- 12 Mayıs 2007
- 989
- 486
- 303
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #25.821
çok afedersiniz ama benim gögüs uçları pek belirgin değil bebek emerken sorun mu olur bu çok kafaya takıyorum bebeğim ya ememezse ben o duyguyu yaşamayı çok istiyorum
Ay ne güzel anlatmışsın. Şimdi ilk süt gelmiyor ya hani. O zaman hastanede ne veriyorlar bebeğe yani mama veriyorlardır değil mi? Ben de süt hemen gelmeyeceğini düşünerekten mamamızı da biz götürelim diyorum. Hastane de hangi mamayı verdiklerini bilmiyoruz. Çok mu pipirikliyim?
çok şükür ya içim biraz rahatladı :) allah razı olsun yardımcı olanlardan :)Canım aynı sorun bende de vardı.Uçları yok dümdüz dü.Doğumdan hemen sonra bebeği emzirmem gerektiğinde oğlum emmek istiyor ama uç olmadığı için alamıyordu.Hemşireler iğne yaptıkları aparatın arka tarafı ile göğüs ucumu çıkardılar.Onun bir kısmını göğüs ucuma koyup vakumlama yapar gibi çektiler ve uç çıktı.Bebeğimde çok güzel emdi.Dert etme herşeyin bir formülünü düşünmüşler.Seninde aklında olsun hemşirelerden yardım istersin.
Bunlar ufak tefek çaresi olan şeyler takma kafanı üzme kendini. :):) çok güzel herşeye bir çözüm var inşallah sorun yaşamam kimse yaşamasın tabi :)
aynen rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin sorunsuzca dünyaya gelmeyi nasip etsin :) ilk bebek olunca herşeyi yaşamayı hevesle heyecanla istiyor insan :)Bunlar ufak tefek çaresi olan şeyler takma kafanı üzme kendini. :)
Yooo degilsin canim:) ilk bi bebek kendine gelemiyo zaten oyle sık sık emmiyo senden ilk agiz sütü dedikleri sari bi antibiyotik ozellikli bagisiklik sutunu emiyo uyuyo kendine hemen gelirse ebe zaten sana mama alip gelin diyo zaten cogu hastanede mama da satiliyo.yani kendin onceden koyabilirsin.Ama kimisi bunun psikolojiyi etkiledigini soyluyo yani sartlanip gelmez sutun diyo süt cok ayri bisey 2.mucize rabbim tarafindan kandan dmarlarin icinden beyaz süt geliyo kimse onceden bilemez benim sutum cok olur az olur diye her annenin bebegine özelmis icindeki vitaminler falan.ilk 3 ay beyin arz talep olarak üretme doneminde ne kadar cok arz varsa beyin emrediyomus vucut da süt yapiyomus:)Ay ne güzel anlatmışsın. Şimdi ilk süt gelmiyor ya hani. O zaman hastanede ne veriyorlar bebeğe yani mama veriyorlardır değil mi? Ben de süt hemen gelmeyeceğini düşünerekten mamamızı da biz götürelim diyorum. Hastane de hangi mamayı verdiklerini bilmiyoruz. Çok mu pipirikliyim?
aynen rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin sorunsuzca dünyaya gelmeyi nasip etsin :) ilk bebek olunca herşeyi yaşamayı hevesle heyecanla istiyor insan :)
Yooo degilsin canim:) ilk bi bebek kendine gelemiyo zaten oyle sık sık emmiyo senden ilk agiz sütü dedikleri sari bi antibiyotik ozellikli bagisiklik sutunu emiyo uyuyo kendine hemen gelirse ebe zaten sana mama alip gelin diyo zaten cogu hastanede mama da satiliyo.yani kendin onceden koyabilirsin.Ama kimisi bunun psikolojiyi etkiledigini soyluyo yani sartlanip gelmez sutun diyo süt cok ayri bisey 2.mucize rabbim tarafindan kandan dmarlarin icinden beyaz süt geliyo kimse onceden bilemez benim sutum cok olur az olur diye her annenin bebegine özelmis icindeki vitaminler falan.ilk 3 ay beyin arz talep olarak üretme doneminde ne kadar cok arz varsa beyin emrediyomus vucut da süt yapiyomus:)
evet haklsıın ben normal doğum olmayacağı için değil erken doğum olabilir kanama olursa hemen alınır falan yazıyor internette ondan çok korkttum ondan çok üzüldüm erken doğar kaybederim bebeğimi diyeYok canım ne gününü kahrediyorsun.daha yukarı çıkması için zaman var.benim rahim ağzını kapatıyordu 18. Haftada 22 de ayrıntılı ultrasonda 4 parmak falan yukarı çıkmıştı.dahada değişir dedi doktor.değişmesede sezeryan var sonuçta.çok büyütme gözünde insan bebeğinin sevinciyle ameliyatı falan düşünmüyor hiç o anda.
