerinden biri doğum yapmış Allah korusun bizim başımıza gelse bebeğin çöpü yok diyorum olsun diyo doğsa bile bize vermezler küveze alırlar o ara alırızDün bende alışveriş yaptım biraz ama bilemedim bedenini nasıl alsam daha iyi olur ,karışık aldım artık 3-6 ay daha fazla almak lazım sanırım canım
En güzel alışveriş gerçekten insan kendini kaybediyor:) eşimi gorseydiniz dün bunu da alalım bunu da alalım modundaydi zor cikardim mağazadan
Neyseki kendi Dr ayrıntılı şekilde bakıyormuş cnm. Bnmde ayrıntılıyı yapan Dr çok bilgiliydi mesela ama bu bilgisini aktarma gibi bir durumu olmadı üstün körü genel olarak konuştu. Sanki güzelce anlatsalar olmuyorayrıntılı ultrason beklediğim gibi olmadı canım evet ama çok şükürki kendi doktorum ayrıntılı şekilde bakıyor her defasında geçenki kontrolümüzde mide böbrek kalp hepsine baktı sadece kalp damarlarını incelemedi onu da bir sonraki randevuda bakalım dedi buna da şükür deyip geçiyorum napıyım
Ayniymis canim olculerimiz, dogum gunleride yakin gorunuyor.Maşallah ben de gittim bugün. 707 gram. 28-30 cm çıktı.
Bu arada 50 lik şeker testim yüksek çıktı. Var mıydı aramızda şekeri yüksek çıkan?
bende yaptırmıyorum gecen tvde pr.doktor anlatıyodu anneye zararı yok ama geregi de yok zaten annede seker durumu olursa test yapılmasada farkedilir ona göre diyet yaptırılır testin geregi yok diyodu“Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için, plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapan hormonlardır. İnsülin gebelerde yavaş yavaş ay ilerledikçe yükselmeye başlar.
Bu nedenle hamilelerin 24 haftadan sonra yükselen kan değerleri insülini mutlaka olur. Vücuttaki hormonal değişiklikliğin sonucudur. Kadın doğum meslektaşımın söylediği gibi hamilelerde insülin eksikliği yoktur. Bilakis insülin fazlalığı vardır. Yani pankreas insülin üretemez değildir. Pankreas fazlasıyla insülin üretmektedir.
Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir. Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80’ini fenalaşıyor. Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransa’da anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.”'' (Alıntı)
bu yazıyı okudum bi de yaptıranlar sakın yaptırmaçocuk şeker hastası oluyor aman diym gibi bilirsin abartılı sözler söyleyince korktumm yanii ama doktora mutlaka ayrıntılı konuşcam yarın kontrol var bakalm..
bu ayrınıtılı ultrason gibi mesela onu yaptırmasak da normal kontrollerdeki ultrason cihazından doktor bebegin organları görebiliyo bunlar sonradan cıkan birazda hastanelere ek kazanc. benm bi arkadasım özel muaneye gidiyo doktoru ben zaten ayrıntılı bakıyorum eger süphelendigim durum olursa o zaman seni yönlendiririm ayrıntılı ultrasona gerek yok demiş“Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için, plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapan hormonlardır. İnsülin gebelerde yavaş yavaş ay ilerledikçe yükselmeye başlar.
Bu nedenle hamilelerin 24 haftadan sonra yükselen kan değerleri insülini mutlaka olur. Vücuttaki hormonal değişiklikliğin sonucudur. Kadın doğum meslektaşımın söylediği gibi hamilelerde insülin eksikliği yoktur. Bilakis insülin fazlalığı vardır. Yani pankreas insülin üretemez değildir. Pankreas fazlasıyla insülin üretmektedir.
Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir. Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80’ini fenalaşıyor. Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransa’da anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.”'' (Alıntı)
bu yazıyı okudum bi de yaptıranlar sakın yaptırmaçocuk şeker hastası oluyor aman diym gibi bilirsin abartılı sözler söyleyince korktumm yanii ama doktora mutlaka ayrıntılı konuşcam yarın kontrol var bakalm..
Kim yazmis bunu yaa fransada kuzenim daha 1 hafta once dogurdu yaptirmisti yengem subatta dogurcak oda yaptirdi ben isvicredeyim doktor önerdi heryerde var bu cocukta seker cikmazda ama annenin hamilelik sekeri varsa cocuk icin tehlikeli ayrica 50 den sonra anne seker hastasi oluyo. Hatta doktorum dedi boyle boyle test yapman lazim bende istemedim mecburmuyum dedim degilsin ama eger sekerin varsa daha sk kontole gelmek zorundasin dedi yaptirdim bende“Hamilelerde normalde gebelik hormonları olduğu için, plasante dediğimiz çocuk eşiğinden de hormonlar salgılanır. Vücut gebeliğe ve vücut gelişimine hazırlanır. Bu hormonlar genelde insülin direnci yapan hormonlardır. İnsülin gebelerde yavaş yavaş ay ilerledikçe yükselmeye başlar.
Bende daha çok 3-6 aldım canım. En güzel alışveriş kesinlikle allah isteyen herkese nasip etsin. Her şeyi almak istiyor insan :)Dün bende alışveriş yaptım biraz ama bilemedim bedenini nasıl alsam daha iyi olur ,karışık aldım artık 3-6 ay daha fazla almak lazım sanırım canım
En güzel alışveriş gerçekten insan kendini kaybediyor:) eşimi gorseydiniz dün bunu da alalım bunu da alalım modundaydi zor cikardim mağazadan
Bende hep internetten aldım canım çalışıyorum boş vakitlerde bilgisayar başına oturduğumda veriyorum bir kaç sipariş daha çok 3-6 aldım ben ama yazdıklarını da düşünerek 0-3 de almaya çalıştım.canım bana da diyorlar hemen büyür diye ama en az 2 ay giyecekler ve sık sık değiştirmek gerekebilir beceremez altını biz bile batırabiliriz değiştirirken belki kusacak sık sık o lousa halimizle dakka başı çamaşırla uğraşamayız diye düşünüyorum kendi adıma çok ta abartmadan bi 10 takım olur yine de bi kaç tane de tek alt aldım ben hoş daha alışverişe başlamadım nette bebegen diye bi siteden bikaç parça aldım onlar geldi o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?