Heh evet işte o ön tarafı açılıp girilip çıkılanlar sanırım. Yani istenildiğinde parmaklıklı, istenildiğinde parmaklıksız kullanım imkanı sağlayan mekanızmaya sahip ürünlerin geneli diyelim..Yok çıkmıyor bu sonradan en alt kademede oyun parkı olarak kullanılanlardan
Ama bazılarının ön tarafı çıkıyor en alt kademede çocuk emeklediginden itibaren kendi girip çıkabileceği yatak olarak kullanılıyor onları mı toplatmışlar ? Ben öyle iyi olur diye düşünmüştüm.
Ben almadım bunu ama gördüğümde beğendim fikir olsun arkadaşa diye paylaştım
İyice araştırmak şart tabi bebeklere her şeyin en iyisi olsun :)
cnm ben henüz 2 kilo aldım maşallah diyeyim :) kayınvalidemle çıkıcaz biz alışverişe eşimle alışveriş yapmak sıkıcı :) ama ne alacağımı bilmiyorum bide çok çabuk büyüyeceği ve hediye de geleceği için o yüzden böyle düşünüyorum biraz da :) neler almalıyım ilk etapta ?Acil olan ihtiyaclarini alabilirsin aslinda canim. Sonra disari cikmak daha da zorlasicak. Malum gobusler buyuyor. Kış da kapimizda :) sonra kocise kalir kendi zevkine gore alir da alir :)
Cinsiyet değişimi beni de korkutmuştu. Son kontrolde artık kadını nasıl bıktırdıysam bana bi genital görüntü dondurdu, yüzde bir milyon kızım kesin kız yani o derece net gördüm :)))evet hiçbişey almadık desem yeridir :) ama çok erken acele etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. bazen doktorların hatası sonucu cinsiyetin son aylarda değişmesi gibi sürprizlerle karşılaşılıyo birde ilk etapta çok eşya almayı düşünmüyorum ihtiyaç üzerine alışveriş yapmayı düşünüyorum :)
ALLAH sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin bende birkaç değişik doktor da hepsi erkek dedi :) ama ne almalıyım işte nerden başlamalıyım bilmiyorum :)Cinsiyet değişimi beni de korkutmuştu. Son kontrolde artık kadını nasıl bıktırdıysam bana bi genital görüntü dondurdu, yüzde bir milyon kızım kesin kız yani o derece net gördüm :)))
Elzem ihtiyaçlarına başlamanı şiddetle tavsiye ederim. Evde küçücük ağlayan bi bebekle birileri gidip eksiğini alsın ya da akşam babası gelirken getirsin diye çıldırmanın eşiğinde arkadaşlarımı görünce elimi çabuk tutmayı tercih ettim ben..
cnm ben henüz 2 kilo aldım maşallah diyeyim :) kayınvalidemle çıkıcaz biz alışverişe eşimle alışveriş yapmak sıkıcı :) ama ne alacağımı bilmiyorum bide çok çabuk büyüyeceği ve hediye de geleceği için o yüzden böyle düşünüyorum biraz da :) neler almalıyım ilk etapta ?
bende bunları almayı düşünüyorum ekstra çok fazla şey almak istemiyorum :) ben hiç öyle abartı yemiyorum da kilo da almıyorum herkes kilo almamışsın diyoBen 10 kilo almis biri olarak suanda bile zorlaniyorum :)) Ilk dogumum sezeryandi. Mecburen bu da oyle olacak. Hastane cikisi aldim ilk etapta en lazim olan sey giyecek. Battaniye. Sampuan, sabun, pisik kremi, yenidogan bezi. Zaten hastane eline bir listr tutusturuyor babanin :) baska birsey almadim.
canım ben her ay parça parça bir şeyler aldım bu şekilde bütçemi zorlamadı..eğer birikim yapmıyorsan zorlanabilirsin..ve her istediğini hemen bulabilceğini sanma baya araştırmak bakmak gerektiren şeyler var..bide karnımız büyüdükçe ağırlaşıyoruz alışveriş işi bizi iyice zorlamaya başlıcak..ben 8 ayın sonuna her şeyi tamamlamayı düşünüyorum nasipse..arkadaşım erken doğum yaptı mesela..ne zaman ne olcağı belli değil ki..azda olsa bişeyler almaya başlamalısın bence..benim bebek arabam,yatak,uyku setim, gecelik takımım kaldı..bide bebek çikolatası magneti kapı süsü felan gerisini hallettim gibii:)kızlar ben alışverişi 30. haftadan sonra yapmayı düşünüyorum sizce ne zaman yapılmalı ?
kızlar ben alışverişi 30. haftadan sonra yapmayı düşünüyorum sizce ne zaman yapılmalı ?
Bende çok şükür daha 3 kilo aldım ama şimdiden çok uzun gezemiyorum ister istemez yoruluyorum. Bence o kadar gece bırakmak doğru değil ama tabi karar sizin. Hem hepsini birden almak bütçeyle ağır gelir hemde dediğim gibi insan çok yoruluyor. En azından giysiler halledilir önceden beşik araba gibi büyük eşyalar için mecbur gezilecek görmeden almak risk. Biz hamileligin başından beri her dışarı çıktığımızda zıbındır yenidogandir hep bişiler aldık. Netten de indirimlerden baya bişeyler aldım. Bence böyle iyi oldu hem eksikleri görebiliyoruz zaman varken tamamlarız mesela ben çorap pek almamışım onu farkettim. Ufak tüfekler gözden kaçabiliyor külotlu ve normal çorapta almak lazım. Kış bebeği olacaklar sonuçta üşümesin minnaklar.cnm ben henüz 2 kilo aldım maşallah diyeyim :) kayınvalidemle çıkıcaz biz alışverişe eşimle alışveriş yapmak sıkıcı :) ama ne alacağımı bilmiyorum bide çok çabuk büyüyeceği ve hediye de geleceği için o yüzden böyle düşünüyorum biraz da :) neler almalıyım ilk etapta ?
