- 26 Ocak 2012
- 4.258
- 3.276
- 248
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #16.321
ayy bende cahilim o konularda ilk hamileliğimiz ne yapalım olur o kadarama internetten yada kitaplardan çok araştırıyorum doktorum takılıyor araştırmacı gazeteci geldi diye çünkü tespitlerim hep doğru ben internetteki saçma sapan şeylere inanmıyorum artık. öğrenmem gerekeni detaylı araştırıp öğrenip kurcalamıyorum sonrasını. benim çevremde normal yapan çok , sezeryanda var çoğu normal yap aklın varsa diyor da işte herşey bizim bebeğe bağlı o nasıl gelmek isterse artık :)
Keşke sevdiğim insanlar olsaydı keşke dua edeceğini sevincimizi paylaşacaklarına inandığım insanlar olsaydı öyleki sevdiğim çok sevdiğim insanlara benim için dua eden bebeğim olsun diye her namazda dua eden insanlardan gizledim korkumdan 8 saat aynı odada çalıştığım mesai arkadaşlarımdan gerçekten dostum bildiklerimden sakladım ben annem babama bile söylemedi ben söyleme dediğim için eşimde babasına söyledi söyleme diye ama yok söyledi bi de asla konuşmadığım nefret ettiğim kadına evliliğimin yıkılmasına sebeb olacak kadına o da tüm köye tüm akrabalara söylemiş bi de ne 4 aylıkmış ama Allah'a sığınıyorum sakinleşmek için yalvarıyorum bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum nolur dua et benim için Allah hamilelerin duasını kabul edermişCanım kötü şeyler getirme aklına. Bir an önce huzurlu olmaya çalıs. Duş al abdest al dua et sakinleş önce.
Sonra da kızma. Adam sevmiş belli sevincini yaşamak istemiş. Evet kolay değil yaşadıkların ama aklına kötü şeyler getirme lütfen. Bırak duysun herkes o senin bebeğin artık seninle buna inan. Ben daha 1 aylık bile olmamıştı herkes duymuştu. Eşim herkes 3 aya kadar saklıyor biz dayanamadık dedi. Bende dedim ki ben sevdiğim insanlarla mutluluğumu paylaştım. O insanların fesatlık var ise Allâh onlara döndürsün. Ve kötü şeyler getirmeyelim dedim. Sende getirme. O senin artık. Vardır bir hayır herşeyde. Dayanamadı demek ki adam.
Bak bugün kayin babam bizi çağırdı. Ağlamıştı adam. Sizı gördüm camdan dedi. Ailesiniz siz dedi. Çocuğunuzda oluyor dedi. Torun başka şey. Lütfen üzme kendini.
inşallah Can'ım deniyorum birazdan tv izlemeye geçecem umarım eşim de ben uyumadan gelmez onu görünce sinirleniyorum çünkü Allahım bebeğimi korusun başka birşey istemiyorumcanım kendini ve bebeğini düşünmelisin ikinize de yazık güzel düşün inşallah güzel olur Allah bebeğini korusun sana bağışlasın üzme kendini daha fazla
Canım eşinin ne suçu var böyle davranma. Kendinide bebeğide üzme. KP bi densizlik etmiş maalesef. İçinin rahat olmasını istiyorsan kalk bir doktora da git ama dinlen gecer inşallahİ
inşallah Can'ım deniyorum birazdan tv izlemeye geçecem umarım eşim de ben uyumadan gelmez onu görünce sinirleniyorum çünkü Allahım bebeğimi korusun başka birşey istemiyorum
Tatlım inan duyanların çoğu fesatlanmıştır akrabaları maalesef öyle onların çoğu ile konuşmuyorum bile ve 4 aylık demişler eşimde savununca çıdlırdım kendimden geçtim şuan boğazım çok ağrıyor elimle de masaya çok vurdum bileğimde ağrıyor belim de kendime yaptım resmen ama bebeğime birşey olursa kendimi asla affedemem bir de sürekli babası arıyor aradığını gördükçe geriliyorum resmen nolur dua edin bebeğime birşey olmasın
O söyledi babasına söyleme bak baban söyler dedim yok ben tembih ederim söylemez Dedi ama bak noldu herkes duydu neyse sakinleşmek istiyorum zaten eşime de çok kırgınım kızgınım hassasiyetimi anlamasını beklerdim ama yok anlamadı kendini düşündü paylaşmak istedi e söyledi bak beni ne hale getirdi nolurdu bir ay daha bekleseydiCanım eşinin ne suçu var böyle davranma. Kendinide bebeğide üzme. KP bi densizlik etmiş maalesef. İçinin rahat olmasını istiyorsan kalk bir doktora da git ama dinlen gecer inşallah
