2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
geçmiş olsun canım

Esime dedim bir an once gorup bana resim at diye. Dolar yukselmis alacaksak yeni yildan evvel almak lazim.

kafein_ ne yaptin cnm? Merak ettik.
happymom87 cnm gecmis olsun. umarim kolaycacik dengelenir. iyi ki test yaptirmissin bu arada.
M -Moonlight- cnm mide ile yemek borusu arasi kaslar zayifliyormus hamilelik hormonundan . sonra da mide yanmasi , reflu okuyormus. uzmanlar sacla ilgisi olmadigini soyluyor. Reflu yastigi kullaniyorum. ise yariyor bende.

Cnm netten hiç bişi okumamaya bakmak lazım tam insanı hasta edici yazılar oluyo önce Allaha sonra doktorlara bırakmak en rahatlatıcı olanı hem 34.haftaya kadar bile plasentası çıkan oluyoo

Son düzenleme:
Canım birde hastanede yaptır istersen tsh testini. Çünkü ben bu konuda bir mağduriyet yaşadım. Gebelikte 7-8. Haftalarda testler yaptırıyoruzya sağlık ocağında yaptırdığımda 6 çıktı. Hemen telaş yaptım tabi çünkü bebeğe zararı olabilir diye. Gittim hemen medikal parkta yaptırdım 1,5 çıktı, 2 hafta sonra kartal araştırmada yaptırdım 1,5 çıktı, bi daha başka özel hastanede yaptırdım yine 1,5 çıktı. Doktorda bazen tahlillerde olabiliyor böyle dedi(medikal park endokronoloji uzmanı). O yüzden biri tsh yüksek çıktı diyince bende diyorum başka bi yerde daha yaptır bunu:) senin ilk haftalarda yaptırdığım testlerde normalmi çıkmıştı canım?

Cnm bende baktım şimdi ilk ay 2 çıkmış tsh ım yarın tekrar baktırıcam doktorum istemedi ama burdan okuyup bende baktırıyım dedim senin ilk tahlilde kaç çıkmıştı?

kızlar hepinize teşekkğr ederim tek tek alıntılayamadım.dediğiniz gibi rutin olarak bakmış rahim ağzına.nstye de girdim.idrar sonucum iki gün sonra çıkıcak.kan testinde kanım çok düşük çıktı günde iki defa içicem hapı.onun dışında hiçbi problem yokmuş herşey normal.boşu boşuna panik yaptım sanırım bebek büyüdüğü için herkeste olan normal bi ağrı.

Ohhhh gözünaydın canım bi manayla bebişini görmüş oldun hem kanın düşükmüş bak düzenlenmiş oldu herşeyde vardır bi hayır

TSH yüksek olunca hamile kalınamıyormuş galiba zaten muhtemelen benimki hamilelikte yükseldi internette okuduğum (yine dayananadım) bilgiler ışığında böyle düşündüm..
Benim TSH'ıma daha önce hiç bakılmamış!! :/ Benimki tam planlı değildi zaten hamile kalmadan doktora gitmedim Türkiyeye gelince de 8 haftalık hamile olarak başladım doktora gitmeye. idrar istedi ama kan istemedi, ilk verdiğim kan da ikili test için oldu. İnternette 5-6 'ya kadar ilaç verilmiyor normal yazan da var ayy bu internet ne kadar bilgi kirliliği var yaaa... Evet sende öyle bir yanılma olduğunu daha önce de yazmıştın hatta bugün aklıma da geldi , 15 Aralıkta kontrolüm var ya ben bunu doktora söyleyeyim hastanede de yaptırayım içim rahat etsin. Bakalım sonucuma ne diyecek?

Mavisi var canım dolu... İnternette bile var sipariş et gelsin :)))

Evet canim internette bakinirken gormustum su 1ay gecsin de baslayacagim almaya:)

Benimde agrim vardi diye gittim dun. Vajinal usg ile rahim uzunluguna falan bakicam dedi agri olunca erken dogumdan korkuyorlar sanirim ama bisey cikmadi cok sukur. Hic bir sorun yoktur canim merak etme

evet canım çok haklısın günah o paraya kimisi çok memnun 3 yaş sonuna kadar kullanmış emin olamıyorum.. belki biraz daha araştırmak gerekicek.

Yine de biraz daha kullanisli bisey almayi tercih ediyorum ben. 1 2 ay arastiricam iste bakalim hangisinde karar kilacagiz:)

Evet hamilelikte en cok 2.5 olmaliymis benimde 3.27 e cikmisti ayni ilaci kullaniyorum 50 mg. Devit i bana da verdi aile hekimi ama d vitamini eksikligi icin verdi kendi doktorumu aradim onu kullanma dedi baska ilac verdi. Sen bi doktoruna danis bakalim canim. Ben hep sinirliyim ya o yuzden troide baglamadim hic:)

Ben son 3 haftadir falan hissediyorum eger sac cikariyor diyeyse benim oglan erol evgin gibi dogacak sanirim:)

Yanlış yazmışımmmm d vitaminim düşükkk:))) demir nerden çıktıysaaaa :) siz yazınca farkettim :))) ikihayat arnavut_biberi bakalım doktor ne diyecek bekliyorum yanıtını...

