- 27 Mayıs 2016
- 1.546
- 2.330
- 133
- 42
Süpersin...
Benime kasıklarımda sancım var oğlum ben iyiyim iye tepikleyip duruyor
Hayırlı olsun canım güle güle oynasın uyusun büyüsün odasında. fotoğraf at bize de :)Kızlar nasılsınız bakalım?
Bugün oğlanın odasını aldık yarın kurucaz bakalım
Açılışı yaparak hamile pantolonlarından da aldım 2-3 tane anca 6.ay sonrası giyilir gibi 36 bedeni bile öyle aldım,defacto da çeşit bol geldi waikiki ye nazaran
Kizlar hevesle odalar aliyorsunuz bebege kafes yataklar aliyorsunuz hayretle okuyorum. Simdi yazcaklarim belki caninizi sıkacak ama bir egitimci olarak bunu soylemek zorundayim. Ilk aylar hatta 2 yasina kadar bebek size her istediginde ulasabilmeli. Ancak bu sekilde arzu ettiğiniz size guvenen soz dinleyen cocuklar kazanirsiniz. Tabi böyle bi cocuk istiyorsaniz. Bunlar hep arastirma sonuclari. Ama ben savasta annesiz kalmis cocuklari gordukce nasil olur da istediginde size dokunamayacagi yataklara cocuklarinizi hapsedersiniz anlayamiyorum. Kiymet bildigimizi düşünmüyorum. Bu artik toplumsal bi problem haline dönüştü. Bebek daha ana rahmine düşünce dogcagindan eminmis gibi odalar hazirlamalar vs... Allah hepimizin yavrusunu bagislasin bize o ayri tabi. Tum bunlari da bu guzel ulkem biraz daha guzellessin diye yazmaktayim. Sizce de biraz daha heves kontrollu olamaz miyiz? Odalarimiz yerine burada evlatlarimizi yetiştirmek icin okudugumuz kitaplari paylassak? Makaleleri paylassak? Insan davranışı da bir bilimdir kurallari vardir. Insan istedigi tarzda bi insani yetistirebilme kabiliyetine sahiptir. Ama istedigimiz insanı, evladi nasil yetistirecegimizi biliyor muyuz?
İnsallah bu yazdıklarım zehir degil sifa olur. Gayri ben bu niyetle yazmaktayim. Okullar basladigi icin işime konsantre olacagimdan fazla giremeyecegim foruma. Insallah hamilelik surecimiz kolay gecer.
Galiba canım acayip sancım var. Özellikle kasık ve böbreklerimdezaten resmen o tepikler insani toparliyor :)
burdayiz, biseyimiz yok diyorlar :))
idrar yolu enf. mu oldun ki acaba?
benimkilerin kafasi yine asagiya donmus hareket ettikce sanci oluyo benim de..
Yaa konuyla alakalı degıl I ikizcan2016 ama Herkesın hayatından felaket tellalı bı Dr gecmıştır ya
Ben bı tıroıd rahatsızlıgı gecırdım.neyse tahlıller usgler fılan çok iyi denılen bı radyolog cekım sırasında başladı kendı kendıne konuşmaya
Ayy çokta gencmışsın yazık üzüldüm inşallah degıldır kurtulursun fılan demeye
Ordan bı çıktım sayılı günüm kaldı dıye kendımı yatağa bı attım kımseye bışey demeden gunlerce agladım
Sonra ogrendımkı onun gördüğü şey hastalıgın seyrı sırasında görünüp yok olan bı kistmiş
Yanı Keske yıllarca tıp okurken bırazda hastayla konuşma dersı fılan görseler
Onun için ptesiye kadar yapmak zor ama bu konuyu konuşup kendını daha da üzme olurmu
Ben kızımın odasını doğmadan yapmıştım. Şimdi 8 yaşında içinde o kadar mutlu ki çok seviyor. Hiç pişman olmadım. Ama oğlumda oda yapamayacam yanıma beşik alacam seneye de ranza alacaz ablasıyla beraber yatacaklar.
Galiba canım acayip sancım var. Özellikle kasık ve böbreklerimde
Hah şöyle ya. Öyle gittiğin zamanda lap diye muayeneye almadan içindeki endişeleri, korkuları anlat. Bu yaklaşımdan ötürü tereddütlerin olduğunu belirt. Baktın olayın psikolojik boyutuyla da ilgili seni rahatlatabiliyor devam et. 5 dakikada hayatının içine edip göndermesine izin verme seni. Gitsin parasına tüküreyim. Onlar iyi olsun, Sen kendini iyi hisset yatmayıversinler 4moms içinde. Sen zaten elinden gelenin en iyisini yapıyorsun onlar için. Üzme kendini. Otur konuş kızlarınla. Fazla yaramazlık yapmasınlar. :)
Şuan tek çocuk olacağı için,aldım bende eşime kalsa gerek yoktu :) bilerek cicili bicili almadım uzun ömürlü kullanışlı olsun diye bakındım. 6 ay beşikte yatınca odasına alıştıracağım.
