2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
sağol canım. evet panik atağım vardı ama söylemedim doktorlara :) ama benimki gecmişti 3 yıl önce panik atak oldum gecirdim enson. ama böyle değildi. 1,5 yıl tedavi görmüştüm ben. yani hiçbir neden bulunmadı. birde benim iki kolumdan atardamardan kan gazı almaya çalıştı doktorlar. ama başaramadılar. çok kötü hastaneyi inlettim. allah kimsenin başına vermesin.inşallah doğurana kadar hamileiğimiz iyi gecer bir daha böyle sıkıntı yaşamak istemem. 30 adet test yapıldı bana. böbrek testinden tut, vitamin testi, diğer hastalık testleri, hiçbişey cıkmadı :KK43:
Sanki seni gereğinden fazla hırpalamışlar canım. Panik atak geçmişinden söz etseydin keşke. Panik atak bazen sönebilir ama bu bittiği anlamına gelmiyor maalesef canım. Kıyamam sana kendi sıkıntın zaten sana yetiyor bir de canını yakmışlar gereksiz yere. Tam bir check-up oldu desene. Çok şükür sapasağlam çıkmışsın. Birtanem belki de panik atak bir yokladı geçti. Aman gitsin hastalıklar gelmesin bir daha:)

3. Hamileliğim canım ilk bebeğimi kaybettim 28 haftalıkken ikinci düşük oldu Allah'ın izniyle bu sefer güzel gidiyor herşey inşallah kucağıma alırım , ilk bebeğim olucak :) bende yaşım geç oldu 4 çocuk nasıl yapıcam diye ağlamıştım düşük olduğunda :halay: daha yeni yeni yaşımı algılıyorum sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız bebeklerimizi​
yaşın haaarika bir yaş canım. metabolizman fişek gibi vucudun dinç. hiç öyle geç meç deme. ben 25 deyken değil çocuk evlenmek bile yoktu aklımda.

Hayırlısıyla alacaksın bebeğini kusağına inşallah canım :D

Canim benim karın ve baş 14 hafta femur 13 hafta . Ama doktor buna dikkat bile cekmeyi hersey yolunda dedi
Canım bu haftalarda femur uzunluğu ve karın ölçüsü kesin bir bilgi sunmazmış o sebeple çok belirleyici değillermiş canım. Doktorum da her şey yolunda ve normal dedi bana.

Bende burun kemiği oluşmuş sorun yok dediğinde yaptırmak istemedim aslında eşim işte , seninde sorun yok ise aslında çok önemli görmüyorum ben yanlış anlaşılmakta istemem ama gerçekten ikili test çok net değil
Aynen cankm bende Öle düşündüğüm için Kafamı bulandırmak istemedim yaptırmadım

Günaydın hatta tünaydın anniskolar..

Bahsettiğiniz değerler ölçümlere ben fransız kaldım çünkü ikili test değerlerimi bir sonraki randevumda alacağım.. telefonla aradilar ve herhangi bir sorun çıkmadı geldiğinizde veririz sonuçları dediler. Hafta olarak en son tam sat tarihiyle uyumluydu 12.haftada boyu 5.6 cm di. Ben de eşim de uzun değiliz belli ki bebish de sırma boylu cikmayacak :) ense kalınlığı da 1.5mm çıkmıştı.

Burada kıyas yapmak Veya internette araştırmak yerine doktor normal diyorsa , her sey yolunda diyorsa ona itimat etmek daha doğru diye düşünüyorum. İnternette de bazı değerler farklı farklı yazabiliyor farklı sitelerde. Bu da insanı şüpheye düşürüyor. Hepimiz aynı haftalar içindeyiz veya aynı haftalarda doktora gidip bazı sonuçlar alıyoruz herkeste farklı sonuçlar çıkıyor ama önemli olan sağlıklı olmaları. Gelişimlerinin normal seyrinde , belli referans deger sınırlar içinde olması.. zaten aksi durumda doktor uyarır, daha sık kontrole çağırır, kontrolde 1 ay sonra görüşürüz dediğinde evet 1 asır gibi geçiyor ama biliyorum ki cok sukur demek ki her şey normal seyrinde ve doktor gözetiminde olmamız gerekmiyor. Artık 4. Ay a merdiven dayadik. Ben kendi kendimi telkin edip evhamlarımı azaltmaya çalışıyorum, çok ayrıntılı didik didik araştırmiyorum. Hafta hafta bebek gelişimi bizdeki degisimlerle ilgili şeyleri daha çok okuyorum. Daha az evham daha az stres bebeğe de daha az yansıyan olumsuz düşünceler demek. Bizim stresimizden tutun da tüm olumsuzlukları hissettiğini ve bunun yaşantısına etki edeceğini unutmayın.

