- 24 Mayıs 2016
- 237
- 280
- 103
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #23.521
geçmiş olsun canımKızlar bir TSH mağduru daha geldiii...
4,57 çıktı. Normal aralık 0,38-5,33 olmalıymış ama hamile oluncaaa bu değer 0,38-2,5 arası istenirmiş. Aile hekimi ilaç yazdı adı Euthyrox 25 mg. Tabi ben kendi doktoruma sormadan almadım. Demir de düşük çıktı ona da devit-3 yazdı. Bakalım kendi doktorum ne diyecek mail attım bekliyorum..
Bu TSH sinir yapıyor mudur bana acaba çok sinirliyim sanki :) tiroid hormonu dimi?
Esime dedim bir an once gorup bana resim at diye. Dolar yukselmis alacaksak yeni yildan evvel almak lazim.Kesinlikle görüp öyle karar ver bence. Kabul edip sonra beğenmezsen hoş olmaz sana bir resmini yollasın beğenmezsen kendin alırsın ama kullanılabilecek gibiyse o parayla bebeğinin başka bir ihtiyacını karşılarsın. Bende görümcemin beşiğini alıyorum kullanıcam :)
Cnm netten hiç bişi okumamaya bakmak lazım tam insanı hasta edici yazılar oluyo önce Allaha sonra doktorlara bırakmak en rahatlatıcı olanı hem 34.haftaya kadar bile plasentası çıkan oluyooTatlım aynen. Şuan 19+6 dayım. Pek hareket hissetmiyorum. Plasentam aşağıda rahmi kapamamış. ama ne olacağı belli olmaz tabi. Ben de interneti ve buradaki bir kaç konuyu inceledim. Resmen tansiyonum çıktı. Hiç iyi şeyler yazılmıyor. Benim aralarda kahve rengi akıntılarımda oluyor. Hayırlısı...
Canım birde hastanede yaptır istersen tsh testini. Çünkü ben bu konuda bir mağduriyet yaşadım. Gebelikte 7-8. Haftalarda testler yaptırıyoruzya sağlık ocağında yaptırdığımda 6 çıktı. Hemen telaş yaptım tabi çünkü bebeğe zararı olabilir diye. Gittim hemen medikal parkta yaptırdım 1,5 çıktı, 2 hafta sonra kartal araştırmada yaptırdım 1,5 çıktı, bi daha başka özel hastanede yaptırdım yine 1,5 çıktı. Doktorda bazen tahlillerde olabiliyor böyle dedi(medikal park endokronoloji uzmanı). O yüzden biri tsh yüksek çıktı diyince bende diyorum başka bi yerde daha yaptır bunu:) senin ilk haftalarda yaptırdığım testlerde normalmi çıkmıştı canım?Kızlar bir TSH mağduru daha geldiii...
4,57 çıktı. Normal aralık 0,38-5,33 olmalıymış ama hamile oluncaaa bu değer 0,38-2,5 arası istenirmiş. Aile hekimi ilaç yazdı adı Euthyrox 25 mg. Tabi ben kendi doktoruma sormadan almadım. Demir de düşük çıktı ona da devit-3 yazdı. Bakalım kendi doktorum ne diyecek mail attım bekliyorum..
Bu TSH sinir yapıyor mudur bana acaba çok sinirliyim sanki :) tiroid hormonu dimi?
Cnm bende baktım şimdi ilk ay 2 çıkmış tsh ım yarın tekrar baktırıcam doktorum istemedi ama burdan okuyup bende baktırıyım dedim senin ilk tahlilde kaç çıkmıştı?Kızlar bir TSH mağduru daha geldiii...
Ohhhh gözünaydın canım bi manayla bebişini görmüş oldun hem kanın düşükmüş bak düzenlenmiş oldu herşeyde vardır bi hayırkızlar hepinize teşekkğr ederim tek tek alıntılayamadım.dediğiniz gibi rutin olarak bakmış rahim ağzına.nstye de girdim.idrar sonucum iki gün sonra çıkıcak.kan testinde kanım çok düşük çıktı günde iki defa içicem hapı.onun dışında hiçbi problem yokmuş herşey normal.boşu boşuna panik yaptım sanırım bebek büyüdüğü için herkeste olan normal bi ağrı.