Beğenmezse ileride kendisi süsler dolabını yatağını düz beyaz nasılsa :)) ama çocuğun özgürlüğü için özgüveni için oda şart.
Yer sıkıntın varsa ranza mantıklı zamanında kardeşimle öyle büyüdük :)
İnş. Canım bu enfeksiyon mahvediyor acaba sıcaklardan mı bu kadar yeniliyor.geçmiş olsun canımsağlık olayları girdikçe böyle diyecek bişi bulamıyorum. şu ocak ayı bir gelse de artık rahatlasak hep beraber, sağlıkla kavuşsak bebeklerimize..
Hayırlı olsun canım güle güle oynasın uyusun büyüsün odasında. fotoğraf at bize de :)
Ben 3.aydan beri giyiyorum o pantolonlardan 36 almıştım hala oluyor zaten lastikleri var ayarlanabilen. taytları da medium almıştım doguma kadar yetecek galiba :)
Şu anlık 2+1 deyiz ve 3-4 yıl muhtemelen ev değiştiremeyiz. Kızımda ranzayı çok istiyor. Babamız çizdi bile katlanan merdiven yaptıracaz inş.
benim için en azından canımı sıkacak bir durum yok. Ben nasıl yetiştireceğimi düşünerek alıyorum odasını da, diğer herşeyi de. Ben de çok okuyan ve araştıran biriyim ki kitap listesini daha önce paylaşmıştım. 6 aydan sonra oda ayırmayı daha mantıklı buluyorum. Benim mantığıma göre çocuk bir birey olabilmeli. Kendi işini kendine güvenerek yapabilmeli, Kendi başına yemek yemeli,uyumalı, yapabildiği kadar giyinebilmeli. Bu şekilde yetiştirdiğimde daha çok kendine güveneceğini, motor becerilerinin daha çok gelişeceğine inanıyorum. bunları sağlamak aman odasına atayım kendi uyusun şeklinde değil tabiki. Çok uğraştırıcı ve aşırı disiplin ve kararlılık gerektiren yöntemleri var.
tabiki her ihtiyacında yanında olacağım. Kamera aldım, sürekli izleyeceğim ama bana bağımlı uyuyan bir çocuk yetiştirmek istemiyorum. Sürekli gözüm üstünde olacak şekilde yetiştirmek istiyorum. Odasında sallamaya alıştırmadan yatağına koyduğumda güven hissederek uyuyabilen çocuk yetiştirmeyi istiyorum. Tabi doğduktan sonra Allah korusun bir hastalığı çıkar, ters bir durum olur herşey değişebilir.
Dediklerini de yanlış anlamadım merak etme. Herkesin hayat görüşü vardır. Tabiki herkes istediği gibi yetiştirebilir çocuğunu. Ne kimseyi yadırgarım, ne de eleştirebilirim. Umarım sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza. :)
Tekrardan yeni öğrenim yılınız hayırlı olsun @tüm öğretmenler.
I ikizcan2016 canım öncelikle çok geçmiş olsun. Bazı drlar doğru ultrason muayenesi yapamadığı gibi çok da pinpirikli oluyor. Senin drda onlardan sanırım. Bana dr 12 haftaliklak rahmin kalp sekkinde dedi. Ben de merak ettim araştırdım netten ve ağla ağla bir hal oldum sonra başka 2 dra gittim ikiside böyle birşey göremedigini ztn tanisinin ultrson muanesiyle yapılamayacaği söyledi. Ve riskli gebelik uzmanı olan drum bebek için en büyük tehlikenin annenin stres yapması dedi.Sen de başka bir dra gitsen belki sana daha iyi gelecek. Kendini daha teşhis bile edilememis bir konu için üzme. Bizler üzüldükçe içimizdeki minik canlarda üzülüyor. Hem tıp da yanılabilir. Nifty test bir şey var. Bebeğin olabilecek tüm hastalıklarını öğrenebiliyorsun istersen onu da bir araştır. Pozitif olmayı ihmal etme bak gör herşey Güzel olucak.
sorma analari 4momsta mi buyudu sanki, yere minder koyarim yatarlar, hayret bisi yaaa :))
2016 ocak annesiyim.. Meraktan bi bakayım foruma dedim :) seneye bu zamanlar karnınızdaki minnoşlar size boncuk boncuk bakan yerinde durmayan minik canavar olacaklar inşallah :)benim için en azından canımı sıkacak bir durum yok. Ben nasıl yetiştireceğimi düşünerek alıyorum odasını da, diğer herşeyi de. Ben de çok okuyan ve araştıran biriyim ki kitap listesini daha önce paylaşmıştım. 6 aydan sonra oda ayırmayı daha mantıklı buluyorum. Benim mantığıma göre çocuk bir birey olabilmeli. Kendi işini kendine güvenerek yapabilmeli, Kendi başına yemek yemeli,uyumalı, yapabildiği kadar giyinebilmeli. Bu şekilde yetiştirdiğimde daha çok kendine güveneceğini, motor becerilerinin daha çok gelişeceğine inanıyorum. bunları sağlamak aman odasına atayım kendi uyusun şeklinde değil tabiki. Çok uğraştırıcı ve aşırı disiplin ve kararlılık gerektiren yöntemleri var.