Haklısın aslında ama gel kalbime anlat bi de mantıklı düşünemiyorum şuan en büyük kötülüğü bebeğime ben yaptım ben yapıyorum şuan böyle düşünüp yeniden kendime kızıyorum yeniden ay öyle nefret ediyorum ki akrabalarından inanın tarifi imkansız belki de o yüzden bu kadar sinirlendim bi de tabi kuzenlerinden birkaçını çok seviyorum her gün yazışıyoruz onlara bile ben söylemeden söylenince çok gücüme gitti ya inanınCanım nazara , kötü göze filan inanırım ama gerçekten en büyük düşmanın dahi öğrenmiş olsa Allah ne yazdıysa o olur. Sağlıklı bir bebekse ve alacak nefesi varsa buna kimse engel olamaz kötü gözüyle veya fesatlığıyla... O yüzden olan olmuş tamam haklısın hassassın kıyametler kopartmışsın ama şimdi sakinleşme vakti... Sen bebeğime bir şey olacak korkusuyla kaş yaparken göz çıkartıyorsun şuan.. Acilen güzel şeyler düşünüp olumsuzlukları kovuyorsun , eşini de yanına çağır beraber sakin sakin konuşun. O da arada kalmıştır. Hakkınızda kötü düşünen fesatlar varsa da yapacak en güzel şey çekirdek aileniz olarak birbirinize sımsıkı sarılmak. Duanı edersin uyursun hiçbir şeycik olmaz. Lütfen kendine bunu yapmaya devam etme. Düşünüp de kurma. Her şey iyi olacak. Kim ne düşünüyorsa onu bulsun! İyiyse iyiyi kötülükse kötülüğü. Allaha havale....
Ya benimkide tam tersi kurtlu :) doğunca da annesine çekecek anlaşıldı :) annesi gibi huysuz inatçı olacak o belli :) seninki inşallah doğunca da sakin rahat olur da ama artık göstersin bizde meraktan öldük:)
Haklısın aslında ama gel kalbime anlat bi de mantıklı düşünemiyorum şuan en büyük kötülüğü bebeğime ben yaptım ben yapıyorum şuan böyle düşünüp yeniden kendime kızıyorum yeniden ay öyle nefret ediyorum ki akrabalarından inanın tarifi imkansız belki de o yüzden bu kadar sinirlendim bi de tabi kuzenlerinden birkaçını çok seviyorum her gün yazışıyoruz onlara bile ben söylemeden söylenince çok gücüme gitti ya inanın
Haklısın aslında ama gel kalbime anlat bi de mantıklı düşünemiyorum şuan en büyük kötülüğü bebeğime ben yaptım ben yapıyorum şuan böyle düşünüp yeniden kendime kızıyorum yeniden ay öyle nefret ediyorum ki akrabalarından inanın tarifi imkansız belki de o yüzden bu kadar sinirlendim bi de tabi kuzenlerinden birkaçını çok seviyorum her gün yazışıyoruz onlara bile ben söylemeden söylenince çok gücüme gitti ya inanın
Canım çok üzüldüm.. Anlamıyorum kanamalı bir gebeye ki kanama da şart değil bit gebeye negatif konulamazsın ya aşağılarmışcasına. Ben tanımadığım kişiye bile bunu yapamam nasıl zihniyetler Allah ım kötü insanlardan korusun bizi bebeklerimizi.. Canım ben tek tek sayfa sayfa takip edemiyorum.. İnşallah sağlıcakla hamileysen bebeğini kucağına alırsın buna inan..Valla burda anne söylemek istemiyorsa söylenmemeli ve ben E esessevo gibi çok çektim onu da öyle anlıyorum , bir kere kanamam oldu ilk gebeliğim daha 7 haftalığım anneme babama dememişim baya kötüyüm kusuyorum eşimin babası eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşündüğünden kendi bulunduğu ilçeden bize sormadan psikologdan randevu almış eşimin sorunu da babasına karşı çıkması o hacı hoca bizim ki çok değil sadece namazını kılıyor bu sebeplerden yani ben gelmicem lütfen çok kötüyüm dedim ama dinlemedi eşim zorla götürdü yollarda arabayı kaç kez durdurduk kusmaktan mahvoldum ve oraya vardığımız da kanamam oldu ama öyle böyle değil nasıl korkudan ağlıyorum acil bi özel hastaneye gittik orda tanıdık arkadaşlarımız var aradık doktoru ayarladılar doktor yatırdı kan kaybım çok olduğundan kan arandı yatıyorum kayınpeder geldi sürekli neden özele geldiniz neden nurdasınız eşim söyledi hiç sevinmedi doktor geldi doktora diyor