2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Kıyamam ya :KK43: Keşke hiç sallamaya alıştırmasaymışsınız. Ama durmayınca insan her yolu deniyor biliyorum. İnşallah büyüdükçe ağlamaları da azalır. Sen karnının doyduğundan emin ol canım. Bebekler açken de çok ağlıyorlar.
Susturayinca mecbur kaldık.simdide hep orda olmak istiyor. İlk bir ay mama takviyesi yaptım ama gene ağlıyordu kilo alımı normal diye bıraktım bi ay mamayi

Canım.benim kızımda öyleydi ben kundak yapıp ayağımda sallıyorum birde kehribar bilekligi takıyorum bir haftadır etkisini gördüm sanki
Kundak yapınca çıldırıyor benim kız. Ayağı kabul etse keşke sabahlara kadar sallamaya razıyım ayakta

Kızlar bebeğim pazartesi günü iki aylık olacak.bitmis durumdayım ben :-( ne beşikte duruyor ne kucakta. Ne besikler ne bebek arabası ne kanguru fayda etti.hepsi de duruyor kenarda. Battaniye ile salliyoruz hep.gunduz eşim yok tek salliyorum. Bir yandan da saç kurutma makinesi sesi caliyor,davul oldu kafam.
Hamak de aldık onda da durmadi.sirti bir o yere degen seyleri sevmiyor.Akşam 7 oldu mu başlıyor ağlamaya gece 2 bazen 3 e kadar böyle. San siplex gaz ilacı kullanıyoruz. Doktora da götürdük ama 6 ayı bulur nedensiz ağlamak dedi. Ağlama sürecinde emmiyor da sagip vermeye çalışıyorum. İki aydır her akşam bu sekildeyiz.
Çok yoruldum çok uykusuzum
Canım ya allah yardımcınız olsun.annen ya da kayınvaliden yok mu yanına gelseler bir süre.böyle tek başına çok yıpratıcı olur.birde idrar yollarına ve kulağa baktılar mı?

neslim33 neslim33 yaptırdın mı aşınızı?senle 1 gün var aramızda bizim aşı haftaya çarşamba günü olacak.bugün gittim sordum sağlık ocağına.verem aşısı 20 kişilik bir şişede oluyormuş.açıldığı gün tüketilmeliymiş.o yüzden 2 haftada bir toplu olarak yapılıyormuş aşılar.tüm türkiyede böyleymiş.ama nerdeyse iki hafta gecikmeli olacak dedim.aslında zamanında olsa daha iyi ama bakanlığın uygulaması böyle dedi ebe.

Susturayinca mecbur kaldık.simdide hep orda olmak istiyor. İlk bir ay mama takviyesi yaptım ama gene ağlıyordu kilo alımı normal diye bıraktım bi ay mamayi

Kilo alımı iyiyse doyuyordur o zaman. Benim kızım da çok ağlıyordu. Kilo da almıyordu. Gerçi şuan kilosu ne alemde bilmiyorum ama artık doyduğundan eminim ve ağlamaları da azaldı. Hala daha uzun ağlamaları oluyor biz fenalıktan diyoruz buna :)

neslim33 neslim33 yaptırdın mı aşınızı?senle 1 gün var aramızda bizim aşı haftaya çarşamba günü olacak.bugün gittim sordum sağlık ocağına.verem aşısı 20 kişilik bir şişede oluyormuş.açıldığı gün tüketilmeliymiş.o yüzden 2 haftada bir toplu olarak yapılıyormuş aşılar.tüm türkiyede böyleymiş.ama nerdeyse iki hafta gecikmeli olacak dedim.aslında zamanında olsa daha iyi ama bakanlığın uygulaması böyle dedi ebe.
Yaptırdık. sabah çok ağladı kuzum :( verdikleri saat uyku saatiydi zaten huzursuz gittik birde aşı ağladı durdu uygulama öyleymiş banada aynısını demişti unutursan kalır diye ateş huysuzluk yok uyuyor sürekli

Yaptırdık. sabah çok ağladı kuzum :KK43: verdikleri saat uyku saatiydi zaten huzursuz gittik birde aşı ağladı durdu uygulama öyleymiş banada aynısını demişti unutursan kalır diye ateş huysuzluk yok uyuyor sürekli
İyi hadi geçmiş olsun bide biz atlatalım hayırlısıyla.ateşlenirse ya fitil popodan ya da bir çay kaşık calpol verebilirsin.fitil yüksek ateşte daha etkili oluyor ve daha hızlı düşürüyor aklında olsun.

İyi hadi geçmiş olsun bide biz atlatalım hayırlısıyla.ateşlenirse ya fitil popodan ya da bir çay kaşık calpol verebilirsin.fitil yüksek ateşte daha etkili oluyor ve daha hızlı düşürüyor aklında olsun.
Evde fitil yok hatta ilaç yok doktor Parol yazmış eşim alıp gelecek ama calpol alsam daha mı iyi bilemedim

Bide aklınızda olsun kızlar bu parol aferin calpol petidus vs bütün ateş düşürücüleri açtıktan sonra üstüne tarih yazın.üç ay geçtikten sonra verilmiyor.hatta doktorumuz bir aydan sonra bile yeni şişe açsan iyi olur demişti bana.

