• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Evet doğru bende yapmıycam ne gelirse allahdan rabbim korusun yavrularımızı benim ilk bebek olduğu için fazla bilgim yok hamilelik hakında bu süreçte ne yapılır fazla bilmiyorum o yüzden allaha bıraktım herşeyi
Canım seni etkilemek istemiyorum ama ben tedavisi olmadığı için 2 li 3 lü testi yaptırmak istemiyorum
Kizlar doktordan ciktim bebegimin kalp atisini gördük şükür. Karindan bakti önce birşey demedi sonra vajinadan bakti kalp atiyor dedi.kendimi o kadar kasmisimki birden ağlamaya basladim.

Gözün aydın canım :)

Tabiki sizin kararınız. Herkes kendi bebeği için en doğru olanı düşünür. 6. Ayda detaylı ultrason oluyor ultrasona girerken size bir yazı okutup imzalayarak detaylı ultrosana giriyorsunuz. Böyle olunca biraz tırsıyorsunuz. Ama benim mesela kontrol sırasında bebeğime giden damarlarımdan 2 tanesinden birinin kapalı olduğunu öğrendik, tansiyon erken doğum bebeğin zayıf doğumu olabilirdi. Bunu öğrendikten sonra çok dikkat ettim tansiyon sorunum olmadı 6. Aydan itibaren kasılmalarım başladı bir sürü ilaç kullandık erken doğumu önlemek için 38. Haftaya kadar bekleyebildik doğum için 38. Haftada çatı muaynesine gittiğimizde 6 cm açıklıkla normal doğuma alındım 0 sancı ile demem oki duyduğumuz seyler hoşumuza gitmesede bilinçli olarak yola devam etmek önemli. Yine arkadaşımın detaylı ultrasonda bebeğinin bobreğinde büyüme olduğu görüldü, doğar doğmaz hemen kontrollere başlandı. Anlaşılmasa doğumdan sonra bebekte farkedilir problemler başlayana kadar kimse böbreğinde bir sorun olabileceğini düşünmezdi.

Canım detaylı ultrasyon değil de 2 li 3 lü testlerden bahsediyorum ben, eğer bir sorun varsa öğrenilen hastalığın tedavisi Yok diye biliyorum. Tedavisi olmadığı için de yaptırmak istemiyorum açıkçası

Can'ım herkesin kendi tercihi kimseyi etkilemek istemiyorum. Ama sırf bencillik için yani bir sorun çıkarsa huzurum bozulur diye yaptırmamazlık yapmak istemiyorum. Yani bu benim düşüncem. Belki çözülebilecek bir sorunu çıkacak ama ben yaptırmadığım için bilmeyeceğim. O zman ömür boyu vicdan azabı çekerim.
Canım bencillikten ziyade tedavisi olmayan hastalıklar öğreniliyor ve Doğuma kadar ki sürede kendimi bebeğimi üzmek istemediğim için istemiyorum

Ben oglumda 54 le kalip 63 le dogum yaptim.simdide 56 civarindayim bakalim nolucak.bebisler saglikli olsunda insallah.bel fitigim var cok kilo almamam gerekiyo.birde sezeryanla dogum yapmistim.senin normalmiydi
yok canım ben mecburi sezaryen oldum...Aslında normal doğum bekliyordum 41. haftada hiçbi belirti olmayınca dr um suni sanccı verdi ama bende tutmadı yani karnımda sancı olmasına nst de çıkmasına rağmen hissetmedim ve açılmam olmadı,bebek sıkıntıya girince acil spinal sezaryeen oldum...

Dogum yaptiktan sonra 54 e dusmek bnce cok guzel. bn suan 7 haftaligim ogrendigimde 52 idim. Simdi 54 oldum cok az yememe ragmen nasil aldim bu kiloyu hic bilmiyorum.
selam canım
ben kızımda ilk 4 ayda 8 kilo almıştım. :)))) kızım 9 aylıkkende 20 kilo vermiştim 50 kiloya düşmüştüm...Şimdi kızım 9 yaşında 54 kiloyumve tekrar hamileyim...

Canım bencillikten ziyade tedavisi olmayan hastalıklar öğreniliyor ve Doğuma kadar ki sürede kendimi bebeğimi üzmek istemediğim için istemiyorum
Can'ım önünde ikili üçlü dörtlü taraman ayrıntılı ultrason var hangisi yaptırmayacaksın ki. Gebeliğin 12-24 haftası hep taramalarla geçiyor.

Merhaba arkadaşlar, 3.5 yasinda bir kizim var ve nasipse bende mayıs annesi olacağım. Cumartesi günü ikiz annesi olup olmadığım belli olacak evet böyle bur şüphesi var doktorumuzun

merhaba kızlar...bugün ben de ilk defa doktora gittim. test mest hiçbir şey yapmadı. neyse ultrasonla baktı karından.
daha küçük dedi. dış gebelik falan yok keseyi gördüm dedi.( çok şükür) neyse folik asit olarakta folic iod verdi artık iyotlu folik asit veriyoruz dedi. siz de mi iyotlu kullanıyorsunuz. test falan yapmadı yaa ne bileyim içime sinmedi. ne dersiniz??

merhaba kızlar...bugün ben de ilk defa doktora gittim. test mest hiçbir şey yapmadı. neyse ultrasonla baktı karından.
daha küçük dedi. dış gebelik falan yok keseyi gördüm dedi.( çok şükür) neyse folik asit olarakta folic iod verdi artık iyotlu folik asit veriyoruz dedi. siz de mi iyotlu kullanıyorsunuz. test falan yapmadı yaa ne bileyim içime sinmedi. ne dersiniz??
Can'ım kalp atışını duyduktan sonra genelde testleri istiyorlar bende ozaman yaptırdım ondan vermemiştir sana daha

@mininuhut @sivribiber dery.a dery.a kızlar fazla giremiyorum sizlerde durumlar nasıl ?bu arada bütün arkadaşlar iyidir inşaallah
Teyzesi 7+0 olduk bugun cok sukur iyiyim bi yaramazlik yok simdilik.cocuklara kosturuyorum ev ve okullar arasinda gidip geliyorum hafta sonuda kurslari basliyacak hic durma dinlenme yok ..guzel oluyo zaman nasil geciyo anlamiyorum

selam canım
ben kızımda ilk 4 ayda 8 kilo almıştım. :)))) kızım 9 aylıkkende 20 kilo vermiştim 50 kiloya düşmüştüm...Şimdi kızım 9 yaşında 54 kiloyumve tekrar hamileyim...
Merhabalar canimm:) valla 20 kilo muthis bi rakkam. odum kopuyo 9. Ayi 90 la tamamliycam diye:)) biraz kilo takintim da var. Bide doktorum 3. Aydan sonra kilo alirsin bebegin suan 5 mm bisey dedi hepten coktum:(

Slm arkadaşlar :KK54:
bende 13 gün gecikme ile sabah evde yaptığım test ile ogrenrendim hala saskinim :) yarın kan testi ve ultrasonda bakılacak kesinleşmeden tam sevinemiyorum
İnşallah sağlıkla alırız meleklerimizi kucagimiza :KK51:

:KK48::KK48::KK48:

Eklentiler

• Screenshot_20160928-165041_1.webp
    Screenshot_20160928-165041_1.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 68
Back
X