- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #41.381
İnşallah ya bir daha aşı yaptırmak istemem canı yanıyo
Kızlar selam benim yavrucak ıykuda cok sıçrıyor hala... sürekli korkuyor diye üzülüyorum. Sizde de var mı? Demin uyuturken arka arkaya 3 kez sıçradı
Merhaba arkadaşlar,
Ben de sessiz takipçilerdenim kızım 70 günlük oldu. Allah hepimizin evlatlarını bize bağışlasın. Benim merak ettiğim bir şey var. Aranızda emzirirken sigara içen var mı? Ben hamile kaldıktan sonra hiç içmedim, ondan önce de içen biri olursa onunla tek tük içerdim. Şimdilerde canım istiyor bi tane yaksam diyorum ama bebeğime de kıyamıyorum. Ne yapsam bilemedim 1 sigaranın çok zararı olur mu sizce emzirirken?
Kızlar ben banyoyu bebişi pusete koyuyorum onu da dusakabinden gorebilecegim bir yerine koyuyorum onunla konusarak hızlıca yapıyorum. Yani bizim duşa kabin dümdüz cam. Net görüyorum onu. Ve emzik de büyük yardımcım. Bu aralar yalancı emzik alıştı. Çok rahatlattı beni. Memede uykuya geçeceği zaman ağzına emzigini veriyorum uyuyor. Büyüdüler ya. Dun kızımla başbasa araba ile gezmeye gittik. Arkada sakın sakın durdu. Ağlasa ne yapardım bilmiyorum ama :) onunla yemek yapacağım zaman da puset ile koyuyorum masanın üstüne onunla konusarak şebeklik yaparak yapiyorum mutfak işlerimi. Büyüdükçe rahatlıyoruz bence. Emeklemeye ve yürümeye başlayan kadar tadını çıkarmak lazım. Herkes bunlar iyi günlerin diyor
Bizde aşı olduk geçen perşembe günü hemşire 3 gün banyo yaptırmayın demişti bende pazar günü banyo yaptirdim.tutar cnm ebe bize su deydirme yeter dedi yoksa bu asinin tekrari yokmus
ben kollarını sarıyorum o yüzdenKızlar selam benim yavrucak ıykuda cok sıçrıyor hala... sürekli korkuyor diye üzülüyorum. Sizde de var mı? Demin uyuturken arka arkaya 3 kez sıçradı
Ne gibi canım. ?Ayyy delirecem kızım resmen huy değiştirdi memlekete gidip gelince nasıl eski düzene dönecez bilemiyorum kızlar akıl verin bana
Canım benim 3 buçuk sene olcak bırakalı ama dediğim gibi arada tek tük içiyordum hamile kalana kadar. Oo 7 taneye izin varsa benim içeceğim 1 taneden bişi olmaz o zaman:)) teşekkürler cevabın içinben hic birakamadim bu yuzden dr en fazla 7 tane dedi
Bende hamilelik boyunca içmedim şimdide içmiyorum ama bayramda eşimden ve kardeşimden birer fırt falan çektim. İlk çektiğimde nefes alamadım ve tadından nefret ettim. Ama yanımda içilince acayip canım istiyo kokusundan :)) emzirirken içmek istemiyorum o kadar içmedim emzirme olayı bitene kadar da içmeyeyim diyorum. Eğer içeceksen içtikten 2 saat sonra emzir. Nikotinin etkisi 97 dakikada geçiyormuş sütten.Canım benim 3 buçuk sene olcak bırakalı ama dediğim gibi arada tek tük içiyordum hamile kalana kadar. Oo 7 taneye izin varsa benim içeceğim 1 taneden bişi olmaz o zaman:)) teşekkürler cevabın için
Aynen ben de diyorum o kadar zaman içmemişim içmesem de olur ama canım istiyo en azından bikaç nefeste nefsimi körelteyim diye düşünüyorum. Bakalım erteleyebildiğim kadar ertelerim artık. Canım bu 2 saat bilgisi iyi oldu, teşekkür ederimBende hamilelik boyunca içmedim şimdide içmiyorum ama bayramda eşimden ve kardeşimden birer fırt falan çektim. İlk çektiğimde nefes alamadım ve tadından nefret ettim. Ama yanımda içilince acayip canım istiyo kokusundan :)) emzirirken içmek istemiyorum o kadar içmedim emzirme olayı bitene kadar da içmeyeyim diyorum. Eğer içeceksen içtikten 2 saat sonra emzir. Nikotinin etkisi 97 dakikada geçiyormuş sütten.
Canım bi saatten sonra bebeklerde herşeyi özellikle eli ağza koyma başlıyor dişten değildir salyalar aynen çoşmuş.aşıya gelirsek bişiler olması lazım kabuk bağlaması falan onlar olmazsa tutmamış oluyor sanırım izi kalacak yaMerhaba kızlaaaarrr :)
Biz pazar günü İstanbuldan döndük. Yolculuğumuz iyi geçti oğluşum giderkende gelirkende sıkıntı çıkarmadı. Sadece sıcak biraz yordu bizi. İstanbul felaket sıcaktı oğluş bez ve tshirtle gezdi sadece :)) Şimdi tatil için hazırlık yapıyorum. Cuma gece antalyaya doğru yola çıkıyoruz. Annemin yazlığına gideceğiz eylülde döncez. Oğluşa boyun simidi aldım denizde kendi kendine yüzsün diye. Günde 2-3 kere sokmayı düşünüyorum 10 ar dakika. Boyun simidini mayosuyla takım aldım bugün gelir heralde.
