- 2 Eylül 2016
- 2.657
- 1.136
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #44.821
Aynen canm benm. Bende stres yapmiyorum acikcasi. Normal dogumla ilgili dr lari dinleyip bilinclenmeye calisiyorum o kadar. Ama varis beni dusundrmuyor değil. Felaket oldu cunku kabar kabarlar boyle. Hep farkli dr a gttm ben biride acip varis ne durumda diye bakmadi. Anlamadimki. Yuruyuste keske yapsam tek olunca yapmiyorum pek haftada 3 anca . en guzelini yapiyorsun ama masaallah.Evet canım varis de var fakat tahminen iğnelerim daha fazla varis olmasını önledi bence.inşallah canım inşallah.imkanım olsa evde doğururum ebe eşliğinde:))doğalmdoğum için yürüyüş tempomu arttırdım öğlen yarım akşam yarım olmak üzere bir saat tempolu yürüyorum artık.kilo alımım da durma noktasına geldi.ağrılarım da yok gibi.zinde geçiriyorum bugünleri.inşallah sonuna kadar da böyle gider.annelerin yaptığı yanlışlardan biri doğum yaklaştıkça stresin artması doğal olarak.hem bebeği hem anneyi olumsuz etkilediğine inanıyorım.o yüzden sen de çok stres olma bi şekşlde bi hastanedenbeneğünle ayrılacaksın inşallah.çok da şaapmamak lazım)
Aynen canım bu müslin örtüler hayat kurtarıcıymış her yerde kullanılıyor maşallah :) ben farklı farklı boyutlarından aldım, ağız bezi, orta boy ve büyük boy olmak üzere hatta 1 tane de müslin battaniye aldımKızlar bu arada fotoğrafını yüklediğim muslin örtülerden aldım mothercare den.yaptığım araştırmalardan çok amaçlı pratik kullanışlı olduğunu öğrenince kaçırmadım.%100 pamukmuş.yaz bebeği olduğu için hem uyurken üstüne örtebileceğim uyanınca sarabileceğim örtü hem banyodan sonra kullanabileceğim havlu altını değişirken kullanabiliyorluşuz bide hastaneden çıkınca veya park bahçede oto koltuğunun üstüne örtebiliyoruz vs.renklere de bayıldım kaçırmadım ölçüleri 120ye 120,instagram sayfalarında da satılıyor.ben 3 tane aldım.aklınızda bulunsun derim
Ben de yalnız yapıyorum yürüyüşümü.ama sitede oturuyorum ben onun avantajı var.20 senelik çam kavak ağaçları eşliğinde yürümek mutluluk veriyor bana.stresliysem duygusaldam da yine onlar eşliğinde ağlayarak yürüyorum bazen.ruh halime göre eşlik ediyorlar bana.çok şeyimi paylaştım kendileriyle bu dönemde.bana mutluluk verdiler her ne olursa da.huzur verdiler.çok şükür ki varlar.bide artık tabiat da uyanıyor.tabiat aşığı biri olarak yazıyorum bunları lütfen abarttığımı düşünmesin kimse:))Aynen canm benm. Bende stres yapmiyorum acikcasi. Normal dogumla ilgili dr lari dinleyip bilinclenmeye calisiyorum o kadar. Ama varis beni dusundrmuyor değil. Felaket oldu cunku kabar kabarlar boyle. Hep farkli dr a gttm ben biride acip varis ne durumda diye bakmadi. Anlamadimki. Yuruyuste keske yapsam tek olunca yapmiyorum pek haftada 3 anca . en guzelini yapiyorsun ama masaallah.
