Canım şu oğlanlardan kalanlar diyetteyken bizi mahvediyor.bende oğlan yesin diye açma yaptım zeytinli.az önce ısırıp bıraktı ben yedim
Sporda tüm kaslar çalışıyor ama hareket harekettir canım.iyi yapmışsın
Ohhh süpersin kaptan! Kolay gelsin sana
Aramıza hoşgeldin.yazdıklarını okudum canım.verecek çok bir kilon kalmamış.artık korumaya geçersin.bir de mayalı süt dediğin nedir? Nasıl hazırlıyorsun?
cok haklısın canım pek sağlıklı olmadi dünde yine hamur yedim azda olsa bugün dikkat edicemMenümü yazayım hatunlar
Sabah 7.00 1 bardak ceviz su kürü
Kahvaltı 7.30
1 haş yum.1 yer elması havuç.2 kk peynir.15 zeytin.yarım portakal.2 yk Kırmızı biberli cevizli ezme(yazın yapmştım bitirmem lazım artık)
Öğle 12.30
1 kepçe sulu köfte.2 yk yoğurtlu kuru biber kavurması
Akşam 19.00da yerim eve gidiyorum
1 parça tavuk(tencerede) 1 kase salata
1 avuç kuruyemiş.1 kuru erik
Su 2lt.
Spor 1 sa10dk leslie 5 mil
2 fincan form çayı
afiyetolsun cok saglikli hafif menunMenümü yazayım hatunlar
Sabah 7.00 1 bardak ceviz su kürü
Kahvaltı 7.30
1 haş yum.1 yer elması havuç.2 kk peynir.15 zeytin.yarım portakal.2 yk Kırmızı biberli cevizli ezme(yazın yapmştım bitirmem lazım artık)
Öğle 12.30
1 kepçe sulu köfte.2 yk yoğurtlu kuru biber kavurması
Akşam 19.00da yerim eve gidiyorum
1 parça tavuk(tencerede) 1 kase salata
1 avuç kuruyemiş.1 kuru erik
Su 2lt.
Spor 1 sa10dk leslie 5 mil
2 fincan form çayı
Yok artik diplomayi nerden alıyorlar yacok haklısın canım pek sağlıklı olmadi dünde yine hamur yedim azda olsa bugün dikkat edicemspor konusunda muallaktayim ben kardeşim zayiflayana kadar spor yapilmamali dedi diyetisyen soylemiss yağlar kasa dönüşür zayıflayamazsın dedi bende tartida eksi görüyorum ama bacaklarımin ustleri hala kalin aynıyım sanki acaba dogru bilgimi?
evet zaman cok cabuk ilerliyor iyiki bu topigi acmissin canim bende aylarca 67 lerdeydim sayenizde zayifladim eminim sende hedefine ulasicaksin olsun agir olsun saglikli olsun canim birakmak yok tamammikizlar nasilsiniz?? neler yapiyosunuz bi hafta daha bitti ne cabuk geciyo gunler ya hizina yetisemiyoruz takvimin marta girdik nisan bi ay var ve ben hala yerimde sayiyorum ya off off hala ne kadar basarisizmism ben ya olmuyo iste sıkıldım bahane uretmekten artik hep bahane hep bahane 3 ay gecti sadece 3 kg verebilmisim cok basarisizm cok
hosgeldin aramiza bencede sacma spor yapmadan zayıflamak ama bu sözü diyetisyenler soyleyince kafa karıştırıyor isteYok artik diplomayi nerden alıyorlar ya
. Kalkip body building yaparsan kasa donusur agirlik calisirsan. Fitness aerobik cardiyo bunlar zayıflatır. Yapin siz sporunuzu
canim sabah yumurta olabilirdi menunde ekmekte yoktu sanirim doyurucu olurdu.aksam doyuyorsan da problem yok zaten bende aksam cok az yiyorum bazen anca oyle kilo verebiliyorumkızlar gerçekten az mı ?
