- 24 Mayıs 2015
- 761
- 786
- 53
- 37
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #23.901
Anladım canim tamam şmdi oturdu :)Yani yaş gibi düşün..18+0 18. Haftanı doldurdun bitti ayrıldın demek 18+1 19. Haftayı dolduruyo demek nasıl bir çocuk 1 yaşını geçer de 2yi dolduruyo deriz ya sende 19dan gün alıyosun mantık bu.internette var da resim yükleyemiyorum.google yaz 19. Hafta hangi günlerdir gebelikte diye
Canım maşallahsöylemeden edemedim cidden happymom sın sen ne kadar güzel destek oluyorsun güzel cümlelerinle.
Aman kız yavaş daha doğurmayalım hazırlıklara yeni başlıyoruzHayırlı cumalarr yolarkadaşlarım... Bugünlerde içimde Bi telaş bi kıpırtı bebeğime ve doğuma yakın hissediyorum kendimi daha 4 ay var
Ay öyle birşey mi varmış leke falan...? Valla ben şimdiye kadar 2-3 kere yedim. Benim gibi bu hurafeyi bilmeyip yiyenler yandı o zamanKızlar ciğer yeme ile ilgili ne düşünüyorsunuz kayınvalidem yapacakmış ekmeğin işine koyup yemeyi çok seviyorum ama şu batıl inanış var ya bebekte leke çıkar napayım yemeyeyim mi??
Batıl işte ama engelliyor yememiAy öyle birşey mi varmış leke falan...? Valla ben şimdiye kadar 2-3 kere yedim. Benim gibi bu hurafeyi bilmeyip yiyenler yandı o zaman
Bazen bilmemek daha güzelBatıl işte ama engelliyor yememi
Geçmiş olsun canım ilaçla hemen düşüyor değerler. Üniversite hastanesine giderek bence en iyisini yapmışsınCanım ben bugün üniversite hastanesine gittim kan verdim. Sonucumu aldım ve 4 çıktı. Hoca ultrasona gerek görmedi. İlaç yazdı bir ay kullan dedi. Sonra tekrar bakalım dedi. Bu şekilde gelen çok oluyormuş.
Araştırmalara göre gebelikte 2,5 altında olması daha güvenliymiş hocamız öyle söyledi. Keşke doktorumuz t başta zamanında baksaydı. Bu stresi yaşamazdık.
Hiç psikopatlık değil canım düşün ben sağlık ocağından sonra 3 farklı yerde yaptırdımAynen öyle...
Ben endokrin doktoruna dedim ki ya sağlık ocağına itimat edip yazdığı hapı kullansaydım!? Yanıtı şöyle oldu ; muhtemelen hamileliğin sonunda hipertroid (düşük olan) hastası olurdun... Bunun da anne ve bebeğe zararları farklı farklı... Hesabını kim verecekti meçhul...
Sağlıklı gidip hasta çıkmak böyle olurdu sanırım
Üçüncü trimesterde de mutlaka tam kan tahlili tam idrar tahlili yine yaptıracağım. İster evhamlı ister pskopat desinler dün gece yaşadığım korku bana bir 9 ay daha yeter de artar...
Canım benimde burun tıkanıklığım var 1 haftadır. Doktorun onayıyla eczaneden Bruno (deniz suyu) aldım. Geçicide olsa rahatlatıyor. İstersen doktoruna sorup kullanabilirsin.Sağol canım nefes alamıyorum burnum kapalı Boğaz'ım şiş zencefil limon yaptım yok geçmedi yarın yine yapıcam
Canim yemende bi sikinti yok :) eger pismemis cigere elini surup yikamadan yada dograrken falan yanlislikla farketmeden bi yerine surersen orda leke oluyo diye duydum bende ama tabi gercekligi bilinmez :)Kızlar ciğer yeme ile ilgili ne düşünüyorsunuz kayınvalidem yapacakmış ekmeğin işine koyup yemeyi çok seviyorum ama şu batıl inanış var ya bebekte leke çıkar napayım yemeyeyim mi??