Canım birde hastanede yaptır istersen tsh testini. Çünkü ben bu konuda bir mağduriyet yaşadım. Gebelikte 7-8. Haftalarda testler yaptırıyoruzya sağlık ocağında yaptırdığımda 6 çıktı. Hemen telaş yaptım tabi çünkü bebeğe zararı olabilir diye. Gittim hemen medikal parkta yaptırdım 1,5 çıktı, 2 hafta sonra kartal araştırmada yaptırdım 1,5 çıktı, bi daha başka özel hastanede yaptırdım yine 1,5 çıktı. Doktorda bazen tahlillerde olabiliyor böyle dedi(medikal park endokronoloji uzmanı). O yüzden biri tsh yüksek çıktı diyince bende diyorum başka bi yerde daha yaptır bunu:) senin ilk haftalarda yaptırdığım testlerde normalmi çıkmıştı canım?
Mavisi var canım dolu... İnternette bile var sipariş et gelsin :)))
meraba kızlar.ben hastaneye geldim.3-4 kez tuvalete gittim yinede rahatlamadım.karnımın ağrısı geçmedi belim de ağrıdı şiddetli olmasada.muayene oldum doktoruma.bebekte bi sorun görünmüyo.25cm 380 gr dedi.ama serum verdi.kan ve idrar testi istedi.şuan serum yiyorum serum bitince rahim ağzına bakıcakmış.bu serum ve rahim ağzı kontrolüne hiç anlam veremedim ama acaba bi sorun mu var
evet canım çok haklısın günah o paraya kimisi çok memnun 3 yaş sonuna kadar kullanmış emin olamıyorum.. belki biraz daha araştırmak gerekicek.
Kızlar bir TSH mağduru daha geldiii...
kızlar son günlerde acayip mide yanması hissediyorum sizde de var mıbebekte saçlar çıkmaya başladığı için filan diyorlar ama bilemedim ne derece doğru bu, günlük hamilelik bilgisinde de okumuştum yakın zamanda tüyler oluşmaya başladığını olabilir mi?
Gecmis olsun canim devit-3 bende kullaniyorum ama onu D vitamini eksikliginde veriyolar 10.haftadan beri bende kullaniyorum. Demir icin kan hapi kullaniyosun.
kafein_ canim cok gecmis olsun nasil oldun? Guzel haberlerini bekliyoruz.
Benimde 2 gundur sol tarimda karnimin altina dogru agri bole hani spor yapinca insanin karni acir ya o yarzda bi aci hissediyorum ara ara umarim ciddi bisi degildir bi kac gune gecmezse bende gidicem doktora
19+2yim aslında takvimim biraz geriden geliyo.teşekkür ederim canım
Evet canım tiroid. Ama bildigim kadariyla bi ilacla hamilelik boyunca takip ediliyormus. sorun olmuyormus yani. sadece duzenli bakiliyormuş. kendi doktorunlada konus bakalim o ne dicek.
Neden okadar cikar bu horman şeysi anlamam ya. Sirf bizi strese sokucaklar durduk yere cok sinir bozucu.
Aynen normal olabilen şeyler boyle bakmak lazim.Ben artık böyle ıvır zıvır çıktıkça da stres yapıp sinirleniyorum da o yüzden sordum sinir tahammülsüz yapar mı diye... Bebeğe zarar verecek hiçbir şeye tahammülüm yok şuanbünyemden çıkartıp atasım var o hormonları. İlaçtedavisi de olsaaa büyütüyorum kafamda :.( Sanki birisi bana anatomik olarak mükemmel sağlıklı olacağıma dair söz verdi. Normal olacak bunlar da işte...