bana normal gibi geldi, kafam karıştı.
sizce öğünlere ne eklesem ideal olurdu. Fikir verirseniz sevinirim.
hosgeldin aramiza bencede sacma spor yapmadan zayıflamak ama bu sözü diyetisyenler soyleyince kafa karıştırıyor iste
Heee canim sayilir sayilirrr oturdugun yerde katladin dimi 5 kalori vermisindir artik:)Akşam yerleri çektim çamaşır astım kuruyanları katlayıp kaldırdım. Spor yapamadım ama yarım spor sayılır mı yaa :)))
insallah canimGünaydın canlar!!!
Çok güzel bir gün olsun inşallahhh.bol hareket minimum kalori maximum mutluluk getirsin bu haftasonu hepimizee!
bencede sayilmaz ;(Akşam yerleri çektim çamaşır astım kuruyanları katlayıp kaldırdım. Spor yapamadım ama yarım spor sayılır mı yaa :)))
evet ama 2 mil yapabildim malesef ;( ama kizimi parka goturdum 2 saat aktiftim yaniGunaydin canim güne enerjik başlıyorsun süpersin
peki sac icin mayali sut ne ise yariyor ?Mayalı sütü aslında saclarim icin içiyorum. Ama karbonhidrat seviyesi cok dusuk ve proteinli bisey oldugu icin spordan sonra iciyorum aliskanlik oldu artik. Spordan sonra tabi baya eforlu bir spor yapmissaniz cardio gibi hijt gibi, yarim saat ile 2 saat arasinda yaktiginiz kalorinin yarisi kadar kalori almak gerekiyormuş protein agirlikli tabi. Kaslarin beslenmesi bosalan glikojen depolarinin dolmasi icin. Yapmazsak yuz goz göğüsler coker. Ben de mayali sut iciyorum
yuz yogasi bilyeli eldiven allahim daha neler duycaz ? peki bu bilyeli eldiveni neyle kullaniyosun yani bise suruyomusun cildine ?Bi de hanimlar yüz yogasi yapin, sonra vücudunuza masaj yapin bilyeli eldiven gibi masaj aleti var on liraya aldim. Eger vereceginiz kilo coksa sarkmalarinizi onler. Ve halihazirda yanmaya baslayan yağlarınızi harekete geçirerek vucuttan daha kolay ayrilmasini saglar. Bir hafta yapabildim masaj cok etkisini gordum. Ama sonra sehir dışına falan ciktim biraktim tekrar baslicam.
20 kgyu ne zamn ve ne kadar surede verdin peki ? carnitn protein hapi diye biliyorum dogrumu?Ben lisede seksen kiloydum. Boyum 170. Suan 60 61 kilo arasinda gidip geliyorum. Hedef kilom da 58_59 aslinda kilo olarak da degil de gözüme artik tamam oldu diyebilecegim sekilde gorunmem hedefim. Ust bedenim small ama alt bedende basenler gozume carpiyor. 24 yaşındayım konyaliyim. Ben kilo vermeye gunde kirk dk yurumekle kosu bandinda 5.0 tempoda basladim. 3 ayda bu sekilde on kilo verdim lisede. Sonra üniversite sınavına hazirlikmis stresmis ye ic otur ders calis olaylarindan bes kilo geri aldim. Ama yine iyiydi kilonun hepsini alir genelde diyet birakanlar ama ben protein agirlikli yapmisti spor da olunca yarisini aldim verdigim kilolarin. Sonra üniversitede artik aliskanliklarimi degistirdim. Spor videolarindam liste yaptim. Bir gun hiit bir gun pilates seklinde. Ha bir de leslie ile yuruyus 3 mile walk yaptim bir iki ay. Bu soyledigim spor videolarindan once beni hazirladi vucudun hamligini aldi. Zaten bir zaman sonra leslie programi beni yormamaya terletmemeye başladı ilk basladigimda su icinde kaliyordum halbuki. Yine protinli diyete basladim. Zaman zaman farkli seyler denedim mate cayi yesil kahve gibi.. en guzeli carnitin gibi geldi onda devam ediyorum ve suan bu kilodayim.