tabiki her ihtiyacında yanında olacağım. Kamera aldım, sürekli izleyeceğim ama bana bağımlı uyuyan bir çocuk yetiştirmek istemiyorum. Sürekli gözüm üstünde olacak şekilde yetiştirmek istiyorum. Odasında sallamaya alıştırmadan yatağına koyduğumda güven hissederek uyuyabilen çocuk yetiştirmeyi istiyorum. Tabi doğduktan sonra Allah korusun bir hastalığı çıkar, ters bir durum olur herşey değişebilir.
Dediklerini de yanlış anlamadım merak etme. Herkesin hayat görüşü vardır. Tabiki herkes istediği gibi yetiştirebilir çocuğunu. Ne kimseyi yadırgarım, ne de eleştirebilirim. Umarım sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza. :)
Tekrardan yeni öğrenim yılınız hayırlı olsun @tüm öğretmenler.
2016 ocak annesiyim.. Meraktan bi bakayım foruma dedim :) seneye bu zamanlar karnınızdaki minnoşlar size boncuk boncuk bakan yerinde durmayan minik canavar olacaklar inşallah :)
Uyku sorunlarıyla boğuşan bi anne olarak mesajı okuyunca cevapsız geçemedim.. Geçen sene aynen sizin gibi düşünüyordum ama işler pek öyle iletlemiyor( kötü haber ) :) tam düzen oturdu oda ayırayım diyorsun diş sıkıntısı başlıyor( gece kaç kere uyandığını söylemiyorum ).. Acıkır uyanır,gaz olur uyanır,diş için uyanır,sebepsiz uyanır.. Uyanacaklar.. Hayal kurmayın.. Yada kurun o dönemde güzel oluyor:)
Umarım sizinkiler gece yatıp ssbah kalkamlardan olur.. Sağlıkla alın kucağınıza..
Ben e bebekten aldım netten satış yapan birçok sitede var. Çok kullanışlı birşey.Bu Müslim bez nerden bulunur acaba ilk defa duydum da
Normal sitelerde de var.Can'ım bende burda duydum baktım instagramda satan güzel yerler buldum gibi :)
Benim bildiğim pazenle alakası yok ama, pazen daha kalın yumuşak battaniyelik bir kumaş.Arkadaş açıklamış ama yine yazayım dedim.Pazen de diyorlar bazı yerlerde belki sen öyle biliyorsundur,
Güle güle kullansın minnoş. Foto bekliyoruz. Hamile pantolonunu ben baştan beri giyiyorum rahat ediyorum onlarda.Kızlar nasılsınız bakalım?
Bugün oğlanın odasını aldık yarın kurucaz bakalım
Açılışı yaparak hamile pantolonlarından da aldım 2-3 tane anca 6.ay sonrası giyilir gibi 36 bedeni bile öyle aldım,defacto da çeşit bol geldi waikiki ye nazaran
Canım bende arkadaşlar gibi düşünüyorum allahın izniyle sorunsuz doğacak kızların sen o doktorun lafına bakıp üzülme inşallah yeni doktordan memnun kalırsın.insallah canim, napiym artik hersey olacagina varir..
birazcik alisveris yapiym da unutiym kafam dagilsin, ne alsam acaba :))
Ya tamam mesleklerı ama bazılarının hakkaten ruhu kaybolmuşBenim de universite son sinifta gittigim bir dr kafamdaki kemik cikintisini gosterdigimde el muayenesiyle beyninde tümör var acil tomografi lazim demisti.
Universitede bir dönemime mal oldu resmen. Teshis 10 gunde konsa da ben 4-5 ayda toparlayamadim kendimi.
Sonra yine ayni sikayetle baska bir doktora gittigimde dr senin isin gucun yok mu her kafa simetrik degildir oyle kemikler olabilir demisti.
Hakkimi helal etmem o doktora asla. 21 yasinda tek basima gelmisim muayeneye. Dusup bayilsam ne yapacaktı acaba.
unnado ya bak canım,bı de trendyol a bak eğer elıte uyeysen kargoda yok,carters 100 lırayı gecmesende her alışverışe 25 TL ındırım yapıyoinsallah canim, napiym artik hersey olacagina varir..
birazcik alisveris yapiym da unutiym kafam dagilsin, ne alsam acaba :))
Benımde hareket ettıkçe kasıklarımda oluyo ama nerdeyse bacaklarımın başlangıç yerı dıyebılırım,sızlerınde mı öyle ??zaten resmen o tepikler insani toparliyor :)
burdayiz, biseyimiz yok diyorlar :))
idrar yolu enf. mu oldun ki acaba?
benimkilerin kafasi yine asagiya donmus hareket ettikce sanci oluyo benim de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?