- 5 Ocak 2017
- 386
- 583
- 33
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #31.381
Bence çok almamışsın yada ben çok aldım :)Bende 7küsür8drmiyorum cok geliyo
Günaydın iyi haberler alırsın inşAllah
Güzel haberlerini bekliyoruz
Hadi hayirlisi benim haftaya var... bize de hbr ver merakta kalmaylim...
günaydın kızlar ve bebişler
güzel yüzünü görürsün inşallah.
Güzel haberler alırsın inşallah :)
teşekürlerr bende bir anlayamamıştım valla. sağolasınEpidural ve spinal anestezi arasındaki fark nedir? Nasıl uygulanır?
Bel omurları arasından özel bir iğne ile epidural boşluğa veya çok daha ince bir iğne yardımıyla bir sonraki boşluğa (spinal aralık) girilerek lokal anestezik ilaç uygulama işlemidir. Uygulandığı yere göre isimlendirilir. Bel ve aşağı bölgelerdeki cerrahi işlemler için uygulanırlar. Spinal anestezide 4-6 saat süren bacaklardaki hareketsizlik, epiduralde ise hafif uyuşukluk şeklindedir. Spinal anestezide ilacın etkisi bacaklardaki hareketsizliğin ortadan kalkmasıyla biter. Epiduralde ise kateter yerleştirildiğinden dolayı kateterden ilaç verildiği sürece etki devam eder. Spinal anestezide; baş ağrısı ihtimali az da olsa mevcuttur. (yüzde15-20) Epidural anestezi uygulaması dikkat edilerek yapıldığında baş ağrısı ihtimali yoka yakındır ve gençlerde daha sık görülür. Spinal anesteziye bağlı baş ağrısı şikayeti bol sıvı alımı ve ağrı kesici ilaçlarla maksimum bir haftada iz bırakmadan geçer. Her ikisinde de dokunma hissi kaybolmaz ama acı hissetmezsiniz. Spinal anestezide kas gevşemesi daha iyi olup karın içi cerrahiler, kalça ve diz ameliyatlarında tercih edilir. Günümüzde hem cerrahi kas gevşemesini yeterli sağlamak, hem de baş ağrısı ihtimalini ortadan kaldırmak için kombine epidural anestezi yöntemi tercih edilmekte olup, tek başına epidural veya spinal anesteziye üstünlükleri vardır.
benim doktor her şeyin en normali taraftarı doğum zamanı annelere bir güç geliyor diyor.hep yapamam diyenler bir bakıyorsun diyor çok rahat geçirmiş o yüzden doğum zamanı mecbur kalmadıkça ilaç taraftarı değil.hmmm kombine epidural... sanırım mantıklısı epidural demek doktorumuza ama istişare edip karar vermek
ben 16 ve oyle yemek felan yemedim. elimden geldiğince dikkat ediyorum. ama kan ilaçları beni çok etkiliyor galiba doğumdan sonra sıkı bir rejim bekliyor beniKızlar şimdiye kadar kaç kg aldınız? Ben 15 kg aldım. Çok üzgünüm. Eşimde bana kızıyor çok.
hayırlı olsun yavrunun odası :) inşallah sağlıklı bir ömür geçirir :)selam kızlar
ctesi oğlumun odası geldiçok güzel bir duygu eşimle evdeyken her dk odasına gidip hayal kuruyoruz şimdi
bütün eşyalarını yıkadık ütüledik ama daha yerleştirmedik odasının havalanmasını bekliyoruz.
onun haricinde ctesi dr a gittik 2 kg olmuş benim paşam çok şükür herşey yolunda.
32 hafta raporumuda aldm bu hafta ile birlikte 5 haftam kaldı çok şükür.
ilk nst ye de girdim onda da bir problem yok.
perde siparişi verdik halısını kv penye ipten moda şimdi örgü yapacak.
onun haricinde hastane çantam ve lohusa takımım kaldı geriye. onlarda zamanla olur acele etmiyorum
doktorum sezeryan istersen 39 da alabilirz dedi mart ın 25 i gibi bakalım nasip kısmet çok heyecanlı
canım benimde bu ara doymakla ilgili büyük sorunum var daha çok kilo alacağa benziyorum.ki ben hamile kaldığımda çok kilo almıştım zatenKızlar ben gerçekten çok almışım. İstahım inanılmaz açık. Cmt 'iden beri çok dikkat ediyorum bakalım artık....
