- 30 Mayıs 2009
- 4.210
- 5.174
- 358
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #31.361
Ben yarın gidicem 32+0 oluyorum çalışabilir raporumu alıcam. İnşallah yüzünü gösterir. 32 haftada sadece 2 kere gösterdi yüzünü sinir ediyo bu çocuk beniyeni doğmuş bebeği kucağıma almaya hep korktum zarar vericem diye şimdi kendiminkini alacağım gerçi kendi çocuğunda öyle bir endişe olmuyormuş... senin bir sonraki kontrolün ne zaman ?
günaydın kızlar:))) epidural yada spinal anestezi ile yapmak istiyorum doğumumu aradaki farkı tam olarak kavrayamadım .. tecrübesi yada bilgisi olanlar hangisi daha iyidir
Omurilik iğne narkoz uyuşma falan okudukça kötü oldum yaaaa sezeryandan korkan ilk insan olarak tarihe geçmeye adayım sanırımEpidural ve spinal anestezi arasındaki fark nedir? Nasıl uygulanır?
Bel omurları arasından özel bir iğne ile epidural boşluğa veya çok daha ince bir iğne yardımıyla bir sonraki boşluğa (spinal aralık) girilerek lokal anestezik ilaç uygulama işlemidir. Uygulandığı yere göre isimlendirilir. Bel ve aşağı bölgelerdeki cerrahi işlemler için uygulanırlar. Spinal anestezide 4-6 saat süren bacaklardaki hareketsizlik, epiduralde ise hafif uyuşukluk şeklindedir. Spinal anestezide ilacın etkisi bacaklardaki hareketsizliğin ortadan kalkmasıyla biter. Epiduralde ise kateter yerleştirildiğinden dolayı kateterden ilaç verildiği sürece etki devam eder. Spinal anestezide; baş ağrısı ihtimali az da olsa mevcuttur. (yüzde15-20) Epidural anestezi uygulaması dikkat edilerek yapıldığında baş ağrısı ihtimali yoka yakındır ve gençlerde daha sık görülür. Spinal anesteziye bağlı baş ağrısı şikayeti bol sıvı alımı ve ağrı kesici ilaçlarla maksimum bir haftada iz bırakmadan geçer. Her ikisinde de dokunma hissi kaybolmaz ama acı hissetmezsiniz. Spinal anestezide kas gevşemesi daha iyi olup karın içi cerrahiler, kalça ve diz ameliyatlarında tercih edilir. Günümüzde hem cerrahi kas gevşemesini yeterli sağlamak, hem de baş ağrısı ihtimalini ortadan kaldırmak için kombine epidural anestezi yöntemi tercih edilmekte olup, tek başına epidural veya spinal anesteziye üstünlükleri vardır.
Oyyy maşallah :)evet canım haftam doğru 2.650 yazdım bir yanlışlık yok :)
hmmm kombine epidural... sanırım mantıklısı epidural demek doktorumuza ama istişare edip karar vermekEpidural ve spinal anestezi arasındaki fark nedir? Nasıl uygulanır?
Bel omurları arasından özel bir iğne ile epidural boşluğa veya çok daha ince bir iğne yardımıyla bir sonraki boşluğa (spinal aralık) girilerek lokal anestezik ilaç uygulama işlemidir. Uygulandığı yere göre isimlendirilir. Bel ve aşağı bölgelerdeki cerrahi işlemler için uygulanırlar. Spinal anestezide 4-6 saat süren bacaklardaki hareketsizlik, epiduralde ise hafif uyuşukluk şeklindedir. Spinal anestezide ilacın etkisi bacaklardaki hareketsizliğin ortadan kalkmasıyla biter. Epiduralde ise kateter yerleştirildiğinden dolayı kateterden ilaç verildiği sürece etki devam eder. Spinal anestezide; baş ağrısı ihtimali az da olsa mevcuttur. (yüzde15-20) Epidural anestezi uygulaması dikkat edilerek yapıldığında baş ağrısı ihtimali yoka yakındır ve gençlerde daha sık görülür. Spinal anesteziye bağlı baş ağrısı şikayeti bol sıvı alımı ve ağrı kesici ilaçlarla maksimum bir haftada iz bırakmadan geçer. Her ikisinde de dokunma hissi kaybolmaz ama acı hissetmezsiniz. Spinal anestezide kas gevşemesi daha iyi olup karın içi cerrahiler, kalça ve diz ameliyatlarında tercih edilir. Günümüzde hem cerrahi kas gevşemesini yeterli sağlamak, hem de baş ağrısı ihtimalini ortadan kaldırmak için kombine epidural anestezi yöntemi tercih edilmekte olup, tek başına epidural veya spinal anesteziye üstünlükleri vardır.
Omurilik iğne narkoz uyuşma falan okudukça kötü oldum yaaaa sezeryandan korkan ilk insan olarak tarihe geçmeye adayım sanırım
hmmm kombine epidural... sanırım mantıklısı epidural demek doktorumuza ama istişare edip karar vermek
Epidurali daha çok normal doğumda tercih ediyorlar. Kombine en mantıklısı bencede. Hem spinal hem epidural yapsınlar yapmışken
bende sekiz kilo aldım nefes alırken zorlanıyorum resmen uykumda kalitesizKızlar şimdiye kadar kaç kg aldınız? Ben 15 kg aldım. Çok üzgünüm. Eşimde bana kızıyor çok.
Ewt bnm de kasiklarda oluoda aklima takildi normal mi die,ayrica sag tarafimda oldugu icin hic o tarafa yatirmio hemn tekme atimina baslioArtık büyüdükleri için sağlı sollu her yerde hissediyorum ben canim. Göbek deliğinin yukarısı veya kasiklarda da oluyor..
Bende 10 kilo aldım.doktor kızıyor banada yemedigim halde aliyorum ilaclardan sanirimKızlar şimdiye kadar kaç kg aldınız? Ben 15 kg aldım. Çok üzgünüm. Eşimde bana kızıyor çok.
Kakasını yapmış ve mikrop kapmış.. Cok kalmasıda iyi değil yaniNeden kuvezde kaldi ki
Ben epidural yaptırdım cok memnun kaldım busefer acı eşiğimi zorlıcam dayanamassam yine epidural.. Hayırlısı inşallah hepimiz içinhmmm kombine epidural... sanırım mantıklısı epidural demek doktorumuza ama istişare edip karar vermek
Bende 7küsür8drmiyorum cok geliyoKızlar şimdiye kadar kaç kg aldınız? Ben 15 kg aldım. Çok üzgünüm. Eşimde bana kızıyor çok.
gozun aydin olsun canim...rabbim baska sikinti gostermesin.hayirlisi.ile.kucaklarimiza alalim ins
mozak normalde akşamları nete girmiyorum sırf seni merak ettiğim için girdim çok şükür gitmiş bitmiş :)) Çok sevindim canım gözün aydın :)
Gözün aydın şükür atlattın bunuda maşAllah bebişe
günaydın kızlar doğumlar y
bende sekiz kilo aldım nefes alırken zorlanıyorum resmen uykumda kalitesiz
Bende 10 kilo aldım.doktor kızıyor banada yemedigim halde aliyorum ilaclardan sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?