Benimki de az daha asagi inse tuvalette elime gelir sanirim. Dusun artik ne kadar asagilara vurdugunuBenımde hareket ettıkçe kasıklarımda oluyo ama nerdeyse bacaklarımın başlangıç yerı dıyebılırım,sızlerınde mı öyle ??
İlk iki ay Bebek bize Nasıl istediği Zaman ulaşacak ki Can'ım yattığı yerde kalıyor zaten. Hareket kabiliyeti dönüp gelme kabiliyeti yok kiKizlar hevesle odalar aliyorsunuz bebege kafes yataklar aliyorsunuz hayretle okuyorum. Simdi yazcaklarim belki caninizi sıkacak ama bir egitimci olarak bunu soylemek zorundayim. Ilk aylar hatta 2 yasina kadar bebek size her istediginde ulasabilmeli. Ancak bu sekilde arzu ettiğiniz size guvenen soz dinleyen cocuklar kazanirsiniz. Tabi böyle bi cocuk istiyorsaniz. Bunlar hep arastirma sonuclari. Ama ben savasta annesiz kalmis cocuklari gordukce nasil olur da istediginde size dokunamayacagi yataklara cocuklarinizi hapsedersiniz anlayamiyorum. Kiymet bildigimizi düşünmüyorum. Bu artik toplumsal bi problem haline dönüştü. Bebek daha ana rahmine düşünce dogcagindan eminmis gibi odalar hazirlamalar vs... Allah hepimizin yavrusunu bagislasin bize o ayri tabi. Tum bunlari da bu guzel ulkem biraz daha guzellessin diye yazmaktayim. Sizce de biraz daha heves kontrollu olamaz miyiz? Odalarimiz yerine burada evlatlarimizi yetiştirmek icin okudugumuz kitaplari paylassak? Makaleleri paylassak? Insan davranışı da bir bilimdir kurallari vardir. Insan istedigi tarzda bi insani yetistirebilme kabiliyetine sahiptir. Ama istedigimiz insanı, evladi nasil yetistirecegimizi biliyor muyuz?
İnsallah bu yazdıklarım zehir degil sifa olur. Gayri ben bu niyetle yazmaktayim. Okullar basladigi icin işime konsantre olacagimdan fazla giremeyecegim foruma. Insallah hamilelik surecimiz kolay gecer.
Valla ben 6 aylıkken ayırdım odaları simdi 3 yaşında hiç sorun olmadı o kadar güzel kendi gidip odasına yatıp uyuyor ki.(maşallah) bazen gece korkarsa rüyasında kalkıp geliyor yatıyor yanımıza oda senede 2 bilemedin 3 kere. Çok özgüvenli bi çocuk ve ben kesinlikle bireysel olmasına çok bağlıyorum :)2016 ocak annesiyim.. Meraktan bi bakayım foruma dedim :) seneye bu zamanlar karnınızdaki minnoşlar size boncuk boncuk bakan yerinde durmayan minik canavar olacaklar inşallah :)
Uyku sorunlarıyla boğuşan bi anne olarak mesajı okuyunca cevapsız geçemedim.. Geçen sene aynen sizin gibi düşünüyordum ama işler pek öyle iletlemiyor( kötü haber ) :) tam düzen oturdu oda ayırayım diyorsun diş sıkıntısı başlıyor( gece kaç kere uyandığını söylemiyorum ).. Acıkır uyanır,gaz olur uyanır,diş için uyanır,sebepsiz uyanır.. Uyanacaklar.. Hayal kurmayın.. Yada kurun o dönemde güzel oluyor:)
Umarım sizinkiler gece yatıp ssbah kalkamlardan olur.. Sağlıkla alın kucağınıza..