Evet ben de ufak 5 tane ağız bezi olarak da aldım.bildiğin tülbent bezi de muslin diyorlar ona da:))çok kullanışlıymış bakçaz artıkAynen canım bu müslin örtüler hayat kurtarıcıymış her yerde kullanılıyor maşallah :) ben farklı farklı boyutlarından aldım, ağız bezi, orta boy ve büyük boy olmak üzere hatta 1 tane de müslin battaniye aldım
Ay dün fransaya gittik bi hastane iki bebis görmesine annemin kardesleri falan orda hepsini dolandik mecburen ayaklarim cok daha beter oldu öyle siski gören aciyo halime :)) ne yapicam bilmiyorum bi haftadir inmedi buz koydum simdi. Bide bu gün gelirken dayim bi ara arkaya döndü anneme birsey diyecekti ben dayi önüne bak demesem öndeki arabaya giriyoduk verilmis sadakamiz varmis ya sakin durmaya calistim bi yandanda cok korktum sancim gelir falan diye.Benmde 3 gun agirmisti canim. Bende magnezyum kullanmiyorum. Gunde 1 maden suyu iyi geldi bana. Ins sennde gecer bi an once
Anladim canim sağol demek ki normal dogumda yapilabiliyor.evt bende de pihtilaşma var hemde ciddi seviyede doğumdan sonra da 40gun iğne vuralacağimBen varım canım ben daha konuşmadım doktorumla ama benimle ayni durumda olan bir arkadaş vardı ona ikisi de olur demiş doktoru ama o sezeryan tercih etmiş, yani iğne kullanınca mutlaka sezeryan olacak diye bir durum yokmuş, sen de mi kullanıyorsun iğne?
Ben kullandim dependin mesane pedi olanini hem daha kolay kullanmasi hemde dikislerine gelmedigi icin sorun olmuo.yani hasta bezi olan deilde mesane pedi olani alirsaniz daha rahat edersiniz
A
antibiyotik adını hatırlıyor Musun Can'ım. Doktor bana da yazdı ama korktum kullanmaya
Her ikisinin de avantajlari dez avantajlari var ..sen ne guzel karar vermişsin ben karar veremedim ya kararsizlik da kötü bir şey benim adetlerim cok sancili olurdu hep annem sen normal doğurursun diyor ama o kesi işi olmasaOlmayanı duymadim ben daha:) oturamıyormussun belirli bir zaman tam düzgün olarak, birde idrar torbasi sarkmasi oluyor cogu kadinda, hapsuruldugunda, cok gülerken, idrar kacırma olayı falan var. Pek benlik değil. Ben sezeryanı ameliyat olarakta görmüyorum. Acı esigim cok dusuk, sivilce bile sıkamam ben, dogum sancılarını karsılayabilecek bir bünyem yok biliyorum kendimi ne yazık ki. O yüzden genel anestezi en güzeli benim icin. Epidural falanda yaptıramam, kan alirken bayılacak kıvama gelen biriyim. Mahvoldum ben :)
Anladim canim sağol demek ki normal dogumda yapilabiliyor.evt bende de pihtilaşma var hemde ciddi seviyede doğumdan sonra da 40gun iğne vuralacağim
Allah korusumus canm cok gecmiss olsunn. Agri falan yapti mi bacaklarin peki. Cok yorma.kendini annesi pasa.kizar sonra :))Ay dün fransaya gittik bi hastane iki bebis görmesine annemin kardesleri falan orda hepsini dolandik mecburen ayaklarim cok daha beter oldu öyle siski gören aciyo halime :)) ne yapicam bilmiyorum bi haftadir inmedi buz koydum simdi. Bide bu gün gelirken dayim bi ara arkaya döndü anneme birsey diyecekti ben dayi önüne bak demesem öndeki arabaya giriyoduk verilmis sadakamiz varmis ya sakin durmaya calistim bi yandanda cok korktum sancim gelir falan diye.
