2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benımde hareket ettıkçe kasıklarımda oluyo ama nerdeyse bacaklarımın başlangıç yerı dıyebılırım,sızlerınde mı öyle ??
Benimki de az daha asagi inse tuvalette elime gelir sanirim. Dusun artik ne kadar asagilara vurdugunu

İlk iki ay Bebek bize Nasıl istediği Zaman ulaşacak ki Can'ım yattığı yerde kalıyor zaten. Hareket kabiliyeti dönüp gelme kabiliyeti yok ki

Valla ben 6 aylıkken ayırdım odaları simdi 3 yaşında hiç sorun olmadı o kadar güzel kendi gidip odasına yatıp uyuyor ki.(maşallah) bazen gece korkarsa rüyasında kalkıp geliyor yatıyor yanımıza oda senede 2 bilemedin 3 kere. Çok özgüvenli bi çocuk ve ben kesinlikle bireysel olmasına çok bağlıyorum :)

Seneler önce bende gogusumdeki kıstler için Dr a gıtmıştım.kadın bı başladı yok şırıngayla içinden sıvı alıcaz bıopsı fılan
Bı de bı Sürü hormon ılacı
Neyse başladım ılaçları içmeye,tam o Sırada bı iş Kazası gecırdım ve bana acayıp seyler olmaya başladı
En hafıfı çenemde çıkan kıllardı
Sonra iş yerı doktoru bendeki tuhaflıkları gorunce durumu anlattım
Kadının bana verdıgı ilaçlar Bulent Ersoy un hormonları degıştırılırken kı ilaçlarmış
Begenmedıgım iş yerı hekımı olmasa sımdı sıze Nino abınız olarak yazardım artık

Sen ıstedıgınde konuşuruz onun dışında konu kapandı konuşmuyoruz,alışverışe devam

Benimki de az daha asagi inse tuvalette elime gelir sanirim. Dusun artik ne kadar asagilara vurdugunu
Bıraz anlaşılmaz yazmışım esracım benım agrı vuruyo kasıklarıma
Ama ufaklıkta hep farklı yerlerde dolanıyo,bazen asagıya acayıp sallıyo

:)) insallah canim :)
yarin sorayim depoya, bakiym ne durumdaymis,
haber veririm sana..
su taş da 3-4 ay sonra dusseymis ya, tam kotu zamana denk gelmis

Guzel biseye benziyor da acaba sert bisi mi ki? Kafayi carpar mi ayaklandiginda.

Kendimi hatirliyorum disler dururdum 3-4 yasinda yatagin yanini, dis izlerimi cikartmak hosuma gidiyodu, sekil yapmistim bastan sona hasta ruhum cocuklugumdan
Cocugum dislemesin ama kiyamam dislerine :/

Benımki de bana benzerse her yerı dişler durur:))hatta mılletı ısırır
Bunu bı arkadaşımda gördüm mobılyacısı yapmış ama bu şeklide de satılıyo
Dişiyle kopartamıycagı kalın ama yumuşak sılıkon yada lastıgımsı bişey dıyım
Asıl bu olmazsa çarptığında daha acıtır gıbı gelıyo bana

Ben de bir çocuk gelişimci anne adayı olarak diyorum ki her çocuk farklıdır özeldir bizim yavrularımız olacak yakında inş elbette her anne de kendi çocuğu için en iyisini araştırıp yapmaya çalışacak Burdaki çoğu arkadaş araştırmacı ruha sahip elbette kitaplarımızı da paylaşıyoruz bildiklerimizi de.hepimizin çocuğu birbirinden çok farklı özelliklere sahip olacak ve onu en çok biz tanıyacağımız için ona göre bi yöntem geliştireceğiz :) eğitimci olsak da anne olunca teorik bilgiler kurtarmayacak bizi yani :)
Benim eğitim anlayışıma göre çocuk ayrı odası olduğunda annesine ulaşamayacağı anlamına gelmiyor.evet 0-2 yaş temel güvene karşı güvensizlik dönemi olarak adlandırılıyor çocuk bu dönemde hep anneye babaya sevgiye ihtiyaç hissediyor her zaman sarılalım kucaklayalım sıcaklıgımızı sevgimizi hissetsin ama bu demek degil ki odası ayrı olduğunda istediği an annesine ulaşamayacak.ayrıca ben bir anne olarak çocuğum bana bagımlı olsun istemem birbirimize bağlı olalım " bagımlı " degil :)
Ve şu an ilerisi için sadece hayal kuruyoruz ama tüm konuştuklarımızı düşündüklerimizi yaşayınca göreceğiz bakalım bizi neler bekliyor :)

Çocuk yetiştirmede çok farklı yaklaşımlar var. Bir tek doğru yok. Kimseyi yargılamadan konuşmalıyız bence, herkes makale okuyordur :)
Senin savunduğun yaklaşımın adı "attachment parenting." Bilimsel bir araştırmaya dayanmıyor. Sosyal deneyleri yapılmamış. Üzerine iki kitap okudum doktorların yazdığı dilde. Odasını yapmayın, 2 sene beraber yatın denmiyor. Diyor ki çocuk ağlayınca yanına gidin, ani bebek ölümü sendromu olmaması için en az 6 ay emzirin ve ilk 6 ay aynı odada yatın.
Bebekle beraber yatmanın ne kadar tehlikeli olduğu konusunda makaleler paylaşacağım ben de. Bilimsel olarak, deneylerle kanıtlanmış araştırma sonuçları var.

