2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
teşekkür ederiz teyzoşlar beğenmenize çok sevindik :)

ahh şu çanta işini bende halledemedim halaa..
Çanta ile lohusa takımımı ve bebek için giyim alışverişini Ankara' da yapmak istiyorum ama ne zaman gidebileceğiz bilemiyorum. Ankara'da yaşayan var mıydı aranızda??

Maşallah canım Allah korusun inşallah

1. Battaniye (Mevsimine göre örme ve penye olarak doğum çantasında en az iki tane bulunsa iyi olur.)
  2. 2 tane bebek takımı
  3. 1-2 tane tulum
  4. 4 tane çıtçıtlı badi
  5. 2 tane Şapka
  6. 2 takım Eldiven
  7. Çorap
  8. Bebek bezi (En az on tane olmalı.)
  9. Islak mendil
  10. Pişik kremi
  11. Ağız mendili
  12. 2 adet Pijama Takımı
  13. Depend Hasta Kilodu/Kadın pedi
  14. 2-4 adet alt iç çamaşırı
  15. 2 adet emzirme sütyeni/atleti
  16. Yelek/Hırka/Sabahlık
  17. Terlik
  18. Çorap
  19. Makyaj malzemeleri
  20. Tarak
  21. Diş Macunu
  22. Diş Fırçası
  23. El sabunu
  24. Kolonya
  25. Göğüs Pedi
  26. Göğüs kremi
  27. Varsa Süt Sağma Pompası
  28. Peçete/Rulo Havlu
  29. Şarj Aleti
  30. Nüfus Cüzdanı
  31. Hastane Dosyası
  32. Eve Dönüşte Giyilebilecek Rahat Kıyafetler
  33. Fotoğraf Makinesi
  34. Hastane durumuna göre Yastık kılıfı/Çarşaf
  35. Bebek şekeri, süslemeler, lohusa tacı, terliği vs
Hastane çantası için böyle bir liste buldum arkadaşlar. Eklemek gereken birşey var mı sizce?

of o gaz bendede var özellikle aksam saatlerinde yataga girene kadar karnim sisiyor catliycak gibiyim. Afedersin tuvaletede taksit taksit gidiyom bi rahatliyamadim. Ben demir ilaci aliyom ondandir diye düsünyom :/
Benimde akşam saatleri oluyor genelde ,gerçekten çok kötü bi durum yatsam olmuyo otursam olmuyor nasıl geçecek bu gazlar

Arkadaslar cokkotuyum oksurmekten sabaha kadar uyuyamadim. Ve her oksurdugde karnimin yanlarina kramp giriyo sanirsiniz birsey kopuyo icimde. Ben simdi ne dr una gitmeliyim. Kbb mi kadin dogum mu dahiliyemi????
bende 2 gündür hastayim bu gece dedigin gibi öksürmekten artik karnimin yanlarina kramp giriyor agri oluyor.. ben gitmedim doktora atesim falan Allahtan cikmadi :/ bence kadin dogum doktoruna git önce ne diycek belki ilacsiz biseler önerir..

Aman kizlar dikkat edin salgin var heralde yada bahar havasi mi carpiyor anlamadim kendinize dikkat edin

Kızlar bu arada doktora kabızlık sorunumdan bahsettim bir ilaç verdi onu aldım; magnezyum hidroksit. Sürekli kullanmayı düşünmüyorum ama bazen 3-4 gün tuvalete çıkamadığım oluyor afedersiniz, öyle durumlarda kurtarıcı olarak kullanıcam sanırım. Ne yesem içimde birikiyor çünkü bir de karnım kasılıyor gibi oluyordu daha doğrusu sertlik oluyordu bebek bir yerde toplanıyor gibi, onu sordum. Normalmiş. Rahim doğum hazırlıklarına başlamış yavaştan, kasılma hereketleri yapıyormuş, öyle olunca da bebek sağda, solda ya da ortada toplanıyormuş. Tamamen normal dedi, 34.haftadan sonra artmaya başlayacakmış bu durum. Bilginiz olsun.

rengarenkli Canimbenim1 Kızlar yediklerinize dikkat ediyorsunuz değil mi? Benim çok şey varmış içinde gaz olduğunu bilmediğim. Şimdi daha dikkat ediyorum cok sukur gecti. Daha gecen haftaya kadar bende siz gibiydim... Üşütmekten de karın şişkinliği oluyor, gaz sancısı gibi sancı yapıyor, ona da dikkat edin.

hiç 17 kilo almıs gibi durmuyosun canım sen hamilelilkten önce kac kiloydun masaalllah cok tatlı olmussun
Teşekkğr ediyorum canım hamile değilken 62 kiloydum şimdi 79 olmuşum.boyum var sanırım avantajım o.kalça basen oluştu yani yoksa ama çok bellş değil sanırım.daha bi 5 kilo da alırım bence doğuma kadar

Maşallah kuzucuğa sempatik bir münnoş olacak annesi.umarım hep böyle güzel geçer kontrollerin

Bu da Prima'nın sitesindeki hastane çantasında olması gerekenler listesi:
Sizin için:
  • Emzirme için önden açılan iki gecelik
  • Birkaç çift rahat iç çamaşırı
  • Ağır hizmet türü sıhhi pedler
  • Bir şal veya sabahlık
  • Terlikler
  • Bir çift sıcak tutan çorap
  • Göğüs pedleri, lanolin krem (hassas meme uçları için) & emzirme sutyenleri
  • Bir emzirme örtüsü (ziyaretçi bekliyorsanız)
  • Telefon ve şarj cihazı
  • Tuvalet ve kozmetik malzemeleri
  • Dudak kremi
  • Evde giymek için rahat giysi
  • Vücut losyonu veya masaj yağı
  • Hastane dosyası/notları
  • Doğum planı (eğer varsa)
Bebeğiniz için:
  • Önden iliklenen 3 adet tüm vücut tulumu
  • Çorap, eldiven ve şapka
  • Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi
  • Prima Swaddlers gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi
  • Bebek mendilleri
Partneriniz için:
  • Yiyecek hafif bir şeyler
  • Telefon ve şarj cihazı
  • Yedek giysi & tuvalet malzemesi
  • Kamera ve şarj cihazı

Hahaha 41 kere masallah annesi ya yerim onun ayaklarini ne tatlii.. sabrim azaliyo zaman gecmek bilmiyo dogsalarda yesek sevsek koklasak artik

Hahaha 41 kere masallah annesi ya yerim onun ayaklarini ne tatlii.. sabrim azaliyo zaman gecmek bilmiyo dogsalarda yesek sevsek koklasak artik
Teşekkür ederizz sağlıkla bir gelseler.. 2-2,5 ay kaldı şunun şurasında sonra sağlıkla gelsinler de ısırsak popolarından bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…