2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Bir hafta gaviscon surup verdim azar azar. Dr iyi geldiği için gaviscon şase ye geçirdi. P da iyi geldi. Bizim de bezinin doluyor. Güzel uyuyor. Sütüm de var. Dr kilo alimini artıralım günde 2 kere mama ver deyince sinirim bozuldu. Sütüm var dedim. Aç olan çocuk uyur mu yada ağlamaz mı dedim. Belli olmaz dedi. Emsallerini yakalayanın dedi. Tam 2 aylik kontrolünde 4920 idi. Bir daha gitmeyeceğim o Dr. Bu Dr lar hemen mama diyor. Anne sütü ile ilgili eğitim verilmeli.

Senin gaviscon a rağmen kusuyorsa reflu değildir canım. İnek sütüne alerji olabilir diyorlar. Bir kaç gün süt ürünlerini kesmeyi dene bence.

Senin kuzunun kilo alimi nasıl peki. Zaten reflu de kilo alimi düşermiş. Kilo alinin iyi ise fazlayı çıkarıyor olabilir. Benimki avuç avuç kusuyordu. Ama şunu farkettim emdikten sonra uyursa kusmuyor. Hareket etmiyor ya. Ama gün içinde bacakları sürekli bisiklet çeviriyor ve cikariyor
Aynennn emsin uyusun kusmuo,ama sürekli bi hareket halnde.bnm bılıosn prematüre bebeğim kilo alımı ıyı hatta bn gece rahat uyusun dıe sdece 60cc mama verıorm dr.m onu bile verme dıo. tabi kndi ayındakılerını dha yakalayamadı ama asıl doğması gerekn zmnı gecti cok şukur.birde şuan bzmkı ellerını emıo dhada kusmayı arttırdı.bi kere kakasında bi damla kan görmştm süt ürünlerını kestm yıne kusuo..gazı cok var acaba ıkınınca dha bir artıo.inşallah oturunca kesılr bu kusma işi

Kızlar Bİz de 2 ay aşilarimizi bugün vurunduk biraz ağladik şimdi uyuyoruz. Benim kızım da ilk ay 800gr Bu ay 900gr kilo almş hemşire gayet iyi diyor dr a da cuma götürcem dr umuz da geçen ay gayet iyi demişti, mama konusunda ben de çok kararsızim bir iki gün 60cc verdim. Napsam bilemiyorum. Sağlığı yerinde çok şükür ama kv mama ver kilo alsın diyo

Aynennn emsin uyusun kusmuo,ama sürekli bi hareket halnde.bnm bılıosn prematüre bebeğim kilo alımı ıyı hatta bn gece rahat uyusun dıe sdece 60cc mama verıorm dr.m onu bile verme dıo. tabi kndi ayındakılerını dha yakalayamadı ama asıl doğması gerekn zmnı gecti cok şukur.birde şuan bzmkı ellerını emıo dhada kusmayı arttırdı.bi kere kakasında bi damla kan görmştm süt ürünlerını kestm yıne kusuo..gazı cok var acaba ıkınınca dha bir artıo.inşallah oturunca kesılr bu kusma işi
İnşallah canim inşallah. Bazen bende mama versem mi diyorum. Sütüm az alırım diye korkuyorum. Yada gece uyandirip emziesem mı acaba diyorum kıyamıyorum. Bir de bu reflu ve süt alerjisi olayları çıktı ya :(

Kızlar Bİz de 2 ay aşilarimizi bugün vurunduk biraz ağladik şimdi uyuyoruz. Benim kızım da ilk ay 800gr Bu ay 900gr kilo almş hemşire gayet iyi diyor dr a da cuma götürcem dr umuz da geçen ay gayet iyi demişti, mama konusunda ben de çok kararsızim bir iki gün 60cc verdim. Napsam bilemiyorum. Sağlığı yerinde çok şükür ama kv mama ver kilo alsın diyo
Canım mamasutu etkilemiyor mu ya. Bana da Dr dedi. Kilo alimi 2 ayda tolan 1300 çok küstüğünde için.

İnşallah canim inşallah. Bazen bende mama versem mi diyorum. Sütüm az alırım diye korkuyorum. Yada gece uyandirip emziesem mı acaba diyorum kıyamıyorum. Bir de bu reflu ve süt alerjisi olayları çıktı ya :KK43:[/QUOTEbn süt alerjısıne cok ınanamıorm.gecende bi dr.konusuodu tv hemn bişe oluo ilk dr.lar süt alerjısı vardr dıe yolluolar bukdr cocuk hepsı mı alerjı dedı mantıklı geldı.otursalar geçicektr die temenni ediorm

Dün bebekleriniz sesli gülüyor mu diye sormuştum. Bugün benim kızım sesli gülmeye başladı, ne çok güldü babasına, en son gülerken hıçkırık tuttu :KK70:Ne büyük mutluluk Allah'ım :dua:
Canım bizim ancak ses çıkarıyor ufak ufak inşallah bizden günleri de görürüz :anne:
Canım mamasutu etkilemiyor mu ya. Bana da Dr dedi. Kilo alimi 2 ayda tolan 1300 çok küstüğünde için.

