2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
mugeilkertarhan canım neler yaşamışsin gözyaşları içinde okudum Rabbim sana eşine dayanma gücü versin 5.ayimdayim ne gittiğim hastaneler ne sağlık ocağı hiç tansiyon kilo takibi yapmadı bi kere bile bakılmadi Rabbim hepimizi iyi vicdanlı dr.larla karşılaştırsin hepimizin başına gelebilecek şeyler biz onlara saglimizi canımızı evladimizi emanet ediyoruz nasıl böyle sorumsuz davranabiliyorlar anlamıyorum. Rabbim kendini toparladiginda hazir hissettiğinde tekrar nasib etsin inşallah canım
hep dua edeceğim senin için kampanyayida imzaladim canim herzaman dualarimdasin.

24.ncü haftadayım 5 kg almışım
Sen niye üzülüyorsun :) ben en son 20.haftada 5 kilo diye tartilmistim, kontrolde yeni kilomu çok merak ediyorum normal de zayıf biri olduğum için hele bu son ay göbek aldı başını gitti benim bakalım daha ne kadar aldım

Doktorla görüştüm bilgi aldım aslında tek kişiyi dinlememek gerekiyor bence kimse yorum yapmasın kızlar durum davalikmis zaten doktorum çok iyi ben çok şaşırdım bunları görünce ...
Canim senin yapiliyomu tansiyon kilo takibi merak ettim
Benimde yapılmadı hic .kardesimde hamile her gittiğinde bakılıyormus onunkine .
bizde her kontrolde kendimiz isteyelim kızlar dr.muz demese bile üstünde
duralım bence Allah korusun yavrularimizi sağlıkla kulağımıza versin inşallah

zeran sana yetisiyom merak etme 10-11 kilo arasi benimde :) pasalarin cani sagolsun :) dönüp duruyo teyzesi fena bu oglan ya gece yatamadim cok kaburga agrim vardi 1.5 gibi uyandim baktim oynuyo, 5 te uyandim yine uyanik 6.5 ta kalktim yine uyanik surekli tekmeliyo ay dedim daha buyuk olsa surekli hissetcem yatamicam tekmeden :)

Benim her gittiğimde bakıldı tansiyonuma ayrıca saglık ocagındaki hemşirede her ay tansiyon ve kilo takibin için uğra bakıp kaydedelim dedi. Hamilelikte tansiyon cok önemli bunu neredeyse herkes biliyor. Hatta internette hamilelikle ilgili bişeyler arastırdıgınızda da hemen karşınıza çıkıyor. Hiç sorgulanmamış olması ilginç ayrıca tansiyonu cıkan birinde zaten belirtilerde görülür anlar diye düşünüyorum.

Canım evet mutlaka yapıyor ben De bu yüzden şaşırdım burcu aydın boyama benim Dr um şuan devam da ediyorum her sorumda bintelefonun ucunda tansiyonuna bakıyor ve yazıyor herşeyden bilgi veriyor plesanta önde olması derken bı anterior bı posterior var zaten ya önde olur ya arkada benimkide önde ve kaç Dr a gittim bı sorun yok previa ise iş değişir previa farklı bebek eşinden ayrilabiliyor önde diyince ona kafam ayrı karıştı .... Dr tüm rakiplerini yapıyı hatta idrar tahlili De istiyor yapıyor tansiyonum çıktı diye beni sıkı takibe aldı bı ara nasıl böyle ihmal soz konusu anlamadım Allah sabır versin arkadaşımıza ama tek taraflı dinlememek lazım.. bahsettiğimiz yardımcı doç bu arada..

Ne güzel tüm kontrollerin yapılıyormuş canım bende soylucem mutlaka artık hem sağlık ocağına hem dr.ma .onlarin bana söylemesi gereken bişey. sinir oldum bende Allah korusun benim başımada gelebilirdi Rabbime emanet yavrularimiz

Benim doktorumda kilo ve tansiyon takibini her kontrolde yapıyor. Ben kendimde evde takip yapiyorum hatta ayda bir saglik ocagi kilo tansiyon takibi ve kan testi yapiyor. Ben her gittigimde kendi istegimle idrar tahlili de yaptiriyorum doktor demedigi halde mesela. Sonucta idrar tahlili kolay ve zararsiz diye yaptiriveriyorum. Kendimize iyi bakalim her kontrolumuzu kendimizde takip edelim. Rabbim tum anneleri ve bebeklerini de korusun. Bebegini kaybeden arkadasimiza da Allah sabir versin.

Canım arkadaşın üyeliği silinmiş galiba Dr la konustuk mahkemeliklermis sanirim baya uzun şeyler etkilenmeyin sizlerde.. böyle şeyler oluyor arkadaş acısından suçlu aramış olabilir Allah kimseye yaşatmasin onada sabır versin empati kuruyorum da herkes açısından belki suçlu arayabilir çok çok zor ..dikkat edelim bizler de kendimizi takip edelim ..

Bizde de durumlar öyle teyzesi bu haftalar yaramaz oluyorlar sanırım.çok şükür ki yaramazlargece başlıyor bizim de mesai yerim onlar yeriiiimmmmm

Kotu olaylar sirf hamilelerin olustugu gruplarda yazilmamali bence. Artik bunun adi vicdansizlik veya bencillik olabilir belki ama insan ister istemez etkileniyor.
Tansiyon problemi yasayan var burada plasentasi asagida olan da. Onlar bu durumda ne yapsin simdi oturup aglasin mi kafayi mi yesin. Benim öyle sorunlarim olmamasina ragmen okudugumdan beri dalip dalip gidiyorum.
Evet cok uzuldum ama ben uzulmek istemiyorum arkadas hamileyim mutlu olmak istiyorum. Hormonlarla bas etmek yeterince zor zaten bi de ustune ekleme yapilmasin. LÜTFEN.

Arkadaşlar işin özeti
  • Doktor kontrolünüzde muhakkak neler bakılması gerekiyor diye sorun.
  • Tüm sonuçlarınız düzenli bir dosya halinde yanınızda olsun.
  • Bebeğin bir hastane çıkışına yok lohusa takımına nekdr para veriyoruz, gidip eczanelerden koldan ölçen tansiyon aleti alın fiyatı 70-100 arasında değişiyor. Omron marka kullanıyorum ben.
  • Günde en az 2 kere tansiyonunuzu ölçün. Ölçmeden önce 5-10 dk sakince oturup beklemek gerekiyor. Sonucunu bir yere not edin. Doktorunuza gösterin.
Bunlara dikkat edildikten sonra bu tarz tatsızlıklar yaşama ihtimalimiz azalır.
Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…