2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Plesantası önde diye normal olmaz mı diyorlar ?
Ben de ilk Zamanlar normal normal diyordum ama insanlardan duyduklarım yüzünden sezeryan da olsa olur demeye başladım Bebek büyüdükçe doğumu daha çok düşünür oldum

Yok ondan çok daha öncesinde bu işin en başında benim kalbimde irili ufaklı problemler olduğu için doktorum normal doğumda endokardit (kalpte iltihaplanma) olur, rahatsızlıkların seyri ilerler. Riske girme hiç demişti. Şimdi plasenta olayı da çıktı üstüne tabiî. Gerçi o doktorumun daha olmadan söylediği her şey zamanla çıktı. Müneccim evladı diye kızıyorum ama.

Bunlara rağmen normal doğum istiyorum. Gerçi normal doğum son zamanlarda o kadar azaldı ki anormal olan normal doğum oldu gibi bir şey. Hep bi' riskle sezaryene gidiyor doğumlar. Insanları geçtim hayvanlarda bile böyle. Tabiat bozuldukça biz de hurdaya çıkıyoruz galiba. :/

Kızlar göbeğim çıkmaya başladı biraz. Kıyafetlerim hala oluyor ama belli iki haftaya hayatta giremem.

Önünde bebe resmi olmayan tişört bluz bulacağım yer var mı?
En önemlisi de pantolon. Kumaş giyiyorum genelde,ya da etek. Genel olarak ciddi hava katmak için klasik giyiyorum işte.

Nerelere bakınmalıyım.?
Bence tshirt gömlek vs için normal mağazalardan alabilirsin üst giyimde sorun olmuyor salaş bol modeller çok var ben daha hiç hamilelik için ayrı bi şey almadım ama h&m de var resimsiz şeyler
Kumaş pantoln pek giymiyorum ama lcw da görmüştüm yada şimdi pantolonların belleri lastikli oluyor onları dene istersen ipekyoldan bi kumaş pantolon almıştım çok rahat ettim düğmesiz sadece yan fermuarı var.

Bence tshirt gömlek vs için normal mağazalardan alabilirsin üst giyimde sorun olmuyor salaş bol modeller çok var ben daha hiç hamilelik için ayrı bi şey almadım ama h&m de var resimsiz şeyler
Kumaş pantoln pek giymiyorum ama lcw da görmüştüm yada şimdi pantolonların belleri lastikli oluyor onları dene istersen ipekyoldan bi kumaş pantolon almıştım çok rahat ettim düğmesiz sadece yan fermuarı var.

Aslında xs giyiyordum şimdi direkt m beden alsam beni baya idare eder.ilerleyen dönemlerde kış zaten ona göre bakınırım diye düşündüm hamile kıyafetleri hoşuma gitmiyor hiç.

Pantolon kot ciddiyetsiz durur giymem zaten kumaş bulurum herhalde ya da elbise mi alsam diyorum ama üşüyorum artık ben. 7-8 aylık olana kadar işime devam edeceğim kıyafet temin edebileceğim yer bulmam şart :/

Pantolona biraz bakınayım yandan fermuar ya da bel lastikli bulsam süper olur

Yok ondan çok daha öncesinde bu işin en başında benim kalbimde irili ufaklı problemler olduğu için doktorum normal doğumda endokardit (kalpte iltihaplanma) olur, rahatsızlıkların seyri ilerler. Riske girme hiç demişti. Şimdi plasenta olayı da çıktı üstüne tabiî. Gerçi o doktorumun daha olmadan söylediği her şey zamanla çıktı. Müneccim evladı diye kızıyorum ama.

