- 25 Mayıs 2015
- 4.170
- 9.656
- 158
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #25.861
Canım kimi seçtin detaylı için??Merhaba guzel anneler. Bugunu cuma sanarak fazla neseyle uyandim ama sonra gercegi hatirlayinca modum dustu tabi
Cumartesi kendi doktorumdq detaylim var. Onumuzdeki hafta da baska doktora gidecegim. Benim doktorum gerek gormedi ama ben ikinci bi goz gorsun istiyorum
rabbim bebeklerimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah
Evet aslında çok mantıklı ben henüz kendim giysi almadım hiç hep annem almış çoğu da tulum canım tek parça.benim bir arkadaşımın kızı 1 yaşında ve kalça çıkıklığı tam sınırdaydı doktoru https://www.e-bebek.com/chicco-2li-tulum-p-16ychietlm1307mav/ bu tarz tulumları önermiyoruz bebekler için kalçalarını rahat hareket ettiremiyorlar demiş https://www.e-bebek.com/penguen-patikli-alt-ic-dis-zibin-takim-p-16kmymktkm0374pem/ bu tarz alt üst alıp giydirin diye uyarmış beni de geçen hafta uyardı şimdi böyle iki parça bakıyorum
Ben 1 tane almıştım tek tulum. Bundan sonra takım alalım o zaman. Doğru aslında tek parça tulum kısıtlar hareketi.
Ay ne güzel yazmışsın canım eline sağlık iyiCanlarim süt sagma makinalari emzik mama ve zibin konusulmus:) ay cok heyecanli dimi.benim cogu sey var evde o yuzden kendimi tutuyorum bi kiyafet alincak.
Benim tecrubelerim şöyleki
Sagma makinasi ve mama ilk almamistim normal dogum yaptigim halde sütüm 3.gün geldi gec yani.normal olursa dogurdugun saate bagli olarak 12.saate cikariyorlar sabah 10 da yaptim aksam 10 da ciktim yani sezaryanse zaten 1 gün illaki kaliniyor eve geldigimizde mamayi alip geldik cay bardagina hazirlayip kasikla verdik beni emmez diye korkuma biraz bebekten bebege degisiyor bu durum.kasikla verirken 2 3 verdikten sonra mememi verdim cekistirdikce gelcek süt cunku oylelikle geldi ve cok sükür sütüm yetti.Ancak ilk geldigi zamanlar anlatamam kocaman ve taş gibi sert oluyo cat diye catlayasn geliyo o yuzden sagmak lazim bebek de hemen uyanmayabiliyor helede sarilik olursa zor uyandirip veriyosun o yuzden makina sart! eger bidr calisacaksaniz sagip dolapta saklamak yada disari ciktiginizda bebege bakan rahatlikla verebilir.manuel kesinlikle önermem eliniz kopuyor denedim makinali olanlardan ameda hastane tipi en guzeli ama pahali onun yerine mamajo yada aventin 2'li yada tekli o size kalmis tavsiye ederim.motoru guclu olan olsun bu cok onemli.sütün motora giden kismi korunakli olmali sut kactimi motora gitti makina :)
Zibin hastane cikislarinda var ilk 1 hafta kullaniliyo gobek dustukten sonra citcitli kullanmak daha iyi oldu benim icin tutarken beli acilmiyo.yani 2 3 tane yeterli.birde bi sürü hastane cikisi almak yerine 1 adet guzelinden mesela foto icin falan 4 5 adet 5li zibin almak daha mantikli bol bol kirleniyo alt üst giydirmek daha cok işe yariyor.Tek alt da alin 2 kat giydiriliyor ilk 3 ay ayakli alin.kendinden eldivenli tulumda 2.3. aylarda cok guzel oluyor.zaten sonra insallah haziran sicaklar var Allah kerim:)
Bir de göğüs ucu çıkarıcı kaşık var canım ben de gebelikle ilgili okuduğum kitapta gördüm.çok şükür ya içim biraz rahatladı :) allah razı olsun yardımcı olanlardan :)
Canım maşallah bebeğine. Sağlıkla kullansın eşyalarını inşallah. Bir şey soracağım bebeğin kilosu için doktorun ne dedi? Benimki mesela tam 22+o da 28 cm ve 530 gr çıkınca kilosu biraz fazla demişti.Merhaba arkadaşlar
Dün kontrolümüz vardı. Her şey yolunda gidiyor çok şükür. Kızım büyümüş maşallah usg de 1 hafta önde 25 haftalık gözüküyor. Göbişi şişirmiş yatıyordu hep aynı yan pozisyon28 cm 700 gram olmuş Tüm anneler ve bebişleri hep iyi olsunlar inşallah.
Dün mobilya beşiğimizi , anne yanı beşiğimizi de aldık. Arabamızı zaten almıştık , büyük parça eşyaları bitirdik böylelikle. Bunlara ek olarak iki uyku seti ve havlu bornoz takımını da aldık dün. Allah'ım bornozun miniş terlikleri de var tam yemelik1 yaş sonrası onlar kısmetse. Allah aldıklarımızı kullanmayı da nasip etsin inşallah cümlemize
Canım benim de 22+0 da 530 gr olunca doktorum çok dedi.Siz bebeklerinizin kilosunu yazınca şaşırdım benim bebeğe 23+0 475 gram dediler gelişimi nasıl dedim normal dediler kilosu nasıl sizce aklım karıştı
nettende baktım normal diyor ama bilemedimCanım benim de 22+0 da 530 gr olunca doktorum çok dedi.
