- 30 Ağustos 2016
- 1.481
- 3.491
- 48
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #26.701
Merhaba güzel anneler nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum buraya çok fazla vaktim olmuyor
Biz ayrıntılıya girdikama çoksa güzel geçmedi bebeğimin midesi geniş ve amniyon sıvısı biraz fazlaymış kromozomsal da olabilirmiş yada bağırsağındaki bir problemden de olabilirmiş ben 2li 3lü 4lü yaptırmadığımdan kromozomsal mı bilmiyoruz ama şu saatten sonra kim ne derse desin yüzde yüz inanamam ancak kucağıma alınca içim rahatlayacak
İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı
Bendede durum aynı25. haftaya girmemle bel ağrılarım başladı , kasıklarıma da vuruyor
Sizde de oluyor mu arkadaşlar , normal midir ki , erken doğum çok korkutuyor beni
Keşke yaptırmış olsaydın canım...
Bu testlerin biri Veya birkaçı detaylı kontrolde çıkan durumlar için belirtici oluyor.
Mesela organ parlakliklari. Hemen ikili testine bakıyorlar iyiyse o zaman önemli bir şeyin göstergesi olmuyor. Ve için rahat oluyor. Zaten tanıştığımız yaşadığımız her şey evham sebebi , en azından böyle bir durumda kafan da için de daha rahat olurdu.
Dilerim önemli bir şey değildir. Hamilelikte de sorun olmaz doğduğunda da sapasağlam kucağında olur yavrunu, yavrularımız. .
Canım bana da 21 . Haftada araştırma hastanesinde suyun fazla dedi acilen detaylı ya gir dedi. Kendi hastanemde girdim fazla değil dedi bana ama rapora yazarken siyah yazıyla yazmış .biraz fazla demekki .hala dokturuma gostremedim p.tesi randevum var . Bu arada şekerden de olabilirmiş fazla olması o yüzden şeker yüklemesi yaptircam inşallah yüksek çıkmaz. Amniyon sıvısı fazla olan topige baktım bi çok arkadaş fazla yazmış ama sağ salim kucaklarına almışlar inşallah biz de sağlıcakla alırız yavrularimizi . Evham yapmamaya çalışıyorum bol bol dua ediyorum sadeceMerhaba güzel anneler nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum buraya çok fazla vaktim olmuyor
Biz ayrıntılıya girdikama çoksa güzel geçmedi bebeğimin midesi geniş ve amniyon sıvısı biraz fazlaymış kromozomsal da olabilirmiş yada bağırsağındaki bir problemden de olabilirmiş ben 2li 3lü 4lü yaptırmadığımdan kromozomsal mı bilmiyoruz ama şu saatten sonra kim ne derse desin yüzde yüz inanamam ancak kucağıma alınca içim rahatlayacak
ayy maşallah maşallaaah ne güzel büyümüş fıstığım.. yarasın afiyet olsun ikinizede. bilgilendirmeler için çok teşekkür ederiz canımCanım benim iyiyiz teşekkür ederiz... Benden haberler güzel inşallah senden de güzel gelecek..
Bugün 24+4 uz sat a göre, tüm ölçümlerimiz de 25.haftayla uyumlu çıktı çok şükür.
33 cm 760 gr olmuş minnak kızım. Ben de ona güzelce büyüdüğü için omega 3 gönderdim akşam yemeğinde. Pek sevmeyerek somon yiyorum faydalı diye. :)))
İlk defa yüzünü çok göstermedi nazli gunuydu bugun , arkası dönüktü , başı aşağıda gövdesi karnimin sağ tarafına doğruydu anlık pozisyon öyleydi.
Suyumuz iyi, plesentamız arkada iyi , rahim ağzı kapalı vs klasik kontrol ve güzel sonuçlar neyseki.
Demir hapı verdi , decavit ve coraspin de devam. Bakalım yan etkisi olacak mı merak içindeyim demir ilacının,.
Gelelim genel sorduklarıma...
Akıntı konusu, @Nasip_kismet benim suyla karışık beyaz süt peynir kesiği gibiydi , bu şekilde sordum. Vajina mız nemli bir ortam olduğu için zaten mantar orada bulunuyormus bizler ve bebekler için tehlikeli olan ise idrar esnasında yanma oluyorsa, kaşıntı oluyorsa, renk ve koku varsaa şte bu belirtiler de varsa hemen doktorumuza söyleyip tit veya idrar kültür ne gerekirse yaptırıyoruz.
Canim bahsettiğin test pedleri malesef yanıltıcı olabiliyormus, bunu da bugun pinklemon sayesinde tecrube ettik. Eğer mantar varsa akıntı daki asidik yapı bu test pedlerinde aynı amnıyos sıvısı gibi renk değiştiriyor ve sonuç bizi yanıltıyor, en iyisi doktorun yapacağı amnıyos testi. Aşırı şu gibi akinti olursa, kanama olursa , sık sancı olursa normalde veya idrar yaparken doktora gidiyoruz gecikmeden.
Nabzı sordum kan hacmi mız artıyor 120 ye kadar yükselebilir nadiren ara ara 100 civari .ama 120 civarı ve üstü seyrediyorsa o zaman Altında yatan şeye bakılmalı dedi. kardiyoloji görünmek gerekebilir.
Sorunu malesef doktordan çıkınca gördüm ama bebegi rahimde hissetmek derken aşağıda anlamında sordun sanırım, rahmimiz büyüyor aşağıdan karnimiza kdr geldi dolayısıyla her yerde hissetmek mümkün. Doktorun normal diyorsa öyledir canım evham yapma hiç. Bebek hareketliyse iyidir sağlıklıdır kural bu.
