- 4 Eylül 2015
- 2.240
- 2.274
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #16.041
Senin erkek dimi cnm benim daha cinsiyeti göstermedi kızımda hic bel ağrım yoktu hamileliğimi anlamadım bile ama bunda hem mide bulantısı hem bel ağrısı oldu ama başka belirtilerim de hep kız belirtisi mesela kızımda yüzüm çok fena olmuştu ben benlikten cikmistim yine yüzüm aynı sekilde oldu boynuma kadar sivilceler sardı. Benimkinin cinsiyet konusunda kafası karışık sanirim:)))
Çarşamba günü belli olacaktı ama o kadar içine kapanmış yumulmus ki kenardan sadece popo görünüyordu bir dahaki kontrol 3 hafta sonra ya acaba arada başka doktora mi gitsem diyorum bu kez eşim bu kadar sık ultrasona girme diyor bakalım nasıl dayancamEvet canim erkek benim bebis :) ya benimde yuzumde sivilce cikti herkes kiz dedi de benimkinin de kafasi karisikti bence :) bel agrisi genelde erkek annelerinden duydum. Senin cinsiyet ne zaman belli olacak?
Canim içini ferah tut.Hersey duzelecek inan.Bol bol dua,tevekkül... Minigin içerde iyi annesi... Keyfi yerindedir inşallah üzülmeTeşekkür ederim canm senin de sorunlarını okudum seni en İi ben anlarım daha doğrusu bu olayları yaşayan anlar. Şimdide herkes cinsiyet şu olsun bu olsun diyor ya içimden hep sağlıklı olsun da hiç önemli değil diyorum. İnsan başına gelmeyince anlamıyor. Keşke benim de testte çıksaydı doktor ultrasonda görmeseydi. Böylesi çok acı.
Cinsiyetle ilgili kıyaslama yapanlar için şunları söyleyebilirim kızlarr ,
rus , çin takvimleri ve alyans testi bende hiçbiri tutmadı..
Ye ekşiyi çıkar Ayşe'yi tuttu. Turşu yedim durdum. :)) hala tatlıyla aram yok..
Sivilcelenme yok. Bulantı sadece 6. Hafta 12.hafta arası oldu sonra birgün birden kesildi. O da sürekli değildi , aç kalırsam ve ağır bir şey yersem oluyordu.
Cinsiyetle ilgili mi bilmiyorum ama sol göğsüm daha büyük, tüylenme sadece karın bölgesinde arttı , karnımın sol tarafı da daha şiş..
Haftamız uyumlu , boyumuz ölçülmedi, bölüm bölüm bakıldı, baş çevresi bacak kemiği gibi ölçümlere göre 17.haftayla uyumlu çıktı birkaç gün ilerde o kadar.. Omurilik iskelet yapısı parmaklar çok netti. Ağırlık 170 gr civarı.
Decavite devam, grip olursak parasetemol grubu ilaç içebiliyoruz minoset parol vs. Ama ateşlenirsek doktorumuzu mutlaka arıyoruzz antibiyotik önermesini istiyoruz..
Yoga ve pilates faydalıymış serbest ama normal doğum için en iyisi yüzmeymiş. Kışın ancak kapalı havuzda mümkün o da temizliği ph değerine bakıldığından emin olduğumuz temiz bir tesisde...
Et (her gün 200 gr) süt , yumurta , yoğurt, peynir artık çok önemliymiş artık. Süt günlük de olur kutu da olurmuş. Uzun ömürlü sütlerde bakteri olmazmış ama bize lazım olan protein varmış. Köy sütünden yoğurt yapmayı ve içmeyi tavsiye etmiyor. Yoğurt ve kefirde faydalı bakteriler varmış süte ek olarak..
Benim sorduğum edindiğim bilgiler böyle oldu..
18 kasımda detaylı ultrasonumuz var. Detaylı ultrasona giderken çişe sıkışık olmamıza gerek yokmuş ama tok gitmek gerekiyormuş. Normal ve alttan vajinal ultrason olacakmış tek tek tüm organlara bakılacakmış. Bakalım 4 haftalık yeni bekleme başladı.. :))
Son kontrolden beri 1 kg almışım, toplamda 2 kg almış oldum yani. Bu arada 4 ay 16 hafta bitince bitti sayılıyormuş. 4 ayı 2 kiloyla tamamladık.
