2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Kafese komple ultra ince bi' kulotlu corap gecir. Nefes aliyor onlar zaten. En dogal cozum bu olur bir sureligine. Annemin kusu cok tuy dokuyordu. Oyle yapiyordu.

Benim de zebra ispinozlarim vardi. Kulucka donemindeyken annem sen al kafesini askidan kuslarimin, kendi de sesi de uber cirkin paraketinin yanina indir. Sonra disi yumurtalarini kirdi. Erkek ciftlesmeyi reddediyor diye once disiyi sonra kendini oldurdu. Anamin sayesinde oldugunu da 7 tane yumurta, iki tane kusum oldukten sonra ogrendim. Agzindan kacirdi. :/

Cok severim ispinozlari ama cok hassas canlilar. Halen icimde yaradir, besleyemem bu yuzden.

bebeğini ilk iki ay banyo lavabosunda yıkamak sadece bana mı has bişey ya :)
Benım arkadasta öyle yapıyodu çokta rahattı ama benım evde banyolar hep hılton lavabo,altına elim zor gırıyo okadar alçak :/

Ikizcan bu besikte bumper'larin baglanabilecegi delikler var mi o duz ahsap kisimlarinda yoksa kendiliginden dik durabilecek formda mi yapmislar?
Oyleyse sayet baglanti yerlerinin olmasi daha iyi olurdu sanki. :/

Banyo filelerini ben de düşündüm ama okuduğum kitaplarda hep bebeği ille de içi su dolu küvetine sokup öyle yıkayın diyor.
-Bebek filede olursa üşüyormuş ama 37 derece su dolu küvette ana rahminde gibi sıcak duruyormuş.
-Suyla ne kadar temas ederse kendini anne karnında gibi hissedip o kadar sakin yıkanıyormuş.
-Suyun içinde yüzdürmek gece uykusuna hızlı dalmasını ve uzun süre uyumasını sağlıyormuş.
-Rahimde sürekli su içinde yaşadığı ve doğduğunda kuru bi yere geldiği için, su dolu küvette geçirilen süre cildinin normal hayata uyumunu hızlandırıyormuş falan filan..

Kızlar siz neler aldınız bi yazsanız da eksik neler var baksak. Artık yavaş yavaş eksikleri tamamlamak istiyorum ama saldırarak alışveriş yapmak da istemiyorum. Büyük parçalardan bi süt sağma birde park yatak alınacak. Onun dışında kıyafet alışverişi falan kalıyor işte

Sagol canım bakıcam hemen
Bu arada ıkı yere battanıye fıyatı sordum güzel modellerı var @nurhaneyidogan @seker_battaniyeler
Bende dıger yerı ıptal etmeyı düşünüyorum
Hevesim kaçtı canım yaa, bu instagramdan sipariş işleri içime sinmedi çok.
Annemlerin orda bi tuhafiyeci var, el örgüsü bebek giysileri de satıyordu. Ev ekonomisine katkı için bayanlar evlerinde ördüklerini gelip tuhafiyeci de satıyorlar. Bi ara anneme gidince orayla konuşucam. Hem param gerçekten emek veren ihtiyaç sahibi birine gider hem de içim rahat beklerim. Sağol yine de canım.

Yaaa sana kıyamam...
Benim eski sevgilim de kanaryamı öldürmüştü... Çok üzücü bir şey... Hala nefret ediyorum heriften. Aldattığında o kadar ağlamadım. Pislik. Portakalımın canını aldı.
Fakat annenki kasti bi şey değil, benimki cinayete kurban gitti.

Kafesin etrafına bir şey geçiremiyorum çünkü küsüyor ve ötmüyor. Çok atarlı giderli bir kuş. Marul koyarsın, beğenmezse dışarı atar. Suluğuna yem düşürür, başında durup saçma sapan bağırır değiştirene kadar. Yem seçer, sevmediklerini dışarı fırlatır... Çok minnoş :)

sarra13 ne yaptınız canım durumu düzeltebildiniz mi

Canım şimdi gördüm.

O gün sinirle birbirimizi kırınca susmayı tercih ettim.
Annemdeydim,yazsada o gün bir daha konuşmadım.

Sonra bana onunda kırıldığı şeyler olduğunu,bazen en sevdiklerimize çıkışabileceğimizi söyledi.
Hadi evimize gel,bazı şeylerin üstünde pek durmamalıyız dedi.

Çok kırılmıştım resmen içim soğumuş gibiydi.
Hem gitsem mi diyordum hem de uzak kalmak. Bir yandan annem işte üzüyor mu seni diye gaz veriyordu eşimi pek sevmez.