Canım benimki de doğduğundan beri kusuyor gündüzleri, emdiģnin yarısını çıkarıyor. Dr fazlayı çıkarıyor normal diyor. Kusmasa demekki benimki de 1kg rahat alırdı her ay.
benimde bebeğim ilk zamanlar baya kusuyordu burda hatta yazan başka arkadaşta vardı emzirdikten sonra on onbeş dakika dik tutun arkadaşlar ben çok faydasını gördüm sağlıklı olsunda bebişler gerisi önemli değil bence

Bazen mama verdiğim sırada göğsüm doluyor durmadan akıyor, hemen mamayi bırakıyorum. Ben mama vermelimiyim bunu hala anlayamadım. Aşı zamanı bakalım artık kilosu nasıl olacak
Sütün yetiyorsa verme canım.

Kızlar bana yardim edin kafayı yiyeceğim. Bebeğim ilk iki hafta cok guzel kilo aldı. Ancak ondan sonra kusmalar başladı ağız dolusu. Ve kilo alimi sınırın altına düştü. Dr reflu dedi ilaç basladik. Sütüm gayet iyi yeterli. Ancak kilo alimi günde 25 gr. Yani 2 ayda toplam 1300 kilo aldı. İlk 3 ay kilo alimi önemli. Daha fazla alması için ne yapabilirim. Sık emziriyorum. Ayrılmiyoruz. Bazen fazla emziriyorum çıkarıyor onu. Gece uykuları uzadı. Uyandırıp emzirsem de doğru düzgün emmiyor uyku sersemi. Eşim de kitabıyla izin vermiyor zaten. Canım sıkılıyor.
canım emzirdikten sonra hemen kaldır bekletme gazını çıkar 10 dk falan kafası omuzunda gezdir. Orada uyursa çok iyi olur uyumazsa da yatır uyut. Emzirdikten sonra altını hemen değiştirme sakın. Kesin kusar degistirirsen. Önce altını değiş sonra emzir ya da emzirdikten en az yarım saat sonra değiştir. Yastığına bir bak çok ingin olmasın. Umarım faydalı olur bunlar.

Birde kızlar bebeklerınız başını artk tam dıj tutabılıomu,bnmkı tutmaya başladı ama arada orsenelıp düşüo normal mi?2aylık
bizim ki de öyle sanırım 3 aylık olması lazım tam dik tutabilmesi için.

Bir hafta gaviscon surup verdim azar azar. Dr iyi geldiği için gaviscon şase ye geçirdi. P da iyi geldi. Bizim de bezinin doluyor. Güzel uyuyor. Sütüm de var. Dr kilo alimini artıralım günde 2 kere mama ver deyince sinirim bozuldu. Sütüm var dedim. Aç olan çocuk uyur mu yada ağlamaz mı dedim. Belli olmaz dedi. Emsallerini yakalayanın dedi. Tam 2 aylik kontrolünde 4920 idi. Bir daha gitmeyeceğim o Dr. Bu Dr lar hemen mama diyor. Anne sütü ile ilgili eğitim verilmeli.

Senin gaviscon a rağmen kusuyorsa reflu değildir canım. İnek sütüne alerji olabilir diyorlar. Bir kaç gün süt ürünlerini kesmeyi dene bence.

Senin kuzunun kilo alimi nasıl peki. Zaten reflu de kilo alimi düşermiş. Kilo alinin iyi ise fazlayı çıkarıyor olabilir. Benimki avuç avuç kusuyordu. Ama şunu farkettim emdikten sonra uyursa kusmuyor. Hareket etmiyor ya. Ama gün içinde bacakları sürekli bisiklet çeviriyor ve cikariyor

Ben doktoru mu seviyorum mama kesinlikle verme diyor anne sütü en iyisi diyor. Sen de anne sutune devam et canım. Bol hoşaf ve tatlı ye sütün yağlı olursa daha hızlı kg alır.

Dün bebekleriniz sesli gülüyor mu diye sormuştum. Bugün benim kızım sesli gülmeye başladı, ne çok güldü babasına, en son gülerken hıçkırık tuttu :KK70:Ne büyük mutluluk Allah'ım :dua:
hadi maşallah darısı bizlere ; )

Doktor izin vermiyor de kv ye. biz de yarın aşı olacaz inşallah kolay bir şekilde atlatırız.

nisanyagmurumm nisanyagmurumm

Canım değil 10 dk yarım saat tutsam da kusuyordu. Reflu yastiginda yatıyor. Geceleri çok hareket etmediğinden kusmuyor zaten. Ama gündüz avuç avuç çıkarıyor. İlaç iyi geldi bize.

