- 12 Ocak 2012
- 4.304
- 2.180
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #39.641
İlk kızımda ben kanguru almıştım.doğru düzgün kullanamadım.çünkü bebek belirli bir kiloya geldikten sonra taşırken aşırı sırt ağrısı yaptı bende.biraz yürüyünce bitiyordum hemen ama ev içinde iş yaparken kullanma amaçlı nasıl olur bilemem.Kızlar sling yada kanguru kullanan var mi?
Annem artık gidecek yanımdan. Bebekle birşeyler yapabilmek adına sling araştırdim ama kullanışlı mi bilemedim.
Merhaba hoşgeldin aramıza.gurbet çok zor bende gurbetteyim.ilk başta zor gelir ama zamanla alışırsın bebeğine tek başına bakmaya.annelik öğrenilen bişey değil içgüdüsel sonuçta.eşinide dahil et hem ev işlerine hem bebek bakımına kimseye ihtiyacın olmaz inşallah.Merhaba Nisan anneleri, ben de Nisan annesiyim. Hamileliğimin en başından beri sizi takip ettim. Sayenizde birçok şey öğrendim.
Nerden başlasam bilmiyorum. Benim kızım 44 günlük şu zamana kadar yanımda annem vardı. Sağ olsun her işime koşturdu. Tek yaptığım şey bebeğimi emzirmekti. 40 gün boyunca yanımda uyudu, yemeğimi, evin temizliğini yaptı. Suyumu bile ayağıma getirdi. Ama sanırım çok iyi olmadı benim için.
Başka şehirlerde yaşıyoruz. Burda eşim ve birkaç arkadaşım dışında kimsem yok. Annemin gitmesi gerekti ve ben Sudan çıkmış balığa döndüm. Hep ağladım hem onu hem kendimi üzdüm. Şimdi bebekle yalnız kaldım ve çok çaresiz hissediyorum. Sanki tüm sorumluluklarımdan kaçmak istiyorum. Sizinle dertleşmek istedim...
Merhabalar bir çoğumuz bu duyguyu yaşadık ve geçti :) aslında yalnızlığın güzel olduğunu fark ettik hatta.benim içinde böyle oldu annem kv yardım ettiler herşeyime gittikleri gün çok kötü oldum bebeğe zarar verir yim boğulur mu diye korkmaya başladım bazen ağladı hiç susmadı.ama yanımda birileri olsa bunları çözmeme yardım etse ben yavrumun ne istediğini acılarını nasıl hafifleteceğimi ağlarken ki ses tonundan ne için ağladığını öğrenemeyecektim yavrumu tanımakta gecikecektim ve benim kokumdan mahrum kalacaktı şimdikine oranla.o yüzden gitmiş olmaları benim yararıma oldu :) sende zamanla göreceksin yavrunla bağın artacak senin sesin senin kokun onun için uyarıcı olacak.o yüzden üzülme tadını çıkart :)güzel zamanlar seni bekliyorMerhaba Nisan anneleri, ben de Nisan annesiyim. Hamileliğimin en başından beri sizi takip ettim. Sayenizde birçok şey öğrendim.
Nerden başlasam bilmiyorum. Benim kızım 44 günlük şu zamana kadar yanımda annem vardı. Sağ olsun her işime koşturdu. Tek yaptığım şey bebeğimi emzirmekti. 40 gün boyunca yanımda uyudu, yemeğimi, evin temizliğini yaptı. Suyumu bile ayağıma getirdi. Ama sanırım çok iyi olmadı benim için.
Başka şehirlerde yaşıyoruz. Burda eşim ve birkaç arkadaşım dışında kimsem yok. Annemin gitmesi gerekti ve ben Sudan çıkmış balığa döndüm. Hep ağladım hem onu hem kendimi üzdüm. Şimdi bebekle yalnız kaldım ve çok çaresiz hissediyorum. Sanki tüm sorumluluklarımdan kaçmak istiyorum. Sizinle dertleşmek istedim...
Merhaba canım bende gurbetteyim ne şanşlısın annen var gelmiş kırk gün bakmış bebeğine benim annem vefat etti doğumda halam geldi on beş gün kaldı evi kocası var gitmek zorunda kaldı ben doğumdan on beş gün sonra yalnız kaldım hiç bişey olmadı bebegede baktım yemekte yaptın herşeye yetiyormuyum hayır ama zamanla alıştım kendimce bir düzen kurdum gidiyor öyle kendin bile şaşar kalırsın ben nasıl bakıyorum bu bebeğe diye gitmesi iyide olmuş bebegime alıştım kendi bildiğim gibi büyüttüm karışan olmadan takılıyoruz şimdi kızımlaMerhaba Nisan anneleri, ben de Nisan annesiyim. Hamileliğimin en başından beri sizi takip ettim. Sayenizde birçok şey öğrendim.