Gece ağlama atağı sırasında tabiki üstünü çıkarıp yağ ile gaz masajı yapmaya cesaret edemedim. Bu ağlama nöbetlerinde annenin durumunun bebek üzerinde çok etkisi olduğunu, annenin gözünden tedirgin olduğunu anlayabildiğini okumuştum. Bebeğim gazdan ağlarken koltuğa yatırdım. Hiç telaş etmeden karnına saat yönünde ovalarken sanki kötü birşey yokmuş gibi onunla konuşmaya başladım. Gerçekten ağlamasında etkili oldu yada bana öyle geldi bilmiyorum. Bende öylesine Ayşe öner masajını kıyafetlerinin üzerinden uyguladım. Bebeğime sanki lavman yapmışlar gibi altını bir doldurdu ben şok oldum tabi:halay:yani hiç uygulamamaktansa çaktırmadan kıyafetleri üzerinden bir deneyin bence.

Gece ağlama atağı sırasında tabiki üstünü çıkarıp yağ ile gaz masajı yapmaya cesaret edemedim. Bu ağlama nöbetlerinde annenin durumunun bebek üzerinde çok etkisi olduğunu, annenin gözünden tedirgin olduğunu anlayabildiğini okumuştum. Bebeğim gazdan ağlarken koltuğa yatırdım. Hiç telaş etmeden karnına saat yönünde ovalarken sanki kötü birşey yokmuş gibi onunla konuşmaya başladım. Gerçekten ağlamasında etkili oldu yada bana öyle geldi bilmiyorum. Bende öylesine Ayşe öner masajını kıyafetlerinin üzerinden uyguladım. Bebeğime sanki lavman yapmışlar gibi altını bir doldurdu ben şok oldum tabi:halay:yani hiç uygulamamaktansa çaktırmadan kıyafetleri üzerinden bir deneyin bence.
Bende normalde saat yönünde karnını ovuyorum o bile etkili oluyor Bebek hareketleri felan iyi oluyor. Yoruluyor hem Bebek daha iyi uyuyor

Bide aklınızda olsun kızlar bu parol aferin calpol petidus vs bütün ateş düşürücüleri açtıktan sonra üstüne tarih yazın.üç ay geçtikten sonra verilmiyor.hatta doktorumuz bir aydan sonra bile yeni şişe açsan iyi olur demişti bana.
Teşekkürler bende carpol aldım evde dursun diye aldım açınca yazırm artık

Canım ya allah yardımcınız olsun.annen ya da kayınvaliden yok mu yanına gelseler bir süre.böyle tek başına çok yıpratıcı olur.birde idrar yollarına ve kulağa baktılar mı?
Annem doğuma yakın geldi doğumdan sonra da kaldı biraz gitti sonra. İş dolayısıyla urfadayiz.Bı başımayim burda.

Kızlar bebeğim pazartesi günü iki aylık olacak.bitmis durumdayım ben :-( ne beşikte duruyor ne kucakta. Ne besikler ne bebek arabası ne kanguru fayda etti.hepsi de duruyor kenarda. Battaniye ile salliyoruz hep.gunduz eşim yok tek salliyorum. Bir yandan da saç kurutma makinesi sesi caliyor,davul oldu kafam.
Hamak de aldık onda da durmadi.sirti bir o yere degen seyleri sevmiyor.Akşam 7 oldu mu başlıyor ağlamaya gece 2 bazen 3 e kadar böyle. San siplex gaz ilacı kullanıyoruz. Doktora da götürdük ama 6 ayı bulur nedensiz ağlamak dedi. Ağlama sürecinde emmiyor da sagip vermeye çalışıyorum. İki aydır her akşam bu sekildeyiz.
Çok yoruldum çok uykusuzum

Kiyamam ya cok yorucu biliyorum benim oglanda ilk 1 ay hep agliyordu sabahlara kadar. Internetden baksana batanye gibi bisey duvara monte ediyorsun cocugu icine koyiyorsun salayabilirsin bildigin salancak gibi bisey ama batanyeden hastanede vardi görmüsdüm aglayan bebekleri koyoyrlardi bi yandanda müzik aciyorlardi bebisde misil misil uyuyordu ismini bilmiyorum internetden arastirsan bulursun belki

Annem doğuma yakın geldi doğumdan sonra da kaldı biraz gitti sonra. İş dolayısıyla urfadayiz.Bı başımayim burda.
Allah yardımcın olsun.bende gurbetteyim iki çocukla.annem daha torununu göremedi bile.bende ilk çocukta daha zorlanmıştım.şimdi daha tecrübeli ve sakinim.bu yüzden ikinciyi daha kolay büyütüyorum.biliyorumki herşey düzelecek.öyle bir an gelecekki akşam yatıp sabah kalkacak.bu günlerde yanımıza kar kalacak:)yukarda arkadaşta yazmış.ben sakin kalınca bebekte sakinleşti diye.sen de onu dene bakalım belki işe yarar.birde benim kızımda işe yarıyor.onuda deneyebilirsin.çok ağladığı vakit karanlık odada ayaktayken kucağımda poposuna pış pış yaparak şiş şiş şiş şeklinde ninniyle sakinleştirmeye çalışıyorum.

Haklısın sen ne kadar sakin kalırsan bebkte o kadar sakin oluyor ben ilk başa stres yapıyordum daha çok bağırıp ağlıyordu ben sakin davranınca oda rahatladı

Back
X