2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Sen o doktora mi gidiyorsun bu bayanın bahsettiği doktora
Evet canım doktor ile gorustum davaliklarmis burada anlatmak bana düşmez ama olay böyle değil ve durum hukuki derecede bu yüzden bişey demesek daha iyi sanırım sitede üyeliğini iptal etmiş bayanin...

Hanimlar evet bende burcu hanima gittim dogumu burcu hanim yaptirdi inanin ben bugune kadar bukadar anlayisli bukadar motive eden ve abla sefkatiyle insana yaklasan bi dr ilk defa goruyorum bundan once baska bi dr gidiyodum cok iyi bi hastanedeydi o doktorda ama tlf numarasi bile vermedi bana ama burcu hanim her soruma ozenle cvp veriyordu ayrica her gittigumde tansiyonum olculup idrar tahlili istiyodu muge hanim icin cok cok uzgunum rabbim kimseye evlat acisiyla sinamasin bence onun dr la alakali bi problem degil anlik bi problem olusmustr.

Su an dogum yapali 8 ay oldu ve ben hala burcu hanima bir problemim olunca yaziyorum hala usenmeden cvp yazior ki hic bir mecburiyeti yok

Aminnn canim benim umarim iyi gecer kurtulursun. Kuzularimiz bize guc veriyor sukur..ikimizde cok yorulduk ama kurtulduk sukur. Kaldi bir donemimiz:)

Aminn kuzu tesekkur ederim. Sende randevunu erkene al istersen. Bende ist a gidince gidicem insaallah.

Kızlar ben de 22+5'teyim 3,8 kilo almışım gün itibariyle, bunun 2,3 kilosunu son 3 haftada aldım, normalde aylık 1,5-2 kilo almalısın bundan sonra demişti doktorum en son kontrolde ama benim birden arttı, sanırım erken dönemde kilo almayanların sonraki kilo artışları daha fazla oluyormuş. Göbeğim de çıktı sonunda çok şükür yaa minik kızım büyüdü galiba, artık dışarıdan hamile olduğum belli oluyor. Sadece karında değişiklik var top yutmuşum gibi :)) Dün bol bol fotoğraf çektik eşimle :) biz alışverişe başladık kıyafetlerin büyük kısmı tamam 0-3 ay için. Birkaç parça şey kaldı sadece. Mothercare'de çok cici şeyler var günlük giyim için bilginiz olsun. Onun dışında tarak, şampuan, pişik önleyici krem, termometre (su, süt için vs), bebek çamaşırlarına özel çamaşır yumuşatıcısına kadar aldım :) asıl büyük şeyler kaldı bebek odası, bebek arabası-ana kucağı, park yatak bunlara da haftaya cumartesi bakacağız umarım netleştiririz, sabırsızlanıyorum :)

Gebelik çok değişik bir durum. O kadar hassas ki her bünye farklı her durum farklı. Mesela buradan bazı tatsız durumlarımızı paylaşıyoruz. Kanama oluyor, değerlerimizde gariplikler oluyor vs. Ama kimse bilmiyor ki belki birinin farklı bir tedavisi oldu, kiminin kronik rahatsızlığı var belki, belki yapısal bir sıkıntısı var, belki yaşı çok ileri veya yaşı çok genç vs vs. Bizler hemen ya bende de olursa diye evhamlanıyoruz ama o kişinin tüm değerlerini durumlarını bilmiyoruz. O yüzden buradan öneriler yapalım. Arkadaşımıza Allah sabır versin. Ama keşke hepiniz tansiyon ölçün benim takibim yapılmadı bir tatsızlık yaşadım yazsaydı sadece. Sonuçta hepimiz hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu denli korkutmak doğru değil. Ben rutin tansiyonumu ölçüyorum ama bugün herhalde 20 kere filan ölçtüm korkudan. Allah esirgesin hepimizi. İsteyen herkese de bebek versin Rabbim inşallah.