canm hosgeldin tekrar allahtan rahmet diliyorum ;( menu cok iyi pzt arti gozuksen de problem degilHelloooo kızlar. Geri döndüm. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Dün döndüm akşama doğru ayağımın tozuyla spora gittim. Cenaze işlemleri falan çok yememeye çalıştım ama sürekli otoruyosun. Akşam oluncada oturmaktan yorulup yatıyorsun çok saçmazaten hastalanıcam yarın öbürgün. pazartesi + kilo bekliyorum. kısmet...
menü:
sabah: 2 haşlama yumurta, 1 çorba kaşığı lor peyniri, 1 kk light beyaz peynir, 5-6 zeytin, yarım domates, yarım salatalık, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, 1 avuç maydanoz, light süt
ara: 1 adet muz (normalde salatalık yerdim ama bu sefer muz çekti nedense aldım), 10:30 gibide yeşil çayımı içeceğim.
öğlen: 7 adet köfte (biraz küçükte ondan 7 adet sayısa aldanmayın), 2 dilim patates kızartması (daire şeklinde kesilmiş 2 dilim, arada patates kızartması yiyorum çünkü yararlı az yiyince, patates kızarınca protein oranı artıyor)
ara: valla herhalde biraz kuru yemiş yerim
akşam: 100 gr haşlama tavuk ve yeşillik getirdim
normalde cumartesileri serbest günümdü. ama kaç gündür işte olmayınca işte birikti diye bu cumartesi akşama kadar çalışacağım. ondan dolayı yarın serbest gün olacak. yarında 2 öğün yerim zaten anca.
2,5 litre su içeceğim. 1.5 litresi bitti bie şu saate kadar belki 3 litrede içebilirim tabi.
insallahAynen canım 83 kiloydum bunu söylediğinde.o mors halini anlatacağım size
kesinlikleBöyle kötü kalpli kıskançlar bizi kamçılamktan başka bir şey yapmıyorlar canım.haklısın neyseeee....biz hedefe adım adım ilerliyoruz.gerisi boşzümremmmmmm
bunu kim onerdi sana ?Mayali süt için, bir bardak buyukce bir bardak sutu isitiyorum ilik olmali cok sicak olursa maya ozelligini kaybediyor. Bir tatli kaşığı (silme) dokuyorum biraz bekletip karıştırıyorum iyice cozunuyor icinde iciyorum. Dedigim gibi saclarim icin iciyorum ama diyete de cok uygun ve besleyici. Kokusu biraz rahatsiz edici ama alıştım ben
amin insallah....Herkeze mutlu haftasonlari bayanlar. Kabusumuz olan diyetler ve kilolardan bir an once kurtulmak dilegiyle
canim zaten su 3 beyazi kesebilsek otomatik gidecek aslinda odul gununu ben de dusunduydum odul gunumuz hafta ici bi gun olmaliKizlar bir de soyle bir olay var yukarida oğluşlarinin boreklerini coreklerini yiyenlerimz varmiss. Haftada bir asiri asiri cok yememek sartiyla ödül gunu yapabilirsiniz. Benim persembelerim ödül günüm butun hafta canim tatli istiyor ben cikolata manyagiyimdir o gun yiyorum cikolatami pizzami vs. Siz de oyle yapabilirsiniz hem daha motive olursunuz.diyet yapa yapa vucut alisiyor o odul gunleriyle vucudu şoklamak lazimmis annemin arkadasi diyetisyene gidiyordu onun onerisiydi. Bi de hanimlar tuzu da azaltin tuz da en az seker kadar zararli. O selulitleri hep o yapiyor su tutuyor derinin altinda yag biriktiriyor. Zeytin kahvaltida cok faydali ama o salamura asiri tuzlu ekmeksiz yenmeyen cinsten zeytinleri yemeyin diyet zeytinler var tuzsuz onlari yiyin emekleriniz bosa gitmezin
canm abartilcak bi kgn yok bencePeynir sut yogurt yumurta hicbiriyle aram iyi degil napacam ben yaabugun gidip mate cayi alayim. Artik baskul ailesine donmussun demelerini istemiyorum iyi bir cvp vermenin vakti geldi
canim bu dedigin senn gibi metabolzmasi iyi calisanlar icin gecerli olabilir ama bizim icn degil sporsuz spor derken 40 dklik yuruyus bile en basitinden metoyu hizlandirmaya yetiyorcok haklısın canım pek sağlıklı olmadi dünde yine hamur yedim azda olsa bugün dikkat edicemspor konusunda muallaktayim ben kardeşim zayiflayana kadar spor yapilmamali dedi diyetisyen soylemiss yağlar kasa dönüşür zayıflayamazsın dedi bende tartida eksi görüyorum ama bacaklarımin ustleri hala kalin aynıyım sanki acaba dogru bilgimi?
