- 3 Ağustos 2010
- 1.136
- 1.467
- 333
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #23.841
Canım ben bugün üniversite hastanesine gittim kan verdim. Sonucumu aldım ve 4 çıktı. Hoca ultrasona gerek görmedi. İlaç yazdı bir ay kullan dedi. Sonra tekrar bakalım dedi. Bu şekilde gelen çok oluyormuş.Canım benim ucuz atlattın.. dün gece yaşadığın kabusu öyle iyi anlıyorumki.. eminim uyuyamadım uyuduysanda kabus gördün. İnternetten tsh yüksekliğinin bi sürü zararını okudun. Ve sonuç kafayı yedin. Ben bunu 7-8.haftalarda yaşadım.
O yüzden bu konuda çok hassasım bebekler söz konusu olduğunda hepimiz psikopatlaşıyoruz anayız biz ana
Doktorlar bana hep aç karnına gel dediler yoksa böyle yanlış çıkar sonucun dediler. Kızlar bu kabusu yaşamayalım o yüzden bir uyarı yapmak istiyorum:) TİROİD TESTİ İÇİN AÇ KARNINA GİDİN, YA DÜZGÜN ÖZEL BİR HASTANEDE YAPTIRIN YADA ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE YAPTIRIN! Eğer @happymom87 ve ben sağlık ocağındaki değerlere güvenseydik şu an ilaç kullanıyor olurduk ve normal olan tsh değerimizi boşuna düşürmeye çalışırdık.
Çok etkilendim, yarın devlette ayrıntılım. Ama riskli gebelik olunca belki ona da gideceğim yarın duyduklarıma bağlıCanım ben gittim. iki boyutlu cihazı ama gerçekten işinin ehli. daha önce bir tanıdık gitmiş. bir müddet sonra bebeği kaybetmişler eyup ekici gördüğünü ama söylemediğini söylemiş ikinci çocuklarında da alışveriS yapabilirsiniz demiş . bize de adını sordu ve ismi ile yaşasın dedi. sanırım böyle tüyolar veriyor. ben belki çok net göremedim ama icim rahat ona gittigim için
Evet bu yöntem kesinlikle işe yarıyor okulda öğle yemeğinin ardından çikolata yedim ve ayaklarımı uzattım öne doğru baktım kıpır kıpırCnm yemek ye, cikolata at agzina uzan ve yuksek sesle birsey oku ya da muzik dinlet bak kiprdiycak dansbile edicek.
Geçmiş olsun canım ılık limonlu su içtim ben birazda zencefil bal ile iyi geldi iki günde kendime geldim Allah iyilik versin...Hamiş anneler ben grip oldum nasıl atlatabilirim neler içmeliyim mesala tecrübeli anneler yardımıma koşun
Canım benim ucuz atlattın.. dün gece yaşadığın kabusu öyle iyi anlıyorumki.. eminim uyuyamadım uyuduysanda kabus gördün. İnternetten tsh yüksekliğinin bi sürü zararını okudun. Ve sonuç kafayı yedin. Ben bunu 7-8.haftalarda yaşadım.
O yüzden bu konuda çok hassasım bebekler söz konusu olduğunda hepimiz psikopatlaşıyoruz anayız biz ana
Doktorlar bana hep aç karnına gel dediler yoksa böyle yanlış çıkar sonucun dediler. Kızlar bu kabusu yaşamayalım o yüzden bir uyarı yapmak istiyorum:) TİROİD TESTİ İÇİN AÇ KARNINA GİDİN, YA DÜZGÜN ÖZEL BİR HASTANEDE YAPTIRIN YADA ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE YAPTIRIN! Eğer @happymom87 ve ben sağlık ocağındaki değerlere güvenseydik şu an ilaç kullanıyor olurduk ve normal olan tsh değerimizi boşuna düşürmeye çalışırdık.
Sağol canım nefes alamıyorum burnum kapalı Boğaz'ım şiş zencefil limon yaptım yok geçmedi yarın yine yapıcamGeçmiş olsun canım ılık limonlu su içtim ben birazda zencefil bal ile iyi geldi iki günde kendime geldim Allah iyilik versin...
neyi anliyorlar ki boyle seyleri anlasinlar..duygu aktarimi diye teknoloji olsa da karsilikli birbirimzi hissetsek...ben de baska konuda gicigim esime...Kızlar ben bu eşime laf anlatamadım aylardır. Ya adam kendi parfumunu sıkıyorsun o bile bana fazla geliyor neyseki onu artık evden cikarken kapımı kapatıp sıkıyor bunu aştık şükür. Şimdide aksama çaya misafir var oda parfümunu boca etmiş salona.Kaç defa söyledim. Neden anlamıyorsun kocam?Ra-hat-siz o-lu-yo-rum! Ona artık söylemekten yoruldum buraya yazayım içim boşalsin istedim. Başka bir sprey almıştık geçen şimdi onu sıkmıs.Yatak odasından çıkar çıkmaz aldım zaten kokuyu.Nasıl bu daha hafif dimi diyor bide.Hee evet daha hafif! Bişey demedim hı hı evet diyip mutfağa geçtim. Ne yapayım.Kaç kere soyleyeyim?Başka ne şekilde anlatayım? Başka bir lisan bilen varsa beri gelsin bana anlatsın. Kaç kere güzellikle söyledim. Belki basit gelebilir size ama cidden bendeki de boğaz yani.Bebeğe zarar gelmesin diye böyle kaçacak yer arıyorum. Allahtan mutfağa sıkmamıs.En fazla 1 saniye solumusumdur gebelikten sonra hiç parfüm kullanmadim diyebilirim o yüzden bebege bişey olmamıştır içim rahat o konuda.Kaldı ki bebeğimizi bu kadar düşünürken bunu yapıyor. Daha bugün gitmiş yine çok güzel,faydali,eğitici bi oyuncak almış gelmiş eve :) Bu süreçte kokuya olan aşırı hassasiyetimi maalesef anlayamadı benim canım eşim.
