- 30 Mayıs 2009
- 4.210
- 5.174
- 358
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #25.601
Ben de üniversite hastanesinden tedirginim keşke özele gitme şansım olsaydı detaylı randevusunu almaya gittim bi kovmadıkları kaldı acele edin acele edin diyeŞey için soruyorum CD yi şimdi üniversite hastanesine gidecem ya bide kendi doktorum bakmak isterse diye o özelde çünkü
Eşim şok olur herhalde ben de mutlu olurum içimde öyle bir his varKızlar Günaydın ... Bir arkadaşımız var 11. haftadan itibaren dr oğlu olacağını söyledi. Şuan 22 haftalık . Dün detaylıya girdi. Dr demiş ki ne oğlu kızım baya kız bu çocuk. Şimdi bende kızıma alıştım. Ona kıyafetler aldım. Bende bu hafta detaylıya giricem acaba değişir mi. Tabi sağlıklı olsun hiç fark etmez benim içinde. Böyle değişen çok var mı ki?
Çok ciciymiş hem o eski bildiğimiz kundaklama gibi çocuğu sıkan bir şey değil zaten beğendim benAranızda bebeğe kundak yapacak olan var mı? Ben kundaklamayı düşünüyorum. Artık yabancı kaynaklar bile öneriyor kundağı. Şöyle bir şey buldum hem kundak hem uyku tulumu. İlk zamanlar yorgan kullanmakta sağlıklı değilmiş o yüzden uyku tulumu alacaktım. Bu ikisi bir arada olmuş alsam mı acaba?
https://tr.aliexpress.com/item/0-6M..._6&btsid=11dcdca0-26ec-4553-ad9f-7f4570175a4b
Eskilerde sımsıkı yapıyorlarmış kundağı o tehlikeli sayılır. Akciğer gelişimini engelliyormuş. Yeni sistemde amaç kolları sabitlemek, ayaklar serbest kalacak. Bebeğin sinir sistemi ilk 3 ay tam gelişmediği için istemsiz hareket ediyor kendi el kol hareketleri yüzünden korkup gece uyanıyor. Bunu ortadan kaldırmak için kundak iyi bir çözüm. İlk 3-4 ay öneriyorlar zaten. Sonra bebek kendi kendine dönmeye başlayınca bırakıyorsun kundağı :)Çok ciciymiş hem o eski bildiğimiz kundaklama gibi çocuğu sıkan bir şey değil zaten beğendim ben
Ben tam kundağa karşıyım gelişimini engelliyor çocuğun diye düşünüyorum.ama yarım kundak yada gevşekce bişey yapılabilir.çünkü yeni doğan bebeklerde çok sıçrama boşluğa düşer gibi olma oluyor.kızımda battaniyesiyle gevşekçe sarıyordum daha huzurlu uyuyordu.amaç burda kolları vücuda temas ettirmek.Aranızda bebeğe kundak yapacak olan var mı? Ben kundaklamayı düşünüyorum. Artık yabancı kaynaklar bile öneriyor kundağı. Şöyle bir şey buldum hem kundak hem uyku tulumu. İlk zamanlar yorgan kullanmakta sağlıklı değilmiş o yüzden uyku tulumu alacaktım. Bu ikisi bir arada olmuş alsam mı acaba?
https://tr.aliexpress.com/item/0-6M..._6&btsid=11dcdca0-26ec-4553-ad9f-7f4570175a4b
Tam kundak yapılmamalı kesinlikle yararından çok zararı var. En son vereceğim linkteki açıklamaları okudum ve hoşuma gitti. Ayrıca oradaki annenin kullandığı 4 kundak şekli çok kullanışlı (yazının sonunda foto koymuş). Ben de o şekilde yapacağım sanırım :)Ben tam kundağa karşıyım gelişimini engelliyor çocuğun diye düşünüyorum.ama yarım kundak yada gevşekce bişey yapılabilir.çünkü yeni doğan bebeklerde çok sıçrama boşluğa düşer gibi olma oluyor.kızımda battaniyesiyle gevşekçe sarıyordum daha huzurlu uyuyordu.amaç burda kolları vücuda temas ettirmek.
3 ve 4 numarada kolları içine almamış.en çok kollar boştayken çocuk boşluğa düşer gibi oluyor.birde yan yatırma yastığı kullandım ben bir iki ay.boğulmalara karşı çocuğu yan yatırma amaçlı .ondanda almanı öneririm.Tam kundak yapılmamalı kesinlikle yararından çok zararı var. En son vereceğim linkteki açıklamaları okudum ve hoşuma gitti. Ayrıca oradaki annenin kullandığı 4 kundak şekli çok kullanışlı (yazının sonunda foto koymuş). Ben de o şekilde yapacağım sanırım :)
http://bebekveben.com/bebegi-kundaklamanin-avantajlari-ve-dezavantajlari/
3 ve 4 numarayı bebek kendi kendine dönmeye başlayınca kullanmış. O yastıktan da alacağım faydası var onun da3 ve 4 numarada kolları içine almamış.en çok kollar boştayken çocuk boşluğa düşer gibi oluyor.birde yan yatırma yastığı kullandım ben bir iki ay.boğulmalara karşı çocuğu yan yatırma amaçlı .ondanda almanı öneririm.
cok mantıklıAranızda bebeğe kundak yapacak olan var mı? Ben kundaklamayı düşünüyorum. Artık yabancı kaynaklar bile öneriyor kundağı. Şöyle bir şey buldum hem kundak hem uyku tulumu. İlk zamanlar yorgan kullanmakta sağlıklı değilmiş o yüzden uyku tulumu alacaktım. Bu ikisi bir arada olmuş alsam mı acaba?