Kaşıntı için cildimi görünce lierac sana yetmez çok gerilmiş dedi ve sebamed çatlak kremi önerdi hemen aldım eczaneden . İlk sürmede iyi geldi kıvamı lierac dan daha iyi kesinlikle. Akşam da zeytinyağına devam.:))
Mide yanması , yemek borusunda yanma sordum. Rennie içtim dedim. Rennie içme gaviscon al dedi. Rennie yetersiz kalır ama rennie duo olabilir dedi, sorunum şiddetli değil o yüzden ayrıntılı sormadım duo dediği şurup oluyor sanırım.
Coraspin için sakın unutmayın 32. Haftaya kdr kullanılıyor. Doktorlarımız yoğun olabilir insan hali hatırlatmayı unutur aldığınız iğne kan sulandırıcı her ilacı kontrollerde sorun hatirlatin hala bunu kullanıyorum, ne zaman bırakmalıyım diye..
Günün özeti böyle. Aklımda kalanlar..
Bu arada ben bu son 1 ayda tam 3,5 kg aldım 61 kg oldum toplamda 7 kg aldım yani :/ doktorum ilk defa çok almışsın dedi. Artik her ay 2 kg alarak gitmemizmis normal olan. 3,5 fazla oldu bnm , daha çok dikkat edeceğim. Ediyordum ama biraz daha kısmak gerekecek faydasız şeylerden. :))
Kızım ve benden sevgiler öpücükler.
ayy maşallah maşallaaah ne güzel büyümüş fıstığım.. yarasın afiyet olsun ikinizede. bilgilendirmeler için çok teşekkür ederiz canım
Kızlar iyi akşamlar aranızda kalsiyum kullanan var mı varsa adı ney.Ben progestan magnezyum balıkyağı ve kan ilacı kullanıyorum doktor kalsiyum vermedi hafif hafif belim ağrıyor sağlık ocağına kalsiyum yazdırayım diyorum siz ne diyorsunuz
Kızlar iyi akşamlar aranızda kalsiyum kullanan var mı varsa adı ney.Ben progestan magnezyum balıkyağı ve kan ilacı kullanıyorum doktor kalsiyum vermedi hafif hafif belim ağrıyor sağlık ocağına kalsiyum yazdırayım diyorum siz ne diyorsunuz
Merhaba güzel anneler nasılsınız uzun zamandır yazamıyorum buraya çok fazla vaktim olmuyor
Doktora gidince bir danışayım magnezyum kullanıyorum da bu kemik eklem ağrıları içinde kalsiyum iyi geliyormuş diyorlar erken doğum riskim var serklajlıyım endişem bu yüzden.Doktora sormadan alma bence canım. Bizde ağrısı kramp filan olan arkadaşlar magnezyum alıyorlar.
Sen zaten aliyormussun.
Canım bana da 21 . Haftada araştırma hastanesinde suyun fazla dedi acilen detaylı ya gir dedi. Kendi hastanemde girdim fazla değil dedi bana ama rapora yazarken siyah yazıyla yazmış .biraz fazla demekki .hala dokturuma gostremedim p.tesi randevum var . Bu arada şekerden de olabilirmiş fazla olması o yüzden şeker yüklemesi yaptircam inşallah yüksek çıkmaz. Amniyon sıvısı fazla olan topige baktım bi çok arkadaş fazla yazmış ama sağ salim kucaklarına almışlar inşallah biz de sağlıcakla alırız yavrularimizi . Evham yapmamaya çalışıyorum bol bol dua ediyorum sadece
Kesin ogrenmek icin bisey yapilamiyor mu? Keske testleri yaptirsaymissin icin daha rahat ederdi. Amniyon sivisi fazla olan saglikli dogan bir suru bebek var canim sen olumsuzunu dusunme.
Günde bi kase yoğurt bir bardakta süt içiyorum fazlası yok.doktoruma sorayımda alayım eklem ağrılarına iyi geliyormu vücudunda hissettiğin bir düzelme varmı?Ben 2 aydir kullaniyorum. Osteocare ismi eger gunde 3 ogun yogurt sut vs tuketemezsen kalsiyum mutlaka icmelisin dedi doktorum bende bazen atladigim icin kalsiyuma baslamistim. Tabiki doktoruna danis once uygun gorurse benim kullandigim guzel.
Doktora gidince bir danışayım magnezyum kullanıyorum da bu kemik eklem ağrıları içinde kalsiyum iyi geliyormuş diyorlar erken doğum riskim var serklajlıyım endişem bu yüzden.
Rahim ağzı yetmezliği var bende daha önce 2kaybım varr.Neden erken doğum riskin var canım?
Doktoruna sormadan hiçbir şey içme madem öyle.
Canım bana da 21 . Haftada araştırma hastanesinde suyun fazla dedi acilen detaylı ya gir dedi. Kendi hastanemde girdim fazla değil dedi bana ama rapora yazarken siyah yazıyla yazmış .biraz fazla demekki .hala dokturuma gostremedim p.tesi randevum var . Bu arada şekerden de olabilirmiş fazla olması o yüzden şeker yüklemesi yaptircam inşallah yüksek çıkmaz. Amniyon sıvısı fazla olan topige baktım bi çok arkadaş fazla yazmış ama sağ salim kucaklarına almışlar inşallah biz de sağlıcakla alırız yavrularimizi . Evham yapmamaya çalışıyorum bol bol dua ediyorum sadece
Yani 32.haftaya kadar en azından önemli şeyler alınmalı diye düşünüyorum her ihtimale karşı. .Merhaba nisan anneleri. Bebisler icin alis veris yaptiniz mi? Ben yapmak istiyorum ama biraz cekiniyorum erken oldugunu dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?