2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Nedense bulanti ve kusma hamileligin saglikli gittigine isaret eder diye mantiga dayanmayan bir dusunce var bende. Her gebelik farkli tabi. Ben buraz bulansin istiyorum sanki.

canım uzaktan takipteyim :) gözün aydın. bu mesajını okuyunca yazmadan edemedim. ben de aynen senin gibi düşünüyordum ama ben 7 aydır hiç kusmadım. sabah bulantısı hiç olmadı. sadece acıktığımda ya da tatlı bişey yediğimde bulantım oluyordu, o da zaten 12. haftada tamamen geçti. yani bulantı olmaması her zaman kötü bir şey değil :) sende olacaksa da erken zaten. evham yapma diyemem, o hiç bitmiyor ve bitmeyecek biliyorum ama güzel düşünmeye çalış, strese girme, bol bol dua et :)

Amin inşallah canım ...

progestan 100 mg yazıyor reçetede canım iş çıkışı alıcam eczaneden...inşallah güzel haberlerini bekliyorum senin de...
Canım progeston ne için? Ben bir kaç aydır folik asit kullanıyordum günde 1 tane. Hamileliği bugün öğrendiğim için henüz doktora gitmedim

Oh oh ne güzel. Aslında bulantıların çok olacağını beklemiyorum. Annem ve kızkardeşim çok yaşamamışlar. Genetik olarak ihtimal düşüyor. Belli de olmaz.
Şu an herşey yolunda. Bugün keseyi ve içinde minnacık Deniz'i gördük. Haftaya kalp atışını duyarız gel dedi doktor. 6+1 olacak. İnşallah duyarız.
Son 8 hafta senin de nasıl gidiyor?

Canım progeston ne için? Ben bir kaç aydır folik asit kullanıyordum günde 1 tane. Hamileliği bugün öğrendiğim için henüz doktora gitmedim
Progesteron değeri düşük olunca, düşük tehlikesi gibi durumlarda kullanılır

kendimi çok yormadığım sürece bir sıkıntım yok çok şükür canım. benim annem ve ablamın da çok bulantısı olmamış, dediğin gibi genetik faktör önemli.
bu arada 6+1de kalp atışını duyamayabilirsin sakın telaşlanma. 6+2de doktor kalp atışı için çağırmıştı ama o gidişimizde sadece gösterdi kalp atışını, 10 gün sonra da sesini dinletmişti. inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın :)

"Gebelikte önerilen günlük doz, 300mg DHA içeren hayvansal omega 3’tür."
"Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir.
Omega 3 balıklardan, sebzelerden, cevizden alınabileceği gibi ayrıca omega 3 içeren tabletler de piyasada bulunmaktadır. Yalnız bu tabletlerin bazıları balık karaciğerinden yapılmaktadır (cod liver oil), bunlardan kaçınmak faydalı olabilir çünkü bunlar aşırı miktarda A vitamini içerir ve A vitamini yüksek dozda bebeğe zararlıdır. Hamilelikte balığın karaciğerinden değil gövdesinden üretilen (fish body oil) balık yağı tabletleri kullanılabilir. Herşeyin doğalı iyidir genel kuralından yola çıkılarak omega 3'ün de bir çok madde gibi doğal yollardan alınması önerilir ancak doğal yollardan yeterince alamayan kişilerde omega 3 tabletleri önerilebilir. Haftada 2 kere balık yemek, haftada 2 kere ıspanak ve benzeri sebze yemekeleri yemek, günde 1-2 ceviz yemek yeterince omega 3 almak için yeterlidir. Balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir noktada büyük balıklar (ton balığı, kılıç balığı) yerine küçük ve orta boy balıkların (hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop) tercih edilmesidir çünkü büyük balıklarda civa fazla bulunur bu da fetus açısından zararlıdır."

İnşallah sağlıklı geliştiğini bileyim de o bana yeter.

Kizlar 5+2 olmam lazimdi bugun kese icin gittik ama bebegim 4+3 cikti doktor cok kucuk henuz haftaya bida bakalim dedi basina bole bise gelen warmi ne olur cewaplayin cok korkuyrm aralik ayindada bebegimi kaybettim kalbi durmustu

Kizlar 5+2 olmam lazimdi bugun kese icin gittik ama bebegim 4+3 cikti doktor cok kucuk henuz haftaya bida bakalim dedi basina bole bise gelen warmi ne olur cewaplayin cok korkuyrm aralik ayindada bebegimi kaybettim kalbi durmustu

Endişe etme demek yersiz biliyorum. Doktorun ağzından iyi bişeyler duyana kadar için rahat etmez tahmin ediyorum. Ama negatif düşünmemeye çalış. Geç döllenmedir. O yüzden küçüktür daha.

@gvn1907 arkadaşımızın Temmuz 2016 Anneleri topiğinde hazırladığı örnek beslenme listesi
SABAH KAHVALTISI
-1 su b. portakal suyu veya süt
-1 haşlanmış yumurta
-1 k. Kutusu peynir
-1 tatlı kaşığı pekmez
-1ince dilim tam tahıllı ekmek
-soğus salata

KUŞLUK
1 portakal sebebi(portakalı kış boyu hayatımızdan çıkarmamaya çalışıcaz portakal plasenta dostudur sağlıklı bir bebeğin eşi için yemeye dkkat edelim)

ÖĞLEN
1 kase çorba (ayran aşı,tavuk suyu,kelle paça,ev tarhanası olabilir)
1 tabak etli sebze yemeği
1 kase yoğurt yada ayran (tercihen ev yoğurdu iyi olur)
1 ince dilim tam tahıllı ekmek

İKİNDİ
1su bardağı sut

AKŞAM
Bir kase çorba
1dilim somon balığı yada ince bir dilim farklı balık(somon tercihen omegası en yüksek balıktır )
Salata

YATMADAN 2 SAAT ÖNCE
Süt

ÖNERİLER
**Margarin, ekmek, tatlı ve hamurişlerini hayatımızdan çıkarmalıyız.
**Günde 1 şişe maden suyu tüketmeliyiz.
**Hergün birkaç badem, ceviz ve kuru üzüm yenmeli.
**Günde bir adet muz ve bir adet kivi/mandalina/portakal yenmeli.
**Kansızlık için kırmızı et ve/veya siyah kuru üzüm yenmeli. Hamilelikte kansızlık çok tehlikeli.
**Günde en az 10 bardak su içilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…