2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    217
Anladım canim tamam şmdi oturdu :)
 
Canım maşallah söylemeden edemedim cidden happymom sın sen ne kadar güzel destek oluyorsun güzel cümlelerinle.

Canım teşekkür ederim hepiniz öylesiniz birbirimizden güç almasak enerji almasak burada bulunmak bu kadar bize iyi gelmez değil mi.. bazen annem bırak senin kızları da gel bana yardım et diyor :))) dur diyorum cevap yazmam lazımm :)))
bazi akrabalarım kaçıncı Haftada olduğumu bile bilmezken burda kontrole gittiğimde arkamdan merak eden dua eden sizler varsınız bu yüzden benim için her biriniz cok değerlisiniz. Hepimiz mutlu olalım istiyorum..
Happy moms olalım
 
happymom87 TİROİT ilacı; talcid, rennie, gaviscon, famodin ve Demir ilacı ( gyneferon gibi) bu ilaçlardan en az 2 saat önce alınmalıymış. Eşim öyle söyledi kızlar prospektüste de yazıyor ama Latince:/
 
Kızlar ciğer yeme ile ilgili ne düşünüyorsunuz kayınvalidem yapacakmış ekmeğin işine koyup yemeyi çok seviyorum ama şu batıl inanış var ya bebekte leke çıkar napayım yemeyeyim mi??
 
Kızlar ciğer yeme ile ilgili ne düşünüyorsunuz kayınvalidem yapacakmış ekmeğin işine koyup yemeyi çok seviyorum ama şu batıl inanış var ya bebekte leke çıkar napayım yemeyeyim mi??
Ay öyle birşey mi varmış leke falan...? Valla ben şimdiye kadar 2-3 kere yedim. Benim gibi bu hurafeyi bilmeyip yiyenler yandı o zaman
 
Geçmiş olsun canım ilaçla hemen düşüyor değerler. Üniversite hastanesine giderek bence en iyisini yapmışsın üniversite hastanelerinin tahlillerine çok güveniyorum ben. Aslında her doktorun gebeliğim ilk haftalarında yaptırdığı testlerin içinde tsh ında olması gerekiyor. Benim ili gebeliğimdede doktorlar ilk haftalarda yani keseyi görür görmez istediler tshı. Ama geç olsun güç olmasın:) sende sonuçta önlemini almışsın. Bi daha ne zaman tahlil yaptıracaksın?
 
Hiç psikopatlık değil canım düşün ben sağlık ocağından sonra 3 farklı yerde yaptırdım napiyim korktum:) bi dahakine dragosta kartal araştırma hastanesinin polikliniği açıldı orada yaptırabilirsin. Araştırma hastanesi olduğu için sonuçları güvenilir. Benim 3 yerden biri orasıydı. Bende bi daha yaptıracağım orada. Hem bi daha özelde para vermemiş oluruz:)
 
Sağol canım nefes alamıyorum burnum kapalı Boğaz'ım şiş zencefil limon yaptım yok geçmedi yarın yine yapıcam
Canım benimde burun tıkanıklığım var 1 haftadır. Doktorun onayıyla eczaneden Bruno (deniz suyu) aldım. Geçicide olsa rahatlatıyor. İstersen doktoruna sorup kullanabilirsin.
 
Kızlar ciğer yeme ile ilgili ne düşünüyorsunuz kayınvalidem yapacakmış ekmeğin işine koyup yemeyi çok seviyorum ama şu batıl inanış var ya bebekte leke çıkar napayım yemeyeyim mi??
Canim yemende bi sikinti yok :) eger pismemis cigere elini surup yikamadan yada dograrken falan yanlislikla farketmeden bi yerine surersen orda leke oluyo diye duydum bende ama tabi gercekligi bilinmez :)
 
Canım bunu paylaştığım çok iyi oldu teşekkürler. Çünkü ne zaman ayaklarımı uzatıp tv karşısına geçsem tekmeler yağıyor:) diyordum heralde ben kendimi dinlediğim için psikolojik olarak oluyor:) ama doğruymuş yaşasın
 
