2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Bende önceki gebeliginde (4sene önce) doğuma kdr hiç vajinal baktırmadım dr gerek duymadı..doguma yakın catı muayenesinde baktı okdr..şimd degiştimi bilmiyorum.belki dr lar gerekli gorduklerinde bakıyolardır

Olabilir canim bende vajinal hic duymadim doguma yakin zamana kadar ama iste her doktorun muayene etme sekli farkli demekki. Cati muayenesi demisken merak ediyorum nasil yapiyorlar? Kac parmakla bakiyorlar ben 2 falan diye dusunuyordum ama kimi elini bilegine kadar sokuyor diyor o kadar olmaz herhalde :)

Eger problem varsa alttan bakiyorlar ozellikle devlet hastanesi ben 20li haftalarda bi tansiyon dusuklugu yasamaistim acile gittik yeni yetme asistanlatr hemen alttan bakmaya kalktilar ben istemedim zaten afedersiniz hayvanmisim gibi davrandilar istemiyorum diyincede kizdilar kagt imzalatiriz bebegin duser falan dediler bende korkuma yaptirdim ama baya acimisti bastirdi falan cok korkmustum bidaha da tövbe devlete gitmem dedim.halbuki cok uzun sure ac kalmistim biranda cok yemek yemistim muhtemelen ondan oldu.

Bu sefer benim her gittigimde doktorum ultrasonla rahim uzunluguma bakiyo kendi ben sormadan söylüyor.

Annem birazdan gidiyor..
Annesiyle aynı ilde olanlar ne şanslı.. Ama Tosun paşam içimde uzulmesin diye uzulmiycem..

Allah kavuştursun canım... anneler uzakta da olsa yetişir bir şekilde el atmayı başarırlar.. sen iyi ol da Allah lazım etmesin ihtiyacın olunca yine atlar gelir...

kızlar progestan kullanıyorum vajinal ama kutunun üzerinde sabah öğle akşam yazıyo.sizlerde böyle mi kullanıyosunuz.

ay hiç bilmiyodum ben böyle bişey olduğunu çok fenaymış.iyiki erkek doktor seçmemişim kasılır kalırdım kesin

Canım ben ilk hamileliğimde detaylı ultrasona farklı yerlerde girdim tecrübelerimi anlatıyorum:)
İlk medipolde Hakan bey e gittim orada sadece karından bakıldı ve tümör görüldü. Hakan bey dedi ki bir prof a gidin o görsün dedi vajinal bakmadı, prof a gittik karnımdan baktı sadece ama bebek uygun pozisyonu almadı beyinciği görmek istiyordu doktor 3-4 saat geçsin öyle gel dedi gittik ama tekrar uygun pozisyonu almadı o zaman vajinal bakcaz dedi ve öyle baktı. Yani benim vajinal bakılmasının nedeni beyinciğe tam olarak bakılmak istenmesiydi. Belki bebek uygun pozisyonda olursa sende de gerek kalmaz ama tabii doktor ne diyorsa o doğrudur vajinal daha rahat bakacaksa bırak öyle baksın onu doktor bilir sonuçta herşey senin iyiliğin için:)

ay hiç bilmiyodum ben böyle bişey olduğunu çok fenaymış.iyiki erkek doktor seçmemişim kasılır kalırdım kesin

Ben hamilelikten önce de aynı doktoruma gidiyordum, çok tecrübeli bir doktor ve ilk muayenede alttan ultrasona ek olarak elle de kontrol etmişti, bileğine kadar sokmadı, 2 parmağını soktu diye hatırlıyorum.. rahim çok düzgün çizilmiş gibi demişti hatta. :) Bileğine kadar sokmadan bunu anladıysa çatı muayenesinde de yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkürler canim paylasimin icin ama bizim detaylida standart olarak rahimle ilgili bir olcum icin alttan bakiliyormus, yani bebegin beynine vs normal ultrasonla bakilacak. hemşire kesin alttan da bakılacak gibi yani ona göre hazırlıklı gelin diyerek bilgi verdi.. yine de hepimizi aydinlatmak adina Bunu ancak gittiğimde tam olarak sorup öğreneceğim. Çok da kafaya takmıyorum doktoruma ve hastaneye güvenim sonsuz. Yanlış veya bebeğe zarar verecek bır uygulama yapmazlar sanıyorum. .

ikihayat canım çatı muaynesi nasıl oluyor ben biliyorm bizzat kendm yaşadm :) ilk önce iki parmak sokarak iki santim açıldığını öğreniyor doktorun santim hesaplama şekli o , ne kadr açılma varsa ona göre el atıyor ama açılma olduğu için öyle çok acı veren bişey değil korkulacak birşey değil :)

Tabii canım aynen öyle bebeğe bir zararı olmuyor. Hangi hastaneye gidiyordun sen?

Gunaydinlar guzel hafta sonlari. Bayanlar araba kullananlariniz emniyet kemeri ile ilgili bir seyler duydu mu? (Alt tarafini karindan degil alttan gecirmek lazimmis) O gun baktim ayrica hamile kemeri gibi bir sey varmis. Ne zaman lazim olacak acaba?

Kemerin alt kısmını karnımın en altına getiriyorum birde genelde trafik olduğu için her duruşumda elimle bollaştırıyorum kemeri bence bi sorun olmaz 9 ay idare eder böyle:)

anladım canım belki doktordan doktora da değişiyo olabilir ama iki parmakla bakmak yeterli demekki

Sabah ve akşam kullanıyorum canım vajinal olarak

teşekkür ederim canım

Hanımlar bugün iyi başlamadı Benim , kusmalar başladı yine midem acıyor zar zor çorba içtim ama yok tutamıcam onu da belli resmen neden oldu yine Böyle ya tiroit ilacını içtikten sonra başladım kusmaya acaba ilaç mı fazla geliyor

Son düzenleme:
Tabii canım aynen öyle bebeğe bir zararı olmuyor. Hangi hastaneye gidiyordun sen?

Medistate hospital kavacıkta. Dr.Sadiye Eren için gidiyorum doktorum orda olduğu için. :)
Sen nereye gidiyorsun canım? Bir de acil bir durumda bizim civarda gidecek yakın iyi bir özel hastane biliyor musun?

Prospektüse baktın mı canım ? Yan etkisi mi acaba yoksa fazla mı geliyor ? ( inşallah uzun sürmez. Daha hafif şeylerle denesen mideni. Eski düzen gibi kızarmış ekmek , leblebi , açık çay filan.

Prospektüse baktın mı canım ? Yan etkisi mi acaba yoksa fazla mı geliyor ? ( inşallah uzun sürmez. Daha hafif şeylerle denesen mideni. Eski düzen gibi kızarmış ekmek , leblebi , açık çay filan.

Denedim canım sabah ilacı içtikten 10 dk sonra içtiğim suyu kustum ilk kızarmış ekmek peynir açık çay içtim ara ara su içtim yine kustum aç durayım dedim midem acıdı , ilaçta içtikten sonra kusma olursa tekrar ek doz almayın yazıyor tek , saçlarımız çıkıyor yazıyor program da o yüzden mi ki acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…