Hoşaf tatlı ne bulsam yiyorum. Sutum de çar. Acaba dediğin gibi sütüm yağlı mi değil ki. Sagdigim zaman baya yağ birikiyor. Az kilo alıyor diye gelişimi geriden gelecek diye korkuyorum. Yoksa kilo takıntım yok benim

nisanyagmurumm nisanyagmurumm

Canım değil 10 dk yarım saat tutsam da kusuyordu. Reflu yastiginda yatıyor. Geceleri çok hareket etmediğinden kusmuyor zaten. Ama gündüz avuç avuç çıkarıyor. İlaç iyi geldi bize.

Hoşaf tatlı ne bulsam yiyorum. Sutum de çar. Acaba dediğin gibi sütüm yağlı mi değil ki. Sagdigim zaman baya yağ birikiyor. Az kilo alıyor diye gelişimi geriden gelecek diye korkuyorum. Yoksa kilo takıntım yok benim
Cnm kılo alması içinde ne yap bılıomsn gece baya besleıp uyut

İnşallah canim inşallah. Bazen bende mama versem mi diyorum. Sütüm az alırım diye korkuyorum. Yada gece uyandirip emziesem mı acaba diyorum kıyamıyorum. Bir de bu reflu ve süt alerjisi olayları çıktı ya :KK43:
Sür alerjiniz nasıl çıktı acaba? Belirtileri ce yapıln testleri öğrenebilirmiyim

Canım bizim ancak ses çıkarıyor ufak ufak inşallah bizden günleri de görürüz :anne:

benimde bebeğim ilk zamanlar baya kusuyordu burda hatta yazan başka arkadaşta vardı emzirdikten sonra on onbeş dakika dik tutun arkadaşlar ben çok faydasını gördüm sağlıklı olsunda bebişler gerisi önemli değil bence
Evet canım dik tutmaya çalışıyoruz ama uyutmaya çalıştığımız zamanlar dik tutamiyoruz haliyle yavrum da çıkarıyor emdiğini

nisanyagmurumm nisanyagmurumm canım aşidan sonra bikaç saat keyfimiz yerindeydi ama sonra çok ağladı kolu ağrıdı heralde, Calpol verdim şimdi biraz uyudu bakalım. Aslında ben aşıdan hemen sonra vericektim hemşireye sordum verme gerek yok dedi. Ama keşke verseydim bebişim çok ağladı mızmizlandı.

nisanyagmurumm nisanyagmurumm canım aşidan sonra bikaç saat keyfimiz yerindeydi ama sonra çok ağladı kolu ağrıdı heralde, Calpol verdim şimdi biraz uyudu bakalım. Aslında ben aşıdan hemen sonra vericektim hemşireye sordum verme gerek yok dedi. Ama keşke verseydim bebişim çok ağladı mızmizlandı.
Omuzunda tutsan böyle o şekilde tutuyorum gerçi omuzum çürüdü.
Bizimse cuma aşımız var gidince bende hemen carpol vereyim

Cnm kılo alması içinde ne yap bılıomsn gece baya besleıp uyut
Doğru söylüyorsun canım. Geceleri uzun ve kesintisiz uyuyor. Bende emzirmiyordum
Az önce diyetisyenden geldim. Geceleri 2 yada 3 saatte bir emzir dedi. Kilo alımına cok etkisi olur gece sutu çok kaliteli dedi. Bundan sonra öyle yapacağım bakalım nasıl olacak.

Sür alerjiniz nasıl çıktı acaba? Belirtileri ce yapıln testleri öğrenebilirmiyim

Canım süt alerjisi bizde yok. Ben çevremizde çok duyuyoruz anlamında söyledim. Ama bildiğim kadarı ile kusan ve kilo almayan bebeklerde görülüyor. Önce reflu deniyor ve ilaç veriyorlar. Eger ilaç erki etmezse süt alerjisine bakılıyor diye biliyorum.

Doğru söylüyorsun canım. Geceleri uzun ve kesintisiz uyuyor. Bende emzirmiyordum
Az önce diyetisyenden geldim. Geceleri 2 yada 3 saatte bir emzir dedi. Kilo alımına cok etkisi olur gece sutu çok kaliteli dedi. Bundan sonra öyle yapacağım bakalım nasıl olacak.
Bnde 5dkka bile olsa emziriorm,hem sussuz kalıomş gbı hissedıorm.hemde süt üretimine cok iimş

Back
X