2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    217
Günaydın güzel anneler bu anne şeker yüklemesine gidiyor ve çok aç
İnşallah iyi çıkar sonuçların iyi haberlerini bekliyoruz
50'lik şeker yüklemesi mi yapıldı canım bana 75'lik yapılmıştı 3 saat sürdü
Aa benim doktorumda 75 lik yaptıracak önce aç kan alınacak sonra iki sefer saat başı alınacak dedi.yani iki saat.acaba ben mi yanlış anladım.
 
Günaydın Herkese,
Yeni gündemimiz malum şeker yüklemesi.Acaba aranızda yaptırmayacak olan var mı?Doktorunuz bu konuda ısrarcı olup yapılmasını istedi mi ,tercihinize mi bıraktı.Arkadaşlar biraz kafam karışık bu konuda.Düşüncelerinize ihtiyacım var.
 
günaydın kızlar.. yemekten sonra cok uyku ve halsizlik olması hamilelik şekeri belirtisi olabilir mi
O bende hamileliğin başından beri var.doktora söyledim.çok yediğinde oluyordur dedi.hakkaten yağlı kızartma gibi şeyler yediğimde kendimi daha kötü hissediyorum.tansiyonum düşüyormuş gibi elim ayağım boşalıyor sanki bazen.belki senin de yediklerinle alakalı olabilir.akşama kadar daha uzun süreli aç kalıyorsan birden akşam yemeğinde fazla yiyorsan o da etkileyebilir.
 
Merhaba kazen sağlık sorunlarım vardı ama giriyorum siteye giriş yapmadan. Bundan sonra giriş yaparım.
 

Günaydın canım..
Ben sorduğumda doktorum 50 cc ile şeker taraması yapacağız tabiki 24-28. Haftalar içerisinde dedi.. yani seçmeli bir durum gibi konuşmadı.. gerekli olduğunu belirtti. gebelik şekeri , vücudumuza girecek 50 cc şekerden dha mühim ve zararlı dedi. Bir şey çıkarsa şayet sonraki süreç diyet yaparak ilerliyormuş. Tatlıya düşkün olmasak , belirtileri olmasa dahi genetik faktörlerden ortaya çıkabiliyormuş bu gebelik şekeri.
Canan Karatay yaptırmayın diyor , ona göre hamileliğin başından sonuna sürekli açlkk tokluk değerleri takip edilmeli ona göre bir kötüleşme olurrsa diyet yapılmalı , çok mantıklı evet ama bizde sistem böyle ilerlemiyor. Bütün hastaneler ve doktorlar bizim haftalarımızda şeker taraması yapmayı uygun görüyor. Ben de 30 unda yaptıracağım.
 
Ben yaptırmasak ne olur dediğimde o zaman hergün açlık ve tokluk şekerini ölçmeniz gerekir dedi doktorum.iki dilim baklavaya eşdeğer diyorlar ben açıkcası bu konuşulanlar kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum.ilk hamileliğimde tatlıya aşırı düşkündüm.içim deli gibi tatlı istiyordu.sabah sabah uyanır uyanmaz akşamdan kalan şerbetli tatlılardan bir iki dilim yiyip yeniden yatağa gitmişlipim vardı yani:)bence bu da aynı oranda zararlı.ayrıntılı için gittiğim doktor güvendiğim bir profdu ve şeker hakkında beni çok güzel aydınlattı.bebeğini düşünüyorsan şeker karbonhidrat yemeyeceksin gereğinden fazla dedi.şekeri yediğinde öğlen öğünü olsun akşama bırakma dedi.şekerli şeylerin ardından ayran yoğurt gibi proteinleri tüketmemi söyledi.fazla şekerin benim vücudum tarafından tolere edilebildiğini ama bebeğimin vücudunun bu şekeri atamadığı için minik kareciğerinde depoladığını ve ilerde potansiyel şeker hastalığı riskini yükselttiğimi söyledi.alacağım 50 lik 100 lük şekerin bebeğe vereceği zarar zarar değil asıl zarar yüksek şekerle hamileliğini sürdürmen dedi.bende ilk hamileliğimdeki gibi şekere karbonhidrata abanmıyorum artık.biraz meyveye düşkündüm onu da azaltarak öğlen ikindin saatlerine kaydırmaya çalışıyorum.
 
günaydın kızlar.. yemekten sonra cok uyku ve halsizlik olması hamilelik şekeri belirtisi olabilir mi

Yemek öncesi kendini çok aç mı bırakıyorsun canım?
Birden yediğinde öncesinde düşen kan şekerin yükselip yemek sonrası uyku halsizlik hali yapabilir. Sonrasında birden tatlı krizi yeme isteği gibi şeyler geliyor mu?
Bunlar oluyorsa şekerle alaklı bir durum olabilri.
Olmuyorsa yorgunluk hamilelik miskinliği de olabilir.
 
Maşallah canım bebişin kilosu haftasına göre çok iyi özel olarak beslenmeme dikkat ediyormusun benimde içinde bebişin kilosu çok önemli.. Beşiğinide fotoğrafını bekliyorum:)
 
tatlı krizim oluyor canım evet cok ac kalmıyorum aslında sadece akşamları iş çıkısı açlık olabiliyor gün içinde ara öğün yapmaya calısıyorum yoksa
 
Nasılsın citolesgen?rahim darlığıyla ilgili sorunun nasıl?
Sağol canım iyi olmaya çalışıyorum işte. Rahim darlığım hala var. Serviks 2.8 cm. Cok kısa ve plesantam aşağıda. Doktor yatmamı ve gezmememi söyledi. Erken doğum riski olduğunu söyledi.
 


Sağolun kızlar.Dün kontrolüm vardı .1 ay önce yapılmış olan açlık ve tokluk şeker testime baktı.normal çıkmış yükleme yaptırmak istiyormusun diye sordu bende yapılmalı mı dediğimde rutin tüm gebelerden istiyoruz şeklinde cevap verdi.75 gr lık yükleme için sisteme giriş yaptı ve cuma günü aç gelip yaptırmamı söyledi.Yani tercihime kalmış birşeymiş gibi konuşunca çok içime sinmedi.Sizin doktorlarınız bu konuda daha detaylı bilgi vermiş mesela ,bende bunu merak ederek aslında sordum.Bazı doktorları bilirsiniz lafı ağzından cımbızla alıyoruz
 
Sağol canım iyi olmaya çalışıyorum işte. Rahim darlığım hala var. Serviks 2.8 cm. Cok kısa ve plesantam aşağıda. Doktor yatmamı ve gezmememi söyledi. Erken doğum riski olduğunu söyledi.
O zaman rapor alıp evde kalıyorsundur.neyse 26. Haftaya gelmişsin.az kaldı.inşallah sağlıkla vakti zamanınd alırsın yavrunu kucağına.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…