- 16 Mayıs 2015
- 1.653
- 1.917
- 83
- 33
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #19.781
merve100 canim bizde isyeri borclari icin bozdurmak zorunda kaldik. ne esim tarafi ne benim taraf bilmiyor. annem ne yaptin dedi bankada kasada dedim . ne yapalim mecbur olduğumuzdan keyfimizden degil ama gelde anlat.
Tetenoz aşısı genelde 16. haftada yapılmaya başlanır. bakanlığın takvimi budur. ama sağlık ocaklarında genellikle bebek hareketlerini hissetmeye başlanınca yapılması beklenir. decavit elevit aynı zaten ne ilginç bi ebeymiş gerçekten daha ilaçları bile bilmiyor. gerçi her sağlık ocağında çalışan ebe olacak diye bişey yok hemşire de olabilir. dinlediği alete gelince el dopler ı diye geçer. ben ağrıda gorev yaparken köylere çıkardık orda bizim de vardı. genelde 24. hafta dan önce pek duyulmaz. sen sağlık ocaklarına takılma canım. bu arada kiloya gelince bende 4 kilo oldum.kızlar sabah sağlık ocagına gittim gecen hafta cagırmıslardı.. kan tahlili verdim ve idrar tahlili.. aynı zamanda tetanoz aşısı oldum siz de yaptırdınız mı aşıyı.. oradaki ebe bayan beni sinir etti bi alet vardı kalp atısı için bebeğimin bulamadı önce sonra buldu.. nst ye girdin mi hiç dr a en son ne zaman gittin hareketli bir bebek mi vs birsürü soru sordu sanki anormal bir durum varmış gibi kafam cok karıstı.. acaba doktora mı gitmeliyim daha 2 hafta var ama kontrolüme.. decavit diye hap verdi ben elevit kullanıyorum dedim ikisini de kullan dedi.. hemen doktorumu aradım ikisi de aynı hap sadece birini kullan dedi.. sabah sabah sinirlerim bozuldu huzursuz oldum anlayacağınız... buarada 17+5 toplam 5 kilo aldım siz de durumlar nasıl
sağol canım rahatladım biraz.. kız genelde hareketsiz mi en son ne zman gittin diye irdeleyince anormallik var sandımTetenoz aşısı genelde 16. haftada yapılmaya başlanır. bakanlığın takvimi budur. ama sağlık ocaklarında genellikle bebek hareketlerini hissetmeye başlanınca yapılması beklenir. decavit elevit aynı zaten ne ilginç bi ebeymiş gerçekten daha ilaçları bile bilmiyor. gerçi her sağlık ocağında çalışan ebe olacak diye bişey yok hemşire de olabilir. dinlediği alete gelince el dopler ı diye geçer. ben ağrıda gorev yaparken köylere çıkardık orda bizim de vardı. genelde 24. hafta dan önce pek duyulmaz. sen sağlık ocaklarına takılma canım. bu arada kiloya gelince bende 4 kilo oldum.
Benimde canım hep kfc çekiyor ama tutuyorum kendimi yemiyorum. Kfc den zehirlenenleri çok duydumBen de asla tavuk yemiyorum canım. Bneim de gecenlerde canım kfc çekti ama nasıl. Ama yemedim kesiblikle. Evdede pek tavuk yemeyiz. Bir kere tavuk almıştım eve hamilelik boyunca. Onuda çorba yapmıştım. :) allah göstermesin hiç birimize. Artık ben de dikkatli olacağım bunun gibi konularda.
Güle güle kullan canım bebişin için bol oksijenli geceler olsunKızlar karın destek minderim geldi, desenleri çok cici sevdim inşallah işe de yarar.. Kılıfı %100 pamuk içi ise dolgu poliüretanmış.
Akşam daha rahat uyuyacağıma dair güzel umutlu hisler var içimde. :) Bebeğe daha çok oksijen gitsin diye sola yatmalıymışız ya ona da destek rahatlatıcı olur inşallah. Markası bebefox.
Korkma sen canım. aşı içinde endişelenme uygun zamanda yapılmış. Tetenoz aşısı takviminı de yazayım.sağol canım rahatladım biraz.. kız genelde hareketsiz mi en son ne zman gittin diye irdeleyince anormallik var sandım
çok tesk ederim canımKorkma sen canım. aşı içinde endişelenme uygun zamanda yapılmış. Tetenoz aşısı takviminı de yazayım.