Ben artık böyle ıvır zıvır çıktıkça da stres yapıp sinirleniyorum da o yüzden sordum sinir tahammülsüz yapar mı diye... Bebeğe zarar verecek hiçbir şeye tahammülüm yok şuan bünyemden çıkartıp atasım var o hormonları. İlaçtedavisi de olsaaa büyütüyorum kafamda :.( Sanki birisi bana anatomik olarak mükemmel sağlıklı olacağıma dair söz verdi. Normal olacak bunlar da işte...

Aynen normal olabilen şeyler boyle bakmak lazim.
Benimde ilk bu testim s.ocaginda yuksek cikmisti ama doktorum pek guvenilmiyor farkli oluyor dedi kendi yapti testi normal demisti. hemen telaslanma kendi doktorunda tekrar et testi canim.

Ohhhh gözünaydın canım bi manayla bebişini görmüş oldun hem kanın düşükmüş bak düzenlenmiş oldu herşeyde vardır bi hayır

teşekkür ederim canım dediğin gibi özlemiştim görmüş oldum :)

bende korkuyorum erken doğumdan bugün de o yüzden gittim zaten.ihmal etmek istemiyorum.görümcem 7. ayında sancılandı üşüttüğünü sanmış sabahına doğum yaptı.çocuklarından birinde erken doğumdan dolayı sağlık sorunları var.kötü bi örnek de olunca önümde ihmal etmek istemiyorum.allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize :)

Geçmiş olsun canım ya..
İyi olmanıza sevindimm...

teşekkür ederim canım benim :)

happymom87 canım dün tv de gördüm uzman diyordu ki Türkiye de 10 kişiyi çevir 9 unda d vitamin eksikliği var diye. Bence çok mühim bişey olmasa gerek böyle olduğuna göre. TSH içinde bence doktoruna gidince tekrar tahlil yaptır. Belki yanlislikta olmuş olabilir.
Ayrıca azonce yemek yaparken seni baya bir andım :) Daha dün bahsettik protein deposu arkadaşlardan. Sence bugün karşıma ne çıktı sebzelerin arasından düşün bakalım :)))
kafein_ canım çok geçmiş olsun.Bak çok şükür korkulacak bişey yokmuş annesi :)
deli_mavi_59 canım nerelerdesin? Kontrol nasıl geçti?

Canim benim doktorum 28. haftadan itibaren calisamaz diye rapor verebilirim dedi. her gun 3 saatten fazla yolculuk yapmam gerekiyor ise gidip gelirken. hamileliğin ilerlediginde zorlanicaksin gerek yok boyle streslere dedi. belki seninki de benzer bir rapor verebilir bir konus istersen.
Benim de ilk kontrol dışında yapilmadi canim, ikili de kan verdim ama kan degerlerime bakilmadi onda da. kendim gidip hic tahlik yaptirmadim, doktora soracağım gerek var mi diye :)

Canim cok benzer sekilde 2009 yilinda aldigi ve bikaç ay kullandigi Bebek arabasini vermeyi teklif etti görümcem ama ben kabul etmedim o zamandan bu zamana modeller cok değişmiş ne kdr iyi marka da olsa temiz de olsa bana guzel gelmedi belki bozulmustur ama bana bisey demedi
kafein_ canim gecmis gitmis olsun insallah bi daha olmaz yine de doktora gitmekle iyi yapmışsın minnosunu da görmüş oldun hem
B blossom- canim bebek arabanız hayirli oksun cok begendim sağlıkla afiyetle kullanmak nasip olsun insallah

Cnm bende baktım şimdi ilk ay 2 çıkmış tsh ım yarın tekrar baktırıcam doktorum istemedi ama burdan okuyup bende baktırıyım dedim senin ilk tahlilde kaç çıkmıştı?

Benim ilk tahlilim yurtdışında yapıldı onda da tsh var mı bilmiyorum latince/portekizce karışık göremiyorum değeri. Olsa TSH kısaltmasıyla olurdu ama sanırım yok... Yoksa doktorum neden istemedi peki olmasa isterdi. Kafamda deli sorular..

Aynen normal olabilen şeyler boyle bakmak lazim.
Benimde ilk bu testim s.ocaginda yuksek cikmisti ama doktorum pek guvenilmiyor farkli oluyor dedi kendi yapti testi normal demisti. hemen telaslanma kendi doktorunda tekrar et testi canim.

Bu sağlık ocağı TSH bakmayı bilmiyor mu yaa çok şaşırdım vallahi bende de güvensizlik oldu artık sizlerden duyduklarımdan sonra. Ona göre ilaç alıyoruz yani nasıl böyle bir ihmal olabilir
Doktoru da aradım maile cevap bekleyemedim. Hastası varmış 20 dk sonra arayacağım yarın alıp başlayacağım artık ilaca...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…