- 26 Kasım 2016
- 513
- 535
- 18
- 34
- Konu Sahibi endless love
-
- #45.061
Canim basvurulari benim esim yapmisti o yuzden tam bilmiorum ogrenince seni etiketlerim.Kızlar ben hiç bilmiyorum bu olayları ya :) Doğumdan sonra başvuruyoruz öyle mi? Nereye başvuracağız peki? Ya bi bilgilendirin kaçırmayalım valla, ne alırsak kârdır :)
Bayılıyorum yaa marifetli annelereGunaydin kizlaaar, haftasonu yaptigim Taki yastigimiz, anne ve bebek yatak fiyonklarimiz ve kapi süsümüzYoruldum biraz ama değdi, cok içime sindi. Fikir olsun yapmayi dusunenlere
Kızlar bişey sorucam beslenme düzeniniz nasıl acaba anlatır mısınız neyi ne kadar ne zaman yiyorsunuz ben bazen az mı besleniyorum diye düşünüyorum. Şekerim çıkmadın diye karbonhidrat alımına dikkat ediyorum ama bazen vicdan azabı yaşıyorum az mı yiyorum diye tabi demir ve multivitaminde alıyorum
Ben de Bağkurlu olduğum için bana da yok hiçbirşey, muhasebecime sordum. Hani bize ya bize yazık değil mi :) İşverenlerin günahı neYa tamam şimdi anladım. Ben sizin maaşınızın kesildiğini bilmiyordum, o zaman mantıklı tabi. Bizim maaş kesilmiyor. Sanırım şu süt parasını alabiliyoruz, doğum yapan arkadaşlar onu almıştı diye hatırlıyorum.
SÜT 2 BUCUK LITRE SUKızlar bişey sorucam beslenme düzeniniz nasıl acaba anlatır mısınız neyi ne kadar ne zaman yiyorsunuz ben bazen az mı besleniyorum diye düşünüyorum. Şekerim çıkmadın diye karbonhidrat alımına dikkat ediyorum ama bazen vicdan azabı yaşıyorum az mı yiyorum diye tabi demir ve multivitaminde alıyorum
Ellerine saglik canim.Gunaydin kizlaaar, haftasonu yaptigim Taki yastigimiz, anne ve bebek yatak fiyonklarimiz ve kapi süsümüzYoruldum biraz ama değdi, cok içime sindi. Fikir olsun yapmayi dusunenlere
Tesekkurler canimELLERINE SAGLIK COK GUZEL OLMUSS
Yaaa sende otursan yaparsin tatlim, ugrastirici ama hic zor degilBayılıyorum yaa marifetli annelereben hayatta yapamam...
Ben de Bağkurlu olduğum için bana da yok hiçbirşey, muhasebecime sordum. Hani bize ya bize yazık değil mi :) İşverenlerin günahı ne
Kizlar yaaa ben ağustosta itibaren ayva yedim aralık ayına kadar devam etmişti.hem mide bulantısını aliyordu hem de benj acayip rahatlatiyordu. Bakalım bizimki de ultrasonda babaya çok benziyor dr hatta bana dair bişey söylemedi bileAyy inşallah gamzeli olurlar o zaman, olmasalar da hepsi o kadar masum ve tatlı olacaklar kiibizimki ilk ultrason fotolarında babasına benziyordu aynı, şimdi kilo aldıkça bana benzemeye başladı çenesi kesin ben ama geri kalanı konusunda şüphelerimiz devam ediyor bana da benzeyebilir eşime de.. Aynen biraz büyüyüp şekillenmeden önce çok değişiyormuş yüzleri.
Çok çok güzel olmuş annesiGunaydin kizlaaar, haftasonu yaptigim Taki yastigimiz, anne ve bebek yatak fiyonklarimiz ve kapi süsümüzYoruldum biraz ama değdi, cok içime sindi. Fikir olsun yapmayi dusunenlere
Ben de şeker sınırda çıktığı için dikkat ediyordum sözde ama ölçümler normal çıkınca kafama göre yiyorum. Elin ayağın titremiyorsa, et süt peynir yoğurt meyve sebze yiyorsan yeterlidir bence.Kızlar bişey sorucam beslenme düzeniniz nasıl acaba anlatır mısınız neyi ne kadar ne zaman yiyorsunuz ben bazen az mı besleniyorum diye düşünüyorum. Şekerim çıkmadın diye karbonhidrat alımına dikkat ediyorum ama bazen vicdan azabı yaşıyorum az mı yiyorum diye tabi demir ve multivitaminde alıyorum
Yap geç ya sonra bebeğin üzerine filan takmaya kalkarlarEllerine saglik canim.
Taki yastigi bana hediye geldi, ama ayabima gidiyor. Beklentiye girilmis gibi dusunulmez mi diye. Kullanip kullanmamak konusunda kararsizim.