Rezene içmeye başladım ben eğer işe yaramazsa bunu denerim o zaman çok teşekkür ediyorumBizimde gaz sancisi sorunumuz var. Kizimda asiri gaz oluyor ve surekli agliyor. Daha iki yudum emiyor aglamaya basliyor. Emdigi sut burnundan geliyodu. Her damlayi denedim. Hic fayda etmedim. En sonunda dr Relactaz die bir damla verdi her emzirmeden sonra 5 damla veriyorm Cok rahatlatti . Diger damlalardam farki sut parcalayisi enzim iceriyor.
ben rezene içiyorum doktorum bebeğede bir çay kaşığı ver dedi öyle ancak etki ederRezene içmeye başladım ben eğer işe yaramazsa bunu denerim o zaman çok teşekkür ediyorum
Merhabalar bir çoğumuz bu duyguyu yaşadık ve geçti :) aslında yalnızlığın güzel olduğunu fark ettik hatta.benim içinde böyle oldu annem kv yardım ettiler herşeyime gittikleri gün çok kötü oldum bebeğe zarar verir yim boğulur mu diye korkmaya başladım bazen ağladı hiç susmadı.ama yanımda birileri olsa bunları çözmeme yardım etse ben yavrumun ne istediğini acılarını nasıl hafifleteceğimi ağlarken ki ses tonundan ne için ağladığını öğrenemeyecektim yavrumu tanımakta gecikecektim ve benim kokumdan mahrum kalacaktı şimdikine oranla.o yüzden gitmiş olmaları benim yararıma oldu :) sende zamanla göreceksin yavrunla bağın artacak senin sesin senin kokun onun için uyarıcı olacak.o yüzden üzülme tadını çıkart :)güzel zamanlar seni bekliyor
Gaz sancısı varsa ondan yapıyordur bizimde sancımız olduğunda ellerini çok sıkıyor...Kızlar kızım ellerini yumruk yapıyor genelde ve o kadar kuvvetli sıkıyorki ağrımıyor mu acaba diye merak ediyorum.bebekler genelde yumruk yapar ama bu kadar sıkması garibime gitti.sizinkiler nasıl?
Kucakta otururkende sıkıyor banyo yaparkende açamıyorum ellerini yıkamak için.emerkende yapıyor.bilemedim gazdansa vay yavrumun haline.Gaz sancısı varsa ondan yapıyordur bizimde sancımız olduğunda ellerini çok sıkıyor...
benim tam bilmiyorum ama taş çatlasa 20 gün yanımda biri vardı kaynanam bebişle çok ilgilendi bir ara deliriyodum çocuk onu anne sanacak diyeBenim de 40 yakında çıkıyor. Annem gideçek yakında bende kara kara düşünüyorum. Ne guzel yazmışsın moral oldu valla güç geldi
Canım benim bebişte ellerini açmıyo araları kir doluyor bazen ama sanırım anne karnından kalan bir alışkanlıkmış uyurken kesiyorum tırnaklarını çoğu zamanKucakta otururkende sıkıyor banyo yaparkende açamıyorum ellerini yıkamak için.emerkende yapıyor.bilemedim gazdansa vay yavrumun haline.
Sling kullanıyorum ben markete falan gidiyorum çok rahat oluyor. Neko wrap sling aldım benKızlar sling yada kanguru kullanan var mi?
Annem artık gidecek yanımdan. Bebekle birşeyler yapabilmek adına sling araştırdim ama kullanışlı mi bilemedim.
Ben kanguru aldım ama kullanmak konusunda kararsızım bir ay daha beklim diyorum slingler kullanışlı gibi ondan mı alsaydım diye düşünmedim değil
Aynen pamuk oluyor avcunun içi.banyoda bile zor yıkıyorumCanım benim bebişte ellerini açmıyo araları kir doluyor bazen ama sanırım anne karnından kalan bir alışkanlıkmış uyurken kesiyorum tırnaklarını çoğu zaman
Benimkide sürekli yumruk yapıyor ve pamuk dolu aynen :)) şimdi kucağımda emziriyorum uyudu tırnaklarını kesmem lazım bu arada o pamuklarıda alayım bari :)Aynen pamuk oluyor avcunun içi.banyoda bile zor yıkıyorum
Benim bebişi tırnakları uzanıyor daha hiç kesmedim kanguru ergo baby aldım sling aklıma gelmedi nedense o zaman kullanımı nasıl bana karmaşık geldi bağlamasıBenimkide sürekli yumruk yapıyor ve pamuk dolu aynen :)) şimdi kucağımda emziriyorum uyudu tırnaklarını kesmem lazım bu arada o pamuklarıda alayım bari :)
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım.. Emzik istşyo süt istiyo uykudan uyandıryo ve ben çıldırıyorumCanım sen ona torun verdin o da sana baksın azcık.bil kıymetini hiç aceleci davranma.valla çoğu insan istemez ama o kadar zorlandımki şu doğum sürecinde keşke başımda yardım edecek bir kayınvalidem olsaydı.
İyiyim canım.bebişte iyi yiyo içiyo bez kirletiyor:)ablamız ilk haftalara oranla daha iyi olmasına karşın hala çok kıskanıyor.ben kaç kere odaya girdiğimde emziği ağzına aldığını gördüm.sütün tadı nasıl diyor.versem emicek misin diyorum evet diyor.hep onu seviyorsun beni hiç sevmiyorsun diye ağlıyor.en büyük sorunumuz uyuyan çocuğu uyandırması.öğlene kadar rahat vermiyor çocuğa.öğlen kreşe gidince çocuğum rahatça uyuyor.bende çok terslemeye azarlamaya başladım çocuğu ama artık sinirlerim el vermiyor.
Bu primadan bir ben mi memnunum yav:)
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz canım.ilgiyi ikiye bölmek zorunda kaldık.aslında bu ikincilerede yazık oluyor.birincilerle hakkıyla ilgileniyorsun ikinciyle ilki kadar ilgilenemiyorsun ya abi abla kıskanıcak diye ya da zamanın eskisi gibi bol değil.benim eşim öğretmen tek şansım yarım gün çalışıyor çocukları paylaşıyoruz ara ara paslaşıyoruz:)2 haftadır cumartesi günleri sütümü sağıp eşime bırakıyorum bebeği.büyükle gezmeye gidiyoruz.çok hoşuna gidiyor.eskisi kadar olmasada eski zamanlardaki gibi birlikte vakit geçirmek gerekiyor çocukla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?