Kızlar ben gerçekten çok almışım. İstahım inanılmaz açık. Cmt 'iden beri çok dikkat ediyorum bakalım artık....
cancanguness canım bende 16-17 kilo aldım. Ben ilk 10 haftamda çok fazla kilo almıştım çünkü hamileliği öğrenmemle sigarayı bıraktım. Doğumdan sonra verilir can sıkacak bir durum yok. Şekerli ve hamur işi yememeye dikkat et ben öyle yapıyorum. Haftada 1 ya da 2 kere sütlü tatlı yiyorum. Sadece kahvaltılarda 2 dilim tam buğday ekmeği yiyorum. Eşinde biraz halden anlasın hamilesin sen kızmasını gerektirecek bir durum yok.
selam kızlar
ctesi oğlumun odası geldiçok güzel bir duygu eşimle evdeyken her dk odasına gidip hayal kuruyoruz şimdi
bütün eşyalarını yıkadık ütüledik ama daha yerleştirmedik odasının havalanmasını bekliyoruz.
onun haricinde ctesi dr a gittik 2 kg olmuş benim paşam çok şükür herşey yolunda.
32 hafta raporumuda aldm bu hafta ile birlikte 5 haftam kaldı çok şükür.
ilk nst ye de girdim onda da bir problem yok.
perde siparişi verdik halısını kv penye ipten moda şimdi örgü yapacak.
onun haricinde hastane çantam ve lohusa takımım kaldı geriye. onlarda zamanla olur acele etmiyorum
doktorum sezeryan istersen 39 da alabilirz dedi mart ın 25 i gibi bakalım nasip kısmet çok heyecanlı
Valla bazen canım çok istiyor ben emzirme olayları bittikten sonra başlayabilirimya bende hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı bıraktım ve dediğin gibi ilk 3 ay 5-6 kilo aldım :) İnşallah artık sigaraya hiç başlamayız canım
1 su bardağı süte 1 çay kaşığı koydum zencefil dün içmiştim karadut pekmezini sulandırıp içtim dün ve bugün sağım solum bal pekmez oldu zaten nefes almakta zorlanıyordum üşüttükten sonra daha kötü oldumcanım zencefili ben zararlı diye biliyorum artık son aylardayız yiyebilirix galiba ama yinede dozu önemlidir heralde.bitkisel çaylarda öyle günde 2 fincan nane limon içiyorum ben sadece
Düzenli yürümüyorsan zorlanman normalbugun alışverişe ciktik esimle en az 5 magazaya girmisizdir 2 saat falan dolastik eve gelmeye az kalakasigima agri girdi. ya çok yürüdüm ya da bunyem zayıf anlamadım ki
Ne güzel 32. haftada ayrılıyor olman ben 37 yi bekliycem maalesefben de bu haftanın sonunda doğum iznine ayrılcam kızlar yavaş yavaş başlıycam yıkayıp ütülemeye. çookk hazırlık var yavaş yavaş ancak biter :)
bizimkide odayı kendisi boyadı canım bugün yarın derken mobikya gelmeden birkaç gün önce anca boyadı paçalar tutuşunca mecbur yapacakayy maşallah ya ne güsel hayırlısıyla o oda da sağlıkla mutlulukla güzel günler görsün inşallah canım.... bizim daha odaya duvar kağıdı döşenecek ama eşim kendisi yapcakmış ustaya ne gerek varmış vs.. bi aydır yapcak :) nese bebek odasının gelmesine daha vakit var diye ses etmiyorum bırakıyorum oyalansın biraz daha :)
evet düzenli yürümek gerekiyor. ben hava güzelse her öğle yemeğinden sonra muhakkak yürüyorum. cuma günü ablamla çarşıda 5 saat civarı gezmişizDüzenli yürümüyorsan zorlanman normal
Aynı sorun bizde de var bizim kız da hiç bensiz kalmadı ama bebişlerimiz biz sağlıklı olalım da 2. gün de kalalım sorun değil sonrasında nasıl olsa 6 ay birlikte olucaz sabah akşamBende 2. Günün akşamında çıkmak istiyorum bu sefer çünkü evdeki kızımı ilk kez yalnız bırakıcam.ilk kez bensiz uyuyacak.bunlar çok üzüyor beni.o yüzden en azından 2. Geceyi evde geçirsem daha iyi olacak tabi doktor izin verirse.
Ev işleri bitmiyor ya birini yapmasan diğerini yapmak zorundasınNe güzel 32. haftada ayrılıyor olman ben 37 yi bekliycem maalesef
Çok kötü üşütmüşüm boğazım ağrıyor nefes almakta zorlanıyorum eşim istersen 3 gün izin al toparlanırsın dedi evde hastalanmasaydım izin alırdım dedim
Hafta sonu yemek temizlik çamaşır derken üşüttüm çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?