hayatımın en berbat 2 haftasıdır diyebilirim.elimde olsa hafızamdan silmek istiyorum o kadar.allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.Dimi o 10 11 gun gecmek bilmemisti. Allah kimseye yasatmasin boyle bir stresi. Ama ben inaniyorum arkadaslarin sonucu da temiz cikacak
canım aynen kızı erkeği görmüyor gözün o anda.yeterki iyi olsun diyorsun.şimdi seni çok iyi anlıyorum.bütün hayallerini durdurdun birden hatta bazen kendini hamile değil gibi bile hissediyor olabilirsin.ne yerdesin ne gökteTeşekkür ederim canm senin de sorunlarını okudum seni en İi ben anlarım daha doğrusu bu olayları yaşayan anlar. Şimdide herkes cinsiyet şu olsun bu olsun diyor ya içimden hep sağlıklı olsun da hiç önemli değil diyorum. İnsan başına gelmeyince anlamıyor. Keşke benim de testte çıksaydı doktor ultrasonda görmeseydi. Böylesi çok acı.
bir gün erkek bir gün kız diyoruz:)Bu da kiz olabilir belki :) erkek bele kiz kasiga vurur derler de ne kadar dogru bilmiyorum. Bugun arkadasimla bulustum cafede yarim saat oturamadim ya oyle belim agriyor koltuga yayildim resmen ne yaptiysam azalmadi deli oldum. Artmaz daha insallah
burun kemiğinin olup olmadığını söylemedi mi doktorun?Bu arada teyzeleri buda miniğim.. 12+3 buradayken :) siz burun görüyor musunuz doktora aceleden sormayı unuttum
teşekkür ederim canım evet şuan iyiyim çok şükür bebeğimde iyi dinlenip rahatlatıcam onuda
canım inana hepsini unutup gideceksin.benim ilk hamileliğim çok kolaydı ama sonrası çok kötüydü.uyumayan sabahlara kadar beni emen sürekli ağlayan bir bebek.iki yıl uykusuzluktan öldüm sonrasında iştahsız bir velet.bir daha mı töbe diyordum.ama rahata kavuşur kavuşmaz tekrardan içimde bir çocuk aşkı başladı.seninde öyle olur merak etme.allah gönlüne göre versin.
teşekkür ederim canım inşallah.3-4 çocuk istiyoduk biz ama eşiminde benimde gözümüz korktu.daha bi tanesini doğuramadım şöyle rahatça.ne zaman iyi hissetsem böyle yatağa düşüyorum.daha neler görcez bakalım :)
canım inana hepsini unutup gideceksin.benim ilk hamileliğim çok kolaydı ama sonrası çok kötüydü.uyumayan sabahlara kadar beni emen sürekli ağlayan bir bebek.iki yıl uykusuzluktan öldüm sonrasında iştahsız bir velet.bir daha mı töbe diyordum.ama rahata kavuşur kavuşmaz tekrardan içimde bir çocuk aşkı başladı.seninde öyle olur merak etme.allah gönlüne göre versin.teşekkür ederim canım evet şuan iyiyim çok şükür bebeğimde iyi dinlenip rahatlatıcam onuda
teşekkür ederim canım inşallah.3-4 çocuk istiyoduk biz ama eşiminde benimde gözümüz korktu.daha bi tanesini doğuramadım şöyle rahatça.ne zaman iyi hissetsem böyle yatağa düşüyorum.daha neler görcez bakalım :)
Canm bebekte ödem olduğu için oralara çok önem vermedi ama tek sorunu o başka hiç bir yerinde sorun gözükmüyor dedi. Demekki yok. Bizim test sonucumuz normal çıksa Bile ödem için bir çok işlem geçirmem gerekicek bu ödemin kaynağını bulacaklar mecburenhayatımın en berbat 2 haftasıdır diyebilirim.elimde olsa hafızamdan silmek istiyorum o kadar.allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.
canım aynen kızı erkeği görmüyor gözün o anda.yeterki iyi olsun diyorsun.şimdi seni çok iyi anlıyorum.bütün hayallerini durdurdun birden hatta bazen kendini hamile değil gibi bile hissediyor olabilirsin.ne yerdesin ne gökteama sonuç açıklanınca inşallah seninde benim gibi temiz çıkacak ve omuzlarının üstünden deli gibi yük kalkacak canım.ense kalınlığı kaçıncı haftada ölçüldü canım?birde senin gibi olupta bebeğini sağlıkla kucağına alanlar var nette okudum birçok kere.inşallah sende onlardan biri olursun
bir gün erkek bir gün kız diyoruz:)
burun kemiğinin olup olmadığını söylemedi mi doktorun?
canım inana hepsini unutup gideceksin.benim ilk hamileliğim çok kolaydı ama sonrası çok kötüydü.uyumayan sabahlara kadar beni emen sürekli ağlayan bir bebek.iki yıl uykusuzluktan öldüm sonrasında iştahsız bir velet.bir daha mı töbe diyordum.ama rahata kavuşur kavuşmaz tekrardan içimde bir çocuk aşkı başladı.seninde öyle olur merak etme.allah gönlüne göre versin.