Benim oğluşta acayip salya başladı ve elleri ağzından çıkaramıyorum. Kehribar kolyeside aldım erken diş çıkarma gibi bişey olursa rahat edelim. Cuma günü doktor kontrolümüz olcak dişlerine baktırcam ben pek bi şişkinlik falan göremedim ama bi doktoru baksın bakalım. Bir de rota aşımızı olcaz.
@mnt canım benim oğlanda da hiç aşı izi falan yok. İlla kabuklanması mı lazımmış ki. Bizim hemşiremiz belki sulanabilir kabuklanabilir olursa birşey kapatmayın üstüne demişti yani illa olacak diye birşey yok.
@neslim33 hemşerim noldu mşnşk kızına ne yaptı sana :))
Keşke uyku olsa devamlı kucak istiyor sevilmek istiyor uyumak istemiyor uyku saatinde uyumuyor ne yapacam bu zilliyle bilmemNe gibi canım. ?
Bizde de düzen değişti gibi bence büyüme aşamasında olduklarından kaynaklanıyor mesela ben önceden pusetinde koyup hr işini hallediyordum şimdi bir huzursuzluğu var her şeyini yapıyorum ama hala mizmizlaniyor gibi bende işi gücü bırakıp başında oturuyorum o iyi Olsun da herşey kalsın ne olacak
Sana tavsiyem eğer yatılı kaldiysan gittiğin yerde nasıl uyutuyorsan orda evinde de bikaç gün öyle devam et ve gündüz uykularında değiştirmeye başla.
Ne güzel tatil planları ben eşimi ikna edemiyorum küçük bebekle bu sene oturalım evde diyor ki haklı olduğunu Mersin'de anladım denize gittik bizim kız vıyak vıyak hiç sevmedi sanırım sıcaklardan tadını çıkar bol bol denize gir benim kızda da var salya bilekliğini Mersin'de takamadım tek badiyle gezince büyük geldi dış bu dönemde başlayabiliyormuş bende soracam doktora kızımı sorma mersinde gelen kucakladı giden sevdi şimdi beni kucağına al sevkoniş diyor ne yapacağımı şaşırdım inan zorla uyutuyorumMerhaba kızlaaaarrr :)
Biz pazar günü İstanbuldan döndük. Yolculuğumuz iyi geçti oğluşum giderkende gelirkende sıkıntı çıkarmadı. Sadece sıcak biraz yordu bizi. İstanbul felaket sıcaktı oğluş bez ve tshirtle gezdi sadece :)) Şimdi tatil için hazırlık yapıyorum. Cuma gece antalyaya doğru yola çıkıyoruz. Annemin yazlığına gideceğiz eylülde döncez. Oğluşa boyun simidi aldım denizde kendi kendine yüzsün diye. Günde 2-3 kere sokmayı düşünüyorum 10 ar dakika. Boyun simidini mayosuyla takım aldım bugün gelir heralde.
Benim oğluşta acayip salya başladı ve elleri ağzından çıkaramıyorum. Kehribar kolyeside aldım erken diş çıkarma gibi bişey olursa rahat edelim. Cuma günü doktor kontrolümüz olcak dişlerine baktırcam ben pek bi şişkinlik falan göremedim ama bi doktoru baksın bakalım. Bir de rota aşımızı olcaz.
@mnt canım benim oğlanda da hiç aşı izi falan yok. İlla kabuklanması mı lazımmış ki. Bizim hemşiremiz belki sulanabilir kabuklanabilir olursa birşey kapatmayın üstüne demişti yani illa olacak diye birşey yok.
@neslim33 hemşerim noldu mşnşk kızına ne yaptı sana :))
Şimdi yine baktım hafif kızarıklık var. Öyle kabuklanacak şekle gelcek gibi durmuyo. Hemşireye sorayım ben bunu yarın.Canım bi saatten sonra bebeklerde herşeyi özellikle eli ağza koyma başlıyor dişten değildir salyalar aynen çoşmuş.aşıya gelirsek bişiler olması lazım kabuk bağlaması falan onlar olmazsa tutmamış oluyor sanırım izi kalacak ya
Ne güzel tatil planları ben eşimi ikna edemiyorum küçük bebekle bu sene oturalım evde diyor ki haklı olduğunu Mersin'de anladım denize gittik bizim kız vıyak vıyak hiç sevmedi sanırım sıcaklardan tadını çıkar bol bol denize gir benim kızda da var salya bilekliğini Mersin'de takamadım tek badiyle gezince büyük geldi dış bu dönemde başlayabiliyormuş bende soracam doktora kızımı sorma mersinde gelen kucakladı giden sevdi şimdi beni kucağına al sevkoniş diyor ne yapacağımı şaşırdım inan zorla uyutuyorum
Oyun halısına koyuyorum oyalanıyor onda biraz nasıl unutacak kucağı bilmem yandım ki ne yandım birde kurban bayramı var ki hiç gidesim yok Mersin'e şu anŞimdi yine baktım hafif kızarıklık var. Öyle kabuklanacak şekle gelcek gibi durmuyo. Hemşireye sorayım ben bunu yarın.
Eyvah eyvah yandın sen. Kucağa alıştıysa vazgeçirmek çok zor. Oyuncaklarla oyalasan durmaz mı yerinde acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?