siz serumu verin ilaçları verin biz devlete geçirelim diyor sanki paramızı o vericekte doktor azarladı kız ölüyormuş ne diyorsunuz siz diye falan sonra sürekli tepemde laf söz sen bi çocuk yap başka yapma öyle böyle eşimin doğuştan gözünde problem var ve bi tek bana gösterdi lens takıyor arkadaşlarımız geldi onlara diyor ki işte bizim hanımda böyle kanaması oldu oğlanın gözü ondan böyle sorunlu bilmem ne ama ben orda artık öldürücem bu adamı diyorum eşim öyle kötü oldu o yüzden askere de almadılar falan iyice anlatıyor ve sonunda ben kan bitti serum bitti doktora yalvardım evime geldim ve beni bir kere aramadılar tüm herkese demişler hamile böyle böyle oldu diye 5. Ayımda evime geldiler yanlarında hamile bi kadın bunh doktora götür testlerini yaptır benim kendime hayrım Yok annem yazık götürdü etti ağladı annem sen ne yaptın böyleler diye ben de İnan'ın öyle iyiyim ki neler yaşattıklarını aileme hiçbizaman anlatmadım yazık eşim hep ağlayıp hakkını helal et derdi onlar beni her üzdüğünde , şuan o herkese yaydığı insanlar beni görünce yazık ne kadar zayıflamışsın tabi bebekte düşünce falan bende düşmedi öldü diyip hep tepki gösterdim hala o lafları çekiyorum tanımadığım insanlar öyle acıyarak bakıyor ki onlar yüzünden her seferinde kalbim parçalanıyor , bazen insanların mahremine hassasiyetlerine önem vermek biraz da onların açısından bakmak lazım, kimbilir ne sözlere laflara mağruz kaldı artık eşim bile bizim bu konular açıldığında eşimin hamile kalmasında kadınlık şeylerinde bi sorun yok diyip benden önce bi savunma mekanizması geliştirdi yaşanan şeyler birçok insanın başına gelse de psikolojik olarak iyi görünülse de insanın içinde buhran korku endişe kendisiyle bir savaş haline sokuyor . Kaç kez ben ne biçim kadınım diye ağladım kaç kez eltimi hayırlı kadın çok çocuk yaptı diye överken utanıp odayı terkedip günlerce insan içine çıkamadım ben acılar geçiyor güzel günler yaşanıyor ama içerde bi yerde ufakta olsa bir yara kalıyor ve bu en hassas konu da üstelik " Anne " olma hissiyatında
Tamam Zaten iki dilim baklava yedim malesef sigara da içtim şimdi iyiyim bakalım inşallah bebeğime birşey olmamıştır Allahım onu korusun ben koruyamadım resmen kendimden bebeğimde affetsin beniHaklısın canım ne desen... Böyle bir şeyi istediğiniz zamanda istediğiniz şekilde ilan etmek sizin hakkınız ama olmuş bir kere. Keşke geri alsak zamanı keşke dedenin diline eşşek arısı koysak :)
Şimdi elini göbüşhüne koyuyorsun miniğini hissedip sakinleşiyorsunsen annesin. Fedakarlıklar şimdiden başladı.. Önce bebeğini düşünüp kendini daha fazla yıpratmayacaksın daha fazla şu saatten sonra. Anlaştık mı :))
Huysuz ve inatçı mııı ? Damaaatt!? :)))
Valla burda anne söylemek istemiyorsa söylenmemeli ve ben E esessevo gibi çok çektim onu da öyle anlıyorum , bir kere kanamam oldu ilk gebeliğim daha 7 haftalığım anneme babama dememişim baya kötüyüm kusuyorum eşimin babası eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşündüğünden kendi bulunduğu ilçeden bize sormadan psikologdan randevu almış eşimin sorunu da babasına karşı çıkması o hacı hoca bizim ki çok değil sadece namazını kılıyor bu sebeplerden yani ben gelmicem lütfen çok kötüyüm dedim ama dinlemedi eşim zorla götürdü yollarda arabayı kaç kez durdurduk kusmaktan mahvoldum ve oraya vardığımız da kanamam oldu ama öyle böyle değil nasıl korkudan ağlıyorum acil bi özel hastaneye gittik orda tanıdık arkadaşlarımız var aradık doktoru ayarladılar doktor yatırdı kan kaybım çok olduğundan kan arandı yatıyorum kayınpeder geldi sürekli neden özele geldiniz neden nurdasınız eşim söyledi hiç sevinmedi doktor geldi doktora diyor siz serumu verin ilaçları verin biz devlete geçirelim diyor sanki