2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
İyi geceler hayırlsı olsun inşallah gebelik oluşmuştur inşallah minik mucizeniz sizinledir.
Ben adet öncesi belirtilerimin hemen hepsini yaşadım. Akıntı meme hasssasiyeti sivilce kasıkta batma sancı vücut ısımın yükselmesi hafif bir kırıklık vücudumda

Tesekkür ederim Sağolun. Beyaz akıntı da oldu mu benim çünkü mutlaka her adet öncesi beyaz akıntım oluyor ondan soruyorum

Canım geçmiş olsun hayırdır? Tahlillerinde beklenmedik bir şeyler var ise güvendiğin başka bir tahlil merkezinde yenile canım.
Magnezyum eksikliği beklerken kolesterol yüksek çıktı birde troidler yüksek bide TSH diye bi değer var onun ne olduğunu bilmiyorum doktora gosteremedm daha..hemşirede testi yeniden ister dr dedi.sanırım aike hekimliğinde yapılan testlere çokta güvenmemek lazım

Tesekkür ederim Sağolun. Beyaz akıntı da oldu mu benim çünkü mutlaka her adet öncesi beyaz akıntım oluyor ondan soruyorum
Hem akıntı oluyor hem lekelenme kanamada olabiliyor..bende lekelenme olmuştu bende regl oldum sanıp ped kullanmştm hamilelikten bi haber..inşallah hayırlısıyla sende oylesindr

Özellikle sordum canım gayet iyi dedi , bu haftalarda 600 700 gram oluyorlar dedi
Bana da biraz tombik geldi ama doktorum normal dedi. 21+1 de 500 gramdı. 1 hafta önde çıkıyor bebeğim , belki o yüzdendir.
İyi dileklerin için de çok teşekkürler canım , eksik olma

Canim gecmis olsun.bir daha testi yenilemekte fayda var.tsh troid hormonunu gosteren deger.hamilelerde 2.5 altinda olmali.ben ilac kullaniyorum.

çok Sağolun. Beyaz akıntı dan kastım süt kesiği gibi oluyor muydu?
Hakkinda hayirlisi olsun canim.benimde akintim cogalmisti üsüttüm diye dusunmustüm bende.sicak basiyodu arada.bide 2 3 kere agzima metalik bi tat gelmisti hani vucudun kirilir agzinin tadi kacar ya hasta olcam sandim sonra gecti o cok dikkatimi cekmisti.adetimi bekledigim gün ogle zamani olmaz ama hadi neyse diye test yaptim baya koyu cizgiyi gördüm:) kizimda da adetim tam gününde kanamam geldi 5 gün sürdü ama cok garipti boyle hareket ettikce artirdiyodu oturunca sanki adetin son günleri azalir ara ara gelir ya öyle geliyodu bende troidden kaynaklaniyo diye dusunmustum çözülsun diye bol bol adacayi ictim hareket ettim:) bende böyle bi modelim işte

Evet benimki de bir hafta önde çıktı ona rağmen doktor kilosu biraz fazla dedi. Ama genelde bu rakamları duyuyorum maşallah sen de güzelce beslemişsin meleğini.

Canım tsh troid hormonu ama 3ün altı normal tabi gebelik boyunca 2.5 altı olması ideal sayılırmış. Tsh değeri total oluyor daha spesifik yani duyarlığı hassasiyeti daha yüksek olan serbest T3-T4 değerleri ile troid hormonu antikorları. Doktorun muhtemelen onları da ister canım. Burda bir arkadaşımızın tahlillerinde ciddi Yanlışlık yaptı sağlık ocağı. Sen içini ferah tut canım.
Ayrıca kolesterol gebelerde yükselebilir diyor doktorlar.

Hamilelikte kolesterola bakılmıyormuş canım. Sağlık ocağındaki ebe böyle söyledi bana. Baksakta yüksek çıkar dedi.

