- 29 Haziran 2014
- 4.213
- 4.244
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #43.541
Kizlar aranizda bebe yagi surenler vardi dimi, ben 2. Kez bebe yagi surdum. Bebek canimi yakacak sekilde hareketlendi. Yanlis birsey mi yaptim acaba? Yagi aldim bolca surdum.
Oyy masaallah balimaaa. Benm dana kizim tik tio yapinca tepko veriyor. Konusunca susup dinliyor. Ama o ayaklari elleri isirasm.geliyo. bazen dayanamayip karnimi skiyorum:)) sabah onun tekmeleryle uyanmak.harika. tarif edilemez bi duyguu. Ben de kardeslerime taviz veriyo diye cok kizardm anneme. Oda anne olunca anlarsn diyordu. Oyle olacak sanirim. Simdiden dayanamıyorumArtık ayağını, poposunu çıkarıyor görüyorum önceden sadece tekme atıyordu :) ne güzel bir duyguymuş değil mi? Bir de tepki veriyor artık annecim deyince tekme atıyor susunca duruyor :) İçimde ama karnımı kalbime sokasım geliyorAllah'ım hepsini korusun tüm ömürleri boyunca. Anneciğimi şimdi anlamaya başladım doğunca nasıl olacak kestiremiyorum
günaydın anneler, uzun süredir topiği takip ediyorum ama mesajlar hızla değiştiğinden yazamıyordum :) Allah nasip ederse ben de mayıs annesiyim, inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz. Artık ay olarak genelde 28 hafta ve üzerindeyiz, sağlık açısından tansiyon ölçümlerimize ve ödem durumlarına dikkat etmeliyiz, diyabet tanısı almış olanlarda diyete dikkat etmeli, artık bebeklerimiz haftada ortalama 200 gram alıyorlar yani biz hiç almasak da doğuma kadar alınacak 2-3 kilo bizi bekliyor, bu aylarda bebeğimizin beyin gelişimi hızlandığı için beslenme daha önemli hale geldi, hergün çiğ badem, çiğ ceviz, haşlama yumurta , haftada 2 gün küçük deniz balıkları yenilmesi faydalı olacaktır. Kas kramplarımız artacaktır bunun içinde magnezyum desteği almak gerekir, ayrıca ligament ağrısı denilen kısa süreli ama bıçak saplanır gibi can yakan ağrılarımız olup geçecektir, genelde ani oturup kalkmalarla ani hareketlerle bu ağrı tetiklenir, sebebi bebeğin büyümesiyle rahmin ağırlığının artması ve rahmi tutan bağların yani ligamentlerin gerilmesidir. Sağlık durumu müsait olanların günde 30 dk orta düzeyde yürüyüşe başlama vakti geldi, bacak ve karın kaslarının yürüyüşle güçlenmesi doğumda bebeğin itilmesini hızlandıracaktır. Kansızlık şikayeti olanların doktor kontrolüyle kan ilaçlarını düzenletmesi ve itinayla kullanarak doğuma kadar kansızlığı azaltmaları gerekir, zaten doğumda ve lohusalıkta kan kaybı olacağı için şimdiden toparlamak lazım. Sırt üstü yatmak bebeğe hiçbir zarar vermez ancak rahmin arkasından bacaklarımız ve kalp arasında kan ileten ana damar yani aorta abdominalis vardır, sırt üstü yatınca bebeğin ağırlığıyla damar sıkışır ve kan akımınız azalır, bu da altta bacak ve kasık ağrılarına, uyuşmalara, kramplara neden olur, üstte çarpıntı , nefes alamama, boğazınıza baskı var gibi hisler yatırır bu yüzden sırt üstü yatmanız önerilmez. Rahime ve dolayısıyla bebeğinize kan götüren ana damar vena cava sağ tarafınızdafır, sağ tarafınıza uzun süre yatarsanız bu seferde rahim vena cavaya basacağı için rahime giden kan miktarı azalır, bebeğiniz rahatsız olur, hareketleri yavaşlar, en sağlıklı yatış sol tarafınıza dönerek yatmak olacaktır. Vücudumuzdaki kan miktarı hamilelik öncesine göre çok arttığından burun kanamaları artabilir, burunlara nazik davranmak gerekir. Deride çatlakların oluşmamasının ilk kuralı içeriden nemlendirmektir yani bol su içilmesi lazım, bol su içmeden ne sürseniz çatlarsınız, ayrıca c vitamini deriyi sağlam tutan kolagenleri artırdığından her gün c vitamini tüketmeye çalışın, dışarıdan da yağlarla cildi nemlendirmek yeterli olacaktır. :)
İlk dogumum Hazirandaydi. Tirtir titredim.Hava sıcak olucak ya yine de üşür müyüz acaba
Bende de şöyle bir durum oluyor. Yemeği erken yiyip akşam pek birşey yemeyince sabah açlık şekerim normalde çıkandan daha yüksek çıkıyor. Dün 6 gibi yemek yedim.Sonra bugün için yemeğimi hazır edeyim diye yeniden yemek yaptım canım çekti akşam 9 gibi bir tabak da ondan yedim. Üzerine meyve çerez yedim Tabi bunlar hep ekmeksiz ve az az öğünler. Öyle dolu dolu değil. Sabah ölçtüm düşük çıktı Bünyem bana ne oyunlar oynuyor acaba Çok aç kalınca da kan şekeri otomatik yükseliyor mu acaba, endokrine gidince bir soracağım.
