- 5 Ocak 2017
- 386
- 583
- 33
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #32.741
Valla canım bende kaşınmaktan fenalık geçirerek dr a gittim. Okadar kaşınıyordum ki senin dediğin gi her yerim tırnak izi olmuştu. Karaciğer enzimlerine ve safra tuzlarına bakıldı hepsi normal çıktı. Sonra zamanla kaşıntım azaldı. Ama çatlaklarım oldu kaşınan yerlerde . Umarın seninki ne kolestazsa nede çatlak kaçınmasıdır. Sadece hormonaldir.geçer gider.Gunaydin,simdi kadin dogum doktorundan geldim.buyuk ihtimalle benimki gebelik kolestaziymiskaraciger ve safra asidi degerlerime bakilacak,doktor belirtilerin buyuk ihtimalle kolestazi gösterdiğini söyledi.37.haftada veya gerekirse daha once bebegin alinmasi gerekiyormus eger kolestazsa.ben de dokuntu olmadi ama ilk belirti ayak tabanlarımda ve avuc icimdeki siddetli kasinmaydi,birkac gun sonra da bütün vucuda yayildi.aile öyküsüyle de cok ilgili bir sey,benim annemde de varmis sanirim ama o donem takip ve teshisler simdiki gibi olmadığından emin degiliz.erken dogum yapmış annem de ve her yerinde tirnak izi varmis kasinmaktan doguma giderken,nadir gorulen bir durum bu ayrıca,sakin stres yapıp ya da netten bisiler okuyup kendinizde var diye dusunmeyin.tahliller temizse zaten sorun yoktur rahat olun lutfen,tadini cikarin bu surec
Benim babamda kızkardeşimin yanına gelmemişti bebeği kardeşimi gördü gitti hemen ama ben şehir dışındayım geldimi mecbur kalacak kendi babam gelecek onu bile düşünüyorum rahat edermiyim diye kayın babayla aynı evde düşünemiyorumCanım ya kayınvalide ve görümce hadı neyse de lohusa kadının yanında kayınpederin ne işi var.Ne kadar ayıp.Benim kayınpederim üst katımda oturuyor.Bebek doğduğunda sadece kulağına isim okumaya geldi ve hemen gitti.Kendi babamı hiç söylemiyorum 12 senelik evliyim 1 gece gelip evimde kalmış değil.Hele ki lohusa dönemimde.Doğumdan sonra hastaneye geldi odaya bile girmedi.Annem götürüp bebeği babama göstermişti.Bu konuda kaynanana iş düşüyor,kocasına demesi lazım senin ne işin var diye.
Kayınpeder gelmeseydi bari erkeklerin ne işi var ya anlamıyorum. Sen gecelikle pijamayla dolancaksın evde, yatak odasında bunalıp başka odada emzirmek isteyeceksin belki hiç mi düşünülmüyor bunlar. Vallahi bu konular konuş konuş bitmez ömür törpüsüler resmen.evet canım hep çok düşüncesizdi 6 yıl geçti neler söyledim neler yaptım ama yok karakteri o yani benim doğumdan sonra ev tam curcuna kayınvalide, kayınpeder, görümce, çocuğu hepsi aynı anda geliyorlar ee kendi annem ben eşim bebek bilmiyorum evimde çok büyük değil nese ben çocuğumla yatak odasında yaşarım o kalabalığın içine el kadar bebeği çıkaramam.. sizin gelin valla çok şanslı olcak canımm inşallah değerinizi bilir :)
Sizinle ayniyiz kiz mi erkek mi bebeginiz. Doktor dogum.icin bir tarih berdi mi.Günaydııııııınnnnnnn
34. haftaya bye bye 35. haftaya hay hay diyoruz bugün
Kontrolü olan arkadaşlar iyi haberlerinizi bekliyoruz.
H Hayirlisikismet en kısa zamanda bize de haber verirsin umarım. Allah yardımcın olsun
Erkek benim ki sizin? Doktorum hala doğumla ilgili birşey konuşmadı benimle. Cumartesi kontrolüm var belki birşeyler söyler. Söylemezsede ben soracağım artık.Sizinle ayniyiz kiz mi erkek mi bebeginiz. Doktor dogum.icin bir tarih berdi mi.
Canım ya kayınvalide ve görümce hadı neyse de lohusa kadının yanında kayınpederin ne işi var.Ne kadar ayıp.Benim kayınpederim üst katımda oturuyor.Bebek doğduğunda sadece kulağına isim okumaya geldi ve hemen gitti.Kendi babamı hiç söylemiyorum 12 senelik evliyim 1 gece gelip evimde kalmış değil.Hele ki lohusa dönemimde.Doğumdan sonra hastaneye geldi odaya bile girmedi.Annem götürüp bebeği babama göstermişti.Bu konuda kaynanana iş düşüyor,kocasına demesi lazım senin ne işin var diye.
H Hayirlisikismet
Kayınpeder gelmeseydi bari erkeklerin ne işi var ya anlamıyorum. Sen gecelikle pijamayla dolancaksın evde, yatak odasında bunalıp başka odada emzirmek isteyeceksin belki hiç mi düşünülmüyor bunlar. Vallahi bu konular konuş konuş bitmez ömür törpüsüler resmen.