Baya ısrar etti sonunda "kafamı dinlemek istiyorum biraz,rahatım şuan yerinde.Çok kırdık bu kez ben senin gibi hemen silemiyorum her şeyi" dedim. "çevremize yansıtmayalım şimdilik daha fazla,sende otur kafanı dinle bende, iyice bunaldık her şey olacağına varır" dedim.

Tabi bizimki "ben unuttum sende unut.Bak ben seni seviyorum. Sadece çocuk var diye değil oğlumu ayrı seni ayrı çok seviyorum,bak sen yoksun ama evden adım atmıyorum. Özledim ikinizide, birbirimizi yarı yolda bırakmayalım,bu tür şeyler için ayrılamayız bir daha duymak istemiyorum,bendende duymayacaksın biz mutluyuz" dedi.

Sonra sustum ben açıkçası. Annemle konuşmuşlar "Biz mutluyuz ben seviyorum biraz gerildik o kadar" demiş.

Perşembe,Cuma,Cumartesi derken dönmedim eve.
Biraz dinlenmek istedim,bugün yarın gelirim dedim.
İçimden yalnız kalmak geldi hep.
Bugün akşam geldim evime,sarıldı öptü,özlemiş belli.
Bende özlemişim evimi,eşimi düzenimi.

İyi gibiyiz o kafasında o gece birden resetledi zaten pişman oldu.Bense onunla mutluyum huzurluyum ama şuan bir tutukluk yaşıyorum niyeyse.Çok ileri gittik,güvensizlikten tut evdeki para düzenine kadar.Çok dokundu sanırım bana.

Sonuç itibariyle bugün evdeyim ama.Sevdiğim adamlayım ama bir uzağım da.Toparlarız sanırım.

Perşembe günü ayrıntılı ultrasona gidicez,hep onu düşündüm yalnız mı gitçem diye. Ayrı olsak doğumda yanımda olamayacak,hayatına er geç birileri girer diye aklım çıktı.

Bilmiyorum toparlayabiliriz sanırım eşim kötü değil, en azından o çabalıyor

Olmaz inşalalh ikiz olup tam vaktinde normal doğanlar bile var sen sezeryan olacaksan bile hiç bi sorun olmadan inşallah sağlıkla atlatırsın haftaları

Ya dil konuşur sen kalbe bakacaksın. Bende sinirlenince dilimi tutamam ama söylediğim şeylerin hiç biri de kalbimden geçen değildir. O an sırf konuşmak için konuşurum kötü bi huy napıyım. Sizde ne kadar kırıcı seyler söylediyseniz de ikinizin de aslında kalbinden geçen onlar değildi. Ya aynı anne babadan iki kardeş birbiriyle aynı olmazken eşler nasıl birebir ayni olsun. Arada olur böyle anca birbirinize daha sıkı sarılarak geçer böyle zamanlar.

İnternette görüyorum bu aralar sık sık ben cesaret eder miyim bilmiyorum ilk daha ya elimden kaçırırım fln ayyyy Allah korusun :))
Müslin bez yasa tülbent sereceksin koluna canım onlar ıslanınca bebeğin kaymasına engel oluyor. O kadar pratik ki hop sırtını köpükle yolla çevir önünü köpükle yıka bitti gitti :)

Çok düzenli gidiyorsunuz valla ben hiç saymadım aldıklarımı :) şaka maka nerdeyse 30. Hafta olcaz bi kontrol edeyim bende en iyisi :)

Tekstil kısmı biraz abartı oldu benim, listelemiyim hiç :) Hem sağolsun bebişleri büyüyen arkadaşlarım küçülenlerini verdi, hem ailem bir heves ne görse aldı, hem de ben yıllardır bu anı beklediğimden olsa gerek biraz fazla saldırdım alışverişe :)

Ama tekstil dışındaki şimdiye kadar aldıklarımı not etmiştim, onu paylaşabilirim.

-Küvetindeki suyu ölçecek derece
-Yıkanınca kullanmak için başlıklı havlu kundak
-Saç fırçası ve saç tarağı
-Kilotlu çorap - normal çorap - örgü patik
-Göğüs Kalkan'ı
-Göğüs ucu silikonu
-Göğüs Pedi
-Reflü yastığı
-Süt saklama kabı
-Bebek çamaşır yıkama filesi
-Cam biberon
-Emzirme yastığı
-Ev tipi anakucağı
-Maxi Cosi anakucağı
-Bebek arabası
-Emzik askısı
-Kauçuk ve silikon olmak üzere 2 emzik
-Pişik Kremi
-Alt açma takımı
-Müslin Bezi
-Pamuklu kundak battaniyesi
-Normal battaniye
-Bebek telsizi
-Organik örgü uyku arkadaşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…