Canım bunu paylaştığım çok iyi oldu teşekkürler. Çünkü ne zaman ayaklarımı uzatıp tv karşısına geçsem tekmeler yağıyor:) diyordum heralde ben kendimi dinlediğim için psikolojik olarak oluyor:) ama doğruymuş yaşasınBebeğin karındaki hareketleri annenin hareketleriyle tam ters zamanlıdır. Anne ne kadar durağan olursa bebek o kadar hareketli ve tepki verir konumda olur. Anne ne kadar hareketli olursa bebekte o kadar durağan olur. Anne adayları bu tepkileri genelde sabah uyandıklarında ya da gece yatarken hissederler çünkü bu saatlerde anne durağan bebek ise hareketli durumdadır.sibeluA
Çok sağol canım:)Geçmiş olsun canım ilaçla hemen düşüyor değerler. Üniversite hastanesine giderek bence en iyisini yapmışsınüniversite hastanelerinin tahlillerine çok güveniyorum ben. Aslında her doktorun gebeliğim ilk haftalarında yaptırdığı testlerin içinde tsh ında olması gerekiyor. Benim ili gebeliğimdede doktorlar ilk haftalarda yani keseyi görür görmez istediler tshı. Ama geç olsun güç olmasın:) sende sonuçta önlemini almışsın. Bi daha ne zaman tahlil yaptıracaksın?
Canım biraz güven sarsılması konusunda haklı olabilirsin ama senin doktorunun çok iyi olduğunu biliyorum. Bende eşim "uzak acil bişe olsa bıdı bıdı" demese ona gidecektim. Hiç böyle şeyler düşünme, yurtdışında oluşun falan gerçekten karışıklık olmuştur yoksa böyle bişe yapacağını sanmıyorum. Bak hem ben önceden yaşadığım problemlerden dolayı kaç doktora gittim düzgün iletişim kurabileceğin bir doktoru bulmak çok zor. O yüzden hiç aklını bulandırma:) doktorunu sev:)))Haklısın canım o konuda.. Ben de tsh ile ilgili Konuda doktorumu suçladım, körü körüne olan güvenim sarsıldı vallahi. Sonuçta normal çıktı ama gercekten yüksek de olabilirdi. Benim ilk hamileligim tecrübesizim. Çoğumuz gibi. Bizi zir cahil kabul edip ona göre her şeyi söylemeleri lazım. Kan testi idrar testi gerektigince takip etmeleri lazim. Ben ona en değerli varlığımı bebegimi sonra da kendimi emanet ediyorum yani bu az buz bir şey degil benim gözümde. Güvenin sarsıldı mi toparlaması zor. Cinsiyet tahmini belki tolore edilebilir bir şey ama bebeğin sağlığını tehlikeye atmak çok başka. Yeni bir doktora alışmak içine sinmesi de bir süreç. Öfkeyle de kalkma ama gercekten hzuursuzsan o zaman gemileri yakar ve doktorunu degıstır güzelim; )
Canim yemende bi sikinti yok :) eger pismemis cigere elini surup yikamadan yada dograrken falan yanlislikla farketmeden bi yerine surersen orda leke oluyo diye duydum bende ama tabi gercekligi bilinmez :)
happymom87 TİROİT ilacı; talcid, rennie, gaviscon, famodin ve Demir ilacı ( gyneferon gibi) bu ilaçlardan en az 2 saat önce alınmalıymış. Eşim öyle söyledi kızlar prospektüste de yazıyor ama Latince:/
Sen yine hazırlıklara başladın canım ben daha çöp almadımAman kız yavaş daha doğurmayalım hazırlıklara yeni başlıyoruz
Canım biraz güven sarsılması konusunda haklı olabilirsin ama senin doktorunun çok iyi olduğunu biliyorum. Bende eşim "uzak acil bişe olsa bıdı bıdı" demese ona gidecektim. Hiç böyle şeyler düşünme, yurtdışında oluşun falan gerçekten karışıklık olmuştur yoksa böyle bişe yapacağını sanmıyorum. Bak hem ben önceden yaşadığım problemlerden dolayı kaç doktora gittim düzgün iletişim kurabileceğin bir doktoru bulmak çok zor. O yüzden hiç aklını bulandırma:) doktorunu sev:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?