- 4 Eylül 2015
- 2.240
- 2.274
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #16.241
Bende önceki gebeliginde (4sene önce) doğuma kdr hiç vajinal baktırmadım dr gerek duymadı..doguma yakın catı muayenesinde baktı okdr..şimd degiştimi bilmiyorum.belki dr lar gerekli gorduklerinde bakıyolardır
Bende afiyete gidiyorum canim dediğin gibi çok kotu ultrasonu hiç net değilBnde anadolu yakasndaim medicanaya gdiorm dr.mu seviyorm ama ultrason fena medical parkada gttm oda ii degildi.bi olmassa orayada bakalim
Eger problem varsa alttan bakiyorlar ozellikle devlet hastanesi ben 20li haftalarda bi tansiyon dusuklugu yasamaistim acile gittik yeni yetme asistanlatr hemen alttan bakmaya kalktilar ben istemedim zaten afedersiniz hayvanmisim gibi davrandilar istemiyorum diyincede kizdilar kagt imzalatiriz bebegin duser falan dediler bende korkuma yaptirdim ama baya acimisti bastirdi falan cok korkmustum bidaha da tövbe devlete gitmem dedim.halbuki cok uzun sure ac kalmistim biranda cok yemek yemistim muhtemelen ondan oldu.Olabilir canim bende vajinal hic duymadim doguma yakin zamana kadar ama iste her doktorun muayene etme sekli farkli demekki. Cati muayenesi demisken merak ediyorum nasil yapiyorlar? Kac parmakla bakiyorlar ben 2 falan diye dusunuyordum ama kimi elini bilegine kadar sokuyor diyor o kadar olmaz herhalde :)
Annem birazdan gidiyor..
Annesiyle aynı ilde olanlar ne şanslı.. Ama Tosun paşam içimde uzulmesin diye uzulmiycem..
Olabilir canim bende vajinal hic duymadim doguma yakin zamana kadar ama iste her doktorun muayene etme sekli farkli demekki. Cati muayenesi demisken merak ediyorum nasil yapiyorlar? Kac parmakla bakiyorlar ben 2 falan diye dusunuyordum ama kimi elini bilegine kadar sokuyor diyor o kadar olmaz herhalde :)
@hilelf
Kızlar anladığım kadarıyla detaylı ultrasonda çoğu kısımda normal bakılıyor ama en son bir şeye de vajinal bakılıyor. Bizim perinatolog öyle sanırım. Benim doktoruma, hastaneme giden herkes aynı şekilde.. Bana özel bir durum değil yani. yöntemleri böyle.
ay hiç bilmiyodum ben böyle bişey olduğunu çok fenaymış.iyiki erkek doktor seçmemişim kasılır kalırdım kesin
Ne kadar net çıkmış:)Aaaaay yukledim galiba kestimmmm oldu. Senin kizin fotografina karsilik benim oglanin pipisi :):)happymom87 kertelim mi ne dersin haha :)
Canım ben ilk hamileliğimde detaylı ultrasona farklı yerlerde girdim tecrübelerimi anlatıyorum:)
İlk medipolde Hakan bey e gittim orada sadece karından bakıldı ve tümör görüldü. Hakan bey dedi ki bir prof a gidin o görsün dedi vajinal bakmadı, prof a gittik karnımdan baktı sadece ama bebek uygun pozisyonu almadı beyinciği görmek istiyordu doktor 3-4 saat geçsin öyle gel dedi gittik ama tekrar uygun pozisyonu almadı o zaman vajinal bakcaz dedi ve öyle baktı. Yani benim vajinal bakılmasının nedeni beyinciğe tam olarak bakılmak istenmesiydi. Belki bebek uygun pozisyonda olursa sende de gerek kalmaz ama tabii doktor ne diyorsa o doğrudur vajinal daha rahat bakacaksa bırak öyle baksın onu doktor bilir sonuçta herşey senin iyiliğin için:)
Sabah ve akşam kullanıyorum canım vajinal olarakkızlar progestan kullanıyorum vajinal ama kutunun üzerinde sabah öğle akşam yazıyo.sizlerde böyle mi kullanıyosunuz.
Teşekkürler canim paylasimin icin ama bizim detaylida standart olarak rahimle ilgili bir olcum icin alttan bakiliyormus, yani bebegin beynine vs normal ultrasonla bakilacak. hemşire kesin alttan da bakılacak gibi yani ona göre hazırlıklı gelin diyerek bilgi verdi.. yine de hepimizi aydinlatmak adina Bunu ancak gittiğimde tam olarak sorup öğreneceğim. Çok da kafaya takmıyorum doktoruma ve hastaneye güvenim sonsuz. Yanlış veya bebeğe zarar verecek bır uygulama yapmazlar sanıyorum. .
Gunaydinlar guzel hafta sonlari. Bayanlar araba kullananlariniz emniyet kemeri ile ilgili bir seyler duydu mu? (Alt tarafini karindan degil alttan gecirmek lazimmis) O gun baktim ayrica hamile kemeri gibi bir sey varmis. Ne zaman lazim olacak acaba?
Ben hamilelikten önce de aynı doktoruma gidiyordum, çok tecrübeli bir doktor ve ilk muayenede alttan ultrasona ek olarak elle de kontrol etmişti, bileğine kadar sokmadı, 2 parmağını soktu diye hatırlıyorum.. rahim çok düzgün çizilmiş gibi demişti hatta. :) Bileğine kadar sokmadan bunu anladıysa çatı muayenesinde de yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Sabah ve akşam kullanıyorum canım vajinal olarak
Tabii canım aynen öyle bebeğe bir zararı olmuyor. Hangi hastaneye gidiyordun sen?
Hanımlar bugün iyi başlamadı Benim , kusmalar başladı yine midem acıyor zar zor çorba içtim ama yok tutamıcam onu da belli resmen neden oldu yine Böyle yatiroit ilacını içtikten sonra başladım kusmaya acaba ilaç mı fazla geliyor
Prospektüse baktın mı canım ? Yan etkisi mi acaba yoksa fazla mı geliyor ?( inşallah uzun sürmez. Daha hafif şeylerle denesen mideni. Eski düzen gibi kızarmış ekmek , leblebi , açık çay filan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?