2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
kızlar selam moralim çok bozuldu 50 lik şeker yükleme sonucum 159 çıktı doktorum haftaya 100 lük ile tekrarlıycaz dedi. Ben diyete başlıyorum canım çok sıkkın
Canım aklımda sana yazmak vardı tam da bu konuyu sormak için.. canını sıkma lütfen bu değer çok yöuk bir değer değil.. bir haftalık bir dikkat değerini düzenleyebilir.. bu ara şekere çok düştüm şimdiye kadar yaptığım düzenim bozuldu benim de haftaya yapılacak ve korkuyorum ben de.

Maşallah canım onlarda baba olacak tabi heyecanları farklı :) doğduktan sonrada böyle saymaya devam edicez

valla canım tatlıyı hiç sevmeyen günde bir kivi bir mandalin yiyen biriyken yüksek çıktı hiç anlamadım gebelikte oluyormuş. hiç belli olmaz sen korkma o yüzden.
dikkat ediyorum şimdi meyvelerin bile bazıları şeker içeriği yüksek tam hastalık havası c vitaminli şeyler tüketmeye çalışıyordum ama ona bile korkar oldum.. bazı arkadaşların 50 likte çıkıp 100 lükte çıkmamış bakalım haftaya ne olacak. karbonhidrat olarak arada makarna yapıyordum çok severim çünkü ekmek yemiyorum hiç zaten. makarnaya elveda şuan..

ben kullanıyorum ama artık midem zor alıyor haftaya kontrol var inşAllah bıraktırır günde kaç kez alıyorsun
günde 2 defa 200 mg alıyordum artık almana gerek yok dedi doktor cuma gittiğimde. ama bugün çok az kahverengi bir nokta akıntı gibi bişey gelmiş korktum ama ne yapsam karar veremedim daha yeni herşey yolunda demişti sen ne zamana kadar kullanacaksın ilaçları ?

Bana 22 yada 26 haftada bırakırız demişti doktor izinli olduğu için gidemedim 22 haftada haftaya gidecem bakalım 25 olacaz umarım bıraktırır kendi kafama göre bırakmak istemiyorum açıkcası günde üç kez alıyordum 100 mg gün içinde alınca midem bulanıyor bişey yiyemiyordum o yüzden günde iki kez alıyorum doktora sormadım ama bir sıkıntı yaşamadım şüküt

bir hafta kalmış zaten muhtemelen bıraktırır. gündüz baş dönmesi yaptırıyor bende gece ve sabah içiyordum.

100lükte temiz çıkar inşaallah arkadaşım. Peki, bu yüklemeden başka şekeri gösteren bir işaret var mıydı? Ailelerde şeker hastalığı var mı? Bir de hiç açlık&tokluk şekeri baktırmış mıydın?
Ben yükleme yaptırmak istemiyorum diye doktor açlık&tokluk şekerine baktı kanda. Normal çıktı, ailede de hiç şeker hastalığı yok. O yüzden biraz rahatlamıştı içim ama bir yandan da korkuyorum açıkçası

amin canım inşallah.. korkutmak istemem canım ama bence bunun açlık toklukla hiç ilgisi yok tokluğum 100 çıkar hep maksimum açlıkta 70-80 arası.. annem babam şeker hastası gerçi. ama bu test kadar saçma bir test olamaz normal şartlarda hangimiz 50 gr şekeri biranda tüketiyoruz ya da 100 gr ı.. haliyle yüksek oluyor bence. doktoruma çok güvendiğim ne derse yaptığım için yaptırdım. doktorunda onayladıysa içini ferah tutup kesinlikle yaptırma. aç aç gidip direk bebeğe geçiyor şeker hatta 100 lüğü yaptırmayıp diyet yapmayı teklif edicem doktoruma cumartesi.

Canlarim anneme gitmistim simdi döndüm arabyla.ne soguk olmus öyle yaaaa:) donduk donduk.@simarik83 soru sormussun.canimcim doktorlar cati muaynesine kadar cok konusmuyorlar genelde 36 37.haftalarda bakiliyo cati.ondan öncesinde sorarsan da bisi olmaz.Catiyi gormeden bisi diyemez cok. birde dogum nasip isi son dk da ne olacagi hic belli olmaz:)sadece kimi doktorlar yada hamileler onceden sezzaryan diye kabullesip planliyorlar.

2 dilim baklavaya esit diyor doktorlar.bu seker testindeki ictigimiz seker icin.ben 2 tane yerim bi anda yada cok da guzel bi pasta dilimi yiyorum.ama acaba yavas yavas kana karistigi icin mi farkli testinki??keske aramizda bi kadin dogumcu olsaydi:)

2 dilim baklavaya esit diyor doktorlar.bu seker testindeki ictigimiz seker icin.ben 2 tane yerim bi anda yada cok da guzel bi pasta dilimi yiyorum.ama acaba yavas yavas kana karistigi icin mi farkli testinki??keske aramizda bi kadin dogumcu olsaydi:)
benimde kafam karışık bikaç yerde 2 kutu meşrubat ya da 13 tatlı kaşığı toz şeker diyor.. tatlıyı hiç sevmem biranda bunları tüketmem mümkün değil ama içtik mecburen

Tecrübeli annelerimize bir şey sormak istiyorum. Doktorlar doğum şekliyle ilgili ne zaman konuşmaya başlıyorlar? Haftaya ben mi konuyu açsam acaba doktoruma? uconn babypooh ve diğer anneler :))
ben normal düşünüyordum.39. Haftada çatı muayenem oldu.doktor çatı kemiğimin eğimli olduğunu eğer bebeğimin zayıf olması durumunda zorlanacağını söyledi ki kızım 2800 çıkmıştı son kontrolde.39+5 te gözüm yemediği için sezeryan oldum.kızımda 3150 gr doğdu.ama riske atamazdım.o yüzden doktorla öncesinde hiç doğum şekli hakkında konuşmadık.

Doktorlar erken diye düşünüyor sanırım. Bence erken değil artık yani bir yol haritası çizelim dicem olmuyor böyle doktorcum
Sezeryan düşünüyorsan hemen belirle ve yılbaşından önce hastanenin muhasebesiyle görüşerek ameliyat ücretini sabitle zamlardan etkilenmek istemediğini söyle.cumartesi ben doğum tarihini alıp dediğim gibi yapıcam.tabi bu dediğimi her hastane yapar mı bilemiyorum.bence deneyin şansınızı arkadaşlar.belki normal doğum ücreti bile sabitlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…