- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #13.781
doktoruma evet çok güveniyorum aslında iki doktora gidiyordum diğeri 11 ekimde gel folik asiti bırakacaz vitamin yazacam dedi ama bende perinataloga gittim ikiliyi yaptırmak için o da 16. haftaya kadar gerek yok ilaç yüklemye vücuda dedi bacaklarım ağrıyor dedim kalsiyum eksikliği yapar süt ve süt ürünleri tüket dayanamaycak gibi olursan kalsyum yazalım dedi ben pek de yazmak istemiyorum dediBen ilk 12 hafta folik asit bile içemedim mide problemlerinden dolayı. Bu kadar takma derim bu ilaç işine eğer ki doktoruna güveniyorsan tabii. 13. haftamda demir hapına başladım. Dün doktorum vitamin hapını haftada bir iki iç dedi çünkü hızlı kilo almışım. Sanırım vitamini her gün içmekte pek iyi değil yani bana yaramadı kilo aldırdı. Sağlıklı beslenmeye çalış , bebeğine yarayacak şeyler ye...
dün alyayı tartıştık eşimle olmaz dedi söylenmesi zor dedi. aryanın okunuşu daha basit. alyanın L harfi dile takılıyor :) yumuşatmak gerekiyor söylerken. ben de öz türkçe isim istiyorum aslında. kesinlikle osmanlıca ve arapca ismi istemiyorum :) kardeşim de (dayısı) bana hep latince isim buldu yani dünyada kullanlan hemde türkiyede kullanılan isimler. onlarında söylenişi zor,okunuşu turkce. onları da es gectim. :) buluruz elbet cnım ya daha cok zamanımız var :) senin ismin de güzel ama söylenişi zor bencede anlaşılmaz ilk dediğinde :)Alya da güzel.. arya kadar çok da yok fazla popüler değil.
Esila, masal , yağmur, eylül, dora, almina, damla, ada Simay. .. bunlar da benim begendiklerim..
Sizin isimleriniz ne kızlar?
Benim adım degisik tir çocuğunuza koyun diyen çıkar mı?
Açılışı ben yapayım bu konuda. Kendi ismimden sadece 1 insan tanıdım.
Ismim cana. Yani Canan degil Canâ ..
Sonunda n yok diyerek geçti ömrüm malesef ama farklı olması güzel bir şey.
Sevdiğin kadına hitap şekli gibi.. ey sevgili der gibi. Anlamı bu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan birinin içinde geçtiği için koymuş babam.
bende bayadır var göz çevremde ve burnumda ben hamilelğimi bilemeden inanılmaz güneşlendim tatildeydim ağustos sonu eylül başı ondan oldu diye düşünüyorum ama ilaç kullanmıyorumkızlar alnımda leke başladı. dün sabah bir kalktım parmak ucum kadar leke. yastık izimi ne vs derken bu gün iyice leke olduğu anlaşıldı. Sizlerde böyle bir belirti varmı. yada doktorunuzun önerdiği bir krem. ne yapmam lazım daha devamı gelecek mi?
benim hiç lekelenme olmadı. kız çocuğu doğuracakların genelde yüzünde leke cıkar derler, yani anne çirkinleişirmiş. ne kadar doğru bilemem. ezcaneye sor istersen sana güzelbir krem verirler cnım. bende cıkarsa eczaneye gidicem :)kızlar alnımda leke başladı. dün sabah bir kalktım parmak ucum kadar leke. yastık izimi ne vs derken bu gün iyice leke olduğu anlaşıldı. Sizlerde böyle bir belirti varmı. yada doktorunuzun önerdiği bir krem. ne yapmam lazım daha devamı gelecek mi?
Cnm benim şimdiye kadar hiç yüzümde lekem olmamıştı. ondan bir panik yaşadım. yayılacak mı. ne kadar daha olacak. elden bişi gelirmi gibi sorula..İnşallah geçerbende bayadır var göz çevremde ve burnumda ben hamilelğimi bilemeden inanılmaz güneşlendim tatildeydim ağustos sonu eylül başı ondan oldu diye düşünüyorum ama ilaç kullanmıyorum
Alya da güzel.. arya kadar çok da yok fazla popüler değil.