paramızı o vericekte doktor azarladı kız ölüyormuş ne diyorsunuz siz diye falan sonra sürekli tepemde laf söz sen bi çocuk yap başka yapma öyle böyle eşimin doğuştan gözünde problem var ve bi tek bana gösterdi lens takıyor arkadaşlarımız geldi onlara diyor ki işte bizim hanımda böyle kanaması oldu oğlanın gözü ondan böyle sorunlu bilmem ne ama ben orda artık öldürücem bu adamı diyorum eşim öyle kötü oldu o yüzden askere de almadılar falan iyice anlatıyor ve sonunda ben kan bitti serum bitti doktora yalvardım evime geldim ve beni bir kere aramadılar tüm herkese demişler hamile böyle böyle oldu diye 5. Ayımda evime geldiler yanlarında hamile bi kadın bunh doktora götür testlerini yaptır benim kendime hayrım Yok annem yazık götürdü etti ağladı annem sen ne yaptın böyleler diye ben de İnan'ın öyle iyiyim ki neler yaşattıklarını aileme hiçbizaman anlatmadım yazık eşim hep ağlayıp hakkını helal et derdi onlar beni her üzdüğünde , şuan o herkese yaydığı insanlar beni görünce yazık ne kadar zayıflamışsın tabi bebekte düşünce falan bende düşmedi öldü diyip hep tepki gösterdim hala o lafları çekiyorum tanımadığım insanlar öyle acıyarak bakıyor ki onlar yüzünden her seferinde kalbim parçalanıyor , bazen insanların mahremine hassasiyetlerine önem vermek biraz da onların açısından bakmak lazım, kimbilir ne sözlere laflara mağruz kaldı artık eşim bile bizim bu konular açıldığında eşimin hamile kalmasında kadınlık şeylerinde bi sorun yok diyip benden önce bi savunma mekanizması geliştirdi yaşanan şeyler birçok insanın başına gelse de psikolojik olarak iyi görünülse de insanın içinde buhran korku endişe kendisiyle bir savaş haline sokuyor . Kaç kez ben ne biçim kadınım diye ağladım kaç kez eltimi hayırlı kadın çok çocuk yaptı diye överken utanıp odayı terkedip günlerce insan içine çıkamadım ben acılar geçiyor güzel günler yaşanıyor ama içerde bi yerde ufakta olsa bir yara kalıyor ve bu en hassas konu da üstelik " Anne " olma hissiyatında
Canım çok üzüldüm.. Anlamıyorum kanamalı bir gebeye ki kanama da şart değil bit gebeye negatif konulamazsın ya aşağılarmışcasına. Ben tanımadığım kişiye bile bunu yapamam nasıl zihniyetler Allah ım kötü insanlardan korusun bizi bebeklerimizi.. Canım ben tek tek sayfa sayfa takip edemiyorum.. İnşallah sağlıcakla hamileysen bebeğini kucağına alırsın buna inan..
OH sigarayı da götürmüssun. Bebeğine klasik bir müzik aç dinlet,uzan arkana ve huzurlu bir şekile içinde olduğunu düşün konuş onunla. Sana da iyi gelir ona da. Babasını da üzme. 3 günlük dünya değmez hicbirsey. Adam tembihlemis né bilsin söyleyecekler. Ha diyeceksin ki babasına hiç söylemeseydi... işte bunlar hep mutluluktan... tadını çıkar hamileliğin ve evliliğinin. Ve tüm kötü niyetli insanların inadına daha güçlü ve mutlu ol.Tamam Zaten iki dilim baklava yedim malesef sigara da içtim şimdi iyiyim bakalım inşallah bebeğime birşey olmamıştır Allahım onu korusun ben koruyamadım resmen kendimden bebeğimde affetsin beni
Aynen Can'ım çok haklısın ama eşim hepsini aramış eşim duyunca çıldırdı falan filan diye yine kötü insan yaptı kendi elleriyle beni valla bu kocayı ayakta alkışlıyorum babası kaç defa aradı açmadım haklıyken eşim sayesinde yine haksız olan ben oldumOH sigarayı da götürmüssun. Bebeğine klasik bir müzik aç dinlet,uzan arkana ve huzurlu bir şekile içinde olduğunu düşün konuş onunla. Sana da iyi gelir ona da. Babasını da üzme. 3 günlük dünya değmez hicbirsey. Adam tembihlemis né bilsin söyleyecekler. Ha diyeceksin ki babasına hiç söylemeseydi... işte bunlar hep mutluluktan... tadını çıkar hamileliğin ve evliliğinin. Ve tüm kötü niyetli insanların inadına daha güçlü ve mutlu ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?