Sende iyi ki varsin canim tatli dil tüm kapilari açar sevginin oldugu dünyada tüm sıkıntar aşılır:) mümkün oldugunca anlatmaya calisiyorum :) tecrubeli olmak evet iyi ama bu cocuk yetistirmede cok gecerli degil acikcasi çunku her.cocuk ozel:) bir kural digerini tutmayabilir.Ben objektif olup arastirma yasanmislik ve gozlemlerime gore tavsiye ediyorum herkes kendi süzgecinden gecirir:) ilk cocuklari olanlari cok iyi anliyorum cunku bende pimpirikli evhamli arastiran soran bi anneydim hatta bazen kendimi fazlasiyla telaslandirip bosuna üzdügüm cok oldu.inanin 2.ciler cok farkli oluyormus daha temkinli relax ve organizeli:) Rabbim eksikliklerini vermesin bol huzur sevgi dolu yuvalarimiz olsun...Ay ne güzel yazmışsın canım eline sağlık iyi
Ki varsın.
İyi ki bu forumdasınız tecrübeli anneler :)
İyi ki doğmuş meleğinizKızlar 2007 yılında tamda bu saatlerde ilk kez anne olmuştum.yillar gecti birçok seyi unuttum belki ama dogum anını asla unutamadim.rabbim bu seferde hayirlisiyla kucagima ve hepimizin kucagina almak nasip etsin.bu gece çok duygusalim.iyiki dogdun oğlum.
Canim kilolar boylari hep yaklasik veriyor ultrason ve her makina farkli.bizler kimimiz minyon kimimiz yapiliyiz dimi bebekler icin de ayni.ya babaya ya sana benzicek.Sadce alt üst limit veriyorlar bunlari cok asarsa ve yaninda baska bulgular varsa deger ifade edèr ve doktorlar önlemini alir.İcıni ferah tut güzel anne:) benim kizimda ve suan oglumda tipik konyali topikler:) 2 hafta onden gidiyordu kizim buda oyle 15 gun once dogum yaptim kizimda doktor diyodu bu koca kafali dogum nasil olur bilmem diye bemde evhamlaniyordum.dogum sancisi cekerken ultrason kontrolunde 3900 dedi ama kizim 3400 dogdu :) Bakalim görücez ogluş napicak:)nettende baktım normal diyor ama bilemedim
Canım çok sagolİyi ki doğmuş meleğiniz
Anladım canım teşekkür ederim ilk bebek olunca evfam oluyorsun hele bir iki kez kötü tecrübe yaşayınca içim rahatlatınız gerçwktenCanim kilolar boylari hep yaklasik veriyor ultrason ve her makina farkli.bizler kimimiz minyon kimimiz yapiliyiz dimi bebekler icin de ayni.ya babaya ya sana benzicek.Sadce alt üst limit veriyorlar bunlari cok asarsa ve yaninda baska bulgular varsa deger ifade edèr ve doktorlar önlemini alir.İcıni ferah tut güzel anne:) benim kizimda ve suan oglumda tipik konyali topikler:) 2 hafta onden gidiyordu kizim buda oyle 15 gun once dogum yaptim kizimda doktor diyodu bu koca kafali dogum nasil olur bilmem diye bemde evhamlaniyordum.dogum sancisi cekerken ultrason kontrolunde 3900 dedi ama kizim 3400 dogdu :) Bakalim görücez ogluş napicak:)
Ay ne güzel bir an. Biz de sayende ortak olduk. Evlatların sağlıklı uzun ömürlü analı babalı büyüsün inşallah.Kızlar 2007 yılında tamda bu saatlerde ilk kez anne olmuştum.yillar gecti birçok seyi unuttum belki ama dogum anını asla unutamadim.rabbim bu seferde hayirlisiyla kucagima ve hepimizin kucagina almak nasip etsin.bu gece çok duygusalim.iyiki dogdun oğlum.
Amin bütün dileklerine canım. Sağol canım benim verdiğin bütün bilgiler işimize çok yarayacak. Bence de her çocuk özeldir maşallah bütün bebeklere annelere :)Sende iyi ki varsin canim tatli dil tüm kapilari açar sevginin oldugu dünyada tüm sıkıntar aşılır:) mümkün oldugunca anlatmaya calisiyorum :) tecrubeli olmak evet iyi ama bu cocuk yetistirmede cok gecerli degil acikcasi çunku her.cocuk ozel:) bir kural digerini tutmayabilir.Ben objektif olup arastirma yasanmislik ve gozlemlerime gore tavsiye ediyorum herkes kendi süzgecinden gecirir:) ilk cocuklari olanlari cok iyi anliyorum cunku bende pimpirikli evhamli arastiran soran bi anneydim hatta bazen kendimi fazlasiyla telaslandirip bosuna üzdügüm cok oldu.inanin 2.ciler cok farkli oluyormus daha temkinli relax ve organizeli:) Rabbim eksikliklerini vermesin bol huzur sevgi dolu yuvalarimiz olsun...
Amin canim Allah razı olsun isteyen herkese yasatsin bu duyguyu insallahAy ne güzel bir an. Biz de sayende ortak olduk. Evlatların sağlıklı uzun ömürlü analı babalı büyüsün inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?