2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kızlar ben hiç bilmiyorum bu olayları ya :) Doğumdan sonra başvuruyoruz öyle mi? Nereye başvuracağız peki? Ya bi bilgilendirin kaçırmayalım valla, ne alırsak kârdır :)
Yardım için başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Başvuru yaparken yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanı yanınızda olmalı.

Süt parası için SGK il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine yazılı olarak başvurmak gerekiyor.

Asgari ücretle çalışırken hamilelik ve doğum nedeniyle bu yıl 16 hafta izin kullanan sigortalı kadm 4099 lira iş göremezlik ödeneği alacak.

Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Tüm ödemeleri alan anneye ilk çocukta en az toplam 4521 lira ödenecek.

3 çocuğu olanın alacağı destek 14 bin liraya kadar ulaşıyor.

Kızlar ben hiç bilmiyorum bu olayları ya :) Doğumdan sonra başvuruyoruz öyle mi? Nereye başvuracağız peki? Ya bi bilgilendirin kaçırmayalım valla, ne alırsak kârdır :)
Canm çalışan anneler toplam 5 bin tl ye yakın para alacak. hepsi içinde. çalışmayalan anneler de 122 tl süt parası 300 tl emzirme ödeneği alacak. bebeğin nüfüs cüzdanı ile gidilecek.başvuru yapılacak eşin gider hemen yapar başvuru SGK ya.

Ayy inşallah gamzeli olurlar o zaman, olmasalar da hepsi o kadar masum ve tatlı olacaklar kii bizimki ilk ultrason fotolarında babasına benziyordu aynı, şimdi kilo aldıkça bana benzemeye başladı çenesi kesin ben ama geri kalanı konusunda şüphelerimiz devam ediyor bana da benzeyebilir eşime de.. Aynen biraz büyüyüp şekillenmeden önce çok değişiyormuş yüzleri.

Günaydın anneler
O zaman sigorta yatırılması yeterli mi ? Benim eşim sigortamı şirket üzerinden yatırıyor.

Bu iş göremezlik ödeneği 4/a ve 4/b'lilereymis sanırım ya SGK'nın sitesinde öyle yazıyor sanki? Devlet memurlarına yok mu?

Bu iş göremezlik ödeneği 4/a ve 4/b'lilereymis sanırım ya SGK'nın sitesinde öyle yazıyor sanki? Devlet memurlarına yok mu?
MEMURLARDA ZATEN O 3 AYLIK IZIN SURESINDE MAAS KESILMIYOR DIYE BILIYORUM. BIZIM SSK DA MAAS KESILIYOR HIC ALMIYORUZ SONRA TOPLU VERIYOR DIYE BILIOM

Burdakiler baya minnak sanki canım yenidoğmuş gibi. 1 aylıkken falan giydirip bol bol foto çekersin, ben de almayı düşünüyorum.
Teşekkürler cnm inşallh giydirebilirim . yeni doğarken giyilmz de. 1-2 aylıkken giyilir .buradaki bebişler kaç aylıktır ki

MEMURLARDA ZATEN O 3 AYLIK IZIN SURESINDE MAAS KESILMIYOR DIYE BILIYORUM. BIZIM SSK DA MAAS KESILIYOR HIC ALMIYORUZ SONRA TOPLU VERIYOR DIYE BILIOM
aa evet öyle oluyor .bize izinde para vermiyorlar o nedenle toplu alıyoruz. memeurlarda para keslmez izinde geliba.
Ya tamam şimdi anladım. Ben sizin maaşınızın kesildiğini bilmiyordum, o zaman mantıklı tabi. Bizim maaş kesilmiyor. Sanırım şu süt parasını alabiliyoruz, doğum yapan arkadaşlar onu almıştı diye hatırlıyorum.

TABI SUT PARASI VE 300 LIRAYI ALIYORSUN

Sağlıkla dünyaya gelsinler de Allah ın yarattığı hep güzel elbet oğlumla evlenenecek biri çıkar ilerde gamzeli olması önemli değil bana benzemesi de ama Allah ta biliyor ya içimi gözleri bana benzesin sağlıklı bir şekilde çok isterim.

Aynen memurlar sadece süt parası 122 ve emzirme ödeneği alacak 300. maaşları kesilmiyor zatn. özelde olanlar hepsini toplu alacak 5 bin küsür.

Gunaydin kizlaaar, haftasonu yaptigim Taki yastigimiz, anne ve bebek yatak fiyonklarimiz ve kapi süsümüz Yoruldum biraz ama değdi, cok içime sindi. Fikir olsun yapmayi dusunenlere

Eklentiler

• image.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 72
  • image.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 83
  • image.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar bişey sorucam beslenme düzeniniz nasıl acaba anlatır mısınız neyi ne kadar ne zaman yiyorsunuz ben bazen az mı besleniyorum diye düşünüyorum. Şekerim çıkmadın diye karbonhidrat alımına dikkat ediyorum ama bazen vicdan azabı yaşıyorum az mı yiyorum diye tabi demir ve multivitaminde alıyorum

Ben memur degilim ama bizimde kesilmiyor, sonra ziraate yatiyor onu cekip is yerine veriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…