Esila, masal , yağmur, eylül, dora, almina, damla, ada Simay. .. bunlar da benim begendiklerim..
Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan birinin içinde geçtiği için koymuş babam.
dün alyayı tartıştık eşimle olmaz dedi söylenmesi zor dedi. aryanın okunuşu daha basit. alyanın L harfi dile takılıyor :) yumuşatmak gerekiyor söylerken. ben de öz türkçe isim istiyorum aslında. kesinlikle osmanlıca ve arapca ismi istemiyorum :) kardeşim de (dayısı) bana hep latince isim buldu yani dünyada kullanlan hemde türkiyede kullanılan isimler. onlarında söylenişi zor,okunuşu turkce. onları da es gectim. :) buluruz elbet cnım ya daha cok zamanımız var :) senin ismin de güzel ama söylenişi zor bencede anlaşılmaz ilk dediğinde :)
yaa hemen yaz bana canım. özelden yaz kimse görmesin hahaha :))ben de öz türkçe isim istiyorum.öğretmen arkadaşımda öz türkçe isimler sözlüğü varmış getirecek bana bakalım yazarım sana da canım
yaa hemen yaz bana canım. özelden yaz kimse görmesin hahaha :))
canım ben 2,5 aylık falandım sağlık ocağından ayrıntılı kan testleri istedi. ayın 26 sında randevum var 17. haftam oluyor gelmeden yine kan testlerini yaptır dedi. bence sen diğerlerini boşver doktoruna güvenmiyorsan değiştir. kafa karışıklığıyla 9 ay geçmez vallayok hayır gebelikde yaptırmıştım 6. haftamda kan tahlilleri onlara baktı ama onlar da da hcg 11 di yani düşük kalsiyum da düşük bende ama vermek istemedi kendisi sadece tshlara baktı tekrar sonra endokrine git dedi gittim o da ilaca gerek yok dedi anlayamadım bende
Ben de kullanmadım ilk bebeğimde de kullanmamıştım sonra vitamin de kullanmamıştım sadece kan hapı kullandım son aylardaben folikasit de kullanmadım. şu an hiçbirşey içmiyorum
Alya da güzel.. arya kadar çok da yok fazla popüler değil.
ben ipek düşündüm aslında ama hiç kimse olur yada olmaz diye bişey demedi. ablam beğendi ama . cok guzel dedi :)çağla-ipek-su-dilan-yeşim.....
buarada isim ararken eşimin en dikkat ettiği şey mail adresi alabilmesi :)
Benim doktorum vitamine karşı mesela folik asite öncekinde geç kalmıştım istersen kullan dedi kullanmadım bu kez yazdı ben kullnmadımİlk gebeliğiniz mi sizin gittiğim doktor perinatalogtu güveniyorum aslında ama işte evet kafama takıldı neyse haftaya doktora gideyim ben başka doktora
doktorunuz mu vermedi benim gibi sordum üstelik iki defa 16. haftadan sonra dedi anlamadım ben bu doktorları üstelik kalsiyum düşük çıktı vermek istemiyorum dedi süt ve süt rüünleri bol tüketin dedi hemogram bakıldı 11 çıktı en düşük 12 olması gerekirken o kadar düşük değil demir ilacına gerek yok dedi şaşırdım şaşkınım
Benim de bulantım yoktu bol bol yedim ve sonuç 3 kilo almışım vitamin alsam kaç kilo alacaktım acabaBen ilk 12 hafta folik asit bile içemedim mide problemlerinden dolayı. Bu kadar takma derim bu ilaç işine eğer ki doktoruna güveniyorsan tabii. 13. haftamda demir hapına başladım. Dün doktorum vitamin hapını haftada bir iki iç dedi çünkü hızlı kilo almışım. Sanırım vitamini her gün içmekte pek iyi değil yani bana yaramadı kilo aldırdı. Sağlıklı beslenmeye çalış , bebeğine yarayacak şeyler ye...
mert diye düşündük ama kesinleştirmedik. eşime kalsa doğduğunda kesinleştirecek ismini :)hayal_masal kız sen ne koyucaksın oğluşunun ismini. :) ben ege ismini beğeniyordum ama herkeste var mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?