Sen ıstedıgınde konuşuruz onun dışında konu kapandı konuşmuyoruz,alışverışe devamsana da cok gecmis olsun canim..
ben mecbur kalmadikca doktora gitmem zaten normalde.. ilac elimin altinda,mecbur kalirsam en basitleriyle kendimi tedavi ediyorum :)
benzer olaylari hep yasiyoruz, bikac sene once annemin kolu uyusuyordu, gata ya gittik..
babam asker hep oraya giderdik cocukken de..
nöroloji doktoru anneme "ms" dedi..
mahvolduk..
tek doktorla kalmadik tabi, sonuç:
dirsekte sinir sikismasindan dolayi kol uyusuyormus..b12 vitaminiyle cozduk :)
ama gunlerce annem ms oldu diye gezdim...
bu konuyu kapatalim bence de :)
pazartesi belli olur zaten..
Bıraz anlaşılmaz yazmışım esracım benım agrı vuruyo kasıklarımaBenimki de az daha asagi inse tuvalette elime gelir sanirim. Dusun artik ne kadar asagilara vurdugunu
Ay onlar analarının kucağında büyüyecek minnoş minnoş. Sen daha buraya cin bakışlı fotoğraflarını atacaksın. Kedilerin kuyruğuna yapışıp eziyet edecekler. Zaten o kedilerin peşinde erkenden emekler, yürürler. Hiç yürüteçe falan da gerek yok. :))
Kuzum ya bu arada soracağım unutuyorum. Nidicard'in stok durumu ne? Pazartesi doktorumla randevum var şu taş düşürme eziyeti rahim kasılmalarını tetikleyebilirmiş. Tuvaletten çıkıyorum karın taş gibi mübarek. Artık başlayacağız kesin olarak gibi. :/
Guzel biseye benziyor da acaba sert bisi mi ki? Kafayi carpar mi ayaklandiginda.Eki Görüntüle 1886220 KıZlar gecen şunu buldum
Benımki de bana benzerse her yerı dişler durur:))hatta mılletı ısırırGuzel biseye benziyor da acaba sert bisi mi ki? Kafayi carpar mi ayaklandiginda.
Kendimi hatirliyorum disler dururdum 3-4 yasinda yatagin yanini, dis izlerimi cikartmak hosuma gidiyodu, sekil yapmistim bastan sonahasta ruhum cocuklugumdan
Cocugum dislemesin ama kiyamam dislerine :/
Çocuk yetiştirmede çok farklı yaklaşımlar var. Bir tek doğru yok. Kimseyi yargılamadan konuşmalıyız bence, herkes makale okuyordur :)Kizlar hevesle odalar aliyorsunuz bebege kafes yataklar aliyorsunuz hayretle okuyorum. Simdi yazcaklarim belki caninizi sıkacak ama bir egitimci olarak bunu soylemek zorundayim. Ilk aylar hatta 2 yasina kadar bebek size her istediginde ulasabilmeli. Ancak bu sekilde arzu ettiğiniz size guvenen soz dinleyen cocuklar kazanirsiniz. Tabi böyle bi cocuk istiyorsaniz. Bunlar hep arastirma sonuclari. Ama ben savasta annesiz kalmis cocuklari gordukce nasil olur da istediginde size dokunamayacagi yataklara cocuklarinizi hapsedersiniz anlayamiyorum. Kiymet bildigimizi düşünmüyorum. Bu artik toplumsal bi problem haline dönüştü. Bebek daha ana rahmine düşünce dogcagindan eminmis gibi odalar hazirlamalar vs... Allah hepimizin yavrusunu bagislasin bize o ayri tabi. Tum bunlari da bu guzel ulkem biraz daha guzellessin diye yazmaktayim. Sizce de biraz daha heves kontrollu olamaz miyiz? Odalarimiz yerine burada evlatlarimizi yetiştirmek icin okudugumuz kitaplari paylassak? Makaleleri paylassak? Insan davranışı da bir bilimdir kurallari vardir. Insan istedigi tarzda bi insani yetistirebilme kabiliyetine sahiptir. Ama istedigimiz insanı, evladi nasil yetistirecegimizi biliyor muyuz?