Canım kimi seçtin detaylı için??
cANIM HAKAN KANIT VAR ONA GIDECEGIM. TEPECIKTEKI PERINATOLOJI BOLUMUNU KURMUS. SIMDI KENDI MUAYNANESINDEYMIS. BAKALIM GUZEL HABERLER ALIRIZ INSALLAH
YARIN DA KENDI DOKTORUMA GIDECEGIM.

BU ARADA BUYUK YAI ICIN OZUR DILERIM BAGIRIYO GIBI OLDU AMA BEN KUCUK YAPUYORUM TEL BUYUK YAPIYO ANLAMADIM GITTI :)

teşekkür ederiz tecrübeli anne olmak bir başka :)

teşekkür ederiz tecrübeli anne olmak bir başka:)

Günaydın kızlar. Detaylı ultrasona girdim sonunda. Çok şükür bebeğim iyi. Bir hafta geri de gibi gördü ama ben önceki ultrasonlara baktığımda düzenli büyüme görüyorum. Sanırım başından beri öyleydi. 28. haftada tekrar çağırdı. Sizde tekrar çağıralanlar oldu mu . Niye öyle dedi anlamadım..

Günaydın kızlaaaaarrr Hayırlı cumalar

HAdi ya ne biliyim herkes göbeği düşene kadar onu kullan dedi. Bulunsun 2-3 tane artık kullanılmazsa da seninki gibi elimizde patlar napalım

Kızlar şimdi biberonları inceliyordum kauçuk ve silikon hangisi daha iyi ki
Eskiden hep kauçuktu biberonlar. Kauçuk doğal ama bu devirde ne kadar doğal yapıyorlardır kauçuk biberonları bilemicem. Kauçukların kullanım süresi kısa diye biliyorum 1 ay falan kullanılıyor. Silikon olanları 3 ay kadar kullanabiliyoruz. Artık hep biberon başlıkları silikon. Sen istersen ayrıca kauçuk alabilirsin. Ama içinde zararlı maddeler bulunmadığı sürece silikonları tercih edebilirsin bence.

kendi aldıklarımı iki parça alırım.
Tek parça olanlar bol olduktan sonra sıkıntı olmaz sanırım. Bende 2-3 tane var sanırım tek parça tulum. Hafif daralmaya başlayınca giydirmem onları. Ama bundan sonra alacaklarımı 2 parça almaya dikkat edeceğim bende.

Siz bebeklerinizin kilosunu yazınca şaşırdım benim bebeğe 23+0 475 gram dediler gelişimi nasıl dedim normal dediler kilosu nasıl sizce aklım karıştı
Sakın kıyaslamaya girme. Her ultrason aleti farklı ölçer. Mesela ultrasonda sana 3500gr doğacak deseler bile bebek doğduğunda +500, -500gr farklılıklar oluyormuş. Ben bizden ileride olan anne gruplarına da bakıyorum genelde öyle. O yüzden canını sıkma.

1 hafta geride gördüğü için kontrol amaçlı çağırmıştır. Her zamanki doktorun mu yaptı detaylıyı kim yaptı? Organlarda birşey yokmuş bebeğinin bak sağlığı yerinde ne güzel. Biraz beslenmene dikkat et proteine ağırlık ver ve kafana takma bir problem olsa söylerdi. Sadece kontrol amaçlı ve emin olmak için çağırmıştır.

Günaydın hayırlı cumalar kıyaslama çok yanlış haklısın ama benim triod değerlerim çok yüksekti hamile kaldığım on sekizinci haftada düzene girdi bebek düşük kilolu doğabilir dediler o yüzden kafama takıldı zıbınları kız kardeşimde görümcemde kullanmış ama hastende kulladılarmı bilmiyorum

Düşük kilolu doğsa bile dert edilecek birşey yok takma kafanı. Hemen toparlıyor bebekler. Önemli olan sağlığında bir sıkıntı olmasın. İş yerinden arkadaşım doğum yaptı geçen sene 2400gr doğdu oğlu, hatta doğduktan sonra da 200 gr kaybetti. Ama şimdi maşallah toparladı çocuk kendini. Önemli olan eli ayağı düzgün olsun, organları sağlıklı çalışsın kilo çok problem edilecek birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…