1. Doz gebeliğin 4. ayında başlar.
2. doz 1. aşıdan 1 ay sonra
3. doz 2. aşıdan 6 ay sonra
4.doz 3. dozdan 1 yıl sonra
5. doz 4. dozdan 1 yıl sonra
Bu şekilde de ömür boyu bağışık olmuş oluyoruz. diğer gebeliklerimizde yaptırmaya gerek kalmıyor
Rica ederim herzaman beklerizçok tesk ederim canım
çok sağol oğlumun ebe teyzesi. sen böyle bizi bilgilendir canımKorkma sen canım. aşı içinde endişelenme uygun zamanda yapılmış. Tetenoz aşısı takviminı de yazayım.
Bu şekilde de ömür boyu bağışık olmuş oluyoruz. diğer gebeliklerimizde yaptırmaya gerek kalmıyor
Tabiki siz isteyin yeter. herzaman yardımcı olmak isterimçok sağol oğlumun ebe teyzesi. sen böyle bizi bilgilendir canım
Kızlar iş arkadaşım cumartesi gecesi doğum yapmış.3980 doğmuş bebişibebek iri olduğu için sezeryan olmak zorunda kalmış.bugün de taburcu olup evine gidiyor.kız hamileliği boyunca normal doğum diye kafayı yedi ama kısmet.o kadar duygulandım ki,sabah beri gözlerim dolup duruyor.Doğum haberleri aldıkça çok mutlu oluyorum.
Gözleri aydın sağlıkla büyütsünler canım. 3980 normal doğum için çok mu ? Ebe arkadaşımıız bunla alakalı da cevap verebilir miiiiduyguevren :)))
Benim doktorum 4 kg üstü normal yaptırtmış diye biliyorum. Hem de kesisiz dikişsiz. Bunun acaba üst sınırı anne bünyesine , çatı yapısına vs göre mi belirleniyor?
Peki bu asiyi vurunmak sart mi vurdurmasak bir sakincasi var mi canim?Korkma sen canım. aşı içinde endişelenme uygun zamanda yapılmış. Tetenoz aşısı takviminı de yazayım.
Amınnnn.Canım dr. çatın dar riske atamam demiş.Birde ultrason ölçümlerinde 4400 çıkıyormuş sürekli.Kız sezeryanı duyunca ağlamış ama dr.dediğini yapmak zorunda kalmış.Ebe arkadaşımız anydınlatır bizi tabi.
4500 gr normal doğum gördüm ben. bu doktorun da dediği gibi çatı muayenesinde daha net anlaşılır. dikiş sıkıntı değilde. bebeğin kafası pelvik kemiğine sıkıştığı an işler sarpa sarabiliyor. o yüzden eger sartlar uygun degilse çok da normal doğum diye diretmemek gerekiyor.Amınnnn.Canım dr. çatın dar riske atamam demiş.Birde ultrason ölçümlerinde 4400 çıkıyormuş sürekli.Kız sezeryanı duyunca ağlamış ama dr.dediğini yapmak zorunda kalmış.Ebe arkadaşımız anydınlatır bizi tabi.
Anladım canım 4400 ü ben duysam koşarak ameliyathaneye gider melül melül otururdum :))) yok yani şeyim de kıymetli :)))) sağlıklılar ya önemli olan o. Yıllar yıllar sonra herkes sezeryan yapacakmış bizim de anatomimiz değişiyormuş.
Bu aşıyı neden yaptırıyoruz. Doğum anında biliyosun metal aletlerle karşılaşıyoruz. göbek kesimi dikiş aletleri gibi. Paslı aletlerle karsilastigimiz anda bebeğe tetanoz anında geçebiliyor ve doğum sonrası yenidoganda tetanoz Dediğimiz hastalikla karsilasabiliyoruz ve olumcul sonuclqra kadar gidiyor allah korusun.tabiki aletler steril edilmiş oluyor ama bunu riske atmamak açısından gebelikte en önemli sebebi bu. tabi yaptırıp yaptırmamak yine senin elinde.Peki bu asiyi vurunmak sart mi vurdurmasak bir sakincasi var mi canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?