Ohhhh gözünaydın canım bi manayla bebişini görmüş oldun hem kanın düşükmüş bak düzenlenmiş oldu herşeyde vardır bi hayır
Evet canim internette bakinirken gormustum su 1ay gecsin de baslayacagim almaya:)
Benimde agrim vardi diye gittim dun. Vajinal usg ile rahim uzunluguna falan bakicam dedi agri olunca erken dogumdan korkuyorlar sanirim ama bisey cikmadi cok sukur. Hic bir sorun yoktur canim merak etme
Yine de biraz daha kullanisli bisey almayi tercih ediyorum ben. 1 2 ay arastiricam iste bakalim hangisinde karar kilacagiz:)
Evet hamilelikte en cok 2.5 olmaliymis benimde 3.27 e cikmisti ayni ilaci kullaniyorum 50 mg. Devit i bana da verdi aile hekimi ama d vitamini eksikligi icin verdi kendi doktorumu aradim onu kullanma dedi baska ilac verdi. Sen bi doktoruna danis bakalim canim. Ben hep sinirliyim ya o yuzden troide baglamadim hic:)
Ben son 3 haftadir falan hissediyorum eger sac cikariyor diyeyse benim oglan erol evgin gibi dogacak sanirim:)
Geçmiş olsun canım ya..
İyi olmanıza sevindimm...
Canim benim doktorum 28. haftadan itibaren calisamaz diye rapor verebilirim dedi. her gun 3 saatten fazla yolculuk yapmam gerekiyor ise gidip gelirken. hamileliğin ilerlediginde zorlanicaksin gerek yok boyle streslere dedi. belki seninki de benzer bir rapor verebilir bir konus istersen.Hamilelikte insanı daha stresli tahammülsüz yapıyor biraz ondan sanırım:)aynen ilk hamileliğimde daha rahattım yaştan ötürü sanırım.gerçi ondada ödemden dolayı 32 de çıktım ama yok bu sefer hiç bekleyemeyeceğim.
Hadi bakalım hayırlı olsun hiç hissedemeden doğuma giderim galiba diyodun ama oğluşun tekmelemeye başladı yani .
Benim de ilk kontrol dışında yapilmadi canim, ikili de kan verdim ama kan degerlerime bakilmadi onda da. kendim gidip hic tahlik yaptirmadim, doktora soracağım gerek var mi diye :)Kizlar ilk ay kan tahlili idrar tahlili yaptirmistim.ondan sonra istemedi tahlil..sizin rutin mi yapiliyor kan tahlilleri.pazartesi gunu.bir hemsire bana rengin sari dedi .biraz sure gecti yok simdi iyi gorunuyorsn dedi.o gunde doktorumda muayene oldum.bebisimde sorun yok..aklimdan cikti hemsirenin dedigi..dr a demeyi de unuttum..gebeligin basindan beri rengim kacik zaten de...ayna da kendime bakip sari miyim diyorum simdi iskillendim..dr kendi gerekli gorse kan tahlili yapar di mi...detayli ultrasonda haftaya olacak..kendi basima kan tahlili vereyim mi bilemedim..biri bana birsey soylemeye dursun hemen aklima takiliyor...yuzume bakip sariymis gibi geliyor..etraftakilere sorunca yok diyorlar...
Canim cok benzer sekilde 2009 yilinda aldigi ve bikaç ay kullandigi Bebek arabasini vermeyi teklif etti görümcem ama ben kabul etmedim o zamandan bu zamana modeller cok değişmiş ne kdr iyi marka da olsa temiz de olsa bana guzel gelmedi belki bozulmustur ama bana bisey demediKizlar hassas bir konu var. Gorumcemin cocuklari buyudu onlarin bebek arabasi varmis. Bize teklif ettiler. Iyi bir marka ama sanirim 10 yil oncesine ait. Gormedim henuz. Icimden bir ses tekliflerini kabul etmek makul diyor esim de var arada. O da alinabilir.Diger bir ses yeni bebek yeni heves sifir bir urun almak istiyor. Arada kaldim?
Cnm bende baktım şimdi ilk ay 2 çıkmış tsh ım yarın tekrar baktırıcam doktorum istemedi ama burdan okuyup bende baktırıyım dedim senin ilk tahlilde kaç çıkmıştı?
Aynen normal olabilen şeyler boyle bakmak lazim.
Benimde ilk bu testim s.ocaginda yuksek cikmisti ama doktorum pek guvenilmiyor farkli oluyor dedi kendi yapti testi normal demisti. hemen telaslanma kendi doktorunda tekrar et testi canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?