Son düzenleme:
Çok sağol canım:)
Canım eşimin dediğine göre her hastanenin referans aralığı farklıymış. Ben doktorumu suçluyorum testlere baktım hiç TSH yapılmamış. Küçük bir ilçede yaşamanın dezavantajı işte. Burada alternatif doktor bile yok. Özel hastane desen en yakını 50 km yakınlıkta ona gidiyorum ben. Üniversite hastanesi Van'da. O da 200 km uzaklıkta. Neyseki gittik bi sıkıntı olmamıştır dedi Endokrin hocası. Araştırmalara göre 2,5 altında olması iyiymiş. Başladık bakalım ilaca. Bir ay sonra tiroit ilacımı o gün içmeden kan vermem gerekiyormuş. O değerlere bakılacak tekrar.
Aklıma takılan bi şeyi sordum eşime dedim benim tiroit hormonum çok mu niye böyle. Tam tersi düşükmüş düşük olduğu için dışarıdan hormon ilacı alıyormuşuz. Aslında az olduğu için daha çok üretmeye çalıştığı için beyin yüksek çıkıyormuş. tabi farklı durumlar da var ama biraz karışık :)) anladığım kadarıyla böyleymiş yani. Ben zannediyorum benim tiroit hormonum çok
 
Canım biraz güven sarsılması konusunda haklı olabilirsin ama senin doktorunun çok iyi olduğunu biliyorum. Bende eşim "uzak acil bişe olsa bıdı bıdı" demese ona gidecektim. Hiç böyle şeyler düşünme, yurtdışında oluşun falan gerçekten karışıklık olmuştur yoksa böyle bişe yapacağını sanmıyorum. Bak hem ben önceden yaşadığım problemlerden dolayı kaç doktora gittim düzgün iletişim kurabileceğin bir doktoru bulmak çok zor. O yüzden hiç aklını bulandırma:) doktorunu sev:)))
 
Canim yemende bi sikinti yok :) eger pismemis cigere elini surup yikamadan yada dograrken falan yanlislikla farketmeden bi yerine surersen orda leke oluyo diye duydum bende ama tabi gercekligi bilinmez :)
Prenses2017 Kızlar benim doktorumun ilk gittiğimde beslenme hakkında bilgi verirken söylediği şeyi aynen aktarıyorum "büyükler sana kan yapsın diye ciğer yedirmeye çalışacaktır, sakın yeme sakatatların hepsi yasak" bende ciğere bayılırım bu arada
 

Benim kullanmama gerek kalmadı canım çok şükür değerim normal cikti ama sağol bilgi için, ben de bunu öğrendim yazmayı atlamışım. Tiroid ilacı aç karna içiliyor zaten kahvaltidan yarim saat once gibi.. sonrasında içilen vitamin hapları arada min 2 saat olmazsa vitaminlerin emilimi etkileniyormus boşa gidiyormuş yani bir yerde. kullananlar muhtemelen biliyordur aile hekimi söyledi bana da bilmeden boş yere ilaç yazdığında :)))
 

Evet isleri karistiran o oldu. O yüzden doktoruma 1 kızıyorum 1 kızmıyorum. Hatta burda benim bile ihmalim var su anlamda. 7 aydir calisiyordum gemi üzerindeydim bebek sahibi olmadan bu testleri yaptirmam gerekirdi õn hazirlik, ama ben hamile kaldim pat diye Türkiye'ye gelmeden sağlık kontrolünden geçmeden. Çuvaldızı kendime de batiriyorum yani. Dün endkronoljiye gittiğimde yurtdisinda hastanede yapılan ilk testlerin fotokopisi çektirip masasına koydum asistanı vasıtasıyla ama aramadı. Ben daha fazla ilgi bekliyorum sanırım ama isminden dolayı çok tercih ediliyor yogun bu da dezavantaj. Dün ameliyat girdi 5 saat yoktu o yüzden. Onkoloji üstüne de çok iyi olduğu için biz hamileler ona çıtır çerez geliyoruz biraz. Benim evhamima karşılık o yılların tecrübesiyle daha rahat. Gerekeni yapıyor o kdr. Doktorumu değiştirmek gerçekten istemiyorum. Dilerim gelişmeler iyi olur tekrar eskisi gibi hissederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…