Makaleleri buraya yükleyemiyormuşum. O yüzden yazayım, ilgilenen arkadaşlarım araştırsın:
Ani Bebek Ölümü Sendromu (abös) veya Sudden Infant Death Syndrome (Sids) diye araştırırsanız risk faktörleri ve önleme yöntemleri yazıyor. Bu yöntemlerden birisi bebekle aynı odada yatmak fakat beraber yatmamak. Yani bebeğin kendi yatağı olmalı deniyor araştırma sonuçlarına göre. Bu araştırmaları yapan doktorlar Amerikan Pediyatri Birliği'nin çıkardığı kitapta (ne yazık ki Türkçe çevirisi yok) en sona koymuşlar araştırma sonuçlarını.
Türkçe olarak, aynı araştırmalara ve deneylere değinen kitap "Mayo Clinic Bebeğinizin İlk Yılı Rehberi." Bu kitapta yer ayırılmış konuya, araştırmalara referans veriyor fakat direkt sonuçları paylaşmamışlar doğal olarak (yoksa binlerce sayfa olur kitap)
Emzirme Sanatı kitabında bir bölüm ayrılmış beraber yatma konusuna. İlle beraber yatılacaksa bebek güvenliğini sağlama yollarını araştırın yazıyor, çünkü beraber yatmak çok tehlikeli! Yine ani bebek ölümü önleme ve sebep kısımları yazıyor.
Bu üç kitaba hemen ulaşamayan arkadaşlarım internette yazıp aratabilirler. Hastanelerin sitelerinde ve güvenilir web sitelerinde yazıyor. Bilimsel sonuçları paylaşmamışlar ama çok güzel özetlemiş, madde madde yazılmış yazılara ulaşabiliyoruz.

kimsenin kotu niyetle biseyler yazdigini dusunmuyorum, herkesin fikri kendine, burda paylasmakta da hepimiz özgürüz..
ama savaşlarda insanlarin ölmesiyle cocuklara oda takimi alinmasi arasinda ben pek baglanti kuramadim.
burdaki hicbir annenin cocugunu hastaneden eve getirip odasina kilitleyecek hali yok :)
cogumuzun ilk bebegi olacak insallah, bi kismimiz cok zor geldik bugunlere..
ayni mantikla;
hergun onlarca şehit veriyoruz, icimiz yaniyor, eşler yalniz, cocuklar babasiz kaliyor..
su ortamda evlenenler de suç işliyor o zaman, gelinlik fln aliyorlar, mobilya alip ev kuruyorlar :)
cocuguma yatagin en cafcaflisini aldim, artik kucagima almama gerek yok diye mi dusunuyoruz yani :))
tabiki kitap da okuyoruz ama kitaba gore çocuk yetistirmek acikcasi bana ters geliyor.
her cocugun karakteri huylari algisi farkli, onu en iyi annesi bilir..
peynirli borek yapmiyoruz ki nasil yaptigimizi anlatalim...

Canim defacto ya hic bakmamistim renkler nasil ben siyah ve lacivert almistim onlari giyiyorum acik renk istiyorum krem bej gibi. Var miydi orada

I ikizcan2016 canim hic canini sikma ben de ilk dönemlde canimi sikacak bir sey duymustum kahroldum sonra 2 farkli dr a daha gittim yok boyle birsey sil kafandan bunu demisti

Aynen herkesin fikirleri farklıdır kendi doğruları vardır ve herkes buna göre büyütür çocuğunu ve bunu en iyi bebeğin annesi bilir ben de mesela 2 yaşına kadar bebeğimle aynı odada uyuma fikrindeyim bunu doğru buluyorum ama kendi yatağında yatıyor oğlum hala aynı odada yatıyoruz ben çok memnunum bu da benim fikrim ve çocuğumu yetiştirme biçimim yenidoğan bebekle aynı yatakta yatmanın yanlış olduğunu herkes bilir zaten
Oğlum 20 aylık 2 yaşı bitirince oda yapmayı mantıklı buluyorum ama şu an ikiyi bitirmiş olsa bile oda yapamazdım ona evimiz elverişsiz olduğu için o yüzden herkesin içinde bulunduğu imkanlar da önemli muşun bir köyündeyiz çocuk odası yapmaya uygun bir evimiz yok tabiki kimse kimseyi yargılamamalı ve saygı duyulmalı herkesin fikrine hepimiz kendi doğrularımızı yazıyoruz art niyetli olduğunu düşünmüyorum burdaki kimsenin

I ikizcan2016 canim hic canini sikma ben de ilk dönemlde canimi sikacak bir sey duymustum kahroldum sonra 2 farkli dr a daha gittim yok boyle birsey sil kafandan bunu demisti

insallah canim yarin 4te randevu aldim, tekrar baska hocayla ayrintiliya gircem..
umarim
"hidrosefali nerden cikmis, oyle bisey yok" diye kizar bana :)

Yenidoğanla beraber yatan o kadar çok kişi varmış ki ne yazık ki... Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…