Bunlara rağmen normal doğum istiyorum. Gerçi normal doğum son zamanlarda o kadar azaldı ki anormal olan normal doğum oldu gibi bir şey. Hep bi' riskle sezaryene gidiyor doğumlar. Insanları geçtim hayvanlarda bile böyle. Tabiat bozuldukça biz de hurdaya çıkıyoruz galiba. :/
Sen o doktora gitme bence şom ağızlı mı ne :KK70:
Aynen öyle çok azaldı bi de bi şeyi çok istersen olmaz derler ya hep en iyisi çok istemeyelim olursa güzel olur

Aslında xs giyiyordum şimdi direkt m beden alsam beni baya idare eder.ilerleyen dönemlerde kış zaten ona göre bakınırım diye düşündüm hamile kıyafetleri hoşuma gitmiyor hiç.

Pantolon kot ciddiyetsiz durur giymem zaten kumaş bulurum herhalde ya da elbise mi alsam diyorum ama üşüyorum artık ben. 7-8 aylık olana kadar işime devam edeceğim kıyafet temin edebileceğim yer bulmam şart :/

Pantolona biraz bakınayım yandan fermuar ya da bel lastikli bulsam süper olur
Hiç güzel yapmıyorlar ki hamile kıyafetlerini ama bence de m beden almak mantıklı olur
Ankara çok soğudu ben de üşüyorum artık evde çorapsız gezemiyorum

Hiç güzel yapmıyorlar ki hamile kıyafetlerini ama bence de m beden almak mantıklı olur
Ankara çok soğudu ben de üşüyorum artık evde çorapsız gezemiyorum

Valla ben yanıyorum çok sıcak diye pencereler açık uyurken,şimdi eşofman çoraba geçtim.
Geçen gün lcw ye gittim tişörtler sadece şu ortada bebek resmi olanlar. Hiç hazetmiyorum ben onlardan :(

2 ay idare edecek düzgün kıyafet bulayım yeter sonrası evdeyim zaten

Ben tiny love almayı düşünüyorum ilk aylar için. annemde kalacağım bi süre onu kullanırım diyorum minder diktirip içine beşik gibi

bayaa bi baktım, hoşuma gitti , gezenti bi insan olduğumdan onu da kolaylık gezdiririm yanımda gibi duruyor. Attım listeme. Şimdi park yatak bakıyorum. Ay ne zormuş ya seçmek. :( valla parasında değilim, en sağlıklısı olsun istiyorum. beli de ağrımasın, ama aynı işi görecek ucuzu varken açıkcası kazıklanmak istemiyorum. Almalı mıyım napayım bu ilk bi kaç ay için yanımda yatacağı zamanlarda kullanmak için ne öneriyorsunuz? Tecrübeli analar duyun sesimi :(

oda takımı alıcam kesin, bu tiny love ı da alıcam yüksek ihtimal, akıl verin kızlar. park yatak almak mantıklı mı? sadece 6 ay için anne yanı yataklar güzel ama almak istemiyorum, odasını alırken sınırlamam yok. hem oda hem anne yanı hem park yatak hem de tiny love görmemişin oğlu olmuş muhabbetine dönüyor valla :D

Valla ben yanıyorum çok sıcak diye pencereler açık uyurken,şimdi eşofman çoraba geçtim.
Geçen gün lcw ye gittim tişörtler sadece şu ortada bebek resmi olanlar. Hiç hazetmiyorum ben onlardan :KK43:

ay aynen ben de. düz süz xl, xxl tsortler aldım hep onlarla geziyom. üzerimde de ince hırka var simdilik. Ama sizin oralar daha soğuktur kesin. o_O

Geçen gün lcw ye gittim tişörtler sadece şu ortada bebek resmi olanlar. Hiç hazetmiyorum ben onlardan :KK43:

canim ben cepadan aldim bi iki sey gecen hafta, gebe diye bi magaza var ya.. ne hm de ne lcwde duzgun bisey bulamadim :( bebek resimlileri ben de hic sevmiyorum..

kizlar tatilde okumak icin anne-bebek, bebek bakimi, uyku egitimi vs kitaplarindan okudugunuz, begendiginiz, faydali olacagina inandiginiz kitaplardan bana onerebilir misiniz?
d&r da baktim bugun, birsuru kitap var, referanssiz almak istemiyorum..
bu hafta aliym, haftaya memlekete gidicem insallah, orda okurum :)

Kızlar göbeğim çıkmaya başladı biraz. Kıyafetlerim hala oluyor ama belli iki haftaya hayatta giremem.