Bende carlayan,yaygara koparan bi insan hiç olamadım,olmadım. Hele konu eşimse onu kırmayı hiç istemem,güzellikle söylemeye çalışırım. Ama o beni bu konuda anlayamadı.. Belkide hormonların etkisiyle sacmalıyorumdur bilmiyorum. Çünkü normale göre tahammül sınırım az biçok şeye.
Sıktım sizi de afedersiniz..
gunaydin canim...ben istemedigim sekilde basladim..onemli degil..ama simdi kizim kipir kipir keyfim yerindeGünaydıııın :)) Güne güzel bir ninni ile başlayalım :))
Ay ne guzelmis bayildim hatta dinlettimGünaydıııın :)) Güne güzel bir ninni ile başlayalım :))
Ben deee dinlettim minik kızıma:)))Ay ne guzelmis bayildim hatta dinlettim
Günaydın :)Ben deee dinlettim minik kızıma:)))
Canım ya teşekkürler ne güzel bilgiler verdin bize.. benim bu tarz şikayetlerim yok doğrusu ama gebelik boyunca 3 kez bakılması gerekiyorsa bunu doktora bir sormak lazım.. ben zaten şu cinsiyet olayından sonra doktorumu değiştirmeye karar verdim hatta kendisi detaylı ultrasonumu da yapmıştı ve perinataloğa göndermemişti bende kendisine güvendiğimden düşünmemiştim ama şimdi % 100 erkek dedikten sonra kız çıktı güvenimiz sarsıldı ve ben devlet hastanesine gittim bir sonraki gün senin doktorun perinatalog değil bende değilim bu işin uzmanına git 2 hafta içerisinde dedi.. ayrıca benim dr elevit başlamıştı kan hapını sorduğumda hastalarım düzenli beslendiğinde ayrıca kan hapı vermiyorum dedi devletteki dr ise sana yapabileceğimiz en güzel şey 17. haftadan itibaren kan hapı vermek yakında kansız kalabilirsin dedi ve yanında d vitamini verdi günde 9 damla..Ben bu konuyu da sordum..
Endokrin uzmanı diyor ki biz Türkiyede yaşadığımız için 3 insandan 1'i troid hastası , iyot yetersizliğinden, kalıtımsal vs. Pek çok fiziksel belirtisi var bu yüksek troidin (aşırı kilo alma, saç dökülmesi , ciltte kuruluk, çabuk yorulma halsizlik) bu şikayetle kadın doğum doktoruna gidersen o da acaba bunun hormonal sorunu mu var der bize yönlendirir dedi... Yoksa sürekli kanda tsh bakma gibi bir standart yok dedi. Bize göre sağlıklı bir ölçüm her trimesterin başında toplamda hamilelik boyunca 3 defa olmak üzere yapılmalı dedi. Tabi troid hastası ve ilaç kullananlar için daha düzenli takip gerektirir. Hiçbir rahatsızlık hissetmeyenler içinse en önemlisi ilk başta yapılan tsh/t3/t4 testi. Bebek 16 haftadan sonra kendi hormonunu üretiyormuş zaten bizimki destekgenel edindiğim bilgiler böyle..
canım hepimiz aynıyız maalesef. dün akşamdan beri bende öyleyim bir önceki akşam kıpır kıpır olan çocuk hareketler yavaşladı çok nadir hissediyorum ve panik yapıyorum maalesef. ama normal bunlar artık bebişimiz düzenli olarak uyuyup uyanıyor diye düşünüyorum. evham bebekleri daha çok strese sokar.Insallah canlarim ya, eve geldim az önce yemek yedim hemen ustune de cikolata yedim uzandim bekliyorum, babasiyla beraber oglumuzla konuşuyoruz insallah bize tepki verir. en hareketli oldugu saatler aksam 9 civari. bi saat sonra meyve yiyip tekrar dinleyecegim. resmen baska bisey dusunemez oldum fazla evham yapiyorum biliyorum ama ne biliim istee. dua edin bizim icinn
Kızlar bu kanalın adı Super Simple Songs :) ben öğrencilerime bu kanaldaki şarkıları öğretirdim
Yalnız bunlar sadece şarkı değil aynı zamanda çocuklar renk sayı ve bir çok şeyi öğreniyorlar:))
Ve bu şarkıların oyunları var :))
Who took the cookie from the cookie jar? oynunun hem şarkısı hem oyunu var misal :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?