1 haftada çok doğru diyosun ama işte eşler için maalesef bazı şeylere katlanmak zorunda kalıyoruz. Neyse yapcak bişey yok. Senin bir sonraki kontrol ne zaman?malesef ama böyle benim durumlar ailecek düşüncesizler yapabileceğim bişey yok eşimin için katlanıyorum yoksa söylenecek çok şey var bişey demiyorum benim de babam gelip kalabilir ama yalvarsam kalmaz çünküü nerede ne yapılır bilir bunlar gibi değil.... şimdi diyorum en azından bi kaç gün kalıp dönerler inşallah yoksa bi oda da baya bunalırım eşime de söyledim bi haftadan fazla kalmazlar dedi ama bi hafta da çok uzun bence bilmiyorum bakalımm düşündükçe bunalıyorum valla
1 haftada çok doğru diyosun ama işte eşler için maalesef bazı şeylere katlanmak zorunda kalıyoruz. Neyse yapcak bişey yok. Senin bir sonraki kontrol ne zaman?
Ay benim heryerim pofidikleşti :)) Bacaklarımda öyle yürürken artık birbirine sürtmeye başladı üst taraflar. Bende çok fazla ödem var. Vücuduna bastır parmaklarınla uzun süre eski haline dönmüyorsa rengi ödem yapmışsın demektir. Benim 3-5 sn bastırdığım yer beyaz kalıyor hemen kan gelmiyor :))6 mart ta canım bir sonra ki kontrolüm... ya benim bacaklarım kalınlaştı baya bugün bacak bacak üstüne atamadım resmen pofidik pofidik olmuş acaba bunlar kilo mu ödem mi ya inşallah ödemdir yoksa bacak inceltmek çok zor :) sen de aynı sorunu yaşıyormusun canım
Ay benim heryerim pofidikleşti :)) Bacaklarımda öyle yürürken artık birbirine sürtmeye başladı üst taraflar. Bende çok fazla ödem var. Vücuduna bastır parmaklarınla uzun süre eski haline dönmüyorsa rengi ödem yapmışsın demektir. Benim 3-5 sn bastırdığım yer beyaz kalıyor hemen kan gelmiyor :))
Aramızda nerdeyse 15 gün var ödem başlamıştır sende de. Benim 2 haftadır arttı. Son ay artık iyice şişcez. Doğumdan sonraki halimi çok merak ediyorum. Ne kadar süre hala hamile gibi gözükcez acaba?denedim şimdi bastırdığım yer bi süre beyaz kaldı ama çok uzun değil :) galiba biraz ödem biraz da kilooo :)
Aramızda nerdeyse 15 gün var ödem başlamıştır sende de. Benim 2 haftadır arttı. Son ay artık iyice şişcez. Doğumdan sonraki halimi çok merak ediyorum. Ne kadar süre hala hamile gibi gözükcez acaba?
ben de çok merak ediyorum zaten aynaya bakınca tanıyamıyorum kendimi :) doğumdan sonra da bi çok arkadaşım hamile kıyafetlerini giymeye devam etmiş ben de heralde bi 6 aylık hamile gibi gözükürüm diyorum ama bakalım :) geçen gün hamile kalmadan önce giydiğim bi pantolonumu deneyim nereye kadar çıkıcak dedim dizimden yukarı çıkmadı
Ay ben hiç bakmıyorum eski pantolonlara. Kesin benimde dize kadar çıkar. Heryerim tombik oldu kemiklerim kayboldu. Sadece etten bir insanım artık Bir de şu hamile kıyafetlerinden bıktım doğumdan sonra da giyeceksek sonrasında kesin yakarım ben bu kıyafetleri
aynı şeyleri giymekten gercekten gına geldi özdeşleşti benimle artık yıka sırayla giy birde doğru düzgü hamile kıyafeti satan yer yok giyince iyice şişko gözüküyor insanAy ben hiç bakmıyorum eski pantolonlara. Kesin benimde dize kadar çıkar. Heryerim tombik oldu kemiklerim kayboldu. Sadece etten bir insanım artık Bir de şu hamile kıyafetlerinden bıktım doğumdan sonra da giyeceksek sonrasında kesin yakarım ben bu kıyafetleri
canım lcw çok iyi bence bu konuda defacto da iyi hem fiyatları da güzel. ben aldım çeşit çeşit giyiyorum.aynı şeyleri giymekten gercekten gına geldi özdeşleşti benimle artık yıka sırayla giy birde doğru düzgü hamile kıyafeti satan yer yok giyince iyice şişko gözüküyor insan
valla bende denemek gibi bir gaflete düştüm hayır besbelli dizimde kalacağıbenim de aynı canım ya kemik falan yok bildiğim löp löp et var ben bir de doğru düzgün kıyafette almadım 2 hamile pantolonu onun dışında üstüme annemden aşırdığım bi kaç tane annemin bluzları sanıyor ki doğumdan sonra vericem
aynı şeyleri giymekten gercekten gına geldi özdeşleşti benimle artık yıka sırayla giy birde doğru düzgü hamile kıyafeti satan yer yok giyince iyice şişko gözüküyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?