Buraya göre uygun tabibuna gıcık oluyorum bu kadar fark koymak zorundalar sanki. Almanya'da akrabalarımız var oradan aldırmak değer mi acaba bi araştırmak lazım. Baya beğendim çünkü.
Bende aldıklarımı yazmıştım eksikler için sizinle paylaşayım.
4 takım yenidoğan seti
4 tane 1-3 aylık alt (ilk zamanlar alt kirleniyormuş diye tek alt aldım)
3 tane 1-3 aylık yelek ( 1-2tanede örgü yelek var küçükken giyebileceği)
3 tane altlı üstlü takım var
3 tane 1-3 aylik tulum var
4 tane 3 aylik atlet
1 tane 1-3 aylik çıtçıtlı badi
1 tane uyku tulumu
Sırtına koymalık minik havlulardan aldım
2 tane kendi diktiğim battaniye 2 tane hazır battaniye bir tanede örüyorum yarım şimdilik.
Kendi diktiğim kundak bir tane
Alt açma minderi diktim.
Birde babynest dikmiştim.
Unutmuşum
Havlu seti aldım
Banyo seti aldım
Şampuan aldım
Kanguru aldım
Sling aldım
Avent biberon seti aldım
Ev tipi ana kucağımızda var yeğenimden geldi
Yeğenimden gelen baya bi giysiler var ama onlar 6 9 ay civarı giyilebilecek olanlar çogunlukla.
Kendime
Göğüs pedi aldım
Gecelik takımı aldım
Pijama aldım
Ben herkesin küçük çok alma giyemiyorlar demesinden dolayı sanırım hep 3-6 aylik almışım 12-15 aylık filanda baya almışım ama ilk zamanlar giyebileceği bunlar var.
Eşimin amcası teyzesi onların çocukları filan var anlarlar mi bilmiyorum ama benimde amcam kuzenim filan var aslında bakalım deneyeceğiz şansımızı alıp kargoyla yollayabilirlerse süper olacak.Almanyadan getirebilecek birileri varsa ordan isteyin cnm orasi viyana yagore daha uygun olabilir
Heh evet işte o ön tarafı açılıp girilip çıkılanlar sanırım. Yani istenildiğinde parmaklıklı, istenildiğinde parmaklıksız kullanım imkanı sağlayan mekanızmaya sahip ürünlerin geneli diyelim..
Cok kisi varmis cnm ztn ismini yaz sen onlara baksinlar uygun fiyat ve devamli uckaa gidip gelenler oluyor oylede yollayabilirlerEşimin amcası teyzesi onların çocukları filan var anlarlar mi bilmiyorum ama benimde amcam kuzenim filan var aslında bakalım deneyeceğiz şansımızı alıp kargoyla yollayabilirlerse süper olacak.
benimki yapim asamasinda ondan resmi yok canimNerden aldın canım foto atar mısın acaba. Buyumeyenlerin ölçüleri hep ayni mi oluyo. Senin kinin ölçüleri genismis bayağı.
Birkaç yerde birden okudum, 2011 de piyasadaki tüm ürünleri geri toplatmışlar ve artık üretmiyorlar diye. Ayrıntılı tarif veren siteyi hatırlayamadım şimdi ama bi sitede aynen şu ifadeyi kullanmışlar;Ben de buna benzer asansor trabzan sistemlerinin yasaklatildigini duydum. Hatta yurtdisindan baktigim modellerin hicbirinde asansor trabzan sistemi yoktu.
Bizim yegenin yatagi asansor trabzanliydi, kendi o halkalari cikarip indirip kaldirabiliyordu 1 yasindayken. Sakatlanma riskine karsi tabii bu da.
Benim tchibo'dan aldigimin 4 tane parmakliklari en alt kademe yer hizasindayken cikabiliyor, ondeki trabzanda istersen montessori bicimine uygun cikartilabiliyor ama yetiskin olarak ben cikartamiyorum oyle alengirli bir kilit sistemi var. 2015 babymarke diye alman bir firmanin uretimi. 2011'de yasaklandiysa bunlar nasil uretiyor halen? :/
Canim moralini bozmaya yer arama :) bende 23+2 de gitmistim en son 600gr ve 28.5 cm doktorumuz tombis olacak biraz demistir seninki gayet normal bu durumdaKızlar kasılmalarım için doktora gittik.
23+2 yiz bugün 530 grama 28 santim oğlum.
Haftaya uyumlu diyor doktor ama minik geldi ya, bir 30 santime 600 bekliyordum. Moralim bozuldu
Alttan muayene yaptı açılma var mı diye.Rahim ağzı kapalı şuan ama dikkat etmemizde fayda var dedi.
Birde cinsel ilişki için girilebilir ama içeri boşalma gebelikte önerilmez dedi belki bilmeyen vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?