İnsallah bu yazdıklarım zehir degil sifa olur. Gayri ben bu niyetle yazmaktayim. Okullar basladigi icin işime konsantre olacagimdan fazla giremeyecegim foruma. Insallah hamilelik surecimiz kolay gecer.
Canim defacto ya hic bakmamistim renkler nasil ben siyah ve lacivert almistim onlari giyiyorum acik renk istiyorum krem bej gibi. Var miydi oradaKızlar nasılsınız bakalım?
Bugün oğlanın odasını aldık yarın kurucaz bakalım
Açılışı yaparak hamile pantolonlarından da aldım 2-3 tane anca 6.ay sonrası giyilir gibi 36 bedeni bile öyle aldım,defacto da çeşit bol geldi waikiki ye nazaran
kimsenin kotu niyetle biseyler yazdigini dusunmuyorum, herkesin fikri kendine, burda paylasmakta da hepimiz özgürüz..
ama savaşlarda insanlarin ölmesiyle cocuklara oda takimi alinmasi arasinda ben pek baglanti kuramadim.
burdaki hicbir annenin cocugunu hastaneden eve getirip odasina kilitleyecek hali yok :)
cogumuzun ilk bebegi olacak insallah, bi kismimiz cok zor geldik bugunlere..
ayni mantikla;
hergun onlarca şehit veriyoruz, icimiz yaniyor, eşler yalniz, cocuklar babasiz kaliyor..
su ortamda evlenenler de suç işliyor o zaman, gelinlik fln aliyorlar, mobilya alip ev kuruyorlar :)
cocuguma yatagin en cafcaflisini aldim, artik kucagima almama gerek yok diye mi dusunuyoruz yani :))
tabiki kitap da okuyoruz ama kitaba gore çocuk yetistirmek acikcasi bana ters geliyor.
her cocugun karakteri huylari algisi farkli, onu en iyi annesi bilir..
peynirli borek yapmiyoruz ki nasil yaptigimizi anlatalim...
I ikizcan2016 canim hic canini sikma ben de ilk dönemlde canimi sikacak bir sey duymustum kahroldum sonra 2 farkli dr a daha gittim yok boyle birsey sil kafandan bunu demisti
Yenidoğanla beraber yatan o kadar çok kişi varmış ki ne yazık ki... Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz :/Aynen herkesin fikirleri farklıdır kendi doğruları vardır ve herkes buna göre büyütür çocuğunu ve bunu en iyi bebeğin annesi bilir ben de mesela 2 yaşına kadar bebeğimle aynı odada uyuma fikrindeyim bunu doğru buluyorum ama kendi yatağında yatıyor oğlum hala aynı odada yatıyoruz ben çok memnunum bu da benim fikrim ve çocuğumu yetiştirme biçimim yenidoğan bebekle aynı yatakta yatmanın yanlış olduğunu herkes bilir zaten
Oğlum 20 aylık 2 yaşı bitirince oda yapmayı mantıklı buluyorum ama şu an ikiyi bitirmiş olsa bile oda yapamazdım ona evimiz elverişsiz olduğu için o yüzden herkesin içinde bulunduğu imkanlar da önemli muşun bir köyündeyiz çocuk odası yapmaya uygun bir evimiz yok tabiki kimse kimseyi yargılamamalı ve saygı duyulmalı herkesin fikrine hepimiz kendi doğrularımızı yazıyoruz art niyetli olduğunu düşünmüyorum burdaki kimsenin
Azarını işit de yaz bize :) bi daha da öbür doktora gitme bence, her gidişinde strese sokup üzüyor seni.insallah canim yarin 4te randevu aldim, tekrar baska hocayla ayrintiliya gircem..
umarim
"hidrosefali nerden cikmis, oyle bisey yok" diye kizar bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?