Yaa ne guzeeel. Benm bulundgum yer oyle degilki aska geleyim. Bi yer sanayi bi yer magaza stres ol geri eve don yani. :))Ben de yalnız yapıyorum yürüyüşümü.ama sitede oturuyorum ben onun avantajı var.20 senelik çam kavak ağaçları eşliğinde yürümek mutluluk veriyor bana.stresliysem duygusaldam da yine onlar eşliğinde ağlayarak yürüyorum bazen.ruh halime göre eşlik ediyorlar bana.çok şeyimi paylaştım kendileriyle bu dönemde.bana mutluluk verdiler her ne olursa da.huzur verdiler.çok şükür ki varlar.bide artık tabiat da uyanıyor.tabiat aşığı biri olarak yazıyorum bunları lütfen abarttığımı düşünmesin kimse:))
Bu konuda katılıyorum canım sana ben de kanama yogun olursa diye bebek bezi koyucam inşallahArkadaslar bu hasta bezi ile ilgili bende fikrimi dile getirmek istedim.camasir gibi giyildigi icin kullanimi cok rahat gelmemisti bana acikcasi.ve ben bu konuda kimseden yardim istemekde istemedim.cikarirken giyerken zor olabiliyor
Ben yanimda boollca bebek bezi goturmeyi dusunuyorum.kocaman bir ped gorevi goruyor.hatta evdeki 2 yada 3 numara bez paketinden acmayi dusunuyorum.kirlenince cekip atabiliyoruz
Kaymiyorda.benim fikrim bu yonde.. ikisinide kullanmis biri olarak ben bebek bezini ped gibi kullanicam
ben ikiz bekliyorum doktorum da dahil olmak üzere bir çok kişi sütümü sağmamı önerdi.sonuçta iki bebeğe yetiştirmek oldukça zor olacak.bebeğin tamamen boşaltamadığı zamanlarda sütün daha hızlı üretilmesi için göğüsü tamamen boşaltmak gerekliymiş.inşallah yetiştirebilirim :)Süt sağma makinesi almadım, almayı düşünmüyorum. Çünkü biberona yönlendirmeyi veya alıştırmayı istemiyorum. Bebeğin her emişinde anneye temas etmesini daha doğru buluyorum. Mecbur kaldığım bir durum olursa tabi alırım ama şimdilik almayacağım. Çevremdeki birçok anne de kullanmadı. Uzun süre de bebeklerini güzelce emzirdiler. Tabi bu sadece benim fikrim.
Ben Dr'umla uzun uzun konustum bu konuda. Operasyondan 4 saat sonra banyonu yapıp hazırlanacaksın, makyajını yapacaksın, lohusa tacını takıcaksın, misafirlerini karsılayıp bebeğinle ilgileneceksin dedi. Kendiside sezeryanla dogum yapmis :) 2 kızı var. Ayrıca agrı kesici veriliyor, 2 gece hastanede kalıyormusum, damar yolundan zaten agrı kesici alıcaksın, eve gidene kadar agrın zaten azalmıs olacak dedi. Ben hayatım boyunca adet sancısı nedir onuda bilmiyorum :) O yüzden riske atamayacagim. Birde benim dr'um bir arkadasıma bir operasyon yapmıstı, polip icin, kız 15 dk sonra kalktı yemege cıktık hastaneden. Dr'umun sezeryanları cok iyiymis hastalarıda öyle diyor. Bakalım, neler gelecek basa.. :) Allah hepimize yardım etsin. Isımiz zor. :)Her ikisinin de avantajlari dez avantajlari var ..sen ne guzel karar vermişsin ben karar veremedim ya kararsizlik da kötü bir şey benim adetlerim cok sancili olurdu hep annem sen normal doğurursun diyor ama o kesi işi olmasasezeryanda da anestezi etkisi gidince acilarinla başbasasin o da ..artik hakkimizda ne hayirli olacaksa o olsun diyorum :)
Yabanci ses cok diye pasa hep uyudu valla keyfi yerindeydi onun. Sagol canim allah korudu valla girmemize an kalmisti fren yaptik. Agri yok öyle sadece sis var ayakkabilar ayagima girmedi spor giyiyorum oda hep buyuk alirim ben 1 yada 1.5 numara baglamadan giyip cikarabilecegim rahat olacagim sekilde alirim. Buzda koydum gecmedi sadece ödem degil demekki. Bundan sonra bi yere gitmem oyle ya yolda uzun degildi ama cok dolandik baya rahatsizdi yani bebislerimizde 1 ve 2 ayliklar masallah rabbim bizede saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah öyle tatlilardiki benim pasa kiskandi biraz onlar kucagimdayken itiyodu ayagiyla :)Allah korusumus canm cok gecmiss olsunn. Agri falan yapti mi bacaklarin peki. Cok yorma.kendini annesi pasa.kizar sonra :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?