Vallahi bunun adı düpedüz çifte standartısverenler zengın
Taki yastigi demiycez sonucta sus yastik, ama kimseye zorla taktirmiyoruzki canim niye ayip olsun. Bebege takacaklarina yastiga takiyorlar. Ben öyle düsünmedim zaten takmayacak olan icin sorun yok ama takacak olanlar nereye takacagini sasiriyorEllerine saglik canim.
Taki yastigi bana hediye geldi, ama ayabima gidiyor. Beklentiye girilmis gibi dusunulmez mi diye. Kullanip kullanmamak konusunda kararsizim.
Bezinden anlariz canim.cis yapiyorsa doyuyordur.ben ilkinde anlamadm vucudu sivisiz kalmis yavrumun ertesi gun hastanelik olduk serum takviyesi yapildimbir gun kuvozde kalmistiİlk gün mesela emzircez ya sütümüz var mı yok mu bebeğe yetecek kadar mı falan nereden anlıcaz çünkü kan şekeri de düşmemesi lazım ben bunu çok merak ediyorum.
oh oh maşallah maşallah annesi kreş bile kurtarır o saatten sonraDEVLETTEYIM COK SUKUR IZINDE SIKINTI OLMUYOR AYARLAMA YAPTIM INSALLAH HERSEY YOLUNDA GIDER. 3 AY DEVLETIN VERDIGI IZIN SONRA 4 AY FALAN RAPOR ALACAGIM. SONRA 6 AY UCRETSIZ . 45 GUNDE SENDIKANIN VERDIGI UCRETSIZ IZIN. SENEYE KI YILLIK IZIN 22 . BU YILINKINIDE KULLANMAZSAM 22 DE ORAN 44 OLUYOR YANI EN AZ COCUK 15 AYLIK FALAN OLACAK INSALLAH
canım raporlu olan her çalışan devletten bi ödenek alır bunun için sadece anne olmaya kadın olmaya gerek yok atıyorum ayağını kıran bir işçi de 2 ay rapor aldıysa o dönem alamadığı maaşını devlet öder ama hepsini değil tabi. sigortası ne kadardan yatıyor ise brüt olarak onun 2/3 ünü. maalesef bizim ülkemizde özelde çalışan bir çok işçi asgari ücretle sigortalı göründüğü için brüt 1.777 tl olan asgari ücretin 2/3 ü olan 1184 tl yi aylık olarak hakeder. biz anneler 16 hafta doğum izni aldığımız için 1184x4 ay 4738 tl gibi bişey para alırız. yani asgari ücretliler alır. mesela benim sigortam maaşım üzerinden yatıyor çok şükür ben daha yüksek alacağım. umarım anlatabildim@ECEcanNhhifasesaa kızlar tam olarak öğrenirseniz paylaşır mısınız yaa kafam baya karıştı benim? Kim ne alıyor, ne kadar alıyor? :)) çalışıyorum ben de hatta 37ye kadar çalışmayı düşünüyorum Allah izin verirse bakalım.. Haklarımı tam olarak bilmiyorum, üzüldüm.. Ben de bizim ik'ya sormayı deneyeyim.
evet sadece raporunu resmi muhasebecinize iletin o bilir zaten sonra ziraat bankasından paranızı alabiliyorsunuzGünaydın anneler
O zaman sigorta yatırılması yeterli mi ? Benim eşim sigortamı şirket üzerinden yatırıyor.
Canm ya ne guzel besleniyorsun. Ben biraz takikim bu besinlerin birbiri ile uyumuna. Demir ilaci ile sut icmemek gibi mesela... Oyuzden yumurta ile sut icemiyorum. Et ile ayran yogrt yemiyorum,ispanak yogurt vesaire yani... Kalsiyum demir emilimini azalttgi icin gebelik onceside dikat ediyordum buna. Et ve ymrta ile narenciye tuketmek gbi mesela... Ama can skici bisey cnku yanlis alismisiz hep ayransiz yogrtsz et yemeyiz genelde.. Oyuzdende beslenmem sacma sapan oldu gebelikte. Sutu falan aralara serpistiriyorum. Yogurdu da oyle..Sabah 1 yumurta ve koca bardak süt canım. Bir dilim bazen iki dilim ekmek peynir.taze yeşilliğim varsa yiyorum kahvaltı da..
Ara olarak yeşil elma ( hastası oldum kızım da çok sevecek sanırım normalde pek yemezdim )
Öğlen mutlaka ya sebze ya etli yemek yiyorum. Mutlaka yoğurtla.
Atıştırmadık yiyorum ara olarak. Ama pek sağlıklı değil. Söylemiyim diyet yapan arkadaşlar var canları çekmesin.
Akşam da yine sebze ya da et yiyorum salata ve yoğurtla.
Dükkanı kapatıyorum. Bu aralar gece yatmadan mide bulantım oluyor. Gebeliğin ilk aylarında bile yoktu. Anlamıyorum. Yarın randevum var bakalım ne diyecek. Birde 400 kilo felan aldım ben çok yiyorum sen azaltarak yiyebiliyorsan ne mutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?