Yürüyebiliyorsan ne ala seni rahatsiz ediyorsa ters bir seyler vardir demek ki yürümende engel yok ..ben mesela 10dk yürüsem top gibi toparlaniyor agri giriyor 1 saat yurusem kimbilir ne olur :)ama 1 saati gecirme sen ne olur olmaz dogumu fln başlatabilir az kaldi çünkü .Ben 2 saat yürüyorum haftasonu isehatta geçen pazar 3 saat yürüdüm. hafta içi 45 dk. Çok mu kii?
Iciyorum canm aslinda acaba mevsimsel mi ki.. Bu arada tesekkur ederiz teyzesi ❤Geçmiş olsun cnm, bol bol su iç iyi gelir
Ondan vazgectk canm bu gelecek ins. Ayin 15indegeldı mı cnm urunlerın bunlarda cok seker
Sizede hayirli olsun ins canmGüzelmiş canım güle güle kullanınben 80x180 aldım büyüyen beşik tabi o büyümüş hali. Beşik hali iç kullanım alanı 70x130. 1 saat sonra getirip kuracaklar inşallah beşiğimizi
Teşekkürler canım Çilek mobilya'dan aldık bizsen nerden aldın cnm hayırlı olsun ıns
Artik bu minnaklar icin herseye deger napalm kuzu. :))) ben gazeteleri takip edeym o zaman yakinda haberini aliriz hahah Allah korusun tabi :)))Yani biseyde kalmadi bide cidden isyerindede herkes goruyo yarim saatten sonra yuruyemiyorum karnimdan asagisi komple agriyo. Gidicem sorcak bakcak erken dogum yok dicek sinir olcam bende biliom yarin dogurmayacagimibutun gazeteler manset atsin doktor hamile kadini cildirtti diye ben evi dusundum basta tabi cok skis tepis olsun istemedim yatak odasida zaten 10 cm uzundan bisey olmaz seninki iyi icineni sineni aldin en azindan
Evet pek zorlamadı 3 saat tam tersine ağrılarıma iyi geliyor. Evde pinekledikçe daha fazla ağrım oluyor canım.. Yine de 1,5 saati geçirmeyeyim bari :)Yürüyebiliyorsan ne ala seni rahatsiz ediyorsa ters bir seyler vardir demek ki yürümende engel yok ..ben mesela 10dk yürüsem top gibi toparlaniyor agri giriyor 1 saat yurusem kimbilir ne olur :)ama 1 saati gecirme sen ne olur olmaz dogumu fln başlatabilir az kaldi çünkü .
Haklisin tabii ama bizimki senin dedigin gibi asiri sekerlide olmaz. Belki yapilisindan farkediyordur. Nasil yapiyorsunuz demek isterdim ama maalesef gizli tarifin sirri sadece annemdeBenim nişanımda da şerbet yapıldı şekerli olunca kimse içmiyor.
Yeğenimin doğduğundada şerbet yapıldı 2 şer yudum alınıp bırakılıyor.Sizde seviliyor sanırım.
Bizde kimse sevmez .Eşimin tarafıda sevmez.Kimse su gibi şerbet içmez bizde her iki tarafta yani.bende seven görmemiştim.
Sağlıklı olunda hayırlısı ile herşeyi yaparsın bitanem benim önemli olan liste yap elinde listen olsun gerisi kolay allahın izniyle ayrıca tüm güzel dileklerin için teşekkür ederim rabbım bu kadar emeğin karşılığını evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin inş cümlemize Rabbim bu yolda kimseyi bırakmasın olmayanlarada nasip etsin âminardaemre canım kızının odası prenses odası gibi olmuş... Çok beğendim 2 oğlan üstüne bu kızın çok özel olduğu belli
süslü püslü çok güzel Allah sağlıklı mutlu günlerde kullanmanızı nasip etsin..İkramlıkların da çok güzel olmuş...
@yaasemintt bebeğinin değerleri bana gayet normal geldi canım..Ölçülere gelince benim de ölçüler geriden geliyor...ama biri değil hepsinde gerilik var doğuma kadar ilerlemez diye umuyorum..
seninkin de ilk defa gerilik çıktıysa kafana takma canım..
@Pregnant07 canım öyle bir gaz veriyorsun ki hemen bebişin herşeyini tamamlamak geliyor içimden
ama 9 saat aktif çalıştıktan sonra tüm pilim bitmiş oluyor..kolumu kıpırdatacak halim olmuyor
Kızlar benim de hala bir sürü eksiğim var...nasıl yapacam nasıl yetiştirecem hiç bilmiyorum
daha 1 ay 10 gün daha çalışacağım...
Tesekkurler. Acilde serum aliyorum su an. Kan ve idrar tahlilleri yapildi. Bebege bakildi ultrasonla sikinti yok bebegim iyi. Tahlil sonuclari cikmadi daha.canım başınız sağolsun ..araba tutmuştur banada dokunur genelde annemlerle 3 saat mesafe var çağırıyor sırf bu yüzden gitmek istemiyorum çok kötü olurum bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?