Önünde bebe resmi olmayan tişört bluz bulacağım yer var mı?
En önemlisi de pantolon. Kumaş giyiyorum genelde,ya da etek. Genel olarak ciddi hava katmak için klasik giyiyorum işte.

Nerelere bakınmalıyım.?
Canım ben spor-salaş ağırlıklı giyindiğim için H&M ve C&A da buluyorum istediğim tarz pantolonları. Ama dün şansa Ebru Maternity nin bi mağazasını bulup alışveriş yaptım. Tam istediğin gibi klasik kesim göbek kısmı olan kumaş pantolonlar vardı. Bir iki foto gönderiyorum internet sitesini bi incele istersen.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 49
  • image.webp
    image.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 55
  • image.webp
    image.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 49
  • image.webp
    image.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 48
bayaa bi baktım, hoşuma gitti , gezenti bi insan olduğumdan onu da kolaylık gezdiririm yanımda gibi duruyor. Attım listeme. Şimdi park yatak bakıyorum. Ay ne zormuş ya seçmek. :KK43: valla parasında değilim, en sağlıklısı olsun istiyorum. beli de ağrımasın, ama aynı işi görecek ucuzu varken açıkcası kazıklanmak istemiyorum. Almalı mıyım napayım bu ilk bi kaç ay için yanımda yatacağı zamanlarda kullanmak için ne öneriyorsunuz? Tecrübeli analar duyun sesimi :KK43:

oda takımı alıcam kesin, bu tiny love ı da alıcam yüksek ihtimal, akıl verin kızlar. park yatak almak mantıklı mı? sadece 6 ay için anne yanı yataklar güzel ama almak istemiyorum, odasını alırken sınırlamam yok. hem oda hem anne yanı hem park yatak hem de tiny love görmemişin oğlu olmuş muhabbetine dönüyor valla :KK70:

tiny love neymis ki, ana kucagi mi?

ay aynen ben de. düz süz xl, xxl tsortler aldım hep onlarla geziyom. üzerimde de ince hırka var simdilik. Ama sizin oralar daha soğuktur kesin. o_O

Bıktım valla gitmek istiyorum artık memleketime. Ankaranın havası benlik değil :(

canim ben cepadan aldim bi iki sey gecen hafta, gebe diye bi magaza var ya.. ne hm de ne lcwde duzgun bisey bulamadim :KK43: bebek resimlileri ben de hic sevmiyorum..

Ya tişört arkadaşların dedi gibi bol salaş bakınıcsm bluz falan.

Pantolon da defacto da buldum. Yeni sezon hamile giyimi idare eder şimdi inceledim. Bir tasarımcının şu hamile kıyafetlerine el atması gerek cidden şu mağazalara bunları kaldırın şurdan demek lazım :/

Canım ben spor-salaş ağırlıklı giyindiğim için H&M ve C&A da buluyorum istediğim tarz pantolonları. Ama dün şansa Ebru Maternity nin bi mağazasını bulup alışveriş yaptım. Tam istediğin gibi klasik kesim göbek kısmı olan kumaş pantolonlar vardı. Bir iki foto gönderiyorum internet sitesini bi incele istersen.

Teşekkür ederim canım aynen böyle gerek bana.
Defactoda gördüm şimdi giyebileceğim pantolon bluz bunlara da bakayım. Adam akıllı az çok düz bişeyler üretenler çıkmış şükür

kizlar tatilde okumak icin anne-bebek, bebek bakimi, uyku egitimi vs kitaplarindan okudugunuz, begendiginiz, faydali olacagina inandiginiz kitaplardan bana onerebilir misiniz?
d&r da baktim bugun, birsuru kitap var, referanssiz almak istemiyorum..
bu hafta aliym, haftaya memlekete gidicem insallah, orda okurum :)

Mantıklı gelir mi bu şekil bilemedim ama BLV yöntemi ile beslenme ile ilgili bi kitap okuyorum şimdik. İnternette araştırabilirsin. Mantıklı gelirse " o tabak bitecek (mi)?" adlı kitabı önerebilirim.