İnşallah her şey çok güzel olacak.. Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin , bebek sahibi olmayı bekleyen , tüp bebek tedavilerine seneler veren o kadar çok aile var ki çok şükür Allaha bu mucize bize nasip oldu ve şuan burada yazıyoruz bunun bir parcasiyiz. Sukretmeli, degerini bilmeli, ayrintilar icinde bogulmadan kendinizi de bebishi de yormadan..
İkili test sonuçlarını bekleyen anneler de güzel sonuçlar alacak hepimizin içi rahat bu güzel heyecanı paylaşmaya devam edeceğiz...

Herkese hayırlı cumalar.. ıyi haftasonlari.. mutlu guzel haberlerle saglikla...

Canım benimde 76 gram çıktı kilosu boyunda yanlış değilsem 10 falandı ben gebelik takviminde yazandan yüksek çıktı die endişelendim normal mi bu
Maşallah bebeğine canım. Ben aslında bu rakamları çok belirleyici bulmuyorum canım. Çünkü internette yazan değerler ortalama ama biz ve bebeklerimiz kendine has. Kimimiz uzun boylu kimimiz şişman kimimiz esmer bebeklerimizde biZim gibi her biri ayrı ayrı olacak. Mesela benim 14+0 da ağırlığı 90 gr doktor tam ortalama değer dedi hatta aralık verdi 70 gr, ile 105 gr ağırlığında olmalı. Bu geniş bir aralık aslında ama bu Aralıkta ne dese benim kabulüm. Demek ki senin bebeğin daha uzun ve daha gürbüz maşallah ona :)

se
sağol canım. evet panik atağım vardı ama söylemedim doktorlara :) ama benimki gecmişti 3 yıl önce panik atak oldum gecirdim enson. ama böyle değildi. 1,5 yıl tedavi görmüştüm ben. yani hiçbir neden bulunmadı. birde benim iki kolumdan atardamardan kan gazı almaya çalıştı doktorlar. ama başaramadılar. çok kötü hastaneyi inlettim. allah kimsenin başına vermesin.inşallah doğurana kadar hamileiğimiz iyi gecer bir daha böyle sıkıntı yaşamak istemem. 30 adet test yapıldı bana. böbrek testinden tut, vitamin testi, diğer hastalık testleri, hiçbişey cıkmadı :KK43:
gecen hamileligimde senin anlattigin gibi bende oldum nefes alamama goz kararmasi ve asiri derece kalp carpintisi oluyorum sandim dr gitmedim o ara yemek konusunu abartmistim cok fazla kaymak yiyordum ona yordum azcik arastirinca hamilelikte panik atak oluyormus normalde bende kalp rahatsizligi yok saniim varsa da hic dr gitmedim bilmiyorum ama ailede var o yuzden ertelemeyip baktirmak lazim aslinda bu hamileligimde de olmayacak bir anda yasarim diye korkuyorum :(

yaşın haaarika bir yaş canım. metabolizman fişek gibi vucudun dinç. hiç öyle geç meç deme. ben 25 deyken değil çocuk evlenmek bile yoktu aklımda.

Hayırlısıyla alacaksın bebeğini kusağına inşallah canım :KK70:

Benimde sözde aklımda yoktu eşim bir gün iş toplantısından zorla çıkardı , ailesi beni başım açık diye istemiyordu ozamanlar bende daha var diye çok takılmamıştım üzülmüştüm ön yargılılar ama yaş 22 daha ne gerek var dedim , dükkana gittik eşimin bir sinirli konuşuyor işten ayrılacaksın okulu uzaktan eğitim yapıcaksın ya da Sadece sınavlara gidiceksin öyle herkese Güleryüzlü olmucaksın elemanlarla mesafe olucak aranda ben diyorum ki adam delirdi etti kesin korkmaya da başladım biraz uzak oturuyorum yakın dur şöyle bundan sonra dibimde durucaksın tamam dedim kesin eski sevgilim geldi etti bu kıskandı ilk kez aklıma ne gelicek gençlik başımda zaten ramazandayız bi de bu arada bayramdan sonra seni istemeye gelicez dedi ben kaldım öyle ah ah ne heyecanlıydı ama o an anlamıyorsun işte bayrama kalmış 10 gün ben babama asla diyemem zaten yaş küçük okul falan dedim olmaz olucak annemler hazırlandı falan anneme geldim dedim annem fenalaştı anne babamla konuş yoksa adamlar öyle pat diye gelicek babam kalıcak dedim tam 23 yaşında da nikahımız oldu 1 ay sonra da düğünümüz
Okuldan arkadaşlarım ajan olucak kadındın anne olmayı çok istediğini bilirdikte bu kadar erken düşünmedik etmedik dediler bende düşünmemiştim birden gelişti herşey işte bende sözde 28 yaşında evlenecektim :KK53:

Sanki seni gereğinden fazla hırpalamışlar canım. Panik atak geçmişinden söz etseydin keşke. Panik atak bazen sönebilir ama bu bittiği anlamına gelmiyor maalesef canım. Kıyamam sana kendi sıkıntın zaten sana yetiyor bir de canını yakmışlar gereksiz yere. Tam bir check-up oldu desene. Çok şükür sapasağlam çıkmışsın. Birtanem belki de panik atak bir yokladı geçti. Aman gitsin hastalıklar gelmesin bir daha:)
aynen canım ya cok hırpaladılar beni iki kolumdan tuttualr kımıldamayım diye. ah ah neler gecirdim hastanede. panik atak olduğunu sanmıyorum cunku o zaman kalbim hızlı carpardı nefes alamazdım, hem üşür hem yanardım. titreme gelirdi. herseyi bir arada yaşardım. ama bu sefer kalbimde ağrı hissttim. 12 ve 13 saniyede bir iğne batması gibii.sızlıyordu. allaha şükür eve geldim ogun uyuyuca gecti. hastalık lar benden ve sizlerden uzak olsun amin :)

aynen canım ya cok hırpaladılar beni iki kolumdan tuttualr kımıldamayım diye. ah ah neler gecirdim hastanede. panik atak olduğunu sanmıyorum cunku o zaman kalbim hızlı carpardı nefes alamazdım, hem üşür hem yanardım. titreme gelirdi. herseyi bir arada yaşardım. ama bu sefer kalbimde ağrı hissttim. 12 ve 13 saniyede bir iğne batması gibii.sızlıyordu. allaha şükür eve geldim ogun uyuyuca gecti. hastalık lar benden ve sizlerden uzak olsun amin :)
O zaman üşüttüm sen birtanem benim de ilk kalpten şüphelendiler. Ama ben nefes alınca batıyor gibi oluyor dedim doktor o halde kas ağrısı ama kalp değil dedi.

Kızlar ya ben sırt üstü yatamıyorum artık. Yani sırt üstü yattığım zaman kasıklarım, karnım ağrımaya başlıyor hafiften ve bir baskı,ağırlık hissediyorum. 1-2 gündür farkettim. Sizde de oluyor mu?
Evet canım yüzüstü yatamıyorum bir haftadır sırt üstü yatınca da kasıklarım geriliyor en rahat sola ya da sağa yan yatış pozisyonu.
Doktoruma da sordum sola yatmanızı tavsiye eserim dedi.

(14+0-14+6) 15.hafta konusunda hafta hafta hamilelik kitabımda bahsettiğiniz ölçümler çıktı karşıma... Ekstra bilgi olsun...

Bu kitap nokta atışlarıyla insanı aydınlatıyor.
Tavsiye ederim.

9 ay 10 gün hafta hafta hamilelik
Dr. kağan kocatepe
İnkılap yayınları..

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 85
  • image.webp
    image.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 66
  • image.webp
    image.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 87
Kızlar geldim doktordan cinsiyet %99 erkek..okdr kocamandıki pipisi açar açmaz gördük ekranda..bi şehzadem vardı ikincisi geliyo..Allah sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin

Gözünaydın canım öğrenmişsin...
Sağlıkla kucağına al 2. Yavrunu da ..
Bu sene erkek senesi belli :)

Kızlar geldim doktordan cinsiyet %99 erkek..okdr kocamandıki pipisi açar açmaz gördük ekranda..bi şehzadem vardı ikincisi geliyo..Allah sağlıkla kucagımıza almayı nasi
Kızlar geldim doktordan cinsiyet %99 erkek..okdr kocamandıki pipisi açar açmaz gördük ekranda..bi şehzadem vardı ikincisi geliyo..Allah sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin
Hayırlı olsun canim.gozunaydin olsun.benimde sanirim 2. Pasam gelecek kesin olmamakla birlikte

Back
X