insallah canimevet zaman cok cabuk ilerliyor iyiki bu topigi acmissin canim bende aylarca 67 lerdeydim sayenizde zayifladim eminim sende hedefine ulasicaksin olsun agir olsun saglikli olsun canim birakmak yok tamammi
Yok kıs ben hiç oturarak katlayamam çamaşırı:)Heee canim sayilir sayilirrr oturdugun yerde katladin dimi 5 kalori vermisindir artik:)
tabiki canim benim tek basina ise yaramaz ben sadece tokluk hissi vermesi bakimindan birde yag yakici oldugu icin tercih edeyim diyorum o kadin instagramda mi? gulmeyin ama ben instagram ozurluyum hic anlamadim onu o kadin ne kdr surede vermis peki sadece bu dedikleirni mi tuketmis bahseder misin? buarada super sporun masallah30 dakika yüksek hızda sporumu yaptım üzerine yeşil çay zamanı ohh misss
Mislisse ben chia tohumu ne ise yarar bilmiyorum ama illaki katkısı vardır. Hiçbir ürün tek başına bir işe yaramıyor ama katkısı oluyor. Benim de takip ettiğim bir kadın yulaf lapasinin üzerine ekliyor ve su an 50 kilo vermiş durumda
Oy oy oy o daha fenaYarımlardan ziyade bilerek yedim canım aşırı tatlı istiyordu daldım poşette ne varsa
Oncelikle carnitin protein hapi değil. Aminoasit o da proteinin yapi tasi oluyor ama kesinlikle farkli şeyler. Aslinda vucudumuz tarafindan uretilen bir sey ama protein alimina bagli olarak artan bir sey. Ve ben protein alimina cok dikkat etsem de maksimum iki yumurta sut yogurt yiyebiliyorum her gun de tavuk et balik yenemiyor ki spor yapmayan birinin kilosu basina ortalama 0.8 ; spor yapan kisini ortalama 1.5 - 2.0 gram protein almasi lazim ve bu kadar almak zor yani. Bu yuzden de carnitin vucudumuzda yeterince uretilemiyor. Carnitin en cok kuzu etinde var. Yag yakmaya yariyor bu carnitin. Zararsiz bir sey kalp hastalarina kisirlara alzhaimerlara veriliyormus. Vucuttan fazlasi su ile atiliyor. Ama bunun faydasi sporla beraber gorulebiliyor. Ictikten on bes dk sonra kallafi bir spor yapmak lazim. Sporda normalde yaktiginiz kalorinin yagin iki uc katini yakiyor ve yorgunluk hissetmiyorsunuz. Dinclik veriyor.insallah canim
bencede sayilmaz ;(
evet ama 2 mil yapabildim malesef ;( ama kizimi parka goturdum 2 saat aktiftim yanibuarada aktardan chia tohumunu sordum tokluk hissi versin diye aranizda kullanan var mi ? habere bi kiz cikmisti her ogunume chia tohumu katiyorum diye bide takip ettigm bi bayan daha var o da hergun tuketiyor ne dersiniz?
peki sac icin mayali sut ne ise yariyor ?
yuz yogasi bilyeli eldiven allahim daha neler duycaz ? peki bu bilyeli eldiveni neyle kullaniyosun yani bise suruyomusun cildine ?
