Evet canim yemek isi sikinti cok. Dogru duzgun bisey yiyemedim peynir domates ve malesef patates kızartması kacamaklarim oldu.Yavrucuğum hâlen oralardaysan açık büfe standinda gözünün önünde ızgara show'larinda pişirilen etler dışında hiçbir şey yeme ana yemekte. Hele o snack'lere hiç girme. Daha önce de demiştim, ay çöreği diye peynirli poğaçalı baklava yiyor olabilirsin. Sulu et yemeklerine hiç girmiyorum.
Ben Türkiye'nin en iyi otellerinden birinin -ki ceo'su da mutfak geçmişli bir insandır- spa'sından mutfağına kadar her yerinde çalıştım. Mutfak kısmına dâhi dezenfektan kuvetlerden geçerek girerdin. Onluklerde koldaki phmetre harici düğmeye dâhi izin verilmezdi. Çikolata işleme alanı yoğun bakım ünitesi gibiydi. Müşteriden dönen, 24 saati dolduran tüm ürünler çöpe giderdi. Bunca titizliğe rağmen mutfak personelinin tırnağından alınan swap'ta gaita çıktığını bilirim. Akdenizde turizm yoğunluklu otellerin mutfağına girmiyorum bile zaten uluslararası standartta bir yer değilse o kızartmalar rafine daha önce kullanmış işlenmiş yaglardan yapılıyordur bilgin olsun. :) Içinizi de böyle karartiririm.
O odaları da fazla batirmayin. Yazık o maid'ler günde minimum 16 oda temizliyor. Bahşiş bırakın, teşekkür mektubu yazın ki mutlu olsunlar. Tabiî bunu çıkış yaparken yastık kılıfının, çarşafın altına koyun ki, checkout esnasında kontrole gelen minibarcılar yürütmesin. :)
Uni zamani resepsiyonda ve animasyonlarda calismistim öğrencilikte biliyorum otellerin arka planini ve temizlik ablalarinin ne cektigini.
Minibarda bi su vardı bikac da poset cay ve nescafe koymuslar.
Bana gire diil hersey dahil sistemler. Oda parasi vericem ben. Standart bi yatak ve dusu olucak. Her sabah istediğim yerde kahvalti edicem istedigim saatte. Istedigim plaja denize gidip doya doya yuzucem. Yakin cevrede görülecek yerlere gidip gormeliyim. Ozgurlugumu su saatte sunu yiyin su saatte sunu yapin seklinde kisitlamak bana gire diil. Ama iste aile mevzusu olunca uymak durumunda kaldik.