Erkek çocuk bele vurur derler canım. Bende de hep bel ağrısı var.Ogluşum olcak Allah izin verirseAynen canim 10 dk ayakta dursam yuruyemeyecek duruma geliyorum abartmiyorum o kadar agriyor. Erkek cocuk bel agrisi yapar diyorlar dogru galiba. Kizinda nasildi var miydi bel agrisi?
Valla bi arkadaşımla konuşuyorduk geçen sene. Kız zor bi hamilelik gecirmisti o zamanlar ben bebek istiyordum olmuyordu.. Kız bi daha bebek mi tövbe demişti yok artık abartma demiştim. O derece kızın gözü korkmus..teşekkür ederim canım evet şuan iyiyim çok şükür bebeğimde iyi dinlenip rahatlatıcam onuda
zaten bir sen bir de ben kaldık herhalde cinsiyeti öğrenmeyen:)Çarşamba günü belli olacaktı ama o kadar içine kapanmış yumulmus ki kenardan sadece popo görünüyordu bir dahaki kontrol 3 hafta sonra ya acaba arada başka doktora mi gitsem diyorum bu kez eşim bu kadar sık ultrasona girme diyor bakalım nasıl dayancam
Bi de ben varim :) hemde daha kontrole gitmeme 3 hafta varzaten bir sen bir de ben kaldık herhalde cinsiyeti öğrenmeyen:)
şimdi ilk etapta down sendromunu eleyelim önce bir inşallah sonra tetkiklerinin hepsini yaparlar.inşallah basit bir sebebi olsun kafadaki ödemin.kendi kendine geçen bişey olsun mesela.iyi düşünelim iyi olsun.evrene pozitif enerji yayalım.ben güzel düşüncenin gücüne inanıyorum.sende kendini zorla lütfen.Canm bebekte ödem olduğu için oralara çok önem vermedi ama tek sorunu o başka hiç bir yerinde sorun gözükmüyor dedi. Demekki yok. Bizim test sonucumuz normal çıksa Bile ödem için bir çok işlem geçirmem gerekicek bu ödemin kaynağını bulacaklar mecburen
ben orda bir baskı bazen kayma gibi hareketlerini hissediyorum özellikle sırt üstü yatınca çok oluyor.pozisyon değiştir anne diyor resmen çocuğum:)ama daha pıt pıt dokunuşları hissetmedim.zaten artık 15-20 cm civarında olduklarını düşünürsek heran her yerde hissedebiliriz.Ya ben Bebek nerde anlamıyorum ayrıca 9 ay sonra tekrar hamilelik yaşıyorum diye mi hissetmem genişledi bi kere sonuç olarak karnım ne bileyim siz nasıl anlıyorsunuz nerden olduğunu ?
senin 25 nisanmış beklenen doğum bide benim 9 nisan:)bende 2 hafta sonra öğrenicem gösterirse tabi.18. haftam bitmiş olacak.Bi de ben varim :) hemde daha kontrole gitmeme 3 hafta var
çok teşekürler,sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular,allah büyük,hepimize ve beişlerimize sağlık versin ...Canım öncelikle kalbini ferah tut, ikili testte yanlış pozitif sonuç oldukça çok çıkıyor. Nifty yaptırıp rahatlarsınız İstanbul'daki arkadaşlar mutlaka cevap vermiştir. Dualarımız sizinle.
ben orda bir baskı bazen kayma gibi hareketlerini hissediyorum özellikle sırt üstü yatınca çok oluyor.pozisyon değiştir anne diyor resmen çocuğum:)ama daha pıt pıt dokunuşları hissetmedim.zaten artık 15-20 cm civarında olduklarını düşünürsek heran her yerde hissedebiliriz.
bende 1800 tl ye yaptırdım,sigortadan alabilemk için mecbur fatura almak zorundayım...Ben yaptirdim genoks lab. Da 1800 odedim. Fatura istemezsen biraz daha dusebilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?