Insallah bol bol sütümüz olur.Her bebek de nasibi kadar emiyo 9 ay emdi benimki ek gidayi gorunce mamalar tatli geldi bide calismaya basladim hersey etkiledi.yemekle arasi iyi masallah kuzumun babasina cekmisAmin canım
İnşallah bol bol sütümüz olur da mamaya devam etmek zorunda kalmayız. Ben götüreyim mamayı en iyisi hazır dursun
Aaaaa ben o doluluk göstergeli bezlerden bihaberim. Ne güzel birşeymiş ondan alalım :) Tek kullanımlık alt açmalardan alıcam bende. Bir de alt temizliği için pamuk kullanmayı düşünüyorum dediğin gibi. İnşallah uzun süreli kullanabilirim üşenmedenInsallah bol bol sütümüz olur.Her bebek de nasibi kadar emiyo 9 ay emdi benimki ek gidayi gorunce mamalar tatli geldi bide calismaya basladim hersey etkiledi.yemekle arasi iyi masallah kuzumun babasina cekmisablamin hic sutu gelmedi mesela 95 dir bedeni benim 75.Tek onemli sey gercekten psikoloji ve beyinde bitiyo.insallah sorunsuz atlatiriz hepimiz.görümcemnki de uclari yara oldu ablaminda oyleydi yaradan oturu ay uy derken bebek hissediyodu almiyodu memeyi ittriyodu o ittirince bizimkiler stres olup agliyorlardi kiyamam o yuzdende gelmedi mama bebegi oldular. o yüzden mucize
Bebek bezide ilk cocugu olanlara primanin bezin doluluk gostergeli olani cok iyi oluyo renk degistiro aliveriyosun hemen sonradan bezin dolulugunu elin alişiyo gerek kalmiyo. Tek kullanimlik Alt acma ortuleri de cok pratik her markanin var sevimli ebebekte kampanya vardi.dalin baby&me vb.diger alt acmalardan kirleniyo hadi bakalim yika ugras dur.bide ilk zamanlar sonrasi da devam edebilsek ne guzel olur ama sahsen ben edemedim.pamukla silmek gerekli ilik suyla.bunun icin ben makyaj temizlme pamuklarindan kullanirdimsonra simdi ebebekteki babyme cikarmis ayni öyle tekli pamuklardan.bide yine ayni markanin ve huggiesin islak pamuk mendilleri var parabensiz alkolsuz parfümsüz.simdi onu kullaniyorum elini agzini silerken.
Diğer değerleri bilmiyorun ama tsh hamilelikte 2.50 ve altı olmalı diye biliyorumKızlarrr kan sonuçlarım çıktı daha doktora gostermedim kendim baktım ama kolesterol gozukuyo sınır 0-200 bnm değerim 300 trombosit değerim yine düşük sınırın altında buda demek oluyoki kanamayı durduramayabilirler kan unitesi olan bi hastanede doğum yapmam lazım. Bide trigliserid ne acaba yüksek çıkmış TSH değerim de 2.87 onu da anlamadım
Ne olduğunu hiç anlamadım kiDiğer değerleri bilmiyorun ama tsh hamilelikte 2.50 ve altı olmalı diye biliyorum
Triod hormunu tsh benim hamileliğin öncesinde de yüksekti günlük hap alıyorum düzene girsin diye korkulacak bişey değilNe olduğunu hiç anlamadım ki
Kolesterolün yüksek çıkmış ama gebelik döneminde yüksek çıkması normal diyor bazı hekimler. Trigliseridde bir çeşit kolasterol kandaki yağ oranıdır. Tsh tiroid hormon sonucunu gösteriyor sanırım yüksek çıkmış tam sınır değerini bilmiyorumKızlarrr kan sonuçlarım çıktı daha doktora gostermedim kendim baktım ama kolesterol gozukuyo sınır 0-200 bnm değerim 300 trombosit değerim yine düşük sınırın altında buda demek oluyoki kanamayı durduramayabilirler kan unitesi olan bi hastanede doğum yapmam lazım. Bide trigliserid ne acaba yüksek çıkmış TSH değerim de 2.87 onu da anlamadım
Sağol canım ilgin için.bakalım doktora sorana kdr merakımı giderdim =)Kolesterolün yüksek çıkmış ama gebelik döneminde yüksek çıkması normal diyor bazı hekimler. Trigliseridde bir çeşit kolasterol kandaki yağ oranıdır. Tsh tiroid hormon sonucunu gösteriyor sanırım yüksek çıkmış tam sınır değerini bilmiyorum
Canım ben bir sürü zıbın aldım hastanede bile çantama koymama rağmen hemşireler bile çıtçıtlı bady giydirmiş.çocuğu sürekli kucakladıkça beli yanı açılıyor.hiç kullanamadım ben.elimde patladı hepsi.Kızlar ilk hafta göbek deliği düşmeden giydirmek için mutlaka iç zıbın alınması gerekiyormuş. Bodyler uygun değilmiş. BAzı hastane çıkışlarının içinde varmış sanırım. 3-4 tane edinmek lazım aklınızda bulunsun. Tecrübeli annelerimiz bilirler sanırım.
Ben ilk kızımda butchen in ürünlerini( şampuan ,pişik önleyici krem vücut kremi)kullandım ve çok çok memnun kaldım.kızım bir kere bile pişik olmadı.hanımlar bebek şampuanı pişik kremi pudrası sabunu gibi ürünler için marka öneriniz var mı ? özellikle deneyimli anneler biberon emzik içinde bir öneriniz varsa. ben sebamed ve chicco arasında kaldım biberon emzik için de philips
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?