Canım aldığın prego park yatağın tam modeli ne paylaşabilir misin? :)

Buradan uzaklaşma sebeplerimden biri De budur .. arada sizleri merak Edip giriyorum arkadaşın yazdığı olay karşısında şok oldum benimde doktorum ve konuştum durum farklı.. lütfen sende üzme kendini korkma Allah'ım hepimizin evladını korusun stres yapma lütfen asıl o zaman tansiyon çıkar bol su iç hiç bişe olmaz inşallah ..

Ayricaaa endless love benim kuzenimm benim tavsiyem uzerine bu doktora gitti oda cok memnun kaldi☺
Kızlar yanlışlık olmuş kuzenime konu sahibinin endless love olduğunu söyledim o benim nickim sanmış.. arkadaşın laflarına doktorumuz çok üzüldü ki zaten bı çok yerde copy paste yapmış arkadaş. . kuzenimde ona minnettar kaldığından ötürü yazmak istedi.. hepiniz etkilendi ben De öyle biliyorum ama kimse kafasına takmasin bu durumu kızlar hepiniz bilinçli insanlarsiniz inşallah böyle sorunlar olmayacak inanın.. Allah'a dua edelim bilinçli olalım yeter..

Canım ben sabah o arkadaşın tansiyonla ilgili yaptıgı payylaşımı okuduktan sonra kendimle ilgili binbir türlü şey geldi aklıma psikolojikmen etkilendim doğrusu ya benimde başıma aynısı gelirse diye düşünüyorum etkileniyoruz gercekten

Haklisin. Dr.a tamamen guvenmek yerine biraz olsun okumak pek cok seye cozum getirecek aslinda. 10 cesit gebelik kitabina gerek yok tek bir gebelik kitabi okunsa bile bu tip sorularin cevabi alinmis olacak
5. Aydan sonra tansiyon takibi genel gecer bir kuraldir bana da dr. Soylemedi ama cok sukur okuyorum, biliyorum.
Bende de omron var tansiyonum hep buyuk 9 ila 10 kucukte 5 ila 6 degisiyor ama buna ragmen evet bende korktum

Ben bebeğin kalp atışını duyar duymaz hemen bu kitabı edindim ve okuyorum. Öneririm.

Ne yazikki doktor ihmalleri olabiliyor, bu sizin basiniza gelmemis olabilir. Ama bu tum hastalarinda dogru kararlar verdigi ve dogru tedavi uyguladigi, 100 hastasinin 100 unde mutlu sona ulasacagi anlamina gelmez.

Benim su an gittigim kadin dogumcum dogumdan sonra bebegimin gormesi gereken bir durumunu gormemis ben bezlerken farkettim ve hemen doktora goturdum. Allah dan kotu huylu cikmadi ama doktor nasil bu kontrolu atladi dediler.

Ben su an yine ayni doktora gidiyorum ama ayni hastanede cok begendim 1 doktor daha var, kendi doktorumun soyledigi sey beni ikna etmezse bir de bu doktorun gorusunu aliyorum. Bu hafta sonu yine gidicem mesela.

Arkadaslar 23. Haftamdayim. Mesela oglene kadar normalim. Ama gun ilerledikce ayakta isem sag kasigim baski yapiyor hep. Oturup kalkinca bir 10 saniye sag ayagimin uzerine hemen basmadan bekliyorum. Bir de hep sag hep sag? Hareketleride oyle, agirligida, sertligide... Hic sola gecmedi? Doktorum artik yeter pimpirikligin diyecek ... Siz nasilsiniz?

Bizde de durumlar öyle teyzesi bu haftalar yaramaz oluyorlar sanırım.çok şükür ki yaramazlargece başlıyor bizim de mesai yerim onlar yeriiiimmmmm
Cok kusur oynasinlarda icimiz rahat olsun en azindan bende diyorum birkac gundur uyandigimda 10-11 gibi fazla oynamiyo megerse yatiyomus o saatte beyefendi gece yatmadigi icin :) benim pasalarima masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…