20 kgyu ne zamn ve ne kadar surede verdin peki ? carnitn protein hapi diye biliyorum dogrumu?
canm hosgeldin tekrar allahtan rahmet diliyorum ;( menu cok iyi pzt arti gozuksen de problem degil
insallah
kesinliklebana da birisi 60 a inemezsin cok zor demisti;(
bunu kim onerdi sana ?
amin insallah....
canim zaten su 3 beyazi kesebilsek otomatik gidecek aslinda odul gununu ben de dusunduydum odul gunumuz hafta ici bi gun olmali
canm abartilcak bi kgn yok bence
canim bu dedigin senn gibi metabolzmasi iyi calisanlar icin gecerli olabilir ama bizim icn degil sporsuz spor derken 40 dklik yuruyus bile en basitinden metoyu hizlandirmaya yetiyor
insallah canimsenide cani gonulden tebrik ederim dariis basimiza
Himmm kosarak katliyorsan o zaman tabikide spor yapmis olursun bebisimmYok kıs ben hiç oturarak katlayamam çamaşırı:)
Canim guzel bilgilerini bizlerle paylastigin icin tsk ederim ..cok guzel bilgiler ...ayrica seni tebrik ederim kendini her konuda gelistirdigin icin...hosuma gidiyor boyle surekli yeniliklere acik daha neler yapabilirim kendim icin diye arastirip uygulayan bayanlar..cunku bir kadinin hangi yasta hangi kiloda hangi meslekte olursa olsun hep kendine bakmasini bakimli olmasini kendini salmamasi gerektigini dusunurum..Oncelikle carnitin protein hapi değil. Aminoasit o da proteinin yapi tasi oluyor ama kesinlikle farkli şeyler. Aslinda vucudumuz tarafindan uretilen bir sey ama protein alimina bagli olarak artan bir sey. Ve ben protein alimina cok dikkat etsem de maksimum iki yumurta sut yogurt yiyebiliyorum her gun de tavuk et balik yenemiyor ki spor yapmayan birinin kilosu basina ortalama 0.8 ; spor yapan kisini ortalama 1.5 - 2.0 gram protein almasi lazim ve bu kadar almak zor yani. Bu yuzden de carnitin vucudumuzda yeterince uretilemiyor. Carnitin en cok kuzu etinde var. Yag yakmaya yariyor bu carnitin. Zararsiz bir sey kalp hastalarina kisirlara alzhaimerlara veriliyormus. Vucuttan fazlasi su ile atiliyor. Ama bunun faydasi sporla beraber gorulebiliyor. Ictikten on bes dk sonra kallafi bir spor yapmak lazim. Sporda normalde yaktiginiz kalorinin yagin iki uc katini yakiyor ve yorgunluk hissetmiyorsunuz. Dinclik veriyor.
Mayali sut olayi da internetten arastirirken buldum. Saclarimi gurlestirdi daha hizli uzatti icinde biotin ve diger b vitaminletri var bunlar da saclar icin cok onemli . Ama sadece mayaya baglayamiyorum cunku sac icin bir cok sey yapiyorum sirke, yumurta aki, yaglar , maskeler, geceleri on dk sac masaji.. hepsi birlesince saçlarım coştu gitti. Bilyeli masaj aletini de siradan bir krem ile ve son zamanlarda da nivea sikilastorici yag ile yapiyorum. Ama hindista cevizi yagi ile yapicam bi ara alip cunku cok etkiliymis sikilastirmada falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?