Bennnn bana kız ayrıntıda erkek dediler sonra ben kız demişlerdi diyince kızada benziyor dedi :) hala şaşkınım on beş gün sonra kontrol var bakalım onda ne olacakKızlar Günaydın ... Bir arkadaşımız var 11. haftadan itibaren dr oğlu olacağını söyledi. Şuan 22 haftalık . Dün detaylıya girdi. Dr demiş ki ne oğlu kızım baya kız bu çocuk. Şimdi bende kızıma alıştım. Ona kıyafetler aldım. Bende bu hafta detaylıya giricem acaba değişir mi. Tabi sağlıklı olsun hiç fark etmez benim içinde. Böyle değişen çok var mı ki?
Aynen iyi bir hanımdı sağolsunİnsan evladıymış inşallah hepimiz öyle insanlara denk geliriz
Ben yapmak isriyorun e bebekte kundaklar var onlardan alacamAranızda bebeğe kundak yapacak olan var mı? Ben kundaklamayı düşünüyorum. Artık yabancı kaynaklar bile öneriyor kundağı. Şöyle bir şey buldum hem kundak hem uyku tulumu. İlk zamanlar yorgan kullanmakta sağlıklı değilmiş o yüzden uyku tulumu alacaktım. Bu ikisi bir arada olmuş alsam mı acaba?
Tatlım ayrıntılı da nasıl anlayamıyorlar ki. Bunlar bebeğimizin böbreğine , kalbine safra kesesine bakıyor. Daha kızı erkeği ayırt edemeyecek kadar görüntüye sahip değilse nasıl bakıyorlar . Bakalım bana ne diyecek.Bennnn bana kız ayrıntıda erkek dediler sonra ben kız demişlerdi diyince kızada benziyor dedi :) hala şaşkınım on beş gün sonra kontrol var bakalım onda ne olacak
Bebeğin pozisyonuyla ilgili bir durum sanırım bacakları sürekli kapalı kendine çekik durumda hatta bana son aya kadar bekle cinsiyet için dedi bende anlamadımTatlım ayrıntılı da nasıl anlayamıyorlar ki. Bunlar bebeğimizin böbreğine , kalbine safra kesesine bakıyor. Daha kızı erkeği ayırt edemeyecek kadar görüntüye sahip değilse nasıl bakıyorlar . Bakalım bana ne diyecek.
Cok tesekkur ederim bu aksam baslicam ins.snr esime oh ohhAkşamları sarımsaklı yoğurt veya sarımsakları ezip limon suyu ekle çorbalarına kat grip soğuk algınlığına karşıda çok etkili bağışıklığı güçlendiriyor
ebebeğe bakmadım oraya da bir bakayımBen
Ben yapmak isriyorun e bebekte kundaklar var onlardan alacam
Bak canım güzeldi kundaklar yarım kundak şeklindeebebeğe bakmadım oraya da bir bakayım
Eskiden değil 3 yıl önce arkadaşın yengesi gelmiş ziyarete bebeği ben kundaklıyım demiş öyle bir sıkmış ki geri zekalı çocuk morarmış resmen 10 dk. sonra arkadaşa çok kızmıştım kızıma annem ve benim dışımda hiç kimse dokunmadı çok şükür bu arada hiç kundak yapmadık biz yapmasak da oluyo yaniEskilerde sımsıkı yapıyorlarmış kundağı o tehlikeli sayılır. Akciğer gelişimini engelliyormuş. Yeni sistemde amaç kolları sabitlemek, ayaklar serbest kalacak. Bebeğin sinir sistemi ilk 3 ay tam gelişmediği için istemsiz hareket ediyor kendi el kol hareketleri yüzünden korkup gece uyanıyor. Bunu ortadan kaldırmak için kundak iyi bir çözüm. İlk 3-4 ay öneriyorlar zaten. Sonra bebek kendi kendine dönmeye başlayınca bırakıyorsun kundağı :)
Yuh yani manyakmıdır nedir kadın. Zorunluluk değil tabiki ama ben yapmayı düşünüyorum :)Eskiden değil 3 yıl önce arkadaşın yengesi gelmiş ziyarete bebeği ben kundaklıyım demiş öyle bir sıkmış ki geri zekalı çocuk morarmış resmen 10 dk. sonra arkadaşa çok kızmıştım kızıma annem ve benim dışımda hiç kimse dokunmadı çok şükür bu arada hiç kundak yapmadık biz yapmasak da oluyo yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?