Bi tane set aldım ; çocuk gelişimini anlamak, çocuğun mutlu gelişimi ve çocuğun zeka gelişimi diye. Güzel şeyler anlatıyor ama çok sıkıldım okurken yarıda kaldı. 20 asyfa yeni doğan için anlatıyorsa geri kalanı 4 yaşa kadar. bi yerden sonra bayıyar. Ansiklopedi gibi aklına birseyler takıldıkça bakabilirsin.

Şermin Çarkacı'nın başlarım şimdi anneliğğe diye bir kitabı var. Arkadaşım hediye etti. Okuması çok kolay ama , bir günde bitirdim ama fazla geyik geldi.
Bir de Leyla Navaro'nun gerçekten beni duyuyor musun? diye bir kitabı var. o tabak bitecekten sonra buna başlayacağım. İlk bunu denedim ama erteledim okumayı. Bunu tavsiye ediyorum mutlaka , arka yazıyı kopyalayayım

"Acı deneyimlere yol açan pek çok sorunun kökeninde, insanların birbirini gerçekten duymaması, duyamaması yatmaktadır. Çünkü sadece söylenen 'sözcükleri' duymak, sözcüklerin ardındaki duygu dolu mesajları alamamak, yanıtların da yüzeyde kalmasına yol açar; bu durum ise iletişimin engellenmesi anlamına gelir.
Önem verdiğimiz insanlarla ilişkilerimizin onarılmaz yaralar almasını engellemenin tek yolu, doğru iletişim kurmayı bilmektir. Doğru iletişim kurmanın yolları öğrenilebilir.""

Yine bir arkadasımdan Yavaş ebeveynlik 1 ve 2 kitapları hediye edildi. Sayınca farkettim ki pokunu çıkarmışım :D

I ikizcan2016 kitap listesi sana :)
İlk sayfaya da ekledim
HypnoBirthing...Marie F. Mongan (mongan yöntemi diye ekol yapmış)
Active Birth...Janet Balaskas
The thinking woman's guide to a better Birth.. Henci Goer
Birth Book...Sears
Birth and breastfeeding...Michael odent
Ona may's guide to childbirth... ina May gaskin (bu da ekol)
Birthing from within...england horowitz
Ayşe oner'in kitabı.hamilelik doğum ve bebek bakımı
What to expect when you are expecting...heidi e. M. +Sharon mazel (Türkçesi de var)
Girlfriend's guide to pregnancy(geyik bi kitap)
Your best Birth
The happiest Baby on the block..harvey karp (Türkçesi var)
The happiest toddler on the block. H k
Secream free parenting
Raising chain (erkek annelerine özel)
İçgüdüsel doğum...kuraldışı yayınları
Doğal ebeveynlik..William martha Sears (bunlar da ekol)
Doğal doğuma doğru
Yavaş ebeveynlik...pınar mermer
Cömert mutlu güzel hamileler için yoga ve meditasyon
Anne ve bebek bakımı...Elizabeth fenwick
Beşikte durduğu gibi durmuyor...dicle keskinoğlu
Hamilelik doğum ve bebek...penny simkin

Kızlar site vermek yasak mı bilmiyorum ama doğum ve bir çok şey hakkında cidden güzel açıklayıcı bilgiler veren bir site buldum.

Doğum çeşitleri,hafta hafta gebelik bir sürü şey vardı.Normal doğumu okudum çok açıklayıcı geldi hatta doğururum ben yahu dedim okuyunca.
Uzunca tüm detaylarıyla anlatılmış. Gebelik.org diye